Ukrayna'ya Odesa'ya Gitmek İçin Zatoka Köprüsü Kullanılabilir Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,517

turbolinea

Kamp II
UKRAYNA'YA ODESA'YA GİTMEK İÇİN Zatoka KÖPRÜSÜ KULLANILABİLİR Mİ?

KARAYOLUYLA UKRAYNA'YA GEÇERKEN UKRAYNA'YA ODESA'YA GİTMEK İÇİN Zatoka KÖPRÜSÜ KULLANILABİLİR Mİ?

AKSİ TAKTİRDE MOLDOVA ÜZERİNDEN GİDİLMESİ GEREKİYOR? VE VİZE KALKTI DİYORLAR AMA VİZE VARKEN ÜSTTEKİ YOL İÇİN VİZE ALMAK MANTIKSIZ GELİYOR.

1- ZATOKA KÖPRÜSÜ VAR MI KULLANILABİLİR Mİ? GEÇİŞ ÜCRETİ VAR MI VARSA NEDİR?
2-MOLDOVA YA VİZE KALKTI MI?KAPIDAN VİZE VERİYOR MUYDU ÖNCEDEN?

adsız.JPG

Ynt: Ukrayna'ya Odesa'ya Gitmek İçin Zatoka Köprüsü Kullanılabilir Mi?

Romanya'dan Ukrayna'ya doğrudan geçiş ancak Moldova'nın kuzeyinden görülüyor. Tulcea ile İsmail arasında geçiş görülmüyor. Galati'dan geçişte de zaten Moldova'ya giriliyor. Daha önceden bu bölgeyi gezmiş arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir. :smiley:

fsirin' Alıntı:
Romanya'dan Ukrayna'ya doğrudan geçiş ancak Moldova'nın kuzeyinden görülüyor. Tulcea ile İsmail arasında geçiş görülmüyor. Galati'dan geçişte de zaten Moldova'ya giriliyor. Daha önceden bu bölgeyi gezmiş arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir. :smiley:

GOOGLE MAPTEN BAKTIM ZATOKA KÖPRÜSÜ VAR.

bilen kimse yok mu? forumda hiç mi giden yok o tarafa?

turbolinea' Alıntı:
GOOGLE MAPTEN BAKTIM ZATOKA KÖPRÜSÜ VAR.
Ben zaten Zatoka köprüsü yok demedim!.

Zatoka köprüsünden geçebilirsiniz ama bu köprü zaten sınırda değil. Köprüyü kullanıp İsmail ile Odessa arasında ulaşım yapabilirsiniz. Ancak Romanya'dan gelirken köprüye ulaşmak için yine de Moldava'dan geçmeniz gerekiyor. :-\

Arkadaşım, ayrıca tamamı büyük harfle yazı kullanmayın forum kurallarına aykırıdır.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=208.msg1407#msg1407

sayın üye,

tek soru ROMANYA UKRAYNA arasında sınır vardır...O kadar iki gelişmiş ülke arasında yol mu yok demek istiyorsunuz?

turbolinea' Alıntı:
sayın üye,

tek soru ROMANYA UKRAYNA arasında sınır vardır...O kadar iki gelişmiş ülke arasında yol mu yok demek istiyorsunuz?
Yol var tabiki ama bizim istediğimiz yerden görülmüyor. Bende epeyce inceledim ama Moldova güneyinden yol bulamadım. Tulcea'dan İsmail'e bir feribot geçişi de görülmüyor. Belki vardır ama gözükmüyor. Güneydeki ilk geçiş Galati'den Moldova'ya giriyor. En kısası sadece 2.5km'lik bir Moldova geçişi var. Transit geçişe izin veriyor da olabilirler bilemiyorum. En doğrusu Moldova konsolosluğundan bilgi almak. Hatta Ukrayna ve Romanya konsolosluklarına da Moldova'ya girmeden karadeniz kıyısından geçiş durumu sorulabilir. Moldova kullanılmadan çıkılacak ilk sınır kapısı ise Suceava-Siret'te görülüyor. O da kuzeyde (N47.9862;E26.0646). :-\

fsirin' Alıntı:
Yol var tabiki ama bizim istediğimiz yerden görülmüyor. Bende epeyce inceledim ama Moldova güneyinden yol bulamadım. Tulcea'dan İsmail'e bir feribot geçişi de görülmüyor. Belki vardır ama gözükmüyor. Güneydeki ilk geçiş Galati'den Moldova'ya giriyor. En kısası sadece 2.5km'lik bir Moldova geçişi var. Transit geçişe izin veriyor da olabilirler bilemiyorum. En doğrusu Moldova konsolosluğundan bilgi almak. Hatta Ukrayna ve Romanya konsolosluklarına da Moldova'ya girmeden karadeniz kıyısından geçiş durumu sorulabilir. Moldova kullanılmadan çıkılacak ilk sınır kapısı ise Suceava-Siret'te görülüyor. O da kuzeyde (N47.9862;E26.0646). :-\

moldova schengen e transit geçiş veriyor mu?

moldova ya vize kalktı mı?öyle haberler duydum da...

Dışişleri sitesinden alıntı; ( http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa )
Moldova: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeden muaftır.

Buna göre vize gerekiyor. Moldova konsolosluğuna telefon edilip tam sonuç elde edilebilir.

turbolinea' Alıntı:
kapıdan vize alabiliyor muyuz?
Ne yazık ki o tarafa gezimiz sadece planlama aşamasında kaldı. ::smiley:
Şimdi araştırırken ilginç bir haber buldum. Moldova ile vizeler 27 nisan 2013 tarihinde kaldırılmış. Bizim haberimiz yok. Kapıdan vize almaya bile gerek yok doğrudan posaportu gösteriyoruz. ;D

http://www.moldovakonsoloslugu.com/index.php?did=5

fsirin' Alıntı:
Ne yazık ki o tarafa gezimiz sadece planlama aşamasında kaldı. ::smiley:
Şimdi araştırırken ilginç bir haber buldum. Moldova ile vizeler 27 nisan 2013 tarihinde kaldırılmış. Bizim haberimiz yok. Kapıdan vize almaya bile gerek yok doğrudan posaportu gösteriyoruz. ;D

http://www.moldovakonsoloslugu.com/index.php?did=5

tr dışişleri sitesinde halen vize var diyor?
http://www.mfa.gov.tr/moldova-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa

Ben de ilk olarak dışişlerine bakınca, vize var diye düşünmüştüm. Ancak internette birçok haber sayfası vizenin kalktığını yazmışlar.
Halen internette üstelik bir yığın Moldova Vizesi ilanı da var.

Dışişleri sayfasında da böyle yazdığına göre henüz uygulamaya girmemiş demek. Ancak imzalanmış, çok yakında vizesiz olacak demekki. Wikipedya'da da bu şekilde belirtilmiş.
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_vatanda%C5%9Flar%C4%B1n%C4%B1n_tabi_oldu%C4%9Fu_vize_uygulamalar%C4%B1

Yakın dönemde kesinlikle gitmeyi düşünüyorsanız bir telefonla vizesiz geçişlerin ne zaman başlayacağının bilgisini almakta fayda var.

fsirin' Alıntı:
Ben de ilk olarak dışişlerine bakınca, vize var diye düşünmüştüm. Ancak internette birçok haber sayfası vizenin kalktığını yazmışlar.
Halen internette üstelik bir yığın Moldova Vizesi ilanı da var.

Dışişleri sayfasında da böyle yazdığına göre henüz uygulamaya girmemiş demek. Ancak imzalanmış, çok yakında vizesiz olacak demekki. Wikipedya'da da bu şekilde belirtilmiş.
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_vatanda%C5%9Flar%C4%B1n%C4%B1n_tabi_oldu%C4%9Fu_vize_uygulamalar%C4%B1

Yakın dönemde kesinlikle gitmeyi düşünüyorsanız bir telefonla vizesiz geçişlerin ne zaman başlayacağının bilgisini almakta fayda var.

belarus'a da gitmeyi düşünüyorum belarus da aynı muamma ve bilinmezlik içinde...

ona da vize kalktı diyorlar sitelerde...dışişlerinde halen vize var diyorlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR