Günaydın ; Aradan bir yıl daha geçmiş ama bizler hala ORTAK FREKANS oluşturamamışız,
Ben hala tepelerde dolaşıyorum , tabii eskisi kadar hızlı olmasa da yinede işe yarıyor,
AR-GE çalışmaları halen devam ediyor,
2008 deki sistem üzerinde yeniden çalışıyorum, bazı şekillerde değişiklik yaptım , mantığı geliştirdim, eksik malzemeleri getirtebilirsem veya TÜRKİYE ' de bulabilirsem 2. bölüme geçeceğim,
Tek sorun havada konuşacak ve rapor alacak lokasyon' u belli kişiler bulamıyorum ,
Onun için PAPAĞAN RÖLE ( simplex repeater ) arıyorum çünkü başka çare yok, en azından tek mandal ile PMR 446 sayesinde 80 - 150 Km yarıçaplı mesafede herkesin birbirini ile konuşabileceği, hatta herkesin sistemin içinde olduğunu hissedeceği, konuştuktan sonra tekrar kendini duyabileceği ve aynı anda, sahadaki herkesin onu duyabileceği sistemin
1. ayağını, 800 metre yükseklikteki bir noktaya yerleştirmeyi planlıyorum, bir değişiklik olmaz ise...!
Eğer şartlar olumlu olur ise, kimseden destek gelmediği halde dahi şu anda birinci aşama bitti, TEST çalışmaları devam ediyor, eğer çalışmasını yaptığım topoğrafik haritada işaretli bulunan koridorlardan geçebilirsem, bu iş başarıya ulaşacaktır.
Son aşama 30 - 40 Metre KULE dikilmesi olacak, eğer bunu da başarabilirsem, AĞUSTOS ayı sonuna varmadan sistemin çalışmasını sağlamaya çalışacağım.
Gelecek günler ne getirir, şu an için bir şeyler söylemek çok zor , arkamda yaşayan bir şeyler bırakmaya uğraşıyorum, belki bu sistemler sayesinde bir AFET anında daha fazla insan kurtarabiliriz diyorum.
Görüşmek üzere
Sağlıcakla kalın
A.Tevfik ATABEY
www.sivilhaberlesme.com