Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dino967 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,720

Etiketler
Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

mesutbayrak' Alıntı:
arkadaşlar erdin abi size birşey söyleyecekmiş ;D ;D ;D

Orhaniye mi,Burhaniye mi konusunu bu akşam itibariyle netleştirdik ve Mesut haklı çıktı,ancak yolu biliyorum sadece köyün adında küçük bir hata yapmışım ;D velhasıl Mesut'a yemek sözüm var ;D program detaylarını bu hafta sonuna kadar yazıcam :smiley:
 

Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

ironman' Alıntı:
haciiiiii ben mobilete mt 21 leri taktim.
bende dalicam araziye

Canım kardeşim sen mobylet i ateşle ayın 11 ine kadar ancak gelirsin oralardan,kaçak seni çaktırmadan tatil matil,yazdım bunu bi kenara ;D
 

Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

Gidilecek yer nasıl bir yer,kısaca bilgilenmenizde fayda var;

Tarihi
Antik çağın ilk tarihçilerinden Herodot (İ.Ö 490-420) yazdığı Herodot Tarihi isimli kitabında Uludağ, "Olympos" olarak geçer ve Olympos'ta Lydia kralı Kroisos'un oğlu Atys'in yaşadığı trajediyi anlatır. Herodot'tan 400 yıl sonra Amasya doğumlu coğrafyacı Strabon (İ.Ö 64-İ.S 21) yazdığı 17 kitaptan oluşan Coğrafya isimli kitabında Uludağ, Olympos ve Mysia Olympos'u olarak geçer. Strabon; "Mysia" isminin aslının Lydia'lılarda gürgen ağacı anlamına gelmekte olduğunu belirtir. Roma İmparatorluğu'nda resmi din hıristiyanlık olduktan sonra Uludağ'da 3. yüzyıldan sonra keşişlerin yaşadığı ilk manastırlar kurulmaya başlanmış ve manastırlar 8. yüzyılda sayıca en üst seviyeye çıkmıştır. Uludağ'da Nilüfer çayı ile Deliçay arasındaki vadi ve tepelerde 28 manastır kurulmuştur. Orhan Gazi Bursa'yı uzun bir kuşatmadan sonra teslim almış ve dağdaki keşişlerin yaşadığı manastırların bir kısmı terk edilirken, bazılarının yerlerine Doğlu Baba, Geyikli Baba, Abdal Murat gibi müslüman dervişlerin inziva yerleri olmuştur.Bursa'nın fethinden sonra Türkler dağa "Keşiş Dağı" ismini vermişlerdir. 16. yüzyılda Bursa'ya gelen Alman seyyah Reinhold Lubenau Uludağ'ın Türklerin eline geçtikten sonra keşişlerin sadece gündüzleri ibadet için dağa çıktıkları ve manastırların harç kullanılmadan taş duvarlarla yapıldığını belirtir. "Olympos Mysios" veya "Keşiş dağı", 1925 yılında Bursa Vilayeti Coğrafya Cemiyeti'nin girişimleri ve Osman Şevki Bey’in önerisi ile "Uludağ" adını almıştır.


İklim ve Bitki Örtüsü (Flora)
Uludağ'ın yüksek yerlerinde eski buzullara ait izlere raslanmaktadır. Karatepe'nin kuzeyindeki Aynalıgöl, Karagöl ve Kilimligöl buzul gölleri bu izlerin en önemlileridir. Bu göllerin beyaz kar yığınları buraların güzelliğine güzellik katmaktadır.
Etrafındaki çöküntü sahalarının cevresinde yükselen Uludağ'da tabakalar arasında yer yer maden ve maden damar yataklarına rastlanmaktadır. Türkiye'nin önemli volfram yatakları buradadır. İklimi, yüksek dağ özelliğindedir. Yükseklere çıkıldıkça kar yağışı ve miktarı fazlalaşır. Yüksekliğe bağlı olarak da ısı azalır. Dağın doruk noktasındaki karlar yaz kış erimez. Bazı yerlerde kar kalınlığı iki metrenin üzerine çıkmaktadır. Uludağ'dan kaynaklanan derin vadiler içindeki pekçok dere, Nilüfer Çayı ile Göksu'ya ulaşırlar.
Uludağ, bitkisel zenginlik bakımından ender yerlerden biridir. Mart ayında alt kademelerde başlayan uyanma, yaz boyunca zirvede devam etmektedir. Özellikle orman kuşağının üzerinde yer alan ve pek çok kişi tarafından kıraç olarak bilinen dağda, çok zengin ve bu bölgeye özgü nadir bitki türleri yayılış göstermektedir.
• 350 m den itibaren: defne, zeytin, katran ardıcı, fındık, laden, funda, kızılçam, maki ve çalılık alanlar,
• 350-700 m arası: kestane, akçakesme, erguvan, koca yemiş, dağ çileği, zeytin, katırtırnağı, Girit ladeni, mazı meşesi, gürgen, kızılcık, alıç, geyikdikeni, sırımbağı, yabani defne, karaağaç, kayın, titrek kavak, karaçam,
• 700-1000 m arası: kestane, kayın, sapsız meşe, titrek kavak, karaçam, ya kızılcık, alıç, geyikdikeni, muşmula,
• 1000-1050 metreden itibaren: kayın ormanları 1500 metreye kadar ulaşır.
• 1500-2100 m arası: Uludağ göknarı, bodur ardıç, yaban mersini, ayı üzümü, yabani gül, geyik dikeni, çoban üzümü, söğüt, karaçam, kayın, gürgen, titrek kavak, sırımbağı, [[yoğurtotu, kekik, bitotu, misk soğanı, hindiba, bahar yıldızı, çok çiçekli gelincik, yabani elma.
Karaçam ormanları arasında sarıçam, 2100 m den sonra bodur ardıçlar, 2300 m kadar otsu türler ile temsil edilen Alpin bitkiler hakimdir. Dağın etek bölümlerinde meşe, kestane, çınar, ceviz ağaçlarına, 300-400 m kadar olan kısımda Akdeniz bitkilerine daha yukarlarda nemli orman bitkilerine rastlanır.
Dağın iklimi alt kademelerden zirveye doğru kademeli değişimler göstermektedir. Alt kademelerdeki Akdeniz iklim tipi, zirveye doğru nemli mikro termik iklim tipine dönüşürken, kışları yüksek rakımlarda buzlu iklim görülür. Doğu Akdeniz iklim grubunun birinci familyasında yer almaktadır. Kar yağışlı günler yıllık 66,7 gün, kar ile örtülü günler yıllık 179,2 gündür.
Fauna
Uludağ'da çok çeşitli hayvan toplulukları bulunur. Bunlar arasında Boz ayı, Kurt, Çakal, Tilki, Yaban domuzu başta gelenleridir. Ayrıca Yeşiltarla'da bir Geyik Üretme Çiftliği vardır. Uludağ Milli Park olduğundan dolayı her çeşit avlanma kesinlikle yasaktır. Milli Park Bölgesi'ne hiçbir şekilde ateşli ve ateşsiz av silahı sokulamaz.



-Kaynak Wikipedia...
 




Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

Çıkış programını kısaca aşağıya yazıyorum;

11 Temmuz 2009

- 09:30 Kestel Plaza Otoparkı
- 10:00 Durum değerlendirmesi,tanışma,çevrim frekanslarının kalibrasyonunu takiben hareket
- 10:30 İlk mola (detaylar buluşma noktasında verilecek)
- 11:00 Hareket
- 12:00 Birinci nirengiye varış
- 12:30 Aynalı göle varış ve kamp için tertiplenme
- 12:45 Kahvaltı+öğle yemeği

Gün sonuna kadar serbest zaman,fotoğraf çalışmaları ve denemek isteyenler için zirve yürüyüşü,kahve sohbetinde tecrübe ve bilgi paylaşımı

12 Temmuz 2009

Saat 16:00 a kadar serbest zaman

- 16:15 Dönüş yolunda tekerlekler döner

Yakacak temini yerel köylerden sağlanacaktır,erzak tedariki buluşma noktasından önce yapılmış olmalıdır,civarda büyük market yoktur.

Araçlarda bulunması gereken asgari ekipmanlar;

- Lastik en az AT özellikte olmalıdır
- Strap 5-7 m. en az 3,5 ton direkt çekiş mukavemetine sahip olmalıdır (kar kalınlığı 0,5 ile 1,5 m. arasında tahmin ediliyor,çıkış sürprizlerle nordik bir nitelik alabilir)
- Kürek konvoyda en az 2 adet olmasında fayda var (ben 1 adet getiriyorum)
- Ve son olarak da bağrından kopup geldiğimiz doğaya saygı ve sevgi duyan,kendisiyle barışık insanlar ;)

Burada tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum,bu kesinlikle bir ticari aktivite değildir,yılda yaz mevsimini 40 gün yaşayabilen bir coğrafyada deneyimlenebilecek bir doğaya kaçış etkinliğidir.
Sevgi ve Selamlarımla :smiley:
 

Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

erdin abi programı yapmışsın lakin kahvaltıyı sabah orhaniyede yapsak nasıl olur. kürek bende getiririm
 

Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

mesutbayrak' Alıntı:
erdin abi programı yapmışsın lakin kahvaltıyı sabah orhaniyede yapsak nasıl olur. kürek bende getiririm

Toplandığımızda değerlendiririz tekrar :smiley:
 

Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

sürprizleri severim dedimya şimdi herkes bana sürpriz yapmaya kalkıyor..uğraşmayın benimleee bak ben son samurai yim bunu untmayın..mudanyalı Ali bey ne o çaydanlık demlik falan samurai ye bunumu yakıştırdın..benim aracım büyüme aşamasında büyüyünce HUMMER olacak hem eğitiyorum şimdiden
 

Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

;D ya ben üstüme plaj şhortu ile t-shırt alsam üşürmüyüm acaba neyse garanti olsun diye yelek alayım yanıma.. ;D ;D
 



Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

okii' Alıntı:
;D ya ben üstüme plaj şhortu ile t-shırt alsam üşürmüyüm acaba neyse garanti olsun diye yelek alayım yanıma.. ;D ;D

şort giy gel abey sen fazla ağırlık olmasın sana üstünde
 







Ynt: Uludağ Göller Bölgesi Kamplı Aktivite (11-12 Temmuz 2009)

okii' Alıntı:
çay varmııı orda yawwww ;D

çay da var,çaycı da,sen merak etme ama strabın olsun yeter,altıokka yapçam seni ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Mesajlar
1,524,065
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst