Uzaktan Motor Çalıştırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rampadacore Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,098

rampadacore

men dakka dukka
Yer
İstanbul
Uzaktan Motor Çalıştırma Modülü diye bir ürün var, uygulayan üye var mıdır? Artılarını eksilerini paylaşabilirler mi? Kışın özellikle işe yarayacağını düşünüyorum ama sonrasında sıkıntı olur mu? Aracın farklı bir donanımını etkiler mi, bozar mı vs.?

Etiketler
Ynt: Uzaktan Motor Çalıştırma

İş makinalarında radyo vericisi ile uzaktan hız ayarlanabiliyor, hareket ettiriliyor ama marş basma işi yine motorun yanında yapıldığını gördüm. Uzaktan kablosuz marş basma görmedim.

bartek' Alıntı:
İş makinalarında radyo vericisi ile uzaktan hız ayarlanabiliyor, hareket ettiriliyor ama marş basma işi yine motorun yanında yapıldığını gördüm. Uzaktan kablosuz marş basma görmedim.

Bazı forumlarda bahsedilmiş ve kullananlar var ama ne kadar verimli bilemiyorum. linkte ürünü anlatıyor.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/uzaktan-motor-calistirma-modulu-149119470

anladığım kadarıyla aracın ısınması vs gibi avantajları var. Benim tahminim güvenlik nedeniyle icad edilmiş bir sistem olabilir sonradan nihai kullanıcı için de üretilmiştir.

Aracı devamlı boşta bırakmanız gerekiyor aksi takdirde tahmin edebilirsiniz neler olacagını

Kışın araci boşta birakip, el frenini cekmeniz gerekecek. El freni donarsa daha büyük problem olabilir.

Aracı zaten el freni çekili bırakıyoruz, el freni çekilmeden bırakamn var mı bilemiyorum. Ben otomatik discovery için düşünüyorum, haliyle çalışması için parkta olması gerekiyor ama frene basmadan çalıştırır mı bilemiyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

otomatik araçlar için daha verimli bir sistem gibi duruyor. sonuçta kışın kullanılacaksa el freni donmaya karşı çekilmiyor dolayısıyle viteste bırakıyoruz bu durumda manuel için kullanım zor. illaki kullanıcam diyenler için sistemin yanında takozda hediye edilmeli ;)

Merhaba Daha önce bir Şahinde bu sistemi görmüştüm... marş üzerinden düz kontak mantığı ile aracı çalıştırıyordu devre üzerine marştan elektrik alınıyor bunun bir anteni var aynı alarmlarda olduğu gibi kumanda üzerinde iki düymeye basınca araç çalışıyordu

gördüğümden dolayı konu ile ilgili bir kaç handikaptan bahsetmek istiyorum...

1 araç daima boşta bırakılmalı...

2 aracın çalışması düzgün olmalı yani kontağa bastığında arac çalışmalı gecikmeli çalışanlarda çalıştıktan sonra gazdan ayağı çekince stop eden araçlarda sistem düzgün çalışmıyor...

Eskiler hatırlarlar....araçlara alarm yerine gizli kontak yapılırdı . Orayı açmadan motor çalışmazdı. Bu arada bu gizli kontak yüzünden yanan arabalar olmuştu. Çünkü marş basma için kontağın ve kablolarının yeterli olması gerekir. En azından bir röle ile marş basma yapılmalı. Örneği verilen ilanda ben böyle bir şey görmedim. Araç viteste iken anlar diyor ama bağlantılarında vitesle ilgili bir şey yok. Bana göre eksileri artısından çok . Immobilizerlı araçlara olmaz zaten.

bartek' Alıntı:
Eskiler hatırlarlar....araçlara alarm yerine gizli kontak yapılırdı . Orayı açmadan motor çalışmazdı. Bu arada bu gizli kontak yüzünden yanan arabalar olmuştu. Çünkü marş basma için kontağın ve kablolarının yeterli olması gerekir. En azından bir röle ile marş basma yapılmalı. Örneği verilen ilanda ben böyle bir şey görmedim. Araç viteste iken anlar diyor ama bağlantılarında vitesle ilgili bir şey yok. Bana göre eksileri artısından çok . Immobilizerlı araçlara olmaz zaten.

kesinlikle katılıyorum o bahsettiğim şahinde de de araç vitesteyse tavşan gibi zipliyor işin kötü tarafı araç çalışmadan marşı kesmediği için artık bir engelde durana kadar zıplamaya devam eder :smiley:

peki bu ürün yerine daha sağlıklı çalışacağını düşündüğünüz başka ürün veya teknik çözüm tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?

Ssangyong ActyonSport 2.0 sxdi 4x4 2008 otomatik

Bence hic gerek yok nekadar tefferruat o kadar meşakat... :smiley: bir seriesci ata sözü

Bir zamanlar aynı mantıkla çalışan oto alarmları vardı, araç çalıştırıldığında kapılar kilitli durumda ve dörtlü flaşörleri sürekli yanar pozisyonda oluyordu.

Kış şartlarında aracın ısıtılması için güzel bir yöntem gibi gözüksede bence en büyük eksiği güvenlik. Herhangi bir yerde içinde kimse yokken çalışır durumdaki bir araç herzaman bazı kişler için davetkar olabilir ayrıca kazara fark edilmeden(cepte taşınan anahtar veya çocukların eline geçmiş anahtar sayesinde) araç çalışırsa ve yakıt deposu bitinceye kadar fark edilmezse vay anam vayy ;D ;D yoksa aracın vites durumu veya el fireni çekilmesi gibi durumlara nasılsa bir çare buluruz biz türk insanı olarak ;)

sanıyorum 3 kere uzun süre basmak gerekiyor, yani çocukların yada bizlerin yanlışlıkla çalıştırması pek mümkün değil gibi. özellikle karın yoğun olduğu yerlerde uzaktan çalıştırıp 15 dakika aracın ve motorun ısınması, ön camın çözülmesi iyi olur bence. yine de bu kadar modifiye ve araçlarını neredeyse baştan sona söküp takan bir ortamda bunun yapılmamış olması ilginç geldi bana. Zira kışın büyük nimet gibi. Ayrıca kamp vs durumlarında araç üstü çadır kullanan, araçtan elektirik alanlar için inip binmeden çalıştırabiliyor olmak avantaj gibi.

Bilmiyorum direk alakalimidir ama, Dugme ile calistirilan arabalardaki gibi bir sistem uygulansa nasil olur? Kontak yerine dugme sistemi takilacak ve dugme sistemide uzaktan kumandaya baglanacak. Bu sekilde istenilen tipte bir sisteme ulasilabilir belki. Hurda bir renault megane bulup sistem sokulup araciniza takmayi deneyebilirsiniz belki :smiley:
Fakat sorun bu araclar ya frene yada debriyaja basarak calistirilir. orasi nasil cozulur onu bilmiyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri