Bisiklet sevgisi ve bisikletle turlamak öncelikli olarak gönül işidir.İnsanın gönlü yoksa ,isterse 30000 TL lik bisikleti olsun birkaç yüzkm kullandıktan sonra o bisiklet rafa kalkacaktır.Türkiye turu yapan bir insana 750 TL lik bisiklet yeterken ,başka bir insana şehiriçinde yapacağı 100 km için bir tur için 5000 TL lik bisiklet bile yetmeyecektir.Türkiye turu ve ya dünya turu yapmak içinde en az 30 yıl bisiklete binmeye veya 30 tane madalya sahibi olmayada gerek yoktur.
Ben şu an 500 TL lik bir bisiklet kullanıyorum.Arkadaşımız max bütçesinin 750 TL oldugunu yazmış, bizim görevimizde max 750 TL lik en iyi bisikleti almasını sağlamak olmalıdır.Daha sonra kendi bütçesi ölçüsünde alacağı bu bisiklet ile edineceği tecrübelere dayanarak kendisi için doğru kararı verecektir.
Pahalı bisiklet iyi ve yeterli bisiklet demek değildir.Yeterlilik kavramı kişiden kişiye değişir.
Madem bisiklet konusunda bu kadar bilgilisiniz .750 TL ye iyi bisiklet alınmaz gibi tamamen yıkıcı, bir bisikletseverin sergilememesi gereken bir tavır göstereceğinize bu arkadaşımıza bütçesi ölçüsünde bisiklet seçiminde en doğru kararı vermesi yönünde yaklaşmanızı ve bilgilendirmenizi öneririm.
Ben hala sözümün arkasındayım,750 Tl iyi bir bisiklet alabilirsiniz.Tüm markaları modelleri ve üzerinde donanımları iyice inceleyin.Nakit ödemede iyi pazarlık yapın.
Dışarıdan ülkemize bisikletleriyle gelen gezginler bisikletlerini burada bedava vermeye kalksalar kimse o bisikletlerin yüzüne bile bakmayacaktır. Bu sözümünde arkasındayım.