Unutulanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,186

Etiketler
Ynt: Unutulanlar

Olurmu hala oyun malzemeleri satılan yerlerde raflarda var Mikado çöpleri :smiley:

Mikado, ince ve renkli tahta çubuklarla oynanan bir zeka ve el beceri oyunudur.

Mikado 41 çubukla oynanır. Oyuncu sayısında kısıtlama yoktur. Çubuklar bir demet olarak dik tutulup yere bırakılır; böylece masa üzerine gelişigüzel şekilde yayılırlar. Amaç diğer çubukları kıpırdatmadan bütün çubukları teker teker toplamaktır. Oyuncu bir çubuğu alırken diğer bir çubuğu oynatırsa, sıra bir sonraki oyuncuya geçer; aksi takdirde bir tane daha almaya çalışmaya hak kazanır. Önceden toplanmış olan bir çubuk yardımcı olarak kullanılabilir. Oyun sonunda puanlama çubukların üstündeki renkli şeritlere göre yapılır. Çubuklardan genelde mavi çizgili olanı mikadodur ve en yüksek değere sahiptir. Yerdeki çubukların hepsi toplandığında oyun sona erer ve en yüksek puanı toplayan oyuncu oyunu kazanır.

Evet çok güzel bir oyundur, bazen dağda kibrit çöpleriyle bile oynarız biz :smiley:

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Zerrin ben birkaç gün önce mikado aldım.
Defneyle oynuyoruz,
Hala satılması bile güzel bişey.

yorgancı mesleğini hatırlayan varmı peki, uzun zamandır rastlamadım ben yorgancı dükkanına. Çocukluğumdan nevresim icat edilmeden önce (M.Ö. gibi oldu) annnemin yatılı misafirler için yorgan ı çarşafa dikişi geldi.

Yavuz ona annem yorgan kaplıyorum derdi, daha hala nevresimleri yorgana kenarlarından tuturur, kaymasın diye :smiley:

Benimde annem evin ortasına yorganı serer mis gibi bembeyaz çarşafla kaplardı,her ne kadar bu yorgan kaplama işi şehirlerizde bitmiş olsada bir çok köyümüzde yorgan kaplama işi devam etmektedir.

gazeteci hayati abiyi hatırladım şimdi 25 yıl önce....
gazeteleri toplayıp karşılığında tahta mandal verirlerdi bide

buda eskilerden bir pkaplı radyo..

DSC00887.jpg

uzun Marlboro ve uzun parlament sigaralarına halka atılırdı ve orada hosteslik yapan esmer kızlar vardı :smiley::smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.