Ynt: Türkiye Geneli Telsiz Frekansları ( Turkey Radio Communication Network )
ALINTI :
en basitinden bu topiği açan kişinin avatarına baktığınızda militarist öğeler taşıdığını göreceksiniz.
daha rasyonel olarak telsiz konusundaki ulviyet ve kutsiyyet en azından afet dönemlerinde iletişim kurabilen kahramanlar olarak su yüzüne çıkıyor.
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87771.20#ixzz3aNA8y0Oi
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SAYIN : theodor_malinovski
Ne iş yaptığınızı bilmiyorum , zaten bilmem de gerekmiyor,
kendinize bulduğunuz nick yapınıza ve yazış üslubunuza uyuyor.
ama çok yanıldğınız nokta "" militarist öğeler "" kelimesi ,
peki siz benimle aynı yaştamısınız ,
aynı işi sizinle yaptık mı,
bugüne kadar arkanızda yapılmış olarak bıraktığınız bie iş varmı ,
belgeler ile ispat edebileceğiniz , kendinize ait olan bir keşfiniz varmı ,
çalışmalarınızın bulunduğu bir alan ve bu alanda sizin sahip olduğunuz somut bir delil varmı,
bunlar hepsi aynı yere çıkıyor gibi gözükse de , esasında tamamı kişilerin tek başına başardığı işler ve onların bağlantıları ile gidilen sonuçtur.
Gelelim 2. konuya EVET masaya konulan telsiz değil sadece elde ki telsiz de bizde KAMU yu temsil eder..
Fakat bu Temsil şekli zamanla yerini sevgisizliğe , sevimsizliğe , terbiyesizliğe , saygısızlığa , yanlış davranışa ve değişik isteklere yerini bıraktığı için .
ÇOBAN KILIKLI A belgeli amatörlerin , ASELSAN lar elde hava atması da bu davranış biçimine girmektedir.
Şimdi size sorarım A belgesini gerçekten HAKKINIZ ile mi aldınız ?
Yani eskiye dayalı bir elektrik ve elektronik alt yapınız varsa bugüne kadar niye bu başvuruyu yapmadınız
Ben 2000 yılında başvurduğum halde , acaba niye 2010 da belge aldım,
Niye ben yıllardır bu işi yaptığım halde A belgesi alamadım da ???? , B belgesi aldım ?
Bu belge kimi nereye yükseltmiştir bugüne kadar,
Belge ile iş olsaydı Ehliyeti Torpidoya koyup , araca git derdik...
Sınıf ile bilgi sahibi olsa idi insanlar ,, Mühendisler dünyayı kurtarırdı,
Ben bugüne kadar hiç dünyayı kurtaran Mühendis görmedim.
İşin kötüsü Uzmanlar , Okumaktan ziyada çalışarak başaranlardan çıkar , yani hiçbir okul EŞEĞİ meslek sahibi Yapmaz ..!
Yapsa idi beni YAPARDI...
Görüşmek üzere
A.Tevfik ATABEY
Telsiz ve Haberleşme uzmanı
( merak edenler olursa belgelerimin fotoğraflarını gönderirim nasıl olsa aldığım gibi duruyor )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bence yeni nesillerin bu işi anlaması, ruhuna varması, önemini kavraması için çalışmak lazım.
Bunlar ancak usta/kalfa/çırak ilişkisi içinde çözülür.
Ben şimdi kendime örnek alacağım ustalar/kalfalar aramaktayım mesela. Nasıl elimden tutacaksınız benim?
Siz benim elimden tutmazsanız kendimi (çok muhtemel ki daha uzun bir sürede) yetiştirir, kısmetse zamanı geldiğinde başkalarına el vermeye çalışırım; ona göre!
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=post;topic=87771.20;last_msg=1392309#ixzz3aNAspCN5
SAYIN Trek ;
Benim Kapım herkese açıktır , ben bu işi bana anlatanlardan değil , beni yanına çırak olarak alanlardan ve eski dayak yediğim ustalardan öğrendim ,
Yani kısacası her yere burnumu soktum ve hala sokuyorum , haaa birisi çıkar ve ben senin işini senden daha iyi yaparım der ve ispat ederse ben işimi bırakır ve YOK OLURUM ...beni kimse bulamaz..
hem ben rahatlarım ,
hemde DÜŞMANLARIM RAHATLAR..
düşmanlarım kimler diye soracak olursanız, isterseniz bunu ben söylemeyeyim ,
sadece adımı soyadımı Google ye yazın ve bir çok forumda veya web sitesinde hakkımdaki yazıları okuyun ..
Örnek : HAYDARPAŞA YANGINI..
FULL DUPLEX i bilmeyen A belgeli ,
ASELSAN merakı olan ,
VHF ile UHF yi birbirinden ayıramayan ,
SPLİT ile SHİFT arasındaki farkı bilmeyen ,
TONE hakkında hiç bilgi sahibi olmayan ,
ANTEN e bakıp Frekansını söyleyemeyen,
HF cihazı kullandığını zanneden ama sadece 34 düğmeli ( KNOB ) cihaz da 9 düğme kullanan,
İşin kötüsü bunların en azında 10 ve 15 yıllık RADYO AMATÖRÜ olan kişiler olduğunu söylersem ne dersiniz..
Havada sen B belgelisin bu frekansları kullanamazsın diyenler acaba 5809 , 27292 ve 27482 yi okumuş mu..
CB de 100 watt ile çıkmak için A belgesi alanlar veya işlerini HF üzerinden bedava haberleşme ile götürenler
40 USD ye aldıkları cihazı , İTHALATÇI olmadıkları halde 400 TL ye satanlar kimlerdir.
KULLANAMAZSIN demek Kanunda SUÇTUR.
Kullanılır demek YÖNLENDİRMEDİR.
aradaki fark , bilen ile bilmeyeni ayırmak, kişilerin bulundukları ve yaptıkları işleri kendilerine uygun olan şekilde sunmaktır.
Bu sınıf farkını değil , bilgi seviyesini yansıtır ,
C belgesinin ÖZENDİRME amaçlı olması gibi..
Şimdi ben her frekansta konuşurken niye bana KİMSİN diye kimse sormadı..bu güne kadar..
Cevabı siz bulun..
Haaaa aklıma gelmişken ben hala her frekansta konuşuyorum....taaa ki siz bu soruların cevabını bulana kadar
YILDIZ TÜRKİYE projesinde son aşamalara geldim..
Yani TÜRKİYE yi TEK MANDAL ile geçmek AMATÖRLERİN çalışmalarını aşar..
NİYE mi ???? : Bu işi için önce BİRLİK ve BERABERLİK gerekir o da onlarda yok ...
Olsa idi bugünlerde yaptığım çalışmalarda yanımda olurlardı.. aynen benim yetiştirdğim talebelerim ve A belgeli AMATÖR ARKADAŞLARIM gibi...
çünkü bu proje onların hayatını kolaylaştırmak ve RADYO AMATÖRLERİNİN ne yaptığını göstermek için hazırlandı...
Yani benim kişisel konuşmam için değil...ben zaten her şekilde her yerde konuşuyorum.
Saygılarımla
A.Tevfik ATABEY