Eğer olası bir survivor durumunda aç kalırsanız bu bilgiden yararlanabilirsiniz.ikaraman' Alıntı:Otlarda yenilebilir herhalde peki yenilmesi sakıncalı otlar varmıdır ???
Oldukça faydalı bilgiler tşk.cagdas90' Alıntı:Merhaba Türkiye'de yaşayan hemen tüm karınca ve kurtçuk türleri yenebilir. Toprak solucanı, akrep, kertenkele bunlardan da ne bulursanız yiyebilirsiniz menüyü sadece böceklerle sınırlı tutmayın Genelgeçer kural parazit taşıması muhtemel (örn:kara sinek) canlılardan kaçının, diğerlerini de mümkünse pişirerek/kaynatarak yiyin. Çekirge yenmesinde neredeyse hiçbir sorun olmayan bir canlıdır, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Nitekim 1. Dünya Savaşı'nda da Medine Muhasarası sırasında erzak sıkıntısı yaşayan Fahreddin Paşa Müdavim Kuvvetleri Medine'ye tarlaları talana gelen çekirge sürüsünden çekirge yakalayıp yiyerek müdaafayı devam ettirme takatini kendilerinde bulabilmişlerdir. Saygılar ve selamlar.
Bence gerek Türkiye'de gerek dünyada bu bilgiler gerekli olur, yabana atmak doğru değil.Tabii ben hiç şehirden çıkmıyorum diyorsanız başka.Bende hayatı idameyle ilgili ;uygulamalı , kitap kağıt üzerinde dersler aldım.Hayattada yardımcı oluyor.En azından altimetreniz olmasa bile iklim ve ağaç türlerinden deniz seviyesinden yüksekliğinizi bulabiliyorsunuz,bunun gibi niceleri.(0-500,1000-1500 gibi , yani 1432m olarak değil tabiki)Bence okullarda haftada en az bir saat verilmesi gereken bir derstir bu.Savaş,afet,kayıp vb. vakalarda herzaman yardımı dokunacak bilgiler öğretilir çünkü. Saygılar herkese ,alpino' Alıntı:Türkiye'de asla böyle bir duruma ihtiyac duymazsınız bu sebeple yoruma gerek yok bence..........
Anadolu coğrafyasında 2500-3000 metreden sonra alpin çayırlar yani çok cılız,çimen büyüklüğünde otlar başlar.Yani doğada yiyecek birşey kalmaz.Kimsenin 5 günden fazla aç kalmadığı sürece böcek yeme aşkıyla yanıp tutuşacağını da düşünmüyorum.Bunun eğitimini almış biri olarak öğrenilse iyi olur kişiler için diyorum.Allah göstermesin savaş durumunda dağlara çıkmak gerekirse ve ekstrem olaylar yaşanırsa böyle bir durumla karşı karşıya kalınabilir.İğneleyici sözlere gerek olmadığını düşünüyorum , Saygılar.freegraf' Alıntı:Çok böcek merakınız varsa yiyecek epey börtü böcek,vardır .Birde çok meraklı tipler de vardır,sanki kıtlık kıran başlamış gibi ,Yiyecek hiç bir şey kalmamış sadece zavallı bir kac böceğin dışında.Bazı tv ci ve diğer velveleciler gibi ,ortalığı ateşleyip panik haller oluşturmaya çalışıp durumdan vazife uğruna mok püsür,yemeğe de kalkabilinir .Bu durumlara dikat etmek gerek.Ha çok böçek vs yemek istiyorsanız.Gergedan amcamın epey yenecek böçeği vardır.Afiyet olsun.(Anadolu çoğrafyası mümkün mertebe size böcek yedirtmez.) Başka çoğrafyalar ile karıştırmayın.iyi paylaşımlar.