Türkmenistan Vizesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan devekaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,138

devekaya

Ana Kamp
Mesajlar
45
Tepkime Puanı
10
Arkadaşlar Türkmenistan vizesi alan varmı. Mayıs ayında arabamla orta Asya gezisi yapmayı planlıyorum. Türkmenistan'dan Özbekistana geçerek Moğolistan'a gideceğim, bu konuda bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum.
www.facebook.com/veli.devekaya.7
 

Etiketler
türkmenistan
Ynt: Türkmenistan Vizesi

Türkmenistan devletine iş yaptığımızdan dolayı 1 yıllık vizeyi yeni aldım son 4 aydır 3 kez giriş çıkış yaptım 10 ar günlük dönemler halinde.
Bu halde bile bayağı zorluk çıkartıyorlar uğraşmanız gerekli.
Sadece bir hatırlatma yapayım araçla gidecekseniz Türkmenistan'a girmeden önce aracınızı muhakkak yıkatın Hazar denizini geçtikten sonra vapurdan iner inmez kuyruk oluyor Burada kirli araçla dolaşmak yasak ve anında ceza yersiniz.Yakıtınızı dolu tutun Türkmenistan'da benzin 14 dolar bir depo ama istasyonlar hem az hemde kalabalık.
Son bir uyarı her 10 kişiden 7 si polis yada askerdir kalan 3 kişide eski polis yada askerdir o yüzden kimse ile takışmadan yolunuza devam edin çünkü haklı bile olsanız polis karşısında haksızsınızdır.Gece 23 den sonra her yer kapanır bir nevi sokağa çıkma yasağı vardır Turistler için ama 23:10 dan sonra aynen devam eder gece kaldığı yerden saat 23:00 da ısıklar açılır kapanıyoruz der 10 dakika sonra devam eder yemeğiniz yada eğlenceniz.Ufakta olsa herhangi bir trafik kazasında karşınızdaki ile hatalı olsa bile anlaşın yolunuza devam edin polis geldiği zaman işlemler hem uzun hemde ceza var kaza yaptığınız için sigorta yok trafikte kendi başınızın çaresine bakacaksınız...
aklınızda olsun asla sürat yapmayın hem yasak hemde gece gündüz farketmez aniden önünüzde yol temizleyen bir kadın çıkabilir ve çarpabilirsiniz. Siz dikkat etmek zorundasınız onlar değil garip ama gerçek.
Son olarak Türkmenistanda her araç taksidir gece gündüz yol kenarında insanlar el kaldırır sorar size nereye diye yolunuzun üzerindeyse binerler en fazla 5 manata bırakırsınız yada siz o şekilde binersiniz kimse korkmaz tek başına bayan bile biner akşam gideceği yere ulaşır problemsiz.
Ufak bir uyarı her ne kadar Türkmenistan olsada adı Türkçe anlaşma gibi bir şansınız yok denecek kadar az resmi dil Türkmence olsada geçerli dil Rusça dır. Amerikan doları her yerde geçer boşuna bozdurmak için uğraşmayın manata çevirsenizde 1 dolar 3 manat dolar olarak versenizde aynı ...
 

Ynt: Türkmenistan Vizesi

Biz de 4 arkadaş temmuz'un sonunda uçak ile Almaata'ya gidip oradan İran istikametine Orta Asya Gezisi planlıyoruz.Dördümüzün de yeşil pasaportu var.Sırtçantalı tarzda gezmeyi planlıyoruz.Bu güzergahta ayrıca Kaşgar'a (Çin sınırları içinde) gir çık yapmayı düşünüyoruz.
1-Kaşgar'a hangi sınırlardan girebiliriz ve bu güzergahlarda otobüs ya da taksi ile ulaşım nasıl.
2-Kazakistan-Kırgizistan-tacikistan-Özbekistan-Türkmenistan-İran arasındaki sınır kapılarından geçiş yapanlar var ise tecrübelerini paylaşırlar ise memnun olurum.
3-Bu ülkelerde şehirler arası ulaşımda taksi, otobüs, tren ulaşımı nasıl.
4-Konaklamada otel, hostel yada günlük daire kiralmadan hangisi uygun olur.
5-Türkmenistan yeşil pasaporta vize istemiyormuş, fakat Oradan davetiye almak gerekiyormuş. Nasıl olduğu konusunda bilgisi olan var mı.
6-Başka nelere dikkat etmeliyiz.
Not:Daha önce 7-8 kez farklı ülkelere gezi düzenledik.Gezi tecrübemiz var.Fakat Ora Asya ile ilgili gezi yazılarını okuduğumda bu bölgenin birçok yere göre daha zor bir bölge olduğu izlenimi edindim.Bu açıdan tecrübelerin paylaşılmasında yarar olacağını düşünüyorum. osmanozyurt1@hotmail.com
 

Ynt: Türkmenistan Vizesi

Cenk bey açıklamış olduğunuz bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Yeşil pasaportum var Özbekistan vizesini aldıktan sonra Türkmenistan transit vizesi için müracaat etmeği düşünüyorum.Vizeyi Ankaradanmı veya istanbuldanmı alayım hangisi daha kolay veriyor. Türkmenistana irandan geçeceğim, daha önce Azerbaycan gezisi yapmıştım.
.
 

Ynt: Türkmenistan Vizesi

Türkmenistan dünyada en zor vize veren bir kaç ülkeden biridir. Davetiye alınması demek vizenin alınması demektir. Seyahat amacıyla gidileceği için bu tür vizeleri alabilen aracı kuruluşlar var, ama siz kendiniz başvurursanız daha ekonomik olur, Konsolosluktan veya Büyükelçilikten öğrenmelisiniz. Yeşil pasaporta da vize uyguluyorlar, aman dikkat edin. Kurallar çok katı ve kesinlikle uyulması gerekir. Sigara açık alanlar dahil bir çok yerde yasak.Caddeler, parklar,v.s. Yaya dahi dolaşırken yaya geçitlerini kullanın, araç kullanacaksanız daha başka hususlara da dikkat etmeniz gerekir. Yanınızda nakit para götürecekseniz bu amerikan doları ve yeni tarihli, parada en ufak bir aşınmışlık, yırtıklık, yapıştırma, v.s olmamalı. Ülkeden çıkış yapılacağı zaman çıkış izni de almak zorundasınız. Ülkeye girişte deklarasyon denilen bir belge doldurarak üzerinizde kaç para, silah, patlayıcı v.s. olmadığını beyan ediyorsunuz, bu belgeyi iyi muhafaza ederek çıkışta gösteriyorsunuz.İçkili olarak dışarıda dolaşmayın.Hovardalık konularına kesinlikle girmeyin.Ülkeye girildiğinde üç gün içinde polise nerede kalacağınızı belirterek kaydınızı yaptırın, otelde kalırsanız onlar yaptırırlar. Türkiye de bildiklerinizi orada unutun, orada karşılaştığınız gariplikleri uluorta eleştirmeyin.Türkmenistandan İrana Gowdandaki sınır kapısını, mesai saatleri içinde, kullanarak karayoluyla geçebilirsiniz. Aşkabat şehrinden sınıra çalışan taksiler var, her taksinin sınırdaki son çıkış noktasına kadar çalışma izni yok, buna dikkat edin.İran tarafına geçtiğinizde çok kolay bir şekilde taksi kiralayarak istediğiniz mesafeye gidebilirsiniz.Taksi fiyatları çok ucuzdur. Seyahatlarınızı mümkün mertebe gündüz yapmaya çalışın. Türkmenistanda hediyelik halı almayı düşünürseniz, aldığınız halıyı halı müzesine götürerek belli bir ücret karşılığında izin kağıdını almanız gerekir, yoksa gümrükten çıkaramazsınız. Yemek konusunda sıkıntı çekmezsiniz, orta asya cumhuriyetleri ve İranda et yemekleri oldukça ucuzdur. İranda bayanların kıyafet konusuna dikkat etmeleri gerekir. İran için biraz uzun bir zaman dilimi ayırırsanız çok iyi edersiniz.Gezilip görülecek çok yer var. İran gümrükleri sorunsuzdur, Türk vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. İranın batı bölgelerinde Türkçe konuşulduğundan hiç bir zorluk çekmezsiniz.
Gideceğiniz ülkelere valizinizde şahsi kullanımınız için ilaç götürecekseniz, öncelikle bunları ülkeye sokup sokamayacağınızı iyice araştırın. Bunlar benim eski bilgilerim, ama pek çok şeyin değişmiş olabileceğini zannetmiyorum. Türkmenistanda, kara ve hava sınır kapılarında uzun denebilecek bir süre bekleyebileceğinizi hatırınızdan çıkarmayın.Türkmenistan gümrüklerinde valizinizin açılarak her eşyanızın kontrol edilebileceğini unutmayın.Bazen iyi bir gümrük memuruyla karşılaştığınızda açmayabiliyorlar.Şansınıza kalmış.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.İyi geziler diliyorum.
 



SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Mesajlar
1,525,310
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst