Uyku Tulumu Derecelendirme Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the north face Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,612
Ynt: Uyku Tulumu Derecelendirme Hakkında

Sevgili Murat
Kızmak ne kelime....:smiley: Bilgi ve tecrübeleri paylaşıyoruz... Ve illa ki kendi yaptığımızın en doğrusu olduğunu iddia da etmiyoruz.. En azından ben böyle düşünüyorum.... Başımıza geleni, başımızdan geçeni, benzer durumlara karşı nasıl aksiyon aldığımızı (bu lafa da uyuzum aslında.. düzelteyim o zaman) benzer durumlara karşı nasıl bir tavır sergilediğimizi belli başlıklar altında paylaşıyoruz sadece.... Tecrübe eksiği olan veya ikilemde kalan arkadaşlara örnek olmak babında.... (a'nın üzerinde inceltme olacaktı ama klavyede sorun var sanırım...)

Saygılarımla...

Etiketler

TezzMertek' Alıntı:
;D

Teşekkürler arkadaşlar.
Cevaplarınız beni çok güldürdü.

Arkadaşlara link atayım da onlarda gülümsesin.

Yüzünüzden tebessüm eksik olmasın arkadaşlarında senin gibi ise güleceklerine eminim

http://www.turkcebilgi.net/hobiler/dagcilik/uyku-tulumu-25027.html

Okursanız biraz daha bilgi sahibi olursunuz zannımca.

bendede husky emotıon -22 var genelde kısın kullanıyorum.ıcıne ılk gırdıgımde kazak ıclık v.s ıle gırmıstım -5 dereceydı hava..yavas yavas soyuna soyuna sadece boxerla kaldım.ve acayıp keyıflıydı .yanındakıler botla corapla kazakla montla yatıyo sen boxerla.arada bır fermuarı acıp kıskandırıyordum onları.:smiley:

ama sole bır sorun var o yatısım pek uzun surmedı.1.90 boyunda ve 110 kıloyum ve ıcınde hareket edememek put gıbı yatmak canımı cok sıktı ve rahat edemedım.ve o gun bugundur ustume yorgan gıbı orterım.obur turlu rahat harakat edemıyorsun.hareket edemedıgın ıcın abuk subuk yerlerını kasıntı tutar kesın:smiley: bu uyku tulumlarını neden cocukların bebeklerın kısın gıydıgı gıbı yapmazlar anlamam.gıy tulumu kardesım rahatca yat.ıstedıgın yere don ters yat duz yat amuda kalk.obur turlu kolunu bıle oynatamıyosun..

Sayın Pikacu çok haklısınız,böyle bir tulum üretseler bence çok satarlar.
Sayın Öz, bildiğiniz bir site varsa paylaşır mısınız yurt dışından bulabileceğim?

xxl' Alıntı:
Sayın Pikacu çok haklısınız,böyle bir tulum üretseler bence çok satarlar.
Sayın Öz, bildiğiniz bir site varsa paylaşır mısınız yurt dışından bulabileceğim?
Şundan mı bahsediyordunuz....:smiley: Hadi linki de verelim tam olsun....:smiley:
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=31&alt_kat_id=198&id=5326#sekme

-45230355.jpg

TAM OLARAK BU DEGIL ASLINDA.kollar super ama ayaklarda o sekılde olsaymıs tam super olacakmıs.kollar bu sekıldeyken 1000 lıraysa ayaklarda ıstedıgımız gıbı olunca 2000 lıra olur herhalde..:smiley:

2000 tl ye bütün kamp malzemelerimi alırım heralde. ;)
yada uykutulumuna 2000 tl verirsem içimdeki hararetten tuluma ihtiyacım kalmaz ;D ;D

tommycan' Alıntı:
Çadırda 3 mevsim, 4 mevsim ...vs olur.. Ama tulumda olmaz diye düşünüyorum.... Ekstrem koşullara uygun bir çadırı yaz sıcağında da kullanabiliriz ama, kaz tüyü bir tulumu yaz sıcağında ancak sauna amaçlı kullanabiliriz herhalde......:smiley:
Laf aramızda 4 ayrı tulum kullanıyorum..... Yaz kampları için Kipa'dan tanesini 4.90'a (yanlış görmüyorsunuz 4 TL 90 Krş) aldığım iki adet tulumu fermuarla birleştirerek iri bir tulum haline getiriyorum, gayet ferah ve konforlu..... -10 lık bir elyaf tulum ara soğuklar için görevde... -30 luk kaz tüyü tulumu Gezenbilir'in de bu kış orada olduğu Aladağ göletinde test ettim...Kollu fanila ile gayet başarılı buldum..... [size=12pt]Bir de araçsız faaliyetler için gayet hafif -900 gr civarı- kaz tüyü bir tulumum daha var ki yedekte duruyor[/size].... Tulum konusunu biraz abarttım sanırım...:smiley:

Merhaba;

900 gr, kaz tüyü tulumunun marka ve modelini bildirebilirmisin ? Ben bisiklet ile veya araçsız yaya kamp yapacağımdan böyle hafif bir uyku tulumu arıyorum.Birde ısı derecesi nedir ? yani kışın veya dağda kullanılabilir mi ?

Merhaba...
Tulumun bilinen bir markası yok... Kipa için üretilmiş... Tesco ultra light... kaztüyü.. -9 derecelik bir tulum... Henüz test etme imkanım olmadı.. Ama 160 TL den 20 TL ye düşünce almadan edemedim.... (Arabasız kamplarda yükü hafifletmek amacı ile kullanmayı düşünüyorum... Yalıtımı biraz daha artırmak için Ankara Bahriyeli mağazasından bir adet bivak torbası aldım... Hem tulumun nemlenmemesini sağlayacak, hem de koruma derecesini birkaç derece daha artırır sanırım.. Bu kış bu yöntemi de bir deneyeceğim...)
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=31&alt_kat_id=198&id=5916&isim=Eusebi--Yeni-COCOON-300-KAZ-T%C3%9CY%C3%9C--12%C2%BAC-Kaz-T%C3%BCy%C3%BC-Tulum

Linkteki tulum işinizi görür sanırım.... Aynı markanın Alaska modelini kullanıyorum. Fiyatına göre çok başarılı... (Bu marka sanırım daha önce tanınmış markalara fason üretim yapıyormuş... Dikişlerde ufak tefek özensizlikler var ama sorun çıkaracak gibi değil)

tommycan' Alıntı:
Merhaba...
Tulumun bilinen bir markası yok... Kipa için üretilmiş... Tesco ultra light... kaztüyü.. -9 derecelik bir tulum... Henüz test etme imkanım olmadı.. Ama 160 TL den 20 TL ye düşünce almadan edemedim.... (Arabasız kamplarda yükü hafifletmek amacı ile kullanmayı düşünüyorum... Yalıtımı biraz daha artırmak için Ankara Bahriyeli mağazasından bir adet bivak torbası aldım... Hem tulumun nemlenmemesini sağlayacak, hem de koruma derecesini birkaç derece daha artırır sanırım.. Bu kış bu yöntemi de bir deneyeceğim...)
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=31&alt_kat_id=198&id=5916&isim=Eusebi--Yeni-COCOON-300-KAZ-T%C3%9CY%C3%9C--12%C2%BAC-Kaz-T%C3%BCy%C3%BC-Tulum

Linkteki tulum işinizi görür sanırım.... Aynı markanın Alaska modelini kullanıyorum. Fiyatına göre çok başarılı... (Bu marka sanırım daha önce tanınmış markalara fason üretim yapıyormuş... Dikişlerde ufak tefek özensizlikler var ama sorun çıkaracak gibi değil)

Çok teşekkür ederim.Öneri içinde tam 12 den vurmuşsunuz.Bende 3 mevsim uygulamalr için http://www.sportcity.com.tr/COCOON-300-Kaz-tuyu-uyku-tulumu,PR-14652.html linkindeki ürünü bulmuştum.Sadece markası INESCA ama model birebir aynı.Sanırım dediğiniz gibi bir fason üretim söz konusu... :smiley:

Kış ve yüksek irtifa kampları için daha üst seviye bir tulum gerekir herhalde...

Merhaba...
alacağınız ürünün yanında aldığınız yer de önemli..... ben everestoutdoor'dan almanızı tavsiye ederim.... Mağaza karaköy'de... Sahibi Ubeyt bey'dir... sağolsun bana her seferinde çok yardımcı olmuştur... (nakit ödediğim için belki de.... :smiley: )
Markası o veya bu... belli ki ürün aynı firmanın ürünü.. zaten çin'de yaptırmayan kalmadı hemen hemen.... Önemli olan markaya veya çok bilindik diye fazla para vermemek.......
Ben çok ekstrem koşullarda kullanmayacağım için fiyatı en uygun olanı aldım..... Bir de çok önemli bir nokta.... Bana göre çok çok önemli.... sizin de dikkat etmenizi öneririm....... Çoğu tulumun üst genişliği (göğüs civarı) 75 cm. yapılıyor.. ben bu tulumların içine girince zımba gibi geliyor bana.... aşırı kilodan değil.... göğüs kafesi ve omuz genişliğinden dolayı.... Size önerdiğim tulum da 75 cm. göğüs genişliğine sahip.... denemeden almayın derim.........

3000 mt. ve üzeri irtifalar için daha özellikli tulumlar düşünmek lazım.... bu tulumların da dolgu malzemesinin ölçü birimleri var (800 fil -900 fil gibi ) tam hatırlamıyorum ama... belli bir cm2 deki kaz tüyünün ons cinsinden ağırlığı idi galiba...... rakam yükseldikçe yalııtım artıyor yani.....

Saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR