Uyku Tulumu Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mülteci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,767
Ynt: Uyku Tulumu Seçimi

Hakan bey,
Merhaba bir süredir uyku tulumu araştırması yapıyorum. Tulumunuzu kış şartlarında kullandıysanız deneyimlerinizi anlatır mısınız?

Ben önce aşağıdaki tulumdan alacaktım. Hala daha alıp almamakta kararsızım.
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=31&alt_kat_id=281&id=3955#sekme
İki tane alacağım için bu seçeneğin bana maliyeti 252 tl olacak

Sonra off road da birisi marketten aldığı iki tulumu iç içe geçirip kartepede -12 de rahat geceleyebildiğini söylemiş, o zaman ben de biraz daha uygun bişeyler baktım ve erma diye bir marka buldum. İki tane -18 İki tane de 0 derece alıp -18 iş görmezse 0 ı da içiçe kullanmayı düşünüyorum. Hem böylelikle bahar için de 0 lık tulum kullanılabilir diye düşündüm. Bu arada marka hakkında çeşitli yerlerde olumlu yorumlara rastladım. Özellikle avcılar ve off-roadcılardan kullananlar var.
Bu seçeneğin bana maliyeti 2x41=84 2x25=50 84+50=134tl olacak
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=alt_kategori&kat=31&alt_kat_id=262&altkatisim=Ekonomik-Uyku-Tulumlar%FD

Sonra Hakan beyin yazısını görünce ona da baktım. igloo frs230 ların da maliyeti 2x75=150 lira gayet makul bir seçenek bu da.
http://www.bolbolal.com/?urun-detay_16027_igloo_FRS-230_Uyku_Tulumu.html

Bu üç seçenekten birini seçeceğim. Ben doğa sporu ile uğraşmıyorum. Kamp yapmak istediğim en ekstrem yer Uludağ, Şubat ayı uludağ şartları için bu seçenekler olur mu? Not:Taşıma, Ağırlık, Islanma gibi sorunlarım da yok.

Etiketler

Merhaba Yücel Bey, Ben 2-3 derecelik gecelerde çadırımda kullandım. Kaz tüyü dolgulu olduğu için hiç üşümedim. Hatta içinde kımıldayamadığım için sıkıntıdan bunalıp terledim. Bulabilirsem daha geniş kesimli bir uyku tulumu alacağım.

Hakan bey uyku tulumunda daha rahat edebilmek için fermuar yönünü hesaba katmanız iyi olur. Sol elinizi ya da sağ elinizi kullanmanız çok fark ediyor. Eğer ters yönde fermuar kullanıyorsanız rahatsız ve dar hissedersiniz. Bende yazdığım marka uyku tulumunun hem sağ hem sol fermuarlısı var şaşırıp ters tulmda yattığımda dar olduğu hissi veriyor. Normal uyku tulumunda bunun daha çok etkileyeceğini düşünüyorum.
İki uyku tulumunu iç içe koymak çok az bir fark yaratacakır ama genel olarak zararı faydasından daha azdır. Tulumların çalışma sistemi hepinizin bildiği gibi hava boşluğu oluşturup vucut ısısının kaybını engellemektir. Hava boşluklarını O gibi daireler olarak düşünürsek dolgu malzemesi ne kadar çoksa ve kabarıyorsa o kadar üstüste dizilmiş O dairemiz olur. İki tulumu iç içe koyduğumuzda ve içine girdiğimizde altta bulunan tulum yeteri kadar şişmez arada sıkışır bu yüzden O daireler oluşmaz. Sadece belli noktalarda iki adet kumaş ve arasına sıkışmış dolgu içinde uymuş olursunuz. Ayrıca tulum içindeki yeriniz daralır. Onun yerine tulum üzerine battaniye benzeri bir şey atmanız daha çok işe yarayacaktır.

Kampçılığa yeni başlayan olarak daha çok yaz ve bahar kampçılığında kullanılmak üzere comfortu -5 C olan Eusebio Cocoon 300 marka uyku tulumu aldım. Hacim ve kaztüyü olması beni etkiledi. Bu tulum hakkında fikri olan var mıdır?

