Uygun bıçak boyu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,729

hr

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Ben kamplarım için victorinox çakımı kullanıyordum ama bir kamp bıçağı almaya karar verdim araştırmamdan sonra ka-bar'ın iki modeline kadar indirdim adayları...

Biri bk2 diğeri ise bk7

http://www.kabar.com/knives/detail/1
http://www.kabar.com/knives/detail/3

Verdiğim linklerde özellikleri yazıyor ikiside aynı seri bıçakları olsada özellikleri çok farklı örneğin bk2 daha kısa olmasına rağmen çeliği kalın olduğunda bk7'den ağırlığı fazla bunun yanında bu kadar kalın bir bıçağa lüzum var mı sizce hangisini almalıyım önerileriniz nelerdir bu ara kullanım amacı olarak kampta karşılaştığımız bütün koşulları karşılayacak bir bıçak ihtiyacım olan ateş için dal parçalarını kırmak bilek kalınlığı yada biraz daha kalın odunları bölmek gibi..

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

Etiketler

Ynt: Uygun bıçak boyu

deserteagle' Alıntı:
HRC değerlerine bakılırsa aşırı yüksek bir sıcaklıkta temperlemişler. Biraz abartılı geldi.

Eylem bey bu tarz malzemeler hakkında ve çelik kalitesi hakkında bahsettiğiniz nedir...

Bıçağın sertliği için sitede 56-58 HRC dendiğinden dolayı bana 56 HRC sertlik biraz az geldi. Gerçi bu da kırılma ve parça kopması derdi çıkmaz diye güven de vermeli.

Bıçak boyuna kullanıcı kendi karar vermeli derim. kullanım amaçlarını ve koşulları bir listeleyip ona göre karar vermeli.

deserteagle' Alıntı:
Bıçağın sertliği için sitede 56-58 HRC dendiğinden dolayı bana 56 HRC sertlik biraz az geldi. Gerçi bu da kırılma ve parça kopması derdi çıkmaz diye güven de vermeli.

Bıçak boyuna kullanıcı kendi karar vermeli derim. kullanım amaçlarını ve koşulları bir listeleyip ona göre karar vermeli.

Aslında şöyle söyliyeyim bu yabancı sitelerde batonning diye geçen bildiğimiz odun kırma bıçağı baltaya yakın kullanmak üzerine alacağım bıçağımı yani kampta karşılaşabileceğiniz tüm durumlara karşı bk2 kısa olmasına kısa ama çok kalın bir bıçak ve çok dayanıklı vede ağır bu kadar ağırlığa ve sağlamlığa gerek var mı sizce uzun bir bıçağın mı avantajları kamp alanında daha fazladır yoksa 5" lik bir bıçakta kamptaki ihtiyaçları karşılamaya yeterli olacak mıdır...

Kısasının boyuna bakıyorum da o boyda bir bıçağın 450 küsur gram tutması fazla. Aslında diğerinin de boyu biraz fazla. Ancak bu tabii ki kendi kullanım alışkanlıklarım ile yaptığım yorumlar.

deserteagle' Alıntı:
Kısasının boyuna bakıyorum da o boyda bir bıçağın 450 küsur gram tutması fazla. Aslında diğerinin de boyu biraz fazla. Ancak bu tabii ki kendi kullanım alışkanlıklarım ile yaptığım yorumlar.

Bıçağın o kadar ağır olmasının sebebi çeliğinin inanılmaz kalın olmasından kaynaklanıyor yani esneme olayı o ancak 20 kişi asılırsa kırılır bıçak.
Kalınlığı 0.25" parmak kalınlığında bir bıçak nerdeyse bu tarz ağır bir bıçağın dezavantajı olur mu yani alıp da pişman olmak istemem yani boyu kısa fakat bu kadar ağır bir bıçak alacağıma bk7'yi alırım sizce haksız mıyım? Amazondan alacağım için deneme şansım da yok o yüzden kesin bir karar vermeliyim...

Valla bu bıçak seçme işinin bir sonu yok. İşin öteki yarısı da hoşunuza gitmesi. Ben bu gün bile mükemmel bıçak şudur budur diyemiyorum. Kurcaladıkça daha çok karışıyor.

deserteagle' Alıntı:
Valla bu bıçak seçme işinin bir sonu yok. İşin öteki yarısı da hoşunuza gitmesi. Ben bu gün bile mükemmel bıçak şudur budur diyemiyorum. Kurcaladıkça daha çok karışıyor.

aynen katılıyorum ustam dibi gelmiyor bir türlü :smiley:

deserteagle' Alıntı:

Valla ben ikisni de beğendim açıkçası o zaman size net olarak şu soruyu sorayım sizce bk2 gibi 12 cm'lik kısa bir bıçağı kamp ortamında her türlü ağıç işinde dezavantajı olur mu bence olur, siz katılıyor musunuz...?

Her işi yapmaya hangi aleti kullanarak girişseniz bir dezavantaj bulursunuz.

Bence aklınız kısa olanda kalmış gibi. İçinizde kalcağına alın gitsin.

deserteagle' Alıntı:
Her işi yapmaya hangi aleti kullanarak girişseniz bir dezavantaj bulursunuz.

Bence aklınız kısa olanda kalmış gibi. İçinizde kalcağına alın gitsin.

Öyle yapacağız anlaşılan ama şimdi bıçağı sipariş edicem gelir gelmez açıcam "aga bu da harbiden kısaymış" diyicem diye korkmuyor da değilim açıkçası. Bakıcaz artık, hayırlısı....

deserteagle' Alıntı:
Gidip bir dükkana, aynı boy bir bıçağa bakın. Bir de ağırlığını öğrenin. ;)

Kısa olan 450g uzun olansa 380g kısa olanın daha ağır olması gerçekten garip, tabi çeyrek inç genişliği var en iyisi hafta sonu bir karaköy yapıp dediğinizi uygulamak olacak...

KABAR BK ları nereden almayı planlıyorsunuz? TR de bunları bulmak oldukca zor diye biliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR