Türkiye Topo Map ( Köy ve Patika Yolları )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eyuboglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,298

eyuboglu

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Türkiye Topo Map olarak Köy ve patika yolları detayı ve doğruluğu konusunda hangi firmanın map leri daha iyi acaba ??

Kısacası Magellan mı Garmin mi ?

Etiketler

Ynt: Türkiye Topo Map ( Köy ve Patika Yolları )

Ben Igo8 Kullanıyorum ve memnunum Igo8 üzerine harita yok. GPS işinde baya uğraştım diğer firmaların haritaları hakkında çok yorum da okudum sonuç olarak IGO8 en iyi haritayı sunuyor.
Ama iki seçenekten birini seçmek zorundaysanız tabiki Garmin.
Kolay gelsin.

Garmin için hazırlanmış baytekin 2007 topo map den bahsediyorum köy yolları ve patika yoları karıştırılmış durumda kesinlikle onlarada bakarak yola çıkmamak lazım ( Özellikle Karadeniz bölgesi ), ama yinede doğa sporları yapan kişiler için bir fikir veriyor bu haritalar hiç yoktan iyidir.

Garmin için Baytekin firmasının hazırlamış olduğu yeni Topo map yakında çıkacakmış bakalım ne tür düzetmeler olacak göreceğiz , Aldığım bilgiye göre üzerinde DEM vs olacakmış.

elefer ,

Turn-by-Turn map lerde başarsoft firmasının hazırlamış olduğu ( Igo, Garmin için vs vs ) Mapler başarılı

Cihazımda hem Garmin'in Navcity hem de Topo haritaları yüklü. Herkes topoda herşeyi örmeyi umuyor ama nafile. Ben hep orman patika dolaştığım için neredeyse Navcity'yi hiç kullanmam(araba hariç) Mapsource ve Google Earth'ü kullanıp bir rota çizip bunu cihaza atmayı herzaman tercih ediyorum. Köy yolları mevcut,bazen yanıltıcı olsada, ama topo kullanacak iseniz size tavsiyem; topoda da navigasyon yapacak cihaz kullanmanız. hepsi topoda navigasyon yapamıyordu yanılmıyorsam. Orman patikaları,izleri, yangın yolları olan bir harita ne Garmin'de ne de Magellan'da mevcut. Çok kısmi ve hata payı çok yüksek.

MapSource da ( Baytekin 2007.07 topo ) ve Google Earth üzerinde oluşturulmuş rota malesef yükseklik profili göstermiyor. Yani rote datası içinde yükseklik bilgisi yok , bu yüzden özellikle karadeniz bölgesinde rota çizmek fazla işe yaramıyor. Birde orman içlerinde Google Earth de patika görme ihtimali maalesef yok. :smiley:

Garmin de Topo Map (10m 2007.07 ) Routable ama köy yolları ve patika yollar karma karışık ayrılmamış . Magellanın kullandığı Topo Mapler, Routable Maplermidir acaba ?

Navcity'de ilk ücretsiz güncelleme hakkımı kullandım. Geçen bir yılın ardından hangi yollar nereleri eklenmiş, bilgi verilmesi lazım.
Bendeki esas sorun şu: laptopa kurmada bir sorun yaşamadım fakat mapsource vasıtasıyla cihaza atmayı denedim ve becerdim birşekilde. Cihazın harita info menüsüne girince, tamı tamına 54 parça harita çıktı karşıma.Bölünmüş bir Türkiye. 2008-4 sürümü böyle değildi. Üst kısımda Navcity ismi ve sürümü hemen altında da Topo harita başlığı vardı.
Bu da cihazı kullanma ve haritadan haritaya geçişte çok kolaylık sağlıyordu, özellikle motosiklet üstünde. Sadece topoyu kullanmak için bir sürü haritadan seçim işaretini kaldırmak gerek. Gerisini siz düşünün...
Sorum şu: bu sürüm böyle mi? Yoksa ben bir yerde yanlışlık mı yaptım?
Teşekkürler.

Arkadaşım sadece topo haritası 44 parça 9 parçada navcity eder 53 yani eskiden de böyle idi... Bende hem garmin nuvi 200w var hemde etrex legent cx var. Nuvi tek tuşla topo komple devre dışı kalırken etrex de tek tek yapmak gerekiyor.

bende magellan triton 500 var .koy yolları cok kapsamlı değil. ama topografyası cok ıyı.es yükseltiler dağda avlanırken ozellıkle bilmediğim yerlerde cok işime yarıyor.
Ancak gps türk ün navigasyon cihazı var hiç tahmin etmediğim yerlerin bile stabilize yolları cok ayrıntılı vede doğru biçimde işlenmiş.

Türkiyede Patika yolları ile köy yollarını ayırt eden bir Topo map mevcutmudur acaba ?

eyuboglu Garmin'nin lisanslı Topo haritasını kullanıyorum. Patika ve köy yollarını ayıramıyorsun. Ancak yürüyüş içinse oldukça işe yarıyor. Yükseklikler ise oldukça iyi. Ancak 2.el falan alırsan kesinlikle Garmin 60CSX'den aşağıdanı almayın. 2008 haritası da çıktı biliyorum.

Murat bey Teşekkür ederim , Bende eski bir Garmin kullanıcısıyım şu an elimde 60csx ve Cororado 300 bulunuyor üzerlerinde Hem Navcity hemden 10m Topo Map kullanıyorum.

"Ancak 2.el falan alırsan kesinlikle Garmin 60CSX'den aşağıdanı almayın" denissiniz :smiley: . Bence Garmin firmasının el GPS lerinde ürettiği en az hata yapan ve en iyi cihazı 60csx dir..

2008 haritası da çıktı demissiniz, bildiğim Garmin de Türkiye Topo 10m 2007.06 var yenisi çıktımı acaba ?

Kalın sağlıcakla,

eyuboglu' Alıntı:
Murat bey Teşekkür ederim , Bende eski bir Garmin kullanıcısıyım şu an elimde 60csx ve Cororado 300 bulunuyor üzerlerinde Hem Navcity hemden 10m Topo Map kullanıyorum.

"Ancak 2.el falan alırsan kesinlikle Garmin 60CSX'den aşağıdanı almayın" denissiniz :smiley: . Bence Garmin firmasının el GPS lerinde ürettiği en az hata yapan ve en iyi cihazı 60csx dir..

2008 haritası da çıktı demissiniz, bildiğim Garmin de Türkiye Topo 10m 2007.06 var yenisi çıktımı acaba ?

Kalın sağlıcakla,

Şöyle bir yanlış anlaşma olmasın 60CSX alın anlamında söyledim. Çünkü 60C'de sadece built-in memory bulunuyor. Dolayısıyla yüksek ölçekli harita da yüklenemiyor. Bildiğiim kadarıyla 2008 çıktı ancak en güzeli Baytekin'e sormak. Oldukça ilgileniyorlar ve yardımcı oluyorlar. Geçenlerde bel klips'ine geçen halkayı yüzet araştırmamızda düşürmüşüm. Gittim hemen tedarik edip verdiler.

gintro' Alıntı:
Şöyle bir yanlış anlaşma olmasın 60CSX alın anlamında söyledim. Çünkü 60C'de sadece built-in memory bulunuyor. Dolayısıyla yüksek ölçekli harita da yüklenemiyor. Bildiğiim kadarıyla harita yenilenmiş ancak en güzeli Baytekin'e tekrar sormak. Oldukça ilgileniyorlar ve yardımcı oluyorlar. Geçenlerde bel klips'ine geçen halkayı yüzey araştırmamızda düşürmüştüm. Gittim hemen tedarik edip verdiler. Cihazında ücretsiz bakımını yapıp öyle verdiler. O zaman harita yenilendi demişlerdi.

Evet Murat bey 60 konusuna katılıyorum, Bugün Baytekinle (Garmin) görüştüm Mutlak müşteri memnuniyeti anlayışı ile çalışıyorlar, Arzu hanım çok yardımcı oldu. Bu arada Türkiye 2009.04 10m Topo Mapini çıkarmışlar

Arkadaşlar bu yeni haritayı internetten indirebileceğim bi yer varmı. Yada elinde olupda paylaşacak bir arkadaş. 1 ay sonra avustralyaya gidiyorum gitmeden bi ülkemin dağlarına çıkim. Ama 1 ay içinde 70 dollar vermek hiçde mantıklı gelmiyor. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR