Uyku Tulumu Derecelendirme Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the north face Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,612
Ynt: Uyku Tulumu Derecelendirme Hakkında

Ben de dalga geçilmesini şiddetle kınıyorum...

Etiketler

maalesef dalga geçme işi bu forumda çok oluyor, olmaması lazım....

Başlık açıldığında 1. ve 2. sayfada gayet ciddi cevap verilmiş sorulara......Sağdan soldan edinilen bilgi kırıntılarına itibar edilecekse burada ne amaçla soru soruluyor... Böyle saçmalıklar yüzünden artık pek çok eski müdavim foruma girmiyor.....Kimsenin dalga geçmek gibi bir niyeti de yok......Ama ısrarla "benimle biraz latife yap" diyenleri de kırmıyoruz bu arada....
Bu forumda yardımcı olmaya çalışanların hepsi... en az birkaç tulum, birkaç bot, birkaç çanta, birkaç da çadır eskitmiş kişilerdir.....Merak etmeyin onlar da ilk başladığında bir şey bilmiyordu.... ama bilgiye ve tecrübeye itibar edilmeyecekse soru da sorulmasın... Sonuçta kimse buradan maaş almıyor.....
(Bkz... cevap biraz gecikince kinayeli yorumlar yapıla yapıla artık kimse girip de iki cümle yazmıyor, farkettiniz mi..)

tommycan' Alıntı:
Başlık açıldığında 1. ve 2. sayfada gayet ciddi cevap verilmiş sorulara......Sağdan soldan edinilen bilgi kırıntılarına itibar edilecekse burada ne amaçla soru soruluyor... Böyle saçmalıklar yüzünden artık pek çok eski müdavim foruma girmiyor.....Kimsenin dalga geçmek gibi bir niyeti de yok......Ama ısrarla "benimle biraz latife yap" diyenleri de kırmıyoruz bu arada....
Bu forumda yardımcı olmaya çalışanların hepsi... en az birkaç tulum, birkaç bot, birkaç çanta, birkaç da çadır eskitmiş kişilerdir.....Merak etmeyin onlar da ilk başladığında bir şey bilmiyordu.... ama bilgiye ve tecrübeye itibar edilmeyecekse soru da sorulmasın... Sonuçta kimse buradan maaş almıyor.....
(Bkz... cevap biraz gecikince kinayeli yorumlar yapıla yapıla artık kimse girip de iki cümle yazmıyor, farkettiniz mi..)
G-hun_07' Alıntı:
Bilgi almak için konu açan ya da sorular soran arkadaşları küçümseyerek dalga geçerek ve tiye alarak yapılan yorumcuların hepsini şiddetle kınıyorum. Ukalalık etmeseler de insanlar sağlıklı bilgi edinse.
Yanlış birşey söylüyorsam düzeltin lütfen.
mimar_ankara' Alıntı:
Ahhh bu ileri demokrasi ne güzel şey..ağzı olan konuşuyor..kamyon şöförü nükleer fizik hakkında, bamya eken çiftçi makro ekonomik politikalar hakkında muhteşem ahkamlar kesiyor.
Bizim uyku tulumu da böyle oldu. Uyku tulumu işi yazlık-kışlık elbiseler ile aynıdır. Yazın lacoste t-şhirt, kışın anorak..Böyle düşünmek gerekiyor. Askeri ürünlerin en kalitelisini ve yıllarca laboratuar ortamında deneyerek bulan Amerikan ordusunun 3 tip uyku tulumu vardı. Yazlık, ılıman ve extreme dağ. Daha sonra bu üç mevsimi modüler hale getirdiler. 3 katmanlı uyku tulumu yaptılar.İç içe katmanları iklime göre söküp kullanıyorsunuz. Siz siz olun eksi ısılarda yaz uyku tulumu kullanmayın, hem uyuyamaz hem de böbrek hastası olursunuz. Yazın da kışlık uyku tulumu kullanmayın. Sauna gibi kilo atarsınız..))
the north face' Alıntı:
Ya arkadaşlar ilk başta bu tulumların ısı muhafazaya mı yarar yoksa direkt olarak ısıtır mı gibi konuşmalar yaptık hatta bir arkadaşa gülündü bu termos muhabbeti yüzünden hatta ve hatta tulumlar çadır gibi 3,4 mevsim olmaz dediniz ama ben internetten ve bir iki yabancı kayanaktan arkaşın dediklerinin doğru olduğunu gördüm yani outdoor üreticileri bazı tulumları 3 bazılarını 4 mevsim olarak sınfılandırmış ve ısıtma değil içindeki ilk yatıldığında vücuttan çıkan havayı muhafaza eden bir sistem olduğunu yazmış yani bu demek oluyorki eğer kışın kullandığınız -20'lik bir tulumunuz varsa bunu ilk baharın 10 derecelik hafif serin havasında da kurdeşen dökmeden kullanabilirsiniz.

Yani sonuç olarak uyku tulumları ısıtma mantığıyla değil izoloasyon mantığıyla çalışmaktadır içinde depoladığı havayı kışın büzgüleriyle dışarı vermeden sabit sıcaklıkta tutmayı amaç edinmiş yani -20'de uyursanız tulum içi 25 derece +10 derecede uyursanız 35 derece olup kurdeşen dökmenize sebep olmaz...

http://www.huskyeu.eu/sleeping-bag-extreme-anapurna-28-c-black-88_dsp.html bakın burada da tulumların "3-4 mevsim" diye ayrıldığını görürsünüz ayrıca videoyu açarsanız tulum içinde hava muhafaza yeteneğini de görürsünüz...

Konuyu başından beri takip ediyorum. extrem derecesi -5 olan ortalam bır tulumu 5-6 kampta kullandığım, bu konuda tecrubeli olmadığım için herhangi bir yorum yapmadım.

Bir kaç arkadaşımız dalga geçildiğini düşünüyor. Ben ise tam aksini; bilgi almak için konu açan arkadaşlar;

Bu konularda tecrubeli insanların yaptığı yorumlara olur mu ben bilmem hangi üreticinin sitesinden baktım 3 mevsim tulum varmış. O zaman -20 lik tulumu yazın da kullanırız bıraz daha sıcak tutar gibi bir yorum yapılmış.

Siz olsanız hem bilgi almak için konu açan hemde tecrubeler sonucu edınılmış bilgiye; ben filanca yerden baktım oyle değil bole 35+10 = 3 mevsımlık tulum diye cevap aldığınız ne yapardınız.

İnsanları herhangi birşey ile suçlamadan önce biraz aynaya bakmak lazım diye düşünüyorum.

Ben nacizane tulum ile tecrubem +15 ile +3 derece arasında ; (Kullandığım tulum COmfort: +7 - extrem: -5)

+15 de tulumun içine girin sabaha kurdan olarak çıkarsınız,

+8 rahat edersiniz,

+2 çok rahat olmasada uyursunuz..

-5 elımdeki tulumla sabaha ne bobrek kalır bende nede nefes...

Özetle Şahsi fikrim; aldığınız tulumun "COMFORT" değeri ne ise o derecelerde rahar edersiniz ustundeyse tulumu ustunuze serersiniz, altınıza battanıye yaparsınız. Comfort değerinin altında ise ya tamamen soyunur tulumun her yerıni sıkıca kapatım tuluma sarılırsınız yada termal içlik vs. kullanır sabahı edersiniz.

3 mevsim 5 mevsim sizin hangi sıcaklık derecelerinde tulumun içinde olacağınız ile ilgili. Antalya kışın ortasında gece -1 goruyor. bendeki tulum oldu sana 5 mevsim antalyada kamp yaparsam ;)

Saygılar, sevgiler.. Hepimize anlayışlı günler dilerim...

Ağzına sağlık kardeşim....aynen katılırım .....hepsi başımızdan geçti...bunları bilerek doğan kimse yok aramızda. ..zaman ve para harcayarak öğrendik...bunu yapmayıp kestirmeden öğrenmek isteyen de fikir beğenmiyor ne yapalım....denesin öğrensin o halde....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,820
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR