Türkiye'de Zorda Kalındığı Zaman Yenilebilecek Böcek Türleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doqukankemer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,734
Ynt: Türkiye'de Zorda Kalındığı Zaman Yenilebilecek Böcek Türleri

Arkadaşlar.Şaka bir yana bu Böçek ve Ot meselesi,bu kadar basik ve her yırtık dondan çıkanın ahkam keseceği bir konu değildir.Gayet ciddi,tebabet ve uzmanlık gerektiten alandır.Meraklı Genc arkadaşları ve araziye ,dağa taşa çıkmamış tecrübesizleri cesaretlendirip yalan yanlış bilgilerle ,zarar verebiliriz.Elbetteki maksadımız bu değil ama farkında olmadan nahoş sonuçlara kapıyı aralayabiliriz.Yaşayan bilir,ki dönüşü olmayan vakalar olmuştur.Bir Arı sokması dahi neler yapar,bilen bilir.vs.Otlar da öyle YAŞAR hoca kendisi Veteriner Hekimdir.bir örnek verip gecmiş.Bİlmem kac gr.bir tadımlık mantarın ne yaptığını yazmış.Sn.Yaşar hoca Veteriner Hekim olmasının yanında Dağcı,Arazici jipci ,Öğretim üyesi .gib iözellikleri var olan ve konuya en yakın birisi olmasına rağmen farkındaysanız dokunup gecti.Dediğini dedi.Bu ne demek oluyor anlayalım.Onun için Meseleyi yetkili ve tecrübesi olan arkadaşları dinleyelim.Özellikle Bu Konuda Hassas olalım.İnsan Yaşamı Söz Konusu.Sağdan soldan bir iki yazı okuyarak ahkam kesmak,ne kadar bilmediğimizi gösterir.Bir futbol yorumu meselesi değil.Tecrübe ve gördüklrim bana bu yazıyı yazdırdı.Başka espiri ile yanaşayım dedikce olmadı.Hal böyle Sakın kimse kırılmasın alınmasın.Bir kusurum varsa hemen düzeltirim.(DOST ACI SÖYLER) hepinize selam ve iyi paylaşımlar.

Etiketler

Bilgilendirici oldu, birazda miğde bulandırıcı :D
Teşekkürler...

freegraf' Alıntı:
Arkadaşlar.Şaka bir yana bu Böçek ve Ot meselesi,bu kadar basik ve her yırtık dondan çıkanın ahkam keseceği bir konu değildir.Gayet ciddi,tebabet ve uzmanlık gerektiten alandır.Meraklı Genc arkadaşları ve araziye ,dağa taşa çıkmamış tecrübesizleri cesaretlendirip yalan yanlış bilgilerle ,zarar verebiliriz.Elbetteki maksadımız bu değil ama farkında olmadan nahoş sonuçlara kapıyı aralayabiliriz.Yaşayan bilir,ki dönüşü olmayan vakalar olmuştur.Bir Arı sokması dahi neler yapar,bilen bilir.vs.Otlar da öyle YAŞAR hoca kendisi Veteriner Hekimdir.bir örnek verip gecmiş.Bİlmem kac gr.bir tadımlık mantarın ne yaptığını yazmış.Sn.Yaşar hoca Veteriner Hekim olmasının yanında Dağcı,Arazici jipci ,Öğretim üyesi .gib iözellikleri var olan ve konuya en yakın birisi olmasına rağmen farkındaysanız dokunup gecti.Dediğini dedi.Bu ne demek oluyor anlayalım.Onun için Meseleyi yetkili ve tecrübesi olan arkadaşları dinleyelim.Özellikle Bu Konuda Hassas olalım.İnsan Yaşamı Söz Konusu.Sağdan soldan bir iki yazı okuyarak ahkam kesmak,ne kadar bilmediğimizi gösterir.Bir futbol yorumu meselesi değil.Tecrübe ve gördüklrim bana bu yazıyı yazdırdı.Başka espiri ile yanaşayım dedikce olmadı.Hal böyle Sakın kimse kırılmasın alınmasın.Bir kusurum varsa hemen düzeltirim.(DOST ACI SÖYLER) hepinize selam ve iyi paylaşımlar.
Sizinle polemiğe girmek istemiyorum ancak üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim.Mantar konusu zaten hassas bi konu , ormanda mantar toplamaya giden , yani bu işi bilen insanlar bile mantar yüzünden zehirleniyor. Bazı genel geçer kurallar vardır.Türkiye'deki karıncaların yenmesinde bi sakınca yoktur mesela(Ateş karıncası vb. karınca türleri yoktur ülkemizde).Çekirgeler yenebilir vs. Dağa taşa çıkmamış adam benden gaz alıp evinden dağa çıkıp doğada bilmediğ böceği,otu yiyip zehirlenecek mi yani ? Burası serbest paylaşım platformudur yeterince hassas olduğumu düşünüyorum.Tutupta mantarın öylesini yiyin böylesini yiyin mi dedim ben ? Size bu cevabı vermeden önce mesajlarımı tekrar okudum ve teyid ettim. Mesajlarınızda beni mi hedef aldınız bilmiyorum ancak konu açıldıktan sonra yazan arkadaşlarında mesajlarına baktım hiçbirinde yanlış birşey bulamadım.Kimseninde burda yazılanla gaza gelip doğaya çıkıp böcek yiceğini sanmıyorum , bu nasıl saçma endişedir.. :smiley: Ortada bu kesin yenmelidir bu öyle olmalıdır bu kesin böyle diyen arkadaşlarda yok. Konuyu okuyan arkadaşlarımız yazılanlara güvenmiyorsa denemez yani bu kadar basit. Gereksiz polemiklere hiç gerek yok.

skull25' Alıntı:
Eğer olası bir survivor durumunda aç kalırsanız bu bilgiden yararlanabilirsiniz.
ETLER: Doğada yaşayan hayvanlardan sadece böcekler yenmez bunun haricindeki bütün hayvanlar yenilebilir. Etler tütsüleyerek veya kurutularak daha uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz, vahşi hayvan saldırısı içinde ateş caydırıcı bir unsurdur.

YILANLAR: Kafa ve kuyruk kısımlarından birer karış kesildikten sonra kalan kısım derisi yüzülerek diğer etler gibi pişirilerek yenilir.

KABLUMBAĞA: Kaplumbağaların kafası ön kolu ile arka ayağının birisi kesilir. Kesilmeyen arka ayağından yüksek bir yere asılarak iki saat kadar içerisindeki kanın süzülmesi beklenir.Kan süzüldükten sonra kabuğuyla birlikte ateşe gömülür bir saat kadar kaldıktan sonra kabukları kırılarak pişen et yenir.

MANTARLAR: Genellikle pastel renkli üzerinde toz tabası bulunan ince saplı mantarlar zehirlidir. Bunların yerine sapı kalın, hoş kokulu, mat renkli ve içerisinde kurt yaşayan mantarlar güvenle yenilebilir.

BİTKİLER : Bilinen bitkiler yenilmelidir. Eğer bitkinin zehirli olup olmadığı bilinmiyorsa: üzerinde ayva tüyleri olmayan, kökünde yumru meyveleri bulunmayan, ince yaprakları olmayan, yaprakları kopartıldığında sütü çıkmayan bitkiler yenilmelidir. Bu bitkiler yenilirken önce vucudumuzum yumuşak derili bir bölgesine sürülmeli eğer kaşıntı ve kızarıklık yoksa dudaklara sürülmeli bir miktar beklenmeli yine tepki yoksa bir miktar ağızda çiğnemeli yine olumsuz bir tepki yoksa, az miktarda bitki yutulmalı eğer midede bir rahatsızlık yaratmazsa biraz daha bekledikten sonra bitki yenilmelidir.

İçeceğiniz su mikroplu diye kuşku duymanız halinde bu suyu ateş sayesinde kaynatıp mikroplardan arındırabilir, içerisinde canlı yaşayan sular güvenle içilebilir

Acemi birliğinde görmüştük derste bunları. :D

''her yırtık dondan çıkanın ahkam keseceği ''

BU SÖZÜN KİME. Bu konuya bir açıklık getirirmisin.

Burada ki insanları eleştirmesini biliyorsun maşallah senin de ağzın epey bir bozuk. Espri falan diyorsun ama bir taraftan da kelimeleri yakıştırıyorsun insanlara.

Yakışır bir davranış gösterdiğinize inanıyormusunuz.

Lütfen kelimelererimiz bilerek yazalım, rica ediyorum.

İyi sohbetler dileklerimle.

Bizim ülkemiz doğal felaketlerin yoğun yaşandığı bir ülke ne olacağı belli olmaz. Bu yüzden bu tür hayatta kalma eğitimlerinin okullarda olmasa dahi askerlikte verilmesi gerekir. Yemezsem öleceğimi biliyorsam veya haşere sınıfına girmediği (yani, sinek, yeşilsinek, hamamböceği :p ) ve görüntüsü korkunç ve iğrenç olmadığı sürece (örneğin danaburnu :p ) bir böceği ısırmamak sureti ile yiyeyebilirim. Yani belki bir çekirgeyi yiyebilirim ama belki. Çok mu şart öne sürüyorum :smiley: Benim gibi haşere fobisi olan biri için fena bir performans değil :-\

ne kadar da hazırız, polemiklere, iğnelemelere :p :-\ neysee.. çok gaza geldim yarın dağa çıkıp böcek yiyeceğim, ;D 127 saati izledikten sonra diyorum ki herşeyi bilmek lazım, ama doğru kaynaktan öğrenmek şartıyla, açlıktan ölmeyelim derken zehirlenmeyelim...

ecem618' Alıntı:
ne kadar da hazırız, polemiklere, iğnelemelere :p :-\ neysee.. çok gaza geldim yarın dağa çıkıp böcek yiyeceğim, ;D 127 saati izledikten sonra diyorum ki herşeyi bilmek lazım, ama doğru kaynaktan öğrenmek şartıyla, açlıktan ölmeyelim derken zehirlenmeyelim...
(:smiley: , Uygulamalı eğitim almadan burda okunulan yazılara göre hareket etmemekte fayda var tabii.Bir familya bile kendi içinde binlerce türe ayrılıyor. Selamlar.

ecem618' Alıntı:
uygulamalı eğitim istiyoruuum :D
http://www.hayattakalma.com/anasayfa.htm Bu linki bulabildim bu konuda eğitim veren başka merkezlerde olabilir. Ben eğitimimi katıldığım hikelardan ve bazı seminerlerde aldım.17 yaşındayım yaklaşık 10 senemi kampçılığa,hike'a ve izcilik gibi doğal aktivasyonlara verdim.Hikelara katılmadan öne bölge coğrafyası hakkında bilgiler veriliyor , yenilebilen yenilemeyn tüm maddeler hakkında bilgi veriliyor.Zaten hiketada bizzat uygulamalı olarak yaşıyorsunuz, :smiley: Saygılar ,

Assasin' Alıntı:
http://www.hayattakalma.com/anasayfa.htm Bu linki bulabildim bu konuda eğitim veren başka merkezlerde olabilir. Ben eğitimimi katıldığım hikelardan ve bazı seminerlerde aldım.17 yaşındayım yaklaşık 10 senemi kampçılığa,hike'a ve izcilik gibi doğal aktivasyonlara verdim.Hikelara katılmadan öne bölge coğrafyası hakkında bilgiler veriliyor , yenilebilen yenilemeyn tüm maddeler hakkında bilgi veriliyor.Zaten hiketada bizzat uygulamalı olarak yaşıyorsunuz, :smiley: Saygılar ,

ka ora/ ka ora :D teşekkürederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

SON MESAJLAR

SON KONULAR