Ynt: Urbex / Urban Exploration
Öncelikle Çağrı Bey,görmek istediğiniz resimleri burada yayınlarsam çok kalabalık olur.Çalışmamın daha fazlasını görebilmeniz için size yüklemiş olduğum sitenin Link'ini atacağım.Böylece yapmış olduğum amatör çalışmalarımı görmül olursunuz.
İşte Link:http://s1185.photobucket.com/albums/z342/CptBatu/
Hasanpaşa Gazhanesi keşfime gelecek olursak...Bu eski hava gazı fabrikası yaklaşık yüz yıl yaşında olduğunu biliyoruz.Kendisi Kadıköy'ün Hasanpaşa Mahallesindedir.Söğütlüçeşme Metrobüs Durağının kuzeyinde bulunan Kurbağlı dere cad.'e geçiyoruz ardından yüzümüzü doğuya çevirdikten sonra o caddeyi dümdüz takip edince solunuzda kalıyor.Gerçekten geniş bir arazi üzerine kurulmuş.Malesef yakın geçmişte geçicide olsa fabrikanın bulunduğu alanı kırma granit fabrikasına dönüştürülmüştür ardından çevreden tepki alması üzerine tekrar bu alan boşaltılmıştır.Keşif sırasında etrafta bir sürü moloz ve taş yığını gördüm.Ne kadar çirkin bir görüntü de olsa neyseki yapılara çok fazla ellenmemiş.Böyle bir yer için etrafına yüksek duvar ve üzerine dikenli tel hiç örülmemiş.Açıkçası hiç zorlanmadan içeriye girdim.Dikkat edilmesi gereken şeylerden birincisi orada polisin olması,artı bulunacağımız mahallenin 200 metre kadar yakın bir mesafede polis karakolunun olmasıdır.İyi bir haber de vereyim,yine bulunacağımız yerin yaklaşık yine dibinde eczane ve hastahanenin bulunmasıdır.Bu arada gazhanenin çevresinde çingenelerin olduğunu söyleyim.Polis olayına tekrar gelirsek,polis abiler tesisin ana kapısında(Ana kapısı olduğunu her daim anlarsın)bir kulubeleri var ve onun bitişiğinde de bir bank vardı;orada oturuyorlardı.Onun için ön kapıdan giremeyeceğim için tesis'in arkasından girdim.Zaten polisin nöbet tuttuğu alan(Kulübe ve çevresi) sınırlıydı.Sadece belli noktalarda seni görme imkanları olabilir onu da sen halledebilirsin.Yeterki yapıların içindeyken çok ses çıkartmamak ve yeterki mümkün olduğunca insanlara karşı şüphe çekmeyelim.
Çok uzun yazı yazdığım için kusura bakma,mümkün olduğunca seni bilgilendirmek istedim.Eğer soracağın bir soru olursa zevkle cevaplarım.