Kış için ise yine Eusebio markasının Alaska modelinden almayı düşünüyorum. Bunun ise comfort sıcaklık değeri -22 C olarak belirtiliyor. Bu tulum hakkında fikri olan var mı?

mithril' Alıntı:
Kampçılığa yeni başlayan olarak daha çok yaz ve bahar kampçılığında kullanılmak üzere comfortu -5 C olan Eusebio Cocoon 300 marka uyku tulumu aldım. Hacim ve kaztüyü olması beni etkiledi. Bu tulum hakkında fikri olan var mıdır?

Kış için ise yine Eusebio markasının Alaska modelinden almayı düşünüyorum. Bunun ise comfort sıcaklık değeri -22 C olarak belirtiliyor. Bu tulum hakkında fikri olan var mı?

aynı tulumu bende almak istiyorum ama "eusebio" marka tulum kullanan hiç arkadaşım olmamış nasıl ürünleri var bilemiyorum,gösterdiği değerlere göre gayet iyi bir tuluma benziyor,su geçirmez kumaşı var oldukça hafif ve 800 filli kaz tüyü dolgulu ama değerleri ne derece doğru bilemiyorum kararsız kaldım bu konuda...

mithril' Alıntı:

Tulumu almışsınız artık.
Kullanarak fikir sahibi olmak size kaldı.
Satın aldığınız modelin internet linkini falan yazsaydınız keşke.
Şimdi google de arat vs vs. :smiley:
İsim çok yabancı geldi bana.

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=13449&urun_ismi=ESEBIO-ALASKA-KAZ-TÜYÜ--27ºC-UYKU-TULUMU

OOooo indirimli fiyatı bile epey tuzlu.
Kamplarınızda sakın ama sakın ıslanmasına izin vermeyin.
Kuruması 15 gün sürer.
:(

TezzMertek' Alıntı:
Tulumu almışsınız artık.
Kullanarak fikir sahibi olmak size kaldı.
Satın aldığınız modelin internet linkini falan yazsaydınız keşke.
Şimdi google de arat vs vs. :smiley:
İsim çok yabancı geldi bana.

Haklısın marka yabancı. Fakat bu markayı biraz araştırıdım. Hakkında şöyle bilgi edindim. Normalde bu firma Çin menşeili ve şimdiye kadar Çinde üretim yapan büyük markalara (Marmot, North Face gibi) fason iş yapan bir yermiş. Bir noktadan sonra kendi markaları ile de üretim yapmaya başlamışlar.

Aldığım tulumu ilk kampımızda kullandım. Hava çok soğuk değildi gerçi ama hiçbir sıkıntı yaşamadım. Alacaklara tavsiye edebilirim.

tulumu kullanmdığımız zamanlar kılıfına sokmama kılıfına soktuğumuz zaman ise katlamadan sokma dışında tulumun elyafının zarar görmemesi için yöntemler varmı ve içinin kokmamasıda önemli tavsiyelerinizi bekliyorum...

Elyafın zarar görmemesi için yapacağınız başka bir şey varsa kullanma talimatında yazması gerekiyor. Tulumun kokmaması için yapmanız gerekenlerden biri eğer kirlenmişse eğer tulumunuz yıkanabilir türden bir tulumsa yıkamaktır. Yıkayamıyorsanız tulumu kullanmadığınız zamanlarda nemsiz ve hava alabileceği bir ortamda sererek devamlı açık tutun arada bir alt üst iç dış çevirin. Eğer tulumu sererek açık tutacağınız müsait bir yeriniz yoksa bir tane pamuk çuvala koyup öyle saklayın arada bir çuvaldan çıkarıp ters çevirin. Küçük taşıma torbasında uzun süre saklamayın.

yanınızda kumaş kaplı bir termofor olması, soğuk gecelerde içine sıcak su koyarak yatmadan önce tuluma koymak, ısınmak için kolay bir yöntem. sabaha kadar sıcak duruyor ve yassı olduğu için hiç rahatsız etmiyor. fiyatı da 3-5 lira gibi birşey.

untitled.jpg

Selam arkadaşlar...
burdaki yorumlarınıza dayanarak husky magnum -15 de karar kaldım ve uzun süre fiyat araştırdıktan sonra atlaskamp tan sipariş verdim 1 gün sonra elime ulaştığı zaman kasım ayında kampta test etme fırsatı buldum ve çok memnun kaldım,herkese tavsiye ederim...[attachment=1]

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=16&urun_id=11558&urun_ismi=Husky-Magnum--15-C-Uyku-Tulumu-(PCI-Anti-KENE-Sprey-Hediyeli)

husky magnum.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR