Türkiyeye Subaru Impreza Getirmeye Deger mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tostos1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,525

tostos1

Ana Kamp
Esimin arabasinin sifirini alip Turkiyeye getirsekmi diye dusunuyoruz. 4 cekerli olmasi benim arabamdan daha cazip geliyor. Subaru impreza nin yeni modellerine de bayiliyorum. Sanirim Turkiyede cok pahali. Ama burda da ucuz degil. Amerikada yasiyorum, ama yakin zamanda donecegiz. Bir veya iki yil icinde. Bu sebeple gumruk masraflarini arastirmam gerekiyor. Buradaki piyasasi 25, 30 bin dolar. Orda durum nedir ve gumruk cok tutarmi? Gemiyle getirsem yazik olur mu? Ilerde bana surekli yuksek vergi odettiririmi? Bilen varsa bilgi verirseniz sevinirim.
Tesekkurler.

Etiketler

Ynt: Türkiyeye Subaru Impreza Getirmeye Deger mi?

tostos1' Alıntı:
Esimin arabasinin sifirini alip Turkiyeye getirsekmi diye dusunuyoruz. 4 cekerli olmasi benim arabamdan daha cazip geliyor. Subaru impreza nin yeni modellerine de bayiliyorum. Sanirim Turkiyede cok pahali. Ama burda da ucuz degil. Amerikada yasiyorum, ama yakin zamanda donecegiz. Bir veya iki yil icinde. Bu sebeple gumruk masraflarini arastirmam gerekiyor. Buradaki piyasasi 25, 30 bin dolar. Orda durum nedir ve gumruk cok tutarmi? Gemiyle getirsem yazik olur mu? Ilerde bana surekli yuksek vergi odettiririmi? Bilen varsa bilgi verirseniz sevinirim.
Tesekkurler.

Getireceğiniz araba bedelsiz ithalat kapsamında olabilir. Yalnız bunun bazı şartları var:

- Öncelikle en az 24 aydır yurtdışında yaşıyor olmalısınız (bununla ilgili bir takım konsolosluk evrak prosedürü mevcut).
- Aracın bu yıl göz önünde bulundurularak, en geç 2008 model olması gerekli (bununla ilgili yönetmelikte, içinde bulunulan yıl ve model yılı dahil olmak üzere en geç üç yıl içinde iktisabından bahsediliyor. Yani 2001 model bir arabayı 2003 yılında aldıysanız da bu aracı getirebilirsiniz).
- Türkiye'ye kesin dönüş için bir yazı alınması gerekiyor konsolosluktan (tam emin değilim, böyle birşeydi).
- Aracınız Türkiye'ye girdikten sonra 12 ay içinde işlemleri yaptırmalısınız. Burada araç için ÖTV ve ÖTVli fiyat üzerinden de KDV hesaplanıyor ve bunları ödüyorsunuz, gümrük vergilerinden ise muaf oluyorsunuz. ÖTVli fiyat hesaplanırken aracın model yılına göre amortismanlar düşülerek ÖTV bu fiyat üzerinden hesaplanıyor. Bundan sonrasında ise araç ile ilgili normal prosedürler devam ediyor (vergi, sigorta vs).

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR