Tüv Muaynesine Girecek Suzukicilerin Dikkatine

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,446
Ynt: Tüv Muaynesine Girecek Suzukicilerin Dikkatine

ben sanırım aranızdakı ilk kurbanlardanım benim başıma gelen tatsız olaylar sizlerin başına gelmesin istedim bir konuyu atlamışım keskin köşeli plakalıgı krom paslanmaz celik olanı bende ondan vardı onuda söktüm girerken kaza anında yayayı yaralayabilirmiş .benim kanaatim ,demir tampon ,domuzluk,ön koruma demiri,masrpiyel altı koruma boru vs.. olanlar söksün ,ön tamponları plastik yumusak hatlı olması gerekiyormuş kaza anında yaralanmalara sebeb vermesin diye ..far ayarı yapan makina digital verileri bulutut benzeri bi yöntemle bilgisayara direkt olarak aktarıyor ,yani kalem oynatma muhabbeti yok .bence makinada yapılı hic bi aracın far dan gecememesi makinanın hassaslıgı degıl ,görevli lerin tecrübesizliginin eseri .yakın zamanda muayeneye girecekler bunları dikkate alsın .. bir kac sene sonra elemanlar yetişir akıllanır bu sıkı durumlar bıraz daha gevşer diye düşünüyorum ..emniyet kemerini bile tek tek kontrol edıp hızlı cektıgınde kıtlenıp tık yaptıgına kadar bakıyorlar ,ellerinde ögrencı sınav testı benzeri bir evrak var tüm şıkları tek tek işleyip x atıyorlar benimkinde suraya buraya bakmadılar diye bişi yok evrakta yazan her şeyi bire bir uyguluyorlar..genede kafasına bişi takılan arkadaşlarıma yardımcı olurum sorularını cevaplarım..bu arada arazi aracı muayenesi 1 yıl dan 2 yıla cıkmış her 2 senedebir böyle bi derdimiz var haberiniz olsun .. hoşcakalın..

Etiketler

Offroadpassion' Alıntı:
Güncel kalsın bu konu..
isoff ileri gelenleri ile tüv yetkilileri bir toplantı yapmışlar toplantı konusu noolacak bizim off road araclarının hali imiş.komşu ülkeler yunanistan bulgaristan bunlar da bu araclar a.b. uyesi ve tüvden geciyor bizde niye olmuyor muhabbetleri olmuş sonuc orjinal harici her ilave proje cizilip ruhsata işletilmek kaydı ile gecicekmiş .demir vinc tamponu proje ile geciyor bunu tam biliyor ve belirtiyim dedim suzukici dostlara, isoff da ki dostlardan bilgi alalım bu konuda ve aktaralım derim hoşcakalın.

Sevgili Dostlar benim karavanim da makina ile far ayari yaptirmama ragmen fardan agir kusurlu olarak sinifta kaldi. Yine ayni yere goturdum ve adam bundan iyi bir ayar olmaz diyor. Simdi ne yapacagimi sasirdim. Gene muayeneye goturdugumde kalacagim. Lutfen kadikoy yakasinda varsa bir ayarci beni yonlendirin oraya gotureyim. Artik sıkıldım isi gucu biraktik bunla ugrasiyoruz. Sevgiler

Bende 2 sefer gittim sadece far yüzünden. En iyisi içerde ayar düğmesi varsa geçici olarak iptal ettir çünkü kontrol anında düğmeyi sıfır pozisyonuna getiriyorlar..

Merhaba ayar dugmem bozuk zaten calismiyor. Benim baska sorunum yok. Sadece far. Bir ayarci var mi acaba bildiginiz.

yeni bazı bilgilerim var paylasayım istedim .ceki demiri ruhsata işli degil muyeneye giderken ne yapayım diyenler ..hiç bişi yapmayın ve gidin.polis sizi ceki demirinlen remork ,karavan vs cekerken görürse yandınız bu tip işlere kullanılacaksa işletilmeli .muayenede ceki demiri olması yada olmaması diye bir problem yok..
en önemli si ..vinc .. buda aynı sekil muayene acısından olması yada olmaması diye bir problem yok..yada 1000 tl gibi bi rakam harcanıp ruhsatada işletmek mümkün tabi .
tek sorun trafik polisi bu ne bu yasak ceza yazıcam diyebilme hakkına sahiplermiş sizin o anda polis arkadaşa şu 10 puanlık uzman sorusunu sormanız gerekiyor vinc le ilgili kanun maddesi hangisi sizde ufak kitapcıkta yazıyormu,peki ben bunu ruhsata işletmeye kalksam bunun tse de normu varmı ?? tse de normu olmayan bişeyi ruhsata işletebiliyormuyuz. tersleşmeden kibarca derdinizi anlatabilirseniz ceza diye bişi yok.misal vermek gerekirse lpg ,ceki demiri ,vinc,aracta var ise lpg işli olucak muayeneden geciyorsunuz. hoşcakalın.

Herkez farklı bir olayla karşılasmış. Şirketimizde 200 model Mercedes ML 320 Jeep imiz var gecenlerde muayneye yolladık. Yan koruma demirleri kusurlu bulundu asıl çelişkiaraçın orjinal üzerinde olan ceki demiri kusurlu cıktı. Elle sökülebilen çeki demirini cıkarttık ve demirleri söktük araç geçti muayneden.
Bir diğer racımız Toyota Corolla arka emniyet kemerinden kusurlu olarak geri geldi.
Bir diğer Kango aracımızda Mavi camlı bosh marka far ampülleri bulunuyordu. Beyaz yanıyor diye kusurlu bulundu ve değiştirtildi.
Asıl konu bizim niva :smiley: demir tamponlar + tavan bagajı + sisler + ceki demiri hepsi var ve muayne 2002 yılında 12 ayda bitmiş. Bakalım ne olacak. Gecen Ayazağa gezisinde kaç kişiye sordum kimsede muayne yok sanırım & 60 ımızda yok. Bakalım ne olacak.
Konu ile ilgili kusurlu cıkan araçları resimli koyarsak aradaki farklara göre bilinçleniriz diye düşünüyorum.
oguz1134' Alıntı:
yeni bazı bilgilerim var paylasayım istedim .ceki demiri ruhsata işli degil muyeneye giderken ne yapayım diyenler ..hiç bişi yapmayın ve gidin.polis sizi ceki demirinlen remork ,karavan vs cekerken görürse yandınız bu tip işlere kullanılacaksa işletilmeli .muayenede ceki demiri olması yada olmaması diye bir problem yok..
en önemli si ..vinc .. buda aynı sekil muayene acısından olması yada olmaması diye bir problem yok..yada 1000 tl gibi bi rakam harcanıp ruhsatada işletmek mümkün tabi .
tek sorun trafik polisi bu ne bu yasak ceza yazıcam diyebilme hakkına sahiplermiş sizin o anda polis arkadaşa şu 10 puanlık uzman sorusunu sormanız gerekiyor vinc le ilgili kanun maddesi hangisi sizde ufak kitapcıkta yazıyormu,peki ben bunu ruhsata işletmeye kalksam bunun tse de normu varmı ?? tse de normu olmayan bişeyi ruhsata işletebiliyormuyuz. tersleşmeden kibarca derdinizi anlatabilirseniz ceza diye bişi yok.misal vermek gerekirse lpg ,ceki demiri ,vinc,aracta var ise lpg işli olucak muayeneden geciyorsunuz. hoşcakalın.

oguz arkadaşıma bende katılıyorum benim bulunduğum şehirde yani sinoptaki muayene istasyonu çalışanlarına sordum aracın sadece makanik.fren.alt takım.farlarave elektirik aksamına bakıyoruz dediler diğer şeyler bizi pek fazla ilgilendirmiyor dediler sadece yapılan eklemeler yani modifikasyonlar araçtan fazla taşmayacakmış okdar yani çelik tampon viçn ruhsata işli olup olmaması önemli değil dediler sis farlarıda öyle

birde 8 cm muhabeti var aracın önüne takılan vinc,korkuluk ,bar,domuzluk,koruma vs nin orjinal tampondan 8 cm den fazla bir taşkınlıgı var ise ,bunu .proje ile işletmeniz mümkün degil ,mühendisin diyelimki gözünden kactı ve ruhsata işlettiniz .tüv den kacmaz ,haberiniz olsun derim ilgili arkadaşlarımın bilgisine sunarım.

demir tamponlar arazi tasıtlarında serbest, endiselenmenize gerek yok..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR