cellmanim' Alıntı:Arkadaşların yorumlarına katılmakla birlikte belirtmek isterim 2012 3 temmuzunda öküzyatığının üst kısmıda bulunan derebaşı gölünde kamp attık. yüksekiğimiz 2800mt. civarında idi.
3000mt itinari ile bulunduğumuz bölgede buzlar erimemiş durumda idi. Kuzey rotasına gitmediğimiz için yorum yapamayacağım. ama bölge kuzeye baktığı için buzların olabileceğini unutmayınız.
yukarı kavrun yaylasına kadar ayderden kalkan minibüsler ile ulaşabilirsiniz. büyük karadeniz gölüne çıkış için toplamda 5 balkon geçeceksiniz. çıkışınız genel anlamda rahat olacaktır arazi koşulundan ötürü. karadeniz gölünün etrafı kamp alanı için uygun düzlüklere sahiptir.
bilginize.
cellmanim' Alıntı:kaçkarın hangi rotasını kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor.
kuzey rotasını kullanacaksanız ve inişinizi de aynı tarafa yaparsanız ulaşım ile ilgili daha rahat edersiniz. (ulaşımınızı kendi arabanız ile ya da uçak ile trabzon üzerinden yaptığınızı varsayıyorum.)
güneyden çıkarsanız yine kendi arabanız ya da kirallık araba ile yusufelinde ispire giden yolu kullanmamanızı ısrarla tavsiye ediyorum. bizim o yolu tamamlamamız 6 saat sürdü. baraj yapımlarından ötürü yol yol olmuştu geçen yaz. yönlendirme levhaları yok, gps sizi yolda göstermiyor. google maps ve telelfonun gpsi ile yol bulmaya çalıştık, bilginize.
size iyi faliyetleri dilerim.
cellmanim' Alıntı:gece yıldız fotoğrafları çekiyorum. hayatında görebileceğin (eğer bulut yok ise) en güzel samanyolu bulutsusunu görmeye hazırlan. tripodun var ise mutlaka al yanına derim.
fotoğraflarını da yollarsın zahmet olmaz ise
Ahmet Kabil' Alıntı:Öncelikle merhaba;
Ağustos 2012 de yaptığımız kaçkar zirvenin rotasını eklemek istedim belki yardımcı olur diye. Sarı ile gördüğünüz yol bizim öküz yatağına gitmek için kullandığımız yol oradaki gölleri görmek için bu şekilde dolandık 6 saatlik kamp yükü ile zevkli bir yolculuk oldu. Asıl önemli olan kısmı öküz yatağından zirveye olan kısmı öküz yatağından zirveye çıkmamız 4 saat sürdü güney tarafından kampa inişimiz 8 saat sürdü ve çok yoğun bir sis içinde gps yardımı ile döndük.
Bu bilgi size biraz olsun yardımcı olur herhalde.
Sizin rotanızı incelediğimde güzel bir rota çizmişsiniz yalnız öküz yatağından çamlıhemşine inerken araba yollarını takip etmenizi tavsiye ederim. Rahat kaybolabileceğiniz arazi.