Türkiye Dağcılık Federasyonu 2007 Milli Takımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,009
Ynt: Türkiye Dağcılık Federasyonu 2007 Milli Takımı

ALINTIDIR.!!


Yazı Sahibi
Batur KÜRÜZ


Date: Fri, 20 Jul 2007 11:01:00 -0000
Subject: [ytudak] Re: TDF Hakli..

Ordos ekibinde yoktu kafile başkanı yönetici vs. ne çabuk unuttuk ?

Tüm ekip kendi kendine organize Everest zirve yaptı, kazasız belasız ve eksiksiz.
Demek ki isteyince oluyormuş,
Kafile başkanı vs. gerekli midir gerçekten ? Üstelik ülkenin kıt kaynaklarını kullanırken ? Federasyon o paraları biriktirip kendine bir tırmanış duvarı yaptırsa da elalemin alışveriş merkezinde sefillik çekmese ...

Batur
 

Etiketler
Ynt: Türkiye Dağcılık Federasyonu 2007 Milli Takımı

ALINTIDIR.!!


Date: Mon, 23 Jul 2007 19:51:06 +0300
Subject: [tdfsporcu] Türkiye Dağcılık Federasyonu Mustag Ata-Peak dağı tırmanışları ile ilgili BASIN AÇIKLAMSI


Türkiye Dağcılık Federasyonu, 2007 yılı faaliyet programında yer alan yurt dışı tırmanış faaliyetlerimizden birisi olan Mustag Ata ( 7546 m ) Çin ve Peak Lenin ( 7134 m ) tırmanışları 25 Temmuz- 16 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kırgızistan ve Çin'de yapılacak her iki faaliyete katılacak dağcılar , 25 Temmuz 2007 tarihinde İstanbul'da toplanacak ve aynı gün THY uçağı ile topluca Kırgızistan'a hareket edeceklerdir. Daha sonra Mustag Ata'ya gidecek kafile, Kırgızistan'dan ayrılarak Çin'e geçecektir.

Gerçekleştirilmesi planlanan yurt dışı faaliyetine 16 ilimizden (Trabzon, İzmir, Sakarya, Balıkesir, Rize, Eskişehir, Nevşehir, Ankara, Konya, Bursa, Samsun, İstanbul, Sivas, Isparta, Erzurum, Kayseri) katılacak 23 sporcu ve yöneticinin isimleri ile bölgeleri şöyle:

ÇİN'DE MUSTAG ATA'YA TIRMANACAK DAĞCILAR :

----------------------------------------------------------------------------------------

1- Ersan Basar (Yönetici) TRABZON

2- Ertuğrul Tugay (Yönetici) İZMİR

3- Murat Sen SAKARARYA

4- Mustafa Kızıltaş BALIKESİR

5- Mehmet Şükrü Deveci RİZE

6- Burak Kural ESKİŞEHİR

7- Ahmet Korkmaz NEVŞEHİR

8- İrfan Durmuş ANKARA

9- Baki Barış Senocak KONYA

10- Oktay Salur ANKARA


KIRGIZİSTAN'DA PEAK LENİN'E TIRMANACAK DAĞCILAR:

---------------------------------------------------------------------------------------
1- Alaattin Karaca (Yönetici, Kafile Sorumlusu) Federasyon Başkanı

2- Prof. Dr. Okay Vural (Yönet, Kafile Dok.) Federasyon Başkan vekili

3- Korkut Güven BURSA

4- Faik Can Özen SAMSUN

5- Musa Karahan İSTANBUL

6- Osman Kalaycıoğlu SAMSUN

7- Nevzat Tezer SİVAS

8- Durmus Ucgun İSPARTA

9- Çetin Bayram ERZURUM

10- Hulusi Emrah Özbay İZMİR

11- Ahmet Yılmaz KAYSERİ

12- Bülent Aksu İSTANBUL

Sevgili dağcı arkadaşlarım:

Yurtdışında ülkemizi temsil edecek dağcılarımız, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Yönetmeliklerine uygun olarak belirlenmiştir.
Yurt dışındaki yüksek dağlara tırmanma etkinliğine bundan böyle, değişik isimlerdeki dağcılar ve bölgelerle devam edilecektir.
Belirli teknik ve fizik güç kapasitesine sahip tüm dağcıların fırsat buldukça yurt dışındaki etkinliklere götürülmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

1- Yurtdışına yapılacak faaliyetleri, Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2007 yılı faaliyet programına alarak ilgililere duyuruldu.
2- Gençlik Spor İl Müdürlüklerine resmi yazı yazılarak yapılacak yurt dışı faaliyetinin özellikleri belirtilmiş ve tescilli dağcılık spor klüplerine bildirilmesi istenmiştir. Bu süreçte kulüplerin faaliyete katılmasını önerecekleri 2 aday sporcunun ismini Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığına yazılı olarak bildirilmesi bildirildi.
3- Kulüplerimizden gelen isimler ve yapılan kişisel başvurular sonucu 100'e yakın aday adayı yurt dışına çıkma isteminde bulundu.
4- Türkiye Dağcılık Federasyonu yönetim kurulu, başvuruda bulunan tüm sporcuların isimleri için bir bilgi kartı hazırlattı. İstatistik olarak bazı veri tabanları oluşturuldu, yönetmelik gereği Türkiye Dağcılık Federasyonu Teknik Kuruluna gönderildi.
5- Türkiye Dağcılık Federasyonu Teknik Kurulu tüm adayları, istatistik yönteme dayalı olarak değerlendirdi. Teknik Kurulun değerlendirmesi sonucu başarılı olan adaylar Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulunca sıralamaya konuldu.
6- Her iki dağ için 12 kişi gönderilmesi planlandığından asıl sporcularla birlikte her listeye 10 yedek sporcu eklendi. Mustag Ata 12+10 ve Peak Lenin 12+10 olmak üzere 44 sporcu ismi belirlendi.

5 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMAYANLAR ELENDİ

Bu ilk değerlendirmeden bazı kriterleri hakkında bilgi vermek ve yapılanları dağcılık camiası ile paylaşmak istiyorum:
Örneğin 5000 metre üzerindeki dağlara en az 2 tırmanışı olmayan adaylar elenmiştir.
5000 metre ve daha üzerinde tırmanışa sahip olan adaylar, üst sıralara çekilmiştir. Düzenli antrenman yapıp yüksek dağlara giden dağcılara öncelik tanınmıştır.

Ayrıca, Federasyonunun tırmanışlarında kondisyon veya diğer sorunları olanlar ise alt sıralara indirilmiştir.

Tüm aday adayı arkadaşlar ile 19 Mayıs 2007 tarihinde Erciyes Dağında bir uyum tırmanışı yapılmıştır.
GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİNDE SAĞLIK TESTİ

Değerlendirmenin ikinci kısmında ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından hazırlanan bir seri tıbbi test, sporculara uygulanmıştır.
Bunlar genel sağlık taraması, akciğer kapasitesi gibi bilimsel alt yapısı olan testlerdir. Bu test sonucunda sporcuların sıralaması yeniden yapılmıştır. Böylesine bir bilimsel çalışma sporcularımızın sağlık açısından takibini yapmak açısından bizler için faydalı olmuştur.
Bundan başka, bazı arkadaşlarımız kendi istekleri ile etkinliğe katılmaktan vazgeçmişlerdir.

SON SINAV AĞRI'DA YAPILDI

Değerlendirmenin üçüncü aşamasında ise adaylar bu kez Ağrı Dağı'nda sınavdan geçirilmiştir. Ağrı Dağının en uzun buzul dilimi olan Iğdır rotasından başarılı bir tırmanış yapılmıştır.
Yedekler dahil olmak üzere tüm ekip zirveye ulaşmıştır. Bu tırmanışta kondisyon, ekip uyumu, yüksek irtifa ön hazırlığı gibi konulara bakılmıştır.
Yapılan bunca değerlendirmenin sonucunda Dağcılık Türk Milli Takımı seçilmiştir.

TÜRK DAĞCILARI, İLK KEZ BU KADAR BÜYÜK BİR GURUPLA 7 BİNLİK BİR DAĞA ÇIKACAK

Türkiye Dağcılık Federasyonunun kuruluş tarihi olan 1966 yılından bu yana 7000 metrelik tırmanışlara katılan sporcularımız olmuştur. Federasyon kayıtlarının incelenmesinden de anlaşılacağı gibi Türkiye Dağcılık Federasyonu tarihinde ilk defa bu kadar kalabalık bir ekiple 7000 metre yükseklikteki dağlara tırmanılacaktır.

Bu tırmanışlarda yer alacak sporcuların seçim tekniği ise ülkemizi her konuda yurtdışında temsil edebilecek en iyi sporcuları seçmeye yönelik olmuştur. Ancak bilindiği üzere diğer spor branşlarında olduğu gibi bir kronometrenin uçundaki verileri veya bir ağırlığın ölçülmesi gibi objektif veriler dağcılıkta yoktur. Var olan veriler ışığında Federasyonumuz teknik kurulu ve diğer kuruldaki tüm arkadaşlarım elinden geldiği kadar ön yargısız olarak en iyi seçimi yapmaya ve iyi bir ekip oluşturmaya özen göstermişlerdir.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 1997 yılında 919 olan lisanslı dağcı sayısını 25 bine, 23 olan tescilli kulüp sayısını 250'ye, 25 olan dağcılıkta aktif il sayısını da 74'e ulaştırmıştır.

Dağcılık sporu ülke geneline yayılmış ve sporumuz yaygınlaşmış, halk arasında saygınlık kazanmıştır. Federasyonumuz içerisinde Spor Tırmanma, Dağ Kayağı gibi yeni branşlar oluşturulmuş ve bu branşlarda da Avrupa ve Dünya şampiyonası yarışmalarına sporcular göndermeye başlamıştır.

Bu güne kadar olduğu gibi bu faaliyette de güvenlik ön plandadır. Amacımız gençlerimizin sağlıklı bir şekilde dağlara gidip ve sağlıklı şekilde dönmelerini sağlamaktır.

Faaliyete katılacak değerli arkadaşlarım sevgili sporcular Federasyon Başkanı olduktan sonra bugüne kadar sizlerle bilgi ve becerilerimi tecrübelerimi paylaşmaya özen gösterdim. Bu faaliyette de bir bölümünde sizlerle olup, bilgi ve becerimi sizlerle paylaşmaya gayret edeceğim.

Değerli sporcular Federasyon yönetimi olarak sizlere olan güvenimiz sonsuzdur. Dağcılık sporuna iyi niyetle yaklaşan, her hangi bir menfaat ve çıkar beklemeyen, sporumuzun gelişip ve yaygınlaşmasına katkı sağlayan seçme ve seçilme hakkı olan sporumuzun geleceği için her zaman yönetimimizle birlikte elini taşın altına koyan ve sorumluluk alan dağcılık camiamızın ve Tescilli dağcılık kulüp temsilciliklerimiz inde desteği her zaman sizinledir. Dağcılık Sporu desinler, gösteriş kabul etmeyen, bizimkiler çıktı, sizinkiler çıkamadı gibi zavallı iddialarla asla uyum sağlamayan bir spor dalıdır. Spor sağlık için yapılır dağcılıkta spor olduğuna göre, önce sağlık. Bu anlayışla hareket edeceğinizden şüphemiz yoktur. Bu vesile ile şahsım ve Yönetim kurulumuz adına hepinize başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Yolunuz açık olsun.

Alaattin Karaca
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı

__._,_.___

*Türkiye Dağcılık Federasyonu Turkish Mountaineering Federation*

Bilgi için: 0312-3101578 / 0312-3119120
E-mail: tdf@tdf.org.tr
 

Ynt: Türkiye Dağcılık Federasyonu 2007 Milli Takımı

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Nejat AKINCI
UIAA MC Asbaşkanı


Date: Fri, 20 Jul 2007 22:21:57 +0000
Subject: [ytudak] "Milli ssporcu-takım "konusunda bir hatırlatma


Uzun süredir süregelen “milli takımın seçiminde objektif kriterler” uygulanmadı ve bu takım –sıkça kullanılan tabir ile-“sen,ben,bizim oğlan” yöntemiyle seçilmiştir “ tartışmasına girmeden; hatalı olarak kullanılan ve şimdiye kadar nedense hiç kimsenin değinmediği ‘milli’ sıfatı ile ilgili bir hatırlatma ve açıklama yapmak gereğini duydum.

Kriterleri her ne ise 2 takım oluşturulmuştur.Bunlar için milli sıfatını kullanamazsınız.TDF tarafından yüksek irtifa
tırmanışı yapmak üzere seçilmiş 2 takımdır.Tekrar ediyorum nasıl,neden,kimlerden seçildiği veya amacı ile ilgili değilim.

UIAA içinde yıllardır müsabakası olan(spor tırmanış,buz tırmanışı,dağ kayağı) ve müsabakası olmayan (geleneksel
dağcılık) tartışmalar süregelmiş ve en son 2006 Ekim ayında Spor tırmanış IFSC adı ile UIAA dan ayrılmıştır.

Geleneksel dağcılık veya Alpinizm olarak isimlendirilen faaliyetlerde resmi müsabaka yoktur. Dağcılığı farklı kılan temel özellik ve olan-olmayan ayırım noktasının cıkış noktasıda budur.

Türkiye'de kimler milli sporcu sayılır?
Bu sorunun yanıtı ilgili maddelerini aşağıya çıkarılan
30.03.2006 tarih ve 26124 sayılı Resmi gazete de yayınlanan “ Milli sporcu belgesi verilmesi hk.Yönetmelik” te açıkça yer almaktadır;

Md.7.. Yurt içinde veya yurt dışında yapılan; Olimpiyat oyunları,Dünya şampiyonası,Avrupa şampiyonası, Akdeniz oyunları, Üniversite oyunları, Gençlik Olimpik oyunları, Uluslar Arası Askeri Sporlar Konseyince (CISM)düzenlenen Dünya Askeri Oyunları,Uluslar arası federasyonlarca düzenlenecek olimpiyatlara katılmayı hedefleyen kalifikasyon, kota ve benzeri müsabakaları klasman listesinde yer alan,Genel Müdür, Bakan veya özerk federasyon başkanının onayladığı
resmi listede ismi bulunan, fiilen müsabakalara iştirak eden takım sporcuları ile ferdi sporcular milli olmuş sayılır.

Olarak tanımlamıştır.

Md2 ve Md5 ise birden fazla ülkenin katıldığı resmi müsabakalarda Türkiye’yi temsil etme şartını ifade etmektedir.
Hal böyle olunca TDF nin seçtiği takımlara “milli” sıfatını kullanmak olanaklı değildir.
1. Müsabakası yoktur
2. Birden fazla ülkenin katılımı söz konusu değildir.
3. Md 7 de bahse konu hiçbir resmi müsabaka yoktur.Dolayısıyla Türkiye’yi temsil etme olayı söz konusu değildir.

Eğer var da bilmiyorsak söylenecek birşey yok. O halde müsabakaya katılan diğer milli takımları öğrenmek isterim.
Hiç duyan oldu mu? Alman dağcılık milli takımı!İsviçre dağcılık milli takımı! Almanlar dan veya İsviçre’lilerden meydana
gelen bir takım olabilir aynen bizim Everest tırmanışını yapan başarılı ekibimiz gibi.Onlara Türk takımı diyebilirsiniz ancak Milli Türk takımı değildir,nitekim basında da bu şekilde yer almıştır.

Bunun,gücünü kanun ve yönetmeliklerden alan, 40 yıllık birikimi ile deneyimli bir devlet kurumu olan TDF nun gözünden kaçtığını ve kişisel bir hatadan kaynaklandığını sanıyorum.Ancak resmi www.tdf.org.tr sitesinde ve maillerde dahi milli kelimesinin kullanıldığını görünce birazda şaşırarak konuya açıklık getirmek istedim.Zira yakında hareket edecek TDF takımı ile ilgili basın açıklaması yapılacağı ifade ediliyordu,kamuoyu da yanlış bilgilendirilip,7000 m.lik dağlara çıkarken rakip takımlarımız? veya madalya ümidimiz? gibi olmayan müsabaka hakkında sorulara muhatap olunabilir.

Ayrıca bu vesile ile, aslını GSGM web sayfasında

http://www.gsgm.gov.tr/sayfalar/yonetmelikler/yonetmelik_htm/spfaal_milli_sporcu_belgesi.htm)

da bulabileceğiniz aşağıda ilgili maddeleri bulunan yönetmelik gereği; sanırım TDF bir belge kütüğü (Md.11) tutmaya
başlamıştır ve geçen seneden beri uluslararası (spor tırmanış) müsabakalarına katılarak “milli” olan sporcularımız 10 ncu maddeye göre “milli sporcu belgesini” TDF den talep edebilirler.

Seçilen TDF takımına yüksek motivasyonlu,sorunsuz ve en önemlisi kazadan uzak,başarılar dilerim.

Nejat AKINCI
UIAA MC Asbaşkanı


MİLLİ SPORCU BELGESİ VERİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK
Yayınlandığı Resmi Gazetenin Tarihi ve No'su: 30.03.2006 tarih ve 26124 .

Kapsam
Madde 2 — Bu Yönetmelik; özerk spor federasyonları ile Genel Müdürlük bünyesindeki spor federasyonlarının yönettikleri spor dallarında uluslar arası resmi müsabakalara katılan sporcuları kapsar..

Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;
Bakan: Spordan Sorumlu Devlet Bakanını,
Genel Müdürlük: Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü,
Daire Başkanlığı: Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığını,
Federasyon: Genel Müdürlüğe bağlı spor federasyonlarını,
Özerk federasyon: 3289 sayılı Kanunun Ek 9 uncu maddesi hükümlerine göre oluşturularak tüzel kişilik kazanan, organları genel kurul tarafından seçilerek göreve gelen, her türlü kararlarını kendi organları içerisinde alan, bütçesi genel kurul tarafından onaylanan ve ibra edilen, özel hukuk hükümlerine tabi federasyonları,
Resmi yarışma: Federasyonların yıllık faaliyet programlarında yer alan ve Genel Müdürlükçe onaylanmış spor
müsabakaları ile özerk spor federasyonlarının faaliyet programlarında yer alan müsabakaları,
Temsil görevi: Birden fazla ülkenin katıldığı resmi müsabakalarda Türkiye’yi temsil etme görevini,
Millilik Belgesi: Yönetmeliğin 7.ci maddesinde belirtilen müsabakalara katılanlara verilen belgeyi,
Yarışma türü: Yönetmelikte belirtilen uluslar arası müsabakaları,
Takım sporu: Birden fazla sporcunun aynı anda karşılıklı olarak takım halinde yapmış olduğu müsabaka ile müsabaka ferdi olarak yapılmakla birlikte, sonuçta alınan puanların takım puanı olarak kabul edildiği ve ferdi derecelendirme yapılmayıp takım derecelendirilmesi yapılan müsabakaları,
Ferdi spor: Takım sporu dışında kalan ve sporcuların tek tek karşılaştıkları müsabakaları, ifade eder..

Madde 7 — Yurt içinde veya yurt dışında yapılan;
a) Olimpiyat oyunları,
b) Dünya şampiyonası,
c) Avrupa şampiyonası,
d) Akdeniz oyunları,
e) Üniversite oyunları,
f) Gençlik Olimpik oyunları,
g) Uluslar Arası Askeri Sporlar Konseyince (CISM)düzenlenen Dünya Askeri Oyunları,
h) Uluslar arası federasyonlarca düzenlenecek olimpiyatlara katılmayı hedefleyen kalifikasyon, kota ve benzeri
müsabakaları,klasman listesinde yer alan, Genel Müdür, Bakan veya özerk federasyon başkanının onayladığı resmi listede ismi bulunan,fiilen müsabakalara iştirak eden takım sporcuları ile ferdi sporcular milli olmuş sayılır ve bu sporculara Milli Sporcu Belgesi verilir.
Uluslar arası müsabaka esnasında veya öncesinde, bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen suçları işlediği tespit
edilen sporculara Milli Sporcu Belgesi verilmez. .

Madde 9 — Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinde belirtilen müsabakalara süresi içinde takımda oynayarak veya müsabaka yaparak temsil görevini fiilen yerine getirmiş olanlar, bir defa milli sporcu olmuş sayılırlar.

Milli sporcu belgesi verilmesi
Madde 10 — Bu Yönetmelik hükümlerine göre milli olan veya milli sporcu belgesi almak isteyen sporcularla ilgili aşağıdaki belgeler hazırlanır:
a) Görevlendirme onayı.
b) Müsabaka cetveli.
c) Müsabaka sonuç listesi.
d) Sporcunun dilekçesi.
Yukarıda belirtilen belgelerle birlikte üç nüsha olarak doldurulan Milli Sporcu Belgesi, ilgili federasyon başkanı ve Genel Müdür tarafından imzalandıktan sonra bir nüshası sporcuya verilir, bir nüshası Genel Müdürlükte bir nüshası da federasyonda saklanır ve talep halinde Millilik Belgesinin kullanılacağı kuruluşa ayrıca bildirilir. (EK-1)
Özerk federasyonlarda Milli Sporcu Belgesi ana statülerinde belirtilen şekilde verilir

Milli sporcu kütüğü
Madde 11 — Bu Yönetmelik hükümlerine göre Milli Sporcu belgesi alma hakkını kazananlar federasyonlarca ilgili kütük defterine kaydedilir.
Ayrıca; Genel Müdürlükçe de Milli Sporcu Belgesi kayıt defteri tutulur. Bu defterlerde; sporcunun adı, soyadı, milli
sporcu belgesi alınan spor dalı, tarihi, yeri, katılan ülke sayısı, alınan dereceler belge numarası ayrı ayrı belirtilir.
 

Ynt: Türkiye Dağcılık Federasyonu 2007 Milli Takımı

Gündemde Kalmak isteyen ve yandaşları....

Ya neyin peşindesiniz anlamış değilim...övünmeniz gerekirken federasyon yurt dışına tırmanış yaparken yok yönetciler niye gidiyor..yok bana neden haber vermedin diye kuduruyorsunuz.aynı isimler hep itiraz ediyor nedense amaçları dediğim gibi gündemde kalmak....kusura bakmayın sormadılar size affedin bir dahaki sefere size danışalım pardon ya bu da ne? konuyu daha fazla bulandırmanın anlamı yok herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor..zaten gündemde kalmak isteyen insanda alımını geçtiğimiz zamanlarda aldı...

Bir Diğer Konu ise Sayın Nejat Akıncı Milli Takım Prosedüründen bahsetmiş. ben kendisine sadece ama sadece tek bir şey söyleyecem sen Azerbaycana giderken milli takım oldunda şimdi ki gidenlere neden yönetmelikten bahsediyorsun?

Teşekkürler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Mesajlar
1,523,429
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst