Turkiye Getirilmeyen Araclar: Nissan Nv200 Ornegi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,133
Ynt: Turkiye Getirilmeyen Araclar: Nissan Nv200 Ornegi

Ismail bey artik panelvanlara yasal olarak sonradan cam acip, koltuk koyamiyorsunuz. Karavan seklinde tasarlayip ruhsati degistirmeniz gerekli. Bu noktada bu kucuk araclara yapiliyormu bilmiyorum.

Bu arada tekrar baktim oncekilerle degil ama en son cikan kangoo maxi ile yaklasik ayni hacme sahip. Ama sanirim kangoonun sinifindan kaynakli biraz daha basik ve kisa.

bayar28' Alıntı:
melıh bey ben bu nv200 meselesını yalan olmasın 4 veya 5 sene evel duydum turkıyeye gelecek dıye nıssan bunu turkıyeye cok ucuz getırıp satacagını soyluyordu pahalı olursa zaten getırmem dıyordu sevınmısdık tam benlık araba dıye ama zaman gecdıkce sevıncımız karamsarlıga donusdu..

zaten japon ve korelıler her ne hıkmetse turkıye pıyasasından cekıldıler...

2 fotograf yukleyeyım nv200..

Salih bey evet bende gelir diye beklemistim ama gelmiyecekmis. Birde ustune sitemim sadece bu arac icinde degil, bunun gibi ulkemizden cekilen onlarca arac var. Sizinde dediginiz gibi Japon ve Kore araclar ozellikle minibus ve panelvan araclarini Turkiye'den cektiler.

Melih bey,
Bende panelvanlara cam açılıp koltuk konulamıyor diye biliyordum fakat linkini verdiğim yerde yaptıklarını yazıyorlar üstelik ruhsata da işletiyoruz yazmışlar. Mutlaka yasal bir dayanakları vardır bir ara gidip yerlerini görüp tanışacağım sonucunu buradan yazarım. Reklamlarını yapmış oluyorum ama birisi fiesta (küçük araç) diğeri partner bir öncekinde de cady di.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-peugeot-2000-tl-ye-aracinizi-camli-koltuklu-5-kisilik-ruhsata-isli-hale-141366995/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-2000-tl-ye-aracinizi-camli-koltuklu-4-kisilik-yapiyoruz-141373069/detay/

CVT şanzımanlı bir araç bu, ülkemize lüks kaçmış olabilir otomatik vites ticari.. http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_NV200 Ülkemizdeki başlıca rakibi de bu: http://en.wikipedia.org/wiki/Karsan bu sitedeki listede gördüğünüz gibi pek çok ticari Türkiye'de üretiliyor, fiyat açısından rekabet etmesi zor olmuştur.

Fotograftakiler otomatik. Benim gecen sene kullandigim duz vitesti. Yani secenegi mevcut. Zaten Japonlar fiyat performans acisindan Turkiye pazarina sokmama karari almislar. Yanliz karsan'in urettigi araclar, PSA grubu araclar ve Ford Transitler disinda Turkiye'de secenek yok. Mithsubishi L300'u Delica yi getirmiyor, Nissan NV200 getirmiyor, Hyundai Starex (H1 yada iLoad) i getirmiyor, Kia pregio'nun devami olan travello'yu getirmiyor, Mazda yeni model ticarilerini getirmiyor. Bu saydigim ticarilerin hepsi daha kucuk olcekli ticariler. Butun japon ve uzak dogu ticari araclar ortamdan cekilmis durumda.

Bu gün van araçlara cam ve koltuk takıyoruz tarzında bir sürü ilan veren arkadaşları ziyaret edip tanışalım diye telefon numaralarını almak için malum siteyi açtım bütün ilanları kaldırmışlar. İlginç bir ülkede yaşıyoruz :smiley:

Ülkemiz ne yazık ki doblo kango partner gibi zırvalarla dolu. İnsanımız Binek araç ile minibüs arası kamyonet bozması bu araçlara çok aşırı yönelmiş. Bu sebepten dolayı küçük minibüslerin ülkemizde satışı zor. Türkiyede pazar avrupa markalarının hakimiyetinde Nissan ülkemizde fazla tercih edilen bir marka değil bu yüzden bu minibüsün getirilmesi firmaya yarar saglamayacaktır. Ben Irak'ta yaşıyorum burda pazar toyota nissan başta olmak üzere kia hyundai ve amerikan araçları hakim hickimse asla bir avrupa arabası almak istemez. Nissanın ve toyotanın adını dahi duymadıgımız modelleri var. Nissanın bu aracı firma tarafından resmi olarak satılmasada galeriler getiriyor satıyor.

Cok dogru soyluyorsunuz. Ben kendimi bildim bileli aman reno olsun, fiat olsun (onceden tofas denirdi tabii) avrupa olsun, fransiz olsun diye bir takinti var. Sanirim japon araclarinin biraz bakim maliyetlerini fazlaligindan kaynakli. Ama su gunlerde boyle bir fark kaldigini dusunmuyorum.

Aslinda Nissan distribitoru ile konusulsa kisiye ozel bir tane ithal getirilebilir diye dusunuyorum. Hatta kendiniz bile getirebilirsiniz. Cunku gumruk yasalarinda sifir kilometre arac getirmeyi sinirlamiyor. Yani vergilerini odedikten sonra getirirsiniz fakat birincisi astari yuzunden pahali olur, ikincisi ilk 5 yil karavan yapmazsiniz, cunku %84 ekstra OTV alinir (eger panelvan getirirseniz). Yani bu yuzden bence getirmekte akil kari degil. Diger araclara yonelmek lazim. Ama gelin gorun ki Kia, Hyundai, Mitsubitshi, Mazda, Toyota artik hic birisi Turkiye'ye minibus getirmiyor. Bu markalar disindaki markalarinda kucuk boy minibusleri yok. Yani PSA grubu (Fiat, Pejo ve Citroen) araclar buyuk araclar. Ticaret icin uygunlar ama her turlu karavan sever icin uygun degiller. Geriye bir tek Volkswagen kaliyor onunda ucuk fiyatlari yuzunden campervan'a cevirmek pek mantikli degil.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.