Uzun Mesafe Telsiz ile Haberleşme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,626
Ynt: Uzun Mesafe Telsiz ile Haberleşme

1-cb de role kullanamazsınız
2-amatör olmadan yasal olmadan role kuramazsınız
3-artık frekansı tahsisi yapılmıyor.ne olursa olsun hiç bir özel şirket ve derneğe frekans tahsisi yapılmıyor.
4-Ayrıca cb ye siz 88,5 tonu ve diğer tonları nasıl giriyorsunuz?
ben 7 yıldır telsizler uğraşıyorum 2 yıldır belgem var.ama cb de ton girildiği hele hele rolesi olduğunu bilmiyordum bir yaşıma daha girdim
ayrıca siz amatörmüsünüz?
çağrı kodunuz nedir?

Gezenbilir.com üyelerine tavsiyem herkes telsizci olsun.yasal olarak haberleşme yapılmasını tavsiye ediyorum.

Etiketler

1 İ 2 Yi 3 ü bilmem çok özür dilerim herkesten,seviyesizliğide sevmem.Sayın kaan güzel bu formu ilgi alanım olduğu için seçtim takip ettim üye oldum.şu ana kadar yazdığım yazılarda açtığım konularda bakılsın alakalı ve güzel yazılar yazdım.kimseyede tere satmıyorum.Sizin benle zorunuzmu var beni tanıyormusunuz şahsen benim ile alıp veremediğinizmi var yoksa çok özür tipimimi beğenmediniz.Konu yukarda akıp gidiyor. Cihazın resmi orda özellikleri orda anlatımım orda niye beleş takılıyosunuz. madem itibar etmiyosunuz yazdıklarıma araştırın seviyesizliğe hiç gerek yok size bundan başka şekilde cevap veremezdim.Herkesten özür dilerim.

Adrelinsıfır' Alıntı:
1 İ 2 Yi 3 ü bilmem çok özür dilerim herkesten,seviyesizliğide sevmem.Sayın kaan güzel bu formu ilgi alanım olduğu için seçtim takip ettim üye oldum.şu ana kadar yazdığım yazılarda açtığım konularda bakılsın alakalı ve güzel yazılar yazdım.kimseyede tere satmıyorum.Sizin benle zorunuzmu var beni tanıyormusunuz şahsen benim ile alıp veremediğinizmi var yoksa çok özür tipimimi beğenmediniz.Konu yukarda akıp gidiyor. Cihazın resmi orda özellikleri orda anlatımım orda niye beleş takılıyosunuz. madem itibar etmiyosunuz yazdıklarıma araştırın seviyesizliğe hiç gerek yok size bundan başka şekilde cevap veremezdim.Herkesten özür dilerim.

ali aksoy' Alıntı:
Ben merak ediyorum da onun için soracağım...
Kusura bakmayın
- 600 shift ile 88.5 tone Hangi CB de var
- George ve Albercht haricinde hangi cihazlar Half Dublex görüşüyor
- RTTY kabul edecek kaç CB Telsiz markası biliyorsunuz
- Echolink programını kuracağınız cihaz ile görüşme yapacağınız cihaz aynı mıdır..
- Echolink programı olna cihaz sabit midir , mobilmidir
- Birde bu işleri yapacak kişiler kimlerdir...
çünkü benim projem dede böyle kişilere ihtiyacım var
Ankara - İstanbul - İzmir - Bodrum - Kuşadası - Antalya
Teşekkür ederim.

ali bey güzel sorular gerçekten cb halk bandı telsizde varmıymış bunlar varsa herkesin kullanması yasak olması lazım

Yok diyosun hala seviyesizce konuşuyorsun arkadaş sende denge bozukluğu mu var?yazıyı baştan beri okudun mu?sen demedin mi bu arkadaşlar amatör telsizci değil farkındaysan ona göre cevap ver ben de ona göre cevap verdim.Sana amatör telsizciliği ben öğretecek değilim kimseyi de yasal olmayan bir şeye heveslendirmiyorum yukarıda oku aynen yazıldığı gibi...yok o yok su yok bu yok ton yok şift yok hangi cb de varmış beni yokuşa sürme laf ebeliği de yapma kaç tane cihaz gördün ömründe kafanda kı kıl kadar cihaz gördüm sana bir şey ispatlamak zorunda değilim.Seviyeni bil kendine beni misafir etme!..

Arkadaşlar ne güzel bilgi alışverişinde bulunuyorduk. Bir anda birbirinize girdiniz. Yanlış doğru Karşılıklı atışmadan devam edelim Birbirimizi kırmadan bilgilerimizi aktaralım.

ufuk abi 73'ler abi cb telsiz konusunda görüş ayrılığımız oldu ben cb telsizden role olmaz dedim.sonra iş tehdite kadar gitti:smiley: kendisine dediğim hiç bir şey de yok.

TÜRKÇE BİLENLER İÇİN :

M-110 PLUS
ÇOK YÖNLÜ PROGRAMLANABİLİR
CB 27 MHz MOBİL TELSİZ

CB Band telsiz operatörleri, araç ve kamyon kullanıcıları için tasarlanmış, gelişmiş devre ve yazılım dizaynı ile yeni seri son teknoloji ürünü mobil telsizdir. 8 band, çok yönlü devre dizaynı ile birçok ülkenin frekans ve kullanım gereksinimlerini karşılamaktadır. Bu gelişmiş devre özellikleri telsizi halk bandı telsiz pazarında en gelişmiş ve sofistike CB mobil telsiz yapmaktadır.

Genel Özellikler :
- Çok yönlü devre dizaynı
- Programlanabilir 8 band
- AM / FM modülasyon
- Yüksek kalite dinamik mikrofon
- Aşağı kanal butonu
- Yukarı kanal butonu
- Acil çağrı kanalları (CH9 / CH19)
- Yumuşak plastik butonlar
- Led band ve Kanal göstergesi
- TX LED göstergesi
- RX LED göstergesi

ÖZELLİKLER:
GENEL
Kanal: 40
Modlar: AM / FM
Çalışma Sıcaklığı.: -10°/+55°C
DC Giriş Voltajı: 13.2Vdc ±15%
Boyutlar: 140(L) x 37(H) x 190(D) mm
Ağırlık: 850 gr.
ALICI
Sistem: Double Conv. Super Heter.
IF: 1° 10.695 MHz / 2° 455 KHz
Duyarlılık: 0.5μV for 20dB SINAD (FM)
Ses Çıkış Gücü: @10% THD 2.5W at 8 Ohm
Ses Bozulması: <8% at 1 KHz
Sinyal/Gürültü Oranı: 45dB
İstenmeyen Yayın Bastırması: 65dB
Yan Kanal Seçiciliği.: 65dB
Çekilen Akım: 325mA (stand-by)
VERİCİ
Sistem: CPU Kontrollü PLL Synth.
Max Çıkış Gücü: 4W at 13.2Vdc
Modülasyon: AM (from 85% to 95%)
FM (1.8 KHz ±0.2 KHz)
Çıkış Empedansı: 50 Ohm
Çekilen Akım: 1300 mA (modülasyonsuz)

FREKANS BANDLARI / PROGRAM MODLARI
E1 İTALYA/İSPANYA 40CH AM/FM 4W
I2 İTALYA 36CH AM / FM 4W
DE ALMANYA 80CH FM 4W / 12CH AM 1W
D2 ALMANYA 40CH FM 4W / 12CH AM 1W
EU AVRUPA/FRANSA
40CH FM 4W / 40CH AM 1W
CE CEPT 40CH FM 4W (DEFAULT)
İNGİLTERE 40CH + CEPT 40CH FM 4W
POLONYA 40CH AM/FM 4W (-5 KHz)
---------------------------------------------------------------------------------
İNGİLİZCE BİLENLER İÇİN :

Intek M-110 Plus

www.cbradio.nl isn't an shop we don't sell radios or amps
Mobile, Base, Handheld (porto)
Mobile

Multi-Norm
Display Country Frequency range Channels Output Power
01 Iraly / Spain 26.965 - 27.405 MHz - AM 40 - AM 4W
- FM 40 - FM 4W
02 Italy 26.875 - 27.265 MHz - AM 36 - AM 4W
- FM 36 - FM 4W
03 Germany - AM 27.005 - 27.135 MHz - AM 12 - AM 1W
- FM 26.565 - 27.405 MHz - FM 80 - FM 4W
04 Germany - AM 27.005 - 27.135 MHz - AM 12 - AM 1W
- FM 26.965 - 27.405 MHz - FM 40 - FM 4W
05 Europe 26.965 - 27.405 MHz - AM 40 - AM 1W
- FM 40 - FM 4W
06 CEPT 26.965 - 27.405 MHz - AM / - AM /
- FM 40 - FM 4W
07 UK - FM 26.60125 - 27.99125 MHz - AM / - AM /
- FM 26.965 - 27.405 MHz - FM 80 - FM 4W
08 Poland 26.960 - 27.400 MHz - AM 40 - AM 1W
- FM 40 - FM 4W
↓↓↓ Export Version ↓↓↓
08 Export 26.965 – 28.105 MHz - AM 400 - AM 4W
- FM 400 - FM 4W
08 Export 26.965 – 26.315 MHz - AM 400 - AM 4W
- FM 400 - FM 4W
Multi-Norm √ S-Meter /
Memory Channels / External S-Meter Connection /

CH9/CH19 CH9 & CH19 Rfpower-meter /
SCAN / Swr-meter /
DW (Dual watch) / Modulation-meter /
LCR (Last Channel Recall) / RF-Gain /
NB (noise blanker) / Mike-Gain /
ANL (Automatic Noise Limiter) / RF-Power /
ASC
(automatic Squelch Control) / Frequency Counter /

Talkback / Power Consumption 12V & 3A

ECHO / Dimensions 14cm X 3,7cm X 19cm

Roger-Beep / DIN-Frame

Key-Beep / Up & Down Mike - Pin 1 Ground

VOX / -
CTCSS / -
Comments / -
/

RWebsite / Dutch Importer www.k-po.com

Review / Modification /

Manual (ENG) Service Manual (ENG)

Comparable Radios / Last Selling Price +/- €80,-

Discontinued
------------------------------------------------------------------

HF de CTSS OLAN CİHAZLAR var ama onları buraya ( Türkiye ) getirmek için özel izin gerekir ( ORMAN BAKANLIĞI = 30-32 Mhz )
CB Cihazlar röle olarak kullanılabilir ( çünkü half dublex olarak muhabere yaparlar ) sadece ALBERCHT mantığı ile çalışan ve Shift olan cihazlar için geçerlidir.
Kimin ne kadar cihaz gördüğüne gelince : Soruyu bana sormadığın için , cevabı ben vermiyorum....

-------------------------------------------------------------------

DELTA_FORCE.jpg

H-520 PLUS
ÇOK YÖNLÜ PROGRAMLANABİLİR
CB 27 MHz AM/FM EL TELSİZİ

Birçok ülkenin frekans ve kullanım gereksinimlerini karşılayan özellikleri, 8 band çok yönlü devre dizaynı ile dünyanın en gelişmiş halk bandı el telsizidir. Birkaç benzersiz özelliği bu telsizi şimdiye kadar üretilmiş en sofistike el telsizi yapmaktadır. Örnek olarak geniş 1.8"/5-satır LCD ekran, 2. jenerasyon ESP (Electronic Speech Processor), düşük akım çeken MOSFET devre dizaynı ve daha fazlası.

Genel Özellikler :
- 8 band programlanabilir çok yönlü devre teknolojisi
- Ekstra geniş geniş 1.8"/5-satır LCD ekran
- LCD aynı anda kanalı, band ID numarası, 5 dijit frekans, AM/FM modu, Tx gücü, hafıza ve diğer aktif edilmiş özellikleri gösterir
- 3 fonksiyon dijital bar metre (Rx sinyal, Tx RF gücü, Modülasyon)
- Gelişmiş düşük akım çeken mosfet devre dizaynı
- 2. jenerayon ESP filtre (Rx/Tx konuşma işlemcisi)
- 8 hafıza kanalı
- 3 seviye seçilebilir Tx RF çıkış gücü ayarı (100mW, 1W, 4W)
- İkili izleme, kanal hafıza tarama, EMG, LCR, kilit, LCD arka aydınlatma, hızlı yukarı ve aşağı kanal seçme butoları.
- Elle veya sabit susturma ayarı seçneği
- 4 seviye batarya durum göstergesi
- Sadece 6 X AA şarj edilebilir batarya veya alkalin batarya gereksinimi
- Standart 2 pin harici kulaklık mikrofon jakı
- Araç için çakmak adaptörü (Opsiyonel)
- 230 V Ac seyahat şarj aleti (Opsiyonel)
- Araç veya masaüstü hızlı şarj için kontak noktaları

ÖZELLİKLER:
GENEL
Kanal: 40
Modlar: AM / FM
Çalışma Sıcaklığı.: -10°/+55°C
DC Giriş Voltajı: 7.2-9.0Vdc ±15%
Boyutlar: 68(L) x146(H) x 38(D) mm
Ağırlık: 218 gr. (anten ve bataryasız)
ALICI
Sistem: Double Conv. Super Heter.
IF: 1° 10.695 MHz / 2° 455 KHz
Duyarlılık: 0.5μV for 20dB SINAD (FM) 0.7μV for 20dB SINAD (AM)
Ses Çıkış Gücü: 0.3W at 8 Ohm
Ses Bozulması: <8% at 1 KHz
Sinyal/Gürültü Oranı: 45dB
TRANSMITTER
Sistem: CPU Kontrollü PLL Synth.
Max Çıkış Gücü: 4W at 9.0Vdc
Modülasyon: AM / FM
Çıkış Empedansı: 50 Ohm
Çekilen Akım: 1500 mA (modülasyonsuz)

FREKANS BANDLARI / PROGRAM MODLARI
E1 İTALYA/İSPANYA 40CH AM/FM 4W
I2 İTALYA 36CH AM / FM 4W
DE ALMANYA 80CH FM 4W / 12CH AM 1W
D2 ALMANYA 40CH FM 4W / 12CH AM 1W
EU AVRUPA/FRANSA
40CH FM 4W / 40CH AM 1W
CE CEPT 40CH FM 4W (DEFAULT)
İNGİLTERE 40CH + CEPT 40CH FM 4W
POLONYA 40CH AM/FM 4W (-5 KHz)

EN İYİ VE EN KALİTELİ CB EL TELSİZİ

intek-h520-plus-multi-uk-.jpg

h-520w2.jpg

ufukozkan' Alıntı:
Arkadaşlar ne güzel bilgi alışverişinde bulunuyorduk. Bir anda birbirinize girdiniz. Yanlış doğru Karşılıklı atışmadan devam edelim Birbirimizi kırmadan bilgilerimizi aktaralım.
Çok teşekkür ederim.Sizler saolun Ufuk hocam keşke her kes sizler gibi düşünebilse....

Bu konuyu ilk başlattığımda yasal gereklilikleri ve karmaşık görünen teknolojisinden sonra bu ikiliyi kısa mesafelerde kendimce tatminkar bir yol buldum. Teknik diliniz ve bilginiz takdire şahan fakat yinede bizler için ağır, biz amatörler ki siz kendinize öyle diyorsunuz bizim halimiz nicedir kim bilir sizin gibi düşünemiyoruz tabiki araç içinde olsun el telsizi olsun her şartta kesintisiz haberleşme yapabilcek bir siztemle uzak mesafeler le görüşmek istiyordum ve bu görüşmeye interneti katmakta isterdim cümlesinden yola cıktık.

yani bir reçete vermelisiniz sayın abiler (yasal olcak mesafesi uzak olcak herkes kullanabilcek ) tane tane madde madde yazılacak

o kadar anlattınız o kadar kavga tartışma gürültü gelişme ise aşağıdaki ürünler.. :smiley: midland 101z ve ikili haberleşmelerde gtx950

midland-1001z.jpg

images.jpg

Midland GXT 950 Review
FCC ID: MMAGXT950

** Note: AN FCC GMRS LICENSE IS REQUIRED TO USE MOST FUNCTIONS OF THIS RADIO!

Channels 8-14 and Channels 34-37 are the ONLY channels you may use without a license!!

Midland's Highly anticipated 2008 Full featured model is certainly that.

**Midland has taken the extra steps to include new frequency/tone squelch options that allow up to
42 channels within the 22 FRS and GMRS frequencies. This review will explain that later.

Features of the GXT 950 include:
High, Medium and Low power settings for flexibility and battery life.
CTCSS and DCS for interference protection.
Group setting and Caller Identification for selective calling within a group.
NOAA weather radio WITH alert function.
Channel Scan.
Voice-Inversion scrambling for added security.
Waterproof design.
Increased communications capacity via CTCSS and frequency settings for 42 "virtual channels"
"Vibrate Mode" to allow for silent paging, or calling in noisy areas where you cannot hear.
Dual channel watch function.

This model looks and feels like most of the recent models Midland has released over the years. It has a hefty look and feel, yet is generally light in weight. It fits easily in the hand and the controls are easily accessible and functional. The case is attractive and functional looking. It is definitely not a children's toy.

All the functions of the radio are menu-driven. This means channel selection and all other functions require the use of the menu system. The "menu" button gives access to all the FRS/GMRS functions. Weather radio functions are accessed via the same button by holding down the menu button until the WX function appears.

The CTCSS and DCS tones are combined into one menu and setting, rather than two separate classifications. This makes it more handy for those not familiar with these type systems. These fall under the "group" mode settings which can further be modified to call specific radios by assigning a unique ID for each radio, thus allowing one
radio out of a group to be called, rather than all radios.

You need to read and understand the manual to become familiar with the functions and how to use them.
This radio is a complex and flexible piece of equipment and requires proper study to use properly.

* Explaining the 42 "channels":
These radios utilize the combined 22 frequencies of the Family Radio Service (FRS) and General Mobile Radio Service (GMRS). Regardless of channel selection, they are using only the 22 frequencies
authorized in these two services.

A system, known as Continuous Coded Squelch System (CTCSS), also incorrectly referred to in some cases as "Privacy Codes", allows these "extra channels". In most cases, a user must manually select a CTCSS tone. With the GXT 900/950 series, these are "hard-coded" into the channel selection. You could be on channel 42, which
is actually the same exact frequency as channel 22. (this is an example only, I have NOT analyzed the exact frequency/CTCSS tone combination.) The only difference is that the
channel selector automatically assigns a CTCSS tone. This is why you cannot manually assign
a "Privacy code" for any channel above 22. If you were to have the correct frequency/CTCSS tone
set on the first 22 channels, you could exactly match the "extra channels".
All in all, this does simplify matters. You need not assign a CTCSS tone if the radio does it for you.
It *does* complicate matters if you only want to use license free channels as mentioned in the
beginning of the review.

Performance Evaluations:
Receiver interference from household electronics seems to be above average.

Audio output is typical for consumer radios. If you are in a noisy environment, you need a headset. Keeping the radio in vibrate mode also helps a great deal if you have no headset.
Just keep the radio where you can feel it vibrate.

Transmit Ranges: (evaluated with supplied battery packs)
Home to vehicle: .75 mile
Outdoor person to vehicle: 1 mile
Vehicle to vehicle: .75 mile
Home to outoor person: 1 mile
Person to person outdoors: 1.25 miles.

Battery life with the supplied packs is sufficient for normal use. If you use these radios on High power (GMRS Licensees only), then battery lifetimes will suffer.

The memory channels were eliminated in these models. I don't consider this a drawback. I've never used the memories, as their use was cumbersome.

The radios are durable and will stand up to some rough handling. Since they are waterproof, use under wet conditions is acceptable. You need to read the manual. These radios have a lot of features. Once familiar, they are easy to use.

I really cannot find any fault with these radios. They are designed well. They are full featured and will serve well for what they are designed for.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
TÜRKİYE'de kullanımı yasal değil aynı frekans ta karşınıza devlet kuruluşu çıkabilir ( tahsisli frekans )

bu konuda bilgii http://www.turkeypmr.org sitesinde var

GTX 1000 özellikleri ( GTX 950 ile aynı ) sadece 950 42 Km

Su Geçirmezlik özelliği

Açık alanda 48 km çekim mesafesi,

Lisansa gerek yok,

Net ses kalitesi,

Dağda, paraşütte, otellerde, istenen her yerde kullanabilme imkanı,

Titreşim ile çağrı özelliği

Profesyonel,

Bebek telsizi olarak da kullanım. (eVOX)

Özellikler:
* 30 MİL (YAKLAŞIK 48KM)*
*NET VE TEMİZ SES KALİTESİNDE GÖRÜŞME

* 42 KANAL 142 ALT KANAL SAYESİNDE 5964 KOMBİNASYONDA GÖRÜŞME İMKANI
* 10 ÇAĞRI TONU
* OTOMATİK KANAL ARAMA
* TİTREŞİMLİ UYARI
*SU GEÇİRMEZ (JIS4 STANDARDINDA)
* OTOMATİK PİL ÖMRÜ KORUMA
* NOAA HAVA ALARM
* AYDINLATMA IŞIĞI
* TUŞ KİLİDİ
* LCD AYDINLATMA

* eVOX
* KANAL TARAMA
* AUTO SQUELCH
* ÜÇ GÜÇ SEVİYESİ (DÜŞÜK/ORTA/GÜÇLÜ) SEÇİMİYLE PİL ÖMRÜ KONTROLÜ
* DUAL POWER (HEM 4 ADET KALEM PİL (AA) HEM DE ÖZEL ŞARJLI PİLİYLE ÇALIŞABİLME)

MIDLAND GXT İçerik:
* 2 ADET TELSİZ
* 2 ADET KEMER KLİPSİ
* 2 ADET MİKROFON
* MASA ÜSTÜ ŞARJ CİHAZI
* AC ADAPTÖR
* ARAÇ ŞARJ ADAPTÖRü : ARAÇ İÇİ ŞARJI İÇİN.ÇAKMAK ÇIKIŞINDAN GÜÇ ALIR.
* 2 ADET NiMH ÖZEL ŞARJLI PİL

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT :
Amatör değilseniz ( Radyo Amatörü ) o zaman en iyisi Profesyonel LİSANSSIZ PMR El Telsizi ( HYT , KIRISUN,WOUXUN ) ( 10 - 40 Km )
CB için ise President Jackson II ( yeni versiyon ) 400 kanal , araç için Sandiego 1200 anten ( Şaşmayın )
www.sahibinden.com da var...

Mademki soruyu bu şekilde cevaplamamı istiyorsanız çözümün basit olduğunu Gezenbilir offroad gurubunun öncelikle Türkiye geneli cb (halk) bandında toplanma kanalı olarak bir frekansı çağrı kanalı ilan etmesi gerektiğini.Akabinde seninde bildiğin gibi tx ve rx için (gönderme ve alma)yapabilmek için 600 şift 38 ton konularak (tavsiye edilen)Araçta gezici bir röle yada sabit röle Gezenbilir derneği adı altında yasal olarak kurulabileceği gibi Aktivite zamanlarında yeterki röleyi açsın daha uzak mesafelerden haberleşme yapılacağı gibi,ecolink programıda kurulup bu frekansa yatırılabilir.Sonuç olarak röleyi açamayan diğer uzak kişilerin araçlarındaki cb cihazlarına bağlı olan laptop bilgisayarlar ile örnektir.(Röle İstanbulda röleyi açamayan grup yada kişi artvinde) anlattığım sistemli arabasından İstanbul Artvin arası görüşmesini çok rahat yapabilir.Akşam evinde kim Türkiyenin neresinde olursa olsun ecolink programının yardımı ile bilgisayarının başında hem formu okur yorumlar yazışırken hemde sesli şekilde görüşme yapabilir.Şimdide olayın son ayrıntıları Gezenbilir derneği kendi adıyla yasal izni alır çağrı kanalını ilan eder duyurur.Röleyi kurar ecolink programınıda röleye yatırır taban hazır olur şimdide sıra kullanıcılara geldi.Gezenbilir ofroad grubundaki herkeste bu tabana göre cihazına iyileştirme yaptırarak 38 ton 600 şift çağrı kanalı için attırırsa bilgisayarıda kullananlarda ecolink programını kurduğu zaman olay bitmiştir derim.Ayrıca herkesin bildiği gibi cb sadece Gezenbilir gruplarında değil herkeste vardır ve onlarında sesini illaki duyuyoruzdur.Bu anlattığım sisteme bunlar cihazını iyileştirmediği için ecolink programına ulaşıp bilgisayarlarına yükleyemeyecekleri için şiftin tonun kaç olduğunu bilmediklerinden v.s v.s bu telsiz muhabbetlerine katılamayacaklardır. Bu tamamıyla Gezenbilir ,in özel kanalı olacaktır.Yabancı seni duysada duyduğu frekansta sana ses edecek ama sen onu duymayacaksın.

Sadece MERAK tan soruyorum, CB de 38 TONE ve 600 SHİFT hangi CB cihaz da var , 3 - 4 - 5 ve 6 BAND CB lerde bile yok, şu zamanda KENWOOD SAT 480 HF de var ve aynı seri cihazlarda TONE kullanılıyor, CB frekanslarda ise 600 SHIFT diye bir boşluk yoktur, CB de SHİFT görünmediği hali ile 225 veya 275 gibi bir rakkam idi aklımda yanlış kalmadı ise

Görüşmek üzere

Mademki soruyu bu şekilde cevaplamamı istiyorsanız çözümün basit olduğunu Gezenbilir offroad gurubunun öncelikle Türkiye geneli cb (halk) bandında toplanma kanalı olarak bir frekansı çağrı kanalı ilan etmesi gerektiğini.Akabinde seninde bildiğin gibi tx ve rx için (gönderme ve alma)yapabilmek için 600 şift 38 ton konularak (tavsiye edilen)Araçta gezici bir röle yada sabit röle Gezenbilir derneği adı altında yasal olarak kurulabileceği gibi Aktivite zamanlarında yeterki röleyi açsın daha uzak mesafelerden haberleşme yapılacağı gibi,ecolink programıda kurulup bu frekansa yatırılabilir.Sonuç olarak röleyi açamayan diğer uzak kişilerin araçlarındaki cb cihazlarına bağlı olan laptop bilgisayarlar ile örnektir.(Röle İstanbulda röleyi açamayan grup yada kişi artvinde) anlattığım sistemli arabasından İstanbul Artvin arası görüşmesini çok rahat yapabilir.Akşam evinde kim Türkiyenin neresinde olursa olsun ecolink programının yardımı ile bilgisayarının başında hem formu okur yorumlar yazışırken hemde sesli şekilde görüşme yapabilir.Şimdide olayın son ayrıntıları Gezenbilir derneği kendi adıyla yasal izni alır çağrı kanalını ilan eder duyurur.Röleyi kurar ecolink programınıda röleye yatırır taban hazır olur şimdide sıra kullanıcılara geldi.Gezenbilir ofroad grubundaki herkeste bu tabana göre cihazına iyileştirme yaptırarak 38 ton 600 şift çağrı kanalı için attırırsa bilgisayarıda kullananlarda ecolink programını kurduğu zaman olay bitmiştir derim.Ayrıca herkesin bildiği gibi cb sadece Gezenbilir gruplarında değil herkeste vardır ve onlarında sesini illaki duyuyoruzdur.Bu anlattığım sisteme bunlar cihazını iyileştirmediği için ecolink programına ulaşıp bilgisayarlarına yükleyemeyecekleri için şiftin tonun kaç olduğunu bilmediklerinden v.s v.s bu telsiz muhabbetlerine katılamayacaklardır. Bu tamamıyla Gezenbilir ,in özel kanalı olacaktır.Yabancı seni duysada duyduğu frekansta sana ses edecek ama sen onu duymayacaksın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR