Uludağ için Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maksim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,537

maksim

Ana Kamp
Değerli arkadaşlar sitede ve de bu işlerde yeniyim.(yeniyiz) daha önce kısa ve uzun süreli orman yürüyüşleri ve kamplar yaptık trcaking konusunda deneyim sahibi sayılırız. Şimdilerde ise kendimizi bir üst seviyeye taşımak istiyoruz. Hedefimiz Uludağ zirve. Aslında dağcılık konusunda deneyimsiz sayılırız. Planımız Uludağ zirveye kaya tırmanışı yapmadan çıkmak ve çıktığımız tarihlerde zirvenin hala karlı olması tercihimizdir. Sizden gelecek her türlü bilgiye ihtiyacım var. Ne alınmalı, ne kadar alınmalı? Nerden gitmeli, neler götürmeli? Nelere dikkat etmeli? Şu sıralar hala askerlik vazifemi yapıyorum bu sebepten vereceğiniz cevaplara teşekür lermi geç sunucam hepinize şimdiden teşkür ederim

Etiketler
Dostum öncelıkla aramızaa hoşgeldin, san auludag zırve için en baba tavsiye ( gerci bu bütün dağlar için gecerlidir) bir dağa yada bılmedıgın bır yere gıtmeden deneyım sahibi ve tecrube edınmek adına oı yoreyı o dagı daha once defalarca gıtmıs cıkmıs bırırlerıyle beraber cıkmatır, bu konuylada ılgılı bolgedekı dagcılık kuluplerı ve guruplarıyla ıletısıme gecebılırsın,

Dağcılık başlıgı altında bulunan dağcılık kuluplerı bolumune bır bakınırsan, bursada söz sahıbı bır cok dagcılık gruubuna ulasabılırsın, bunlara arzunu dıle getırısen, kendı yapacakları bır faalıyete sanada yer verebılırler, tabıkıde oncesınde dağcılık bılgısı ve deneyımı gerekmektedır, hadı dağa cıkalım mantıgı maalesef bıor spor değil sadece cehalettir, umarım yardımcı olabılmısımdır.

sevgılerımle

cevap verdiğin için çok teşekürler... ama amacımız bir rehper yada bölgeyi tanıyan biri ile yola çıkmaktansa,kendi keşfimizi yapmaktı.ama anladığım kadarıyla bu doğru bir seçenek değil.peki dağ yada Uludağ ne gibi zorluklar içerir?çümkü hedefimiz rotayı uzun tutarak 2 gün geçirmek nede olsa milli park görülecek bolca yeri vardır...sizce rehper olmadan bunu yapmak çok mu tehlikeli olur?

Dağlar insan hayatının gereksinimlerinin düşünülmedi ortamlardır, bu nedenle kesınlıkle körü körüne cıkmak yanlıştır, ayrıca etiğe aykırıdır.

Ynt: Uludağ için Yardım

selam soledıklerınde haklısın erdem en dogru tavsıyelerı verıyorsun ama bızım amacımız bır rehbere ıhtıyac duymadan kendımız yapmak zaten en guzelıde bole dıılmı zorlukla karsılasırsın atlatırsın ama bır sonrakı zorluk bize cok basıt gelebılır onemlı olan o rıskı tasıyabılmek bolge hakkında hıc bırsey bılmıyoruz ama sadece teorık bılgıyı pratıge donusturebılırız bıze teorık bılgı lazım bolge hakkında ılgınıze sımdıden tesekkurler..

uludağ, her ne kadar kolay gibi gozukse de,
kışın hava koşulları bakımından en en sakat dağlardan biridir..
meteroloji ve dağ bilim uzmanı değilim de, kuzeye bakan tek tek dağ kütlesinden biri...
iç içe bir dağ kümesi değildir... kışın fırtınada çok ama çok kötü olur, buna dikkat !

otellerden çanağı dönen yoldan, kuzey doğu volfram'a devam;
dik vurmayın, inip çıkarsınız, çanağı içten döneceksiniz.
volram'ın bittiği yerden, yolaktan yukarı boyna çıkacaksanız, dik ama öyle emniyet gerekmez,
çıktığınız yerde güney batı, gibi keşiş klübenin olduğu yalancı zirveyi göreceksiniz...
tam ters istikametten sırt hattını bırakmayarak, bayağı bir gidiyorsunuz..
sağa göllere iner, sola sorttan esas zirveye..

deneyimsiz iseniz, kışın hiç ama hiç tavsiye etmem, çok sakat..
trajedi olabilir.
ilkbahar nisan mayıs gibi gidin..

selamlar,

gokhan

Malesef yerleşim yerlerine yakınlığı ve Ağrı Dağı kadar yüksek olmayışı nedeniyle hep hafife alınır ama kış döneminde Uludağ tahmin ettiğinizden çok daha tehlikelidir. Yaz dönemi olsa gidin kendiniz keşfedin diye tavsiyede bulunabilirim ama kışın asla... Özellikle Gökhan abinin dediği gibi kuzeye bakan tarafları Türkiye'nin en zorlu kulvalarıyla doludur... Bu işlerde yeniyseniz teorinin pratiğe dönüştürüleceği yer kesinlikle Uludağ olmamalıdır, pratiği yapılmış ileri teknik tırmanış bilgileri gerektirir...

Bu arkadaşlar şimdi Volfram ne diye sorarlar.
:smiley:

Uludağ'a hiç çıkış yapmadığım için verebileceğim tavsiye Sedat'ın kiler ile aynıdır.
Kış koşullarında Uludağ Zirvesini hedeflemeniz, sizin gibi teoriği pratiğe dökecek kişiler için hiç uygun değildir.

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekürlerimi sunarım.her gecen yeni bir şeyler öğreniyorum. askerden yeni geldim ve orda biraz arazi deneyimleri yaşadım.şimdi sizi çok daha iyi anlıyorum.kış tırmanışı için hazır olmadığımız kesin.ama bir yerden de başlamak gerekli...kış ve yaz tırmanışları için önerileriniz nelerdir? marmara bölgesi tercihimizdir

yalova, çınarcık, teşvikiye köyüne gidin. güney samanlı dağları;
onno tunç'un uçağının çakıldığı yükseltiler.. zaten o tepe de delmece'nin güney batısı

köyden sonra dere boyundan cip yolundan bir 1-2 km. devam...
yol dereden kopar, sert bir sağ döner; orada yolu bırakacaksınız;
az bir düz devam, yolaktan tepeye vuracaksınız.
bu patika sizi direkt delmece'nin altı erikli beldesine çıkaracak..
orada takılın, süper...
derede küçük bir şelale var, kış olduğu için sakindir..

delmece'ye vurmak istiyorsanız, hiç cip yoluna vurmayın
(bu yol döne döne erikli'ye kavuşur, şimdi asfalt olmuş galiba !! yandık..)
dere yanı yolağından devam bir 1-2 km sonra, yolak dik bir tepeye vuracak,
dereyi bırakacak ve söylediğim cip yoluna tekrar kavuşacak.
bu yoldan 1-2 km sonra delmece'ye varırsınız.
bu patika kestirmesi, cip yolu daha uzak; bir 4-5 km var....

ha sıkı kar görmek istiyor iseniz;
sapanca maşukiye köyü..
hiç arabaya gerek yok, h.paşa'dan tren gidiyor..
maşukiye'den 4x4 yolu, direkt kel tepe'ye (şimdi kayakçılar, kel tepe'ye kar tepe diyor !)
rahmet'li uğur uluocak ve alper sesli ile bir 10-12 sene önce gitmiş idik,
var yaa, kar uludağ x 2 !
burada bölgesel klimatik bir olay oluyor; önünde sapanca görlü var..
ordan yükselen nem dreikt dağa kar hem de ne kar !! 5 metre !

iyi geziler ve güzel 2009,

gökhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR