Turkiye Getirilmeyen Araclar: Nissan Nv200 Ornegi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,133

melihbozkurt

Karavan Yönetim
Yer
İstanbul
Son zamanlarda dikkat ediyorum ki bir cok marka ve modelin ozellikle kucuk ve az yakan arabalari Turkiye'ye getirilmiyor. Bu araclari Turkiye pazarina sokulmayarak sanarim bizlerin daha fazla benzin harcamasi hedefleniyor birileri tarafindan. Ama bu isin siyasi durumu. Su anda bunun uzerinde durmiyacagim. Bahsetmek istedigim Turkiye pazarina girmeyen bu araclar ile neler kacirdigimiz.

Turkiye pazarina girmeyen araclardan birisi Nissan NV200 modeli. Bu model sirinligi ve diger (transporter vb.) minubuslerden 40cm kadar kisa olmasi ile tam bir sehir ici araci. Ayni zamanda kargo bolumunde sundugu hacim ilede biz campervan severlerin ilgi alanina giriyor. Sehir iclerinde aracini kullanmak istiyen. Gezerken tek basina yada 2 kisi gezen kisiler icin bicilmis kaftan. Icerisini klasik westfalia duzeninde yaptiginiz zaman 120cm genisliginde yatak ve 40cm genisliginde ve arac boyunca uzanan dolap elde etmek mumkun.yatagi daraltip depolama alanini arttirmak size kalmis. Ozellikle bilmediginiz yabanci sehirlerde, sehir iclerine kadar aracinizla girmek istiyorsaniz doymayin NV200'un keyfine. Uzunluk, donus capi gibi konularda bir cok sedan arabadan daha pratik.

Arac 1.5Cdi renault motoru kullaniyor. Gelelim aracin en can alici ozelligine. Arac fabrika verileri ile sehir ici sehir disi karsik 4.2litre / 100km verisine sahip. 2012 yili eylul yayinda bu araci kiralayarak 12 gun 2500km suren bir orta avrupa turu yaptim. Bir gezi yazisi yazip anlatacak vaktimne yazikki olmadi. Bu gezi sirasinda dag yollarindanda gittim, koy yollarindanda, otobanlardanda, 50km hiz sinirinin oldugu yollardanda, sehir iclerinede girdim, trafiktede bekledim. Toplamda ortalamada arac 4.8 litre yakti. Fabrika verisinin uzerinde olmasina ragmen iki kisinin kamp yapabilecegi bir arac icin mukemmel rakam. Ayni yollarda en az yakan transporter ve turevi araclar 100km de 7.5 - 8 litre yakardi. Ic hacmi birazcik kucuk olsada benzinde yari yari yakin kar sagladigi icin katlanilir diye dusunuyorum. Benim boyum 180cm ve kargo bolumune cok rahat sigdim ve bizim kiraladigimiz aracta onve arkayi ayiran siyah bolme vardi. Yani orasi cikarildiginda yataktan sonra gece porta poti acacak kadar yer bile kalir.

Gelelim konunun koptugu yere. Belki bugun belki yarin bu araci Turkiye'ye getirirler diye bekledim durdum. Zaten su an alacak degilim acelemde yok diyordum. Yeter ki getirsinler. Ama biraz once okudum ki Nissan bu araci Turkiye pazarina sokmama karari almis. :eek: :mad:

Buyrun bunlarda aracin fotograflari:

http://dvickers1955.files.wordpress.com/2013/10/nevada-front-3-quarter-view.jpg
http://dvickers1955.files.wordpress.com/2013/10/nevada-small-tripod-table.jpg

http://clearcutconversions.co.uk/product/nissan-nv200-tourer-camper-conversion/

http://dvickers1955.files.wordpress.com/2013/03/sussex-campervans-campercar-roof-up.jpghttp://dvickers1955.files.wordpress.com/2013/03/super-sussex-campercar.jpg

Bu sonuncusunda bir cok fotograf mevcut. Saga dogru ok ile ilerlemeniz yeterli.
http://www.flickr.com/photos/caracolvan/9098451065/in/photostream/

Ynt: Turkiye Getirilmeyen Araclar: Nissan Nv200 Ornegi

Arkadaslar sorunlardan dolayi artik insanlarin foruma girmediklerini dusunmeye baslamistim ama bu konuyu 317 kisinin okuyup kimsenin bir cevap bile yazmadigini gorene kadar. Tabiiki konu ilginizi cekmeyebilir ama 300 un uzerinde insandan birisi dahi mi hic bir sey soylemez. Diger konulara bakiyorum bir arkadasin acitigi konuya dort yuz kusur okumaya karsilik bir tek ben cevap yazmisim. Baska bir basliga ise 1400 un uzerinde okumaya karsilik hic cevap yazilmamis. Sanirim artik iyice yazmaktanda korkar bir toplum olduk. Bu forumun amaci insanlarin okumasi, yazmasi, fikir paylasmasi. Artik hic bir konuya cevap yazilmiyor. Eger kimse yazmayacaksa admin arkadaslara soyliyelim bosuna eski fotograflari aktarmak icin ugrasmasinlar, forumu toptan kapatalim gitsin.

selam çok haklısınız hocam bende aynı dertten müzdaribim takip ettiğim ender forumlardan ama okuyucusu var yazıcısı yok bir forum sitesi malesef dediğiniz gibi insanın hiçmi yorumu olmaz yahuuu :smiley:

:smiley: melih karavan zevklerimiz hemen hemen aynı,en son linkteki aracı çok beğendim,biliyorsun transporterdan bir mini motokaravan yapma denemem olmuştu ama istediğim gibi olmadığı için satmıştım,küçük ve fonksiyonel bir araç bence de mantıklı,kocaman bir araçla yeterince özgür olamıyor insan,ben hep bunlara bakıyorum,avrupa turu için,küçük,hızlı ve az yakan bir araç olması lazım,çünkü binlerce km yol yapacaksın,araç hantal olursa çekilmez o yollar,küçük olmalı ki şehir içlerini gezebilmelisin,ama işte burada bir önemli dezavantaj ortaya çıkıyor sıcak bir duş ve wc olmaması,o uzun avrupa turunuda duş işim
ni nasıl yaptınız,wc için potopotti ye küçük wc yapılır,büyük yerlerin temiz tuvaletleri kullanılarak büyük wc işi halledilebilir

yengeç' Alıntı:
selam çok haklısınız hocam bende aynı dertten müzdaribim takip ettiğim ender forumlardan ama okuyucusu var yazıcısı yok bir forum sitesi malesef dediğiniz gibi insanın hiçmi yorumu olmaz yahuuu :smiley:

Bende anlamadim hocam. :smiley:

omnitemporal' Alıntı:
:smiley: melih karavan zevklerimiz hemen hemen aynı,en son linkteki aracı çok beğendim,biliyorsun transporterdan bir mini motokaravan yapma denemem olmuştu ama istediğim gibi olmadığı için satmıştım,küçük ve fonksiyonel bir araç bence de mantıklı,kocaman bir araçla yeterince özgür olamıyor insan,ben hep bunlara bakıyorum,avrupa turu için,küçük,hızlı ve az yakan bir araç olması lazım,çünkü binlerce km yol yapacaksın,araç hantal olursa çekilmez o yollar,küçük olmalı ki şehir içlerini gezebilmelisin,ama işte burada bir önemli dezavantaj ortaya çıkıyor sıcak bir duş ve wc olmaması,o uzun avrupa turunuda duş işim
ni nasıl yaptınız,wc için potopotti ye küçük wc yapılır,büyük yerlerin temiz tuvaletleri kullanılarak büyük wc işi halledilebilir

Bizim seyahat ettigimiz arac panelvandi. Cunku araci Avis den kiralamistim. Arkaya sisme matlarimizi yere serip uzerlerine kalin polar battaniyeler serdik ve uzerinde uyku tulumlarimizla yattik. Aracta tuvalet yoktu dolayisiyla. Geceleri araci petrol istasyonlarina yada 24 saat acik McDonald's larin otoparklarina cekerek icinde uyuduk. Zaten cogu zaman yoldan kazanamak icin, gecelemelerimizi sehirler arasi yolara denk getirdik. Yol aldik, uykumuz gelincede gordugumuz tesislerin en guzelinde durduk. Allah'a sukur hep guzel ve guvenli tesisler denk geldi. Zaten kamyoncular nerede duruyorsa bende orada durdum. Ozellikle polanyada butun tesislerde dus tuvalet vardi ve cok temizdi. Sadece bir gece tuvaletle ilgili sorun yasadik oda krakow sehrinde araci cok guzel bir yere birakmistim sehrin ortasinda. Cumartesi aksami oldugu icin park bedava ve ertesi gun pazar yine bedava. Ben araci ordan kipirdatmak istemedim ama esimin israri ile McDonald's arayisina girdik. Navigasyonun bizi sokmaya calistigi caddede trafik calismasi vardi ve yol kapaliydi. Bu yuzden yaklasik 1 saat sehrin etrafinda donduk durduk. En sonun el yordami ile bulduk. Bundada aslinda sorun olmazdi ama yorulmustuk ve uykumuz gelmisti. Bunun disinda cok sukur 12 gun boyunca baska bir sorunda yasamadik. Ama yinede aracta porta potti bulundurmak lazim. Arac benim olsa kesin koyardim.

Biz gezerken eylul ayi oldugu icin cok terlemedik. Bu yuzden 3-4 gunde bir otel-hostel gibi yerlerde kaldik. Dus olayinida boyle cozduk. Acikcasi yaz olsaydi ve arac kamper olsaydi sehirlere yakin kampinglerde konaklar, sehre de otobus ile inerdim. Cunku arac ne kadar kucukde olsa bilmediginiz trafikte ve sehirde arac kullanmak bir yandanda park yeri aramak biraz yorucu oluyor. Bu sayede her gun dusumuda kampingde alirdim. Yazin bile her gun kalmasaniz bile 2 gunder bir kampingde kalarak dus isi kampingde cozulur.

Aracin en guzel yani benzin tuketimi. Duz otoban tarzi yollarda 90km ile giderseniz tuketim 4.3 lere kadar dusuyor. Genel karisikdada 4.8 litre yakti. Ama bayagi dag bayir yolu ve dusuk hizli yollarda gittik. Ornegin butun Polonya'da yollarin cogu surekli kasaba iclerinden geciyor ve hiz 50km. Yani en az 2-3 gun 50km ile gittik. Butun bunlara ragmen 4.8 litre yakti. Sehirler arasi duz otobanda cok gitmedik bu yuzden ancak 4.3 e dustu ama eger sadece otobanlari kullanirsaniz bence dikkatli kullanimda 4 litreye kadar dusurmek mumkun olur. Biz cunku en fazla 150km kadar bir otobanda gittik ve yol bilgisayari 5.0 litreden baslayarak 4.3 lere kadar dustu. Dedigim gibi daha uzun sehirler arasi otobanlarda 90'i gecmezseniz cok rahat 4.0'i gorur. Boyle degerler kampervan olan bir arac icin ruya gibi degerler bence.

Araç Fordun yeni Turneo Custom'unu andırıyor gibi .......Nissan Vanetta gibi küçük ticari araçlar ile Türkiyeye giren ilk firmalardan olmasına rağmen firmalar arasındaki centilmenlik anlaşmaları ve pazar paylaşımından( muhtemelen renault) sonra ağırlığını arazi araçlarına ve küçük otomobillere verdi dolayısıyla tüketici açısından her türlü haksız pazar ortamı pek çok alanda olduğu gibi otomotiv dede mevcut....
Kalın sağlıcakla

dış duş yapılabilir,şu duş çadırları kullanılabilir,ama sıcak su işi nasıl olur bilmem,bu küçücük arabalara hermetik şofben konulmaz sanırsam..sadece suyu ılıtacak basit bir sistem olsa,yada ocakta ılıtıp dış duş için kullanılan temiz su deposuna dökmek olabilir

nissa Nv 200 e benzer araç sanırım toyota hı ace vardır türkiyede ama piyasası yok ve az sayıdalar,atilla abinin şu açılır tavan işini çözmesini bekliyorum,o zaman bu sefer temiz küçük bir van alıp dolly bülent ustada yaptırmak gibi bir düşüncem var

carpediem69' Alıntı:
Araç Fordun yeni Turneo Custom'unu andırıyor gibi .......Nissan Vanetta gibi küçük ticari araçlar ile Türkiyeye giren ilk firmalardan olmasına rağmen firmalar arasındaki centilmenlik anlaşmaları ve pazar paylaşımından( muhtemelen renault) sonra ağırlığını arazi araçlarına ve küçük otomobillere verdi dolayısıyla tüketici açısından her türlü haksız pazar ortamı pek çok alanda olduğu gibi otomotiv dede mevcut....
Kalın sağlıcakla

Sanirim Costum'dan biraz daha kucuk. Ama dediginiz dogru birbirlerinin piyasasina girmeden herkes kazansin tuketici kimin umrunda. Dediginiz gibi Vandetta turunde bir arac. Temiz vandetta bulunsa bunun yerine kullanilabilir ama Turkiye'de oda cok tutulmadigi icin piyasadakiler tamamen olu araclar. Ayrica fabrika cikis yakit degerleri biel 7.5 litre civari ki piyasadakiler nerden baksaniz 10 litre yakar.

omnitemporal' Alıntı:
dış duş yapılabilir,şu duş çadırları kullanılabilir,ama sıcak su işi nasıl olur bilmem,bu küçücük arabalara hermetik şofben konulmaz sanırsam..sadece suyu ılıtacak basit bir sistem olsa,yada ocakta ılıtıp dış duş için kullanılan temiz su deposuna dökmek olabilir

nissa Nv 200 e benzer araç sanırım toyota hı ace vardır türkiyede ama piyasası yok ve az sayıdalar,atilla abinin şu açılır tavan işini çözmesini bekliyorum,o zaman bu sefer temiz küçük bir van alıp dolly bülent ustada yaptırmak gibi bir düşüncem var

Boyle ufak araclarda dus isini hic sokmamak campinglerde ve ara sira otellerde konaklamak en iyisi.

Benim bildigim Hiace bundan biraz daha buyuk ve en onemli dezavantaki Hiace ler normal minubus kadar yakiyor. Bu arac onun yarisini tuketiyor. Normal minubus boyutunda araclarida sehir icinde kullanmak daha zahmetli, ozellikle bayanlar icin. Minubus boyutunda ve yakitinda bir araca razi geliyorsa secenek cok hiace, starex, transporter, kia pregio, L300 hatta H100 den bile kamper olur. Benim bu aracta gordugum ideal ic mekani sunarken bunun yaninda bir araba yakit degerlerine sahip.

Yeni kango uzun kasa 1,5 dizel şehir dışı 4,8 lt veya fiat doblo panorama maxi 1,6 dizel şehir dışı 4,7 lt İç mekan belki biraz küçülebilir ama tavan açılır olursa problem ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Sayin smlhyk;

Kango ile NV200 arasinda hacim olarak oldukca fark var diye dusunuyorum. Kangoo belki yuk bolmesi uzunlugu olarak farkli olmayabilir ama arac genisliginde en az 35-40cm kucuk. Ayrici yuk bolumu yuksekligi olarakda kucuk. Ikincisi kango doblo gibi araclara karavan ruhsati verilip verilmedigine emin degilim ama hatirladigim kadari ile verilmiyordu.

Melih bey;
Konuyu ilk okuduğumda Nissan nv200 ün 2009 modelinin ebatlarına bakmıştım yanlış hatırlamıyorsam kargo bölümü yüksekliği 130 cm genişliği de 150 cm di hatta okuduktan sonra doblonun maxi si bundan büyük oluyor diye düşünmüştüm. Karavan dönüşümü konusunu bilmiyorum ama sahibinden sitesinde gördüğüm bir ilanda kapalı kasa aracınızı vip dizayn yapıyoruz yazıyordu. Düşünce olarak aracı bu şekilde dizayn ettirip vip dizayn adıyla kayıt ettirilebilir mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-2000-tl-ye-aracinizi-camli-koltuklu-hale-getiriyoz-5-kisilik-olu-141368025/detay

melıh bey ben bu nv200 meselesını yalan olmasın 4 veya 5 sene evel duydum turkıyeye gelecek dıye nıssan bunu turkıyeye cok ucuz getırıp satacagını soyluyordu pahalı olursa zaten getırmem dıyordu sevınmısdık tam benlık araba dıye ama zaman gecdıkce sevıncımız karamsarlıga donusdu..

zaten japon ve korelıler her ne hıkmetse turkıye pıyasasından cekıldıler...

2 fotograf yukleyeyım nv200..

1.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.