Tüv Muaynesine Girecek Suzukicilerin Dikkatine

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,446

Etiketler

Ynt: Tüv Muaynesine Girecek Suzukicilerin Dikkatine

aracıma demir tampon siparis vermeyi dusundugum için geçen hafta kendim gidip sordum kayseri incesudaki tuv yetkilisine, cevabı keskin koseli olmadıgı surece arazi tasıtlarında izin veriyoruz oldu.. kendisine tamponun fotografını gostermek istedim, hiç gerek yok endiselenmeyin dedi..

benim ruhsatta kamyonet yazıyor, durumu belirtince sorun olmaz dedi..

İşlem tamam tamponları söktük üst sepeti söktük. ön muhafazayı söktük ve muayneden geçti. Bu sıkıntıda bitti. :smiley:))))
Çok sıkıntı yapmıştı bize coook

araçlarını muayeneye sokacak arkadaşların dikkatine bugun işyerime yakıt almak için gelen gezici muayene aracındaki arkadaşlarla yapmış olduğum konuşmada arazi taşıtlarına vinç takacak olanlar ve racında vinc olan arkadaşlar vinçleri mutlaka ruhsata işletmek zorundalar aksi takdirler de araçlar muayeneden geçmiyo bu bilgiyi genel merkezi arattırarak aldım,sadece çelik tampon ve sis lambalırına karışmıyorlar onlar sarbets saygılar

Özkan bay tşkler, önemli bir bilgi. Bende Nisan ayı içinde muayneye giricem.

vinçleri rushsata işletmek için makına mühendisine proje çizdiriyosunuz ve trafikten ek bir belgesi alarak muayeneye öyle gidiyosunuz proje maaliyeti 60tl

Arkadaşlar, aracın imalat uygunluk belgesinde belirtilen bütün detaylarda yapacağınız değişikleri maalesef tescile işletmeniz gerekiyor, bunların bir kısmı uzmanlarca zaman zaman göz ardı edilip dikkate alınmayabilir ancak bu, birdahaki sefer de aynı uygulamanın söz konusu olacağını göstermez.
Araçlarda yapılan bazı tadilatlar Sanayi Bakanlığı ve TSE standartlarına göre, bazıları ise EGM kriterlerine göre gözden geçirilirler.
Demir/Çelik tamponlar CE belgeli ve ruhsata işli olmalı,
Ön makaralı çekme sistemi CE belgeli ve ruhsata işli olmalı,
Ön/Arka ve Yan koruma demirleri CE belgeli olmalı ancak arazi taşıtları ve kamyonetler için ruhsata işli olma şartı yok.
Römork çekme sistemi (çeki kancası değil) CE belgeli ve ruhsata işli olmalı,
Rollbar CE belgeli ve ruhsata işli olmalı
Üst sepet eğer sabit ise (el ile pratik olarak sökülebiliyor değilse)(cıvatalı montaj ise) ruhsata işli olmalı,
Önde ve arkada ikişer çifti geçen her türlü aydınlatma ruhsata işli olmalı
Her türlü yükseltme kiti ve aparat CE belgeli ve ruhsata işli olmalı

Ayrıca ön ve arka tahrik şaftlarından birinin olmaması da ağır kusurdur.
Cam filmleri Ulaştıma bakanlığı kusur tekstine göre hafif kusur olasına rağmen EGM yönetmeliklerine göre yasaktır.
Yani cam filmleri ile muayeneden Hafif kusurlu olarak geçersiniz ancak Trafik Denetleme tarafından aracınız cam filmi yüzünden trafikten men edilebilir, bu taktirde hem yeniden muayene ücreti ödersiniz, hem cam filmleriniz söktürülür hem de trafik cezası ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Bütün bunlar hali hazırda uygulanan/uygulanması gereken standart şartlardır,
Bazı istasyon yetkilileri bilmiyor/uygulamıyor/gözardı ediyor olabilir, bu gelecekte onların da sizlerinde başının ağrımasına neden olabilir, tavsiyem oyunu kuralına göre oynamanız olacaktır.

profi' Alıntı:
Arkadaşlar, aracın imalat uygunluk belgesinde belirtilen bütün detaylarda yapacağınız değişikleri maalesef tescile işletmeniz gerekiyor, bunların bir kısmı uzmanlarca zaman zaman göz ardı edilip dikkate alınmayabilir ancak bu, birdahaki sefer de aynı uygulamanın söz konusu olacağını göstermez.
Araçlarda yapılan bazı tadilatlar Sanayi Bakanlığı ve TSE standartlarına göre, bazıları ise EGM kriterlerine göre gözden geçirilirler.
Demir/Çelik tamponlar CE belgeli ve ruhsata işli olmalı,
Ön makaralı çekme sistemi CE belgeli ve ruhsata işli olmalı,
Ön/Arka ve Yan koruma demirleri CE belgeli olmalı ancak arazi taşıtları ve kamyonetler için ruhsata işli olma şartı yok.
Römork çekme sistemi (çeki kancası değil) CE belgeli ve ruhsata işli olmalı,
Rollbar CE belgeli ve ruhsata işli olmalı
Üst sepet eğer sabit ise (el ile pratik olarak sökülebiliyor değilse)(cıvatalı montaj ise) ruhsata işli olmalı,
Önde ve arkada ikişer çifti geçen her türlü aydınlatma ruhsata işli olmalı
Her türlü yükseltme kiti ve aparat CE belgeli ve ruhsata işli olmalı

Ayrıca ön ve arka tahrik şaftlarından birinin olmaması da ağır kusurdur.
Cam filmleri Ulaştıma bakanlığı kusur tekstine göre hafif kusur olasına rağmen EGM yönetmeliklerine göre yasaktır.
Yani cam filmleri ile muayeneden Hafif kusurlu olarak geçersiniz ancak Trafik Denetleme tarafından aracınız cam filmi yüzünden trafikten men edilebilir, bu taktirde hem yeniden muayene ücreti ödersiniz, hem cam filmleriniz söktürülür hem de trafik cezası ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Bütün bunlar hali hazırda uygulanan/uygulanması gereken standart şartlardır,
Bazı istasyon yetkilileri bilmiyor/uygulamıyor/gözardı ediyor olabilir, bu gelecekte onların da sizlerinde başının ağrımasına neden olabilir, tavsiyem oyunu kuralına göre oynamanız olacaktır.
Romork çekme sistemi ile çeki kancasının farkı nedir?

veteriner' Alıntı:
Romork çekme sistemi ile çeki kancasının farkı nedir?

Çeki kancaları genel olarak direkt araç şasesine bağlı profil üzerine fabrikasyon monte edilirler ve bu kancalarla arızi durumlarda araç veya bellibir tonajı ve sürati aşamadan kompresör v.b. iş makinalarını çekebilirsiniz.

kurtagzi.jpg

römork çekme sistemleri ise (hafif taşıtlarda "topuz", ağır vasıtalarda "kuplaj") araçlara, ihtiyaca binaen sonradan monte edilirler, Taşıyabilecekleri yük ve monte edilecekleri araçların yapısına göre projelendirilmeleri gerekir.

ceki.jpg

TTHD40-450px.jpg

2008 model 3 kapı vitaramı muayeneye götürdüğümde başıma kimsenin aklına gelmeyecek bir iş geldi. Aracım nasılsa sıfır bir problem olmaz derken muayeneyi yapan adam "aracımız geçemedi" dedi. Sorun ruhsatımda araç 5 kişilik olarak yazılmış. Oysa 3k larda 4 koltuk var. " 5.'yi nereye oturtuyorsun " diye sordular. Neyse aracı aldığım firma ruhsatta gerekli düzeltirmeyi yaptıda muayeneden geçebildim. Ayrıca bende arka camlarda film vardı ama hiç problem olmadı.

Benim aracım da tüv den sorunsuz geçti ama emniyetten geçemedi.Sağolsun emniyet motor ve şase numarasını eksik yazmış.Başka şubeden iş daha uzun süreceği için bağlı olduğu şübeye yani ankara emniyet genel müdürlüğüne trafik işlemleri şubesine gideceğim bende.En çok nefret ettiğim yer.Gidersin oyalar dururlar.Aşırı kalabalık.Memurların yüzünden düşün bin parça.Yanlış üzerine yanlışlar yaparlar.Normalde 3-4 saatte bitecek iş 3 günde biter.Ama katlanacağız artık ne yapalım başa gelen çekilir.

Arkadaşlar..bugun itibariyle TÜV muaynesinden geçtim..kısaca yazayım.
Arabadaki Standart vitara harici herşeyi..söktüm..sadece demir tampon kaldı..
Yükseltme ve Lastiklere(30") birşey demedilier..Frenlerde %13 fark hafif kusur..
arka cam filimleri hafif kusur..Kısa farda %2 küsür kayma hafif kusur ile geçtim..
Araç üzerindeki tüm sisi spot sepet telsiz anteni stickerlar söktüm. LPG tank baglantısında
yeni kurallar var tank altına izolasyon istiyorlar contalar LPG tankı üzerindeki plastik
borularda kırık istenmiyor..vs..biraz zahmetli ama ohhh artık.....bilginize..
2011 Mayısa kadar ohhhh dedim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR