Türkiye Dağcılık Federasyonu 2007 Milli Takımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,009
Ynt: Türkiye Dağcılık Federasyonu 2007 Milli Takımı

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Oguz Kaan Senol

Hah cok iyi yazmissiniz boylece tepkiler azalir.Bir parmak bal calalim secilmemis ve secilmeyecek insanlarin agzina..2008 i beklesin bu arkadaslar.2008 de de nasil olsa denir ki

*" bu arkadaslari biz Marsdaki 9000 lik daglar icin dusunduk, tecrubeleri buna uygun :eek:) "*

** 2009 a gelindiginde ise bu arkadaslar artik yaslanmis, genclere firsat vermek gerek vs denir.

*** 2010 da yeni bahaneler bulunur.2011 de hala sesini cikaranlara ise uc maymun oynanir.

Hala Olmayanlarin listesi

1- Milli takim listesi (tirmanis tecrubeleri - bagli olduklari bolge/kulupler vs)

2- Mili takim secim takvimi (nerede nasil ne zaman kamuoyuna ilan edilmis (edilmedi ya! ) - hangi kuluplere yazi gonderilmis, gonderilmeyenlere neden gonderilmemis, ferdi sporculara hangi kanaldan bilgi verilmis, neden
TDF web sitesinde ve dagcilik haberlesme listesinde ilan edilmemis, elemeler masa uzerinde mi sahada mi yapilmis, nasil yapilmis, yapilan bilimsel testler nelerdir, her bir sporcu icin verileri aciklayabilir misiniz?, kac kisi bu testleri sinavlara, elemelere girdi, kaci elendi)

3- Milli takim secim kriterleri (7000-8000 lik tecrubesi bulunanlar basvuramaz deniyordur her halde bir gorsek su yonetmelikleri)

Tebrikler ..

Oguz Kaan Senol

Etiketler
Milli Dağcılar Tatilde!

Dağcılık Federasyonu'nun nasıl seçtiği anlaşılamayan milli takımı 7.000 metreye gidecek. Ancak garip kafilede bakın neler var?

Alaaddin Karaca'nın başkanlığındaki Dağcılık Federasyonu'nda neler oluyor? Dağcılardan milli takım seçen federasyon hangi kriterleri uyguladı? 24 Kişilik milli takımda kaç sporcu var? Asıl dağcılar neden listede yer almadı? Bu tırmanışlar, deneyimsiz dağcıların deneyim kazanması için midir yoksa deneyimli dağcıların daha da gelişmesi için mi?

Ne oldu? Nasıl oldu?

Türkiye Dağcılık federasyonu (TDF) geçtiğimiz aylarda iki 7000’lik dağa (Muztag Aga ve Peak Lenin)tırmanış için milli takım seçileceğini ilan etti.

Bunun üzerine kulüplerden başvurular aldı. Dağcılık sporuna gönül veren ve her fırsatta KENDİ KESESİNDEN dağa giden gerçek sporcular da başvuruda bulundular. Haberciler.com'a gelen bilgilere göre 100 kadar başvuru var. Federasyon, bu 100 başvurudan yedekleri ile birlikte toplam 44 kişiyi seçtiklerini ve onların arasından da 24 kişiyi bir takım elemelerden sonra seçtikleri söylendi. Seçilen 24 kişi 12’şerli iki takım halinde Muztag Ata ve Lenin dağlarına gidecek milli takımı oluşturuyordu. Bir süredir açıklanmayan liste sonunda açıklandı... Bakın listede kimler devletin kesesinden harcırahları götürerek tatile gidecek?

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı, 4 adet yonetim Kurulu uyesi, 3 adet il temsilcisi, 8 adet egitmen.

Yani 24 kişilik milli takım listesinin 16 tanesi açıkça aynı ekiptekiler... Diğerleri de onlara her zaman destek verenler. Milli takım adı altında kendi yandaşlarını yurt dışı tırmanışa götürüyorlar adına milli takım diyerek herkesi kandırıyorlar. Aslında bu "sen ben bizim oğlan tatilde" kumpanyası değil de nedir?

Tırmanış için başvurduğu halde yedek listeye bile alınmayan pek çok değerli dağcı var, bunlardan biri de Yılmaz Sevgül... AKUT'un başarılı Antalya temsilcisi olan Yılmaz Sevgül, aynı zamanda başarılı tırmanışlara imza atan bir dağcı-sporcu... Dağcılık federasyonu ise bırakın asil ya da yedek listeye almayı; başvurusu kabul edilmeyenlere cevap bile vermemiş.

Peki neden böyle oluyor?

Çünkü Dağcılık Federasyonu, tırmanışlara giden sporculara günlük harcırah verir. Fena para değildir. Bazıları, uzun kamplara gelir ve çadırında yatıp kalkıp Karaca'nın ayak işlerine koşturup yaşamını idame eder... Karşılığında da vatandaşların vergilerinden temin edilen Dağcılık Federasyonu bütçesinden para alır...

Şimdi sözde dağcılık yapacağı için bu faaliyete katılanlar; aslında harcırahlarını alıp, gidip bir köşede kıvrılacaklar... Zirveye çıkmak isteyenleri ise riskli saatler ve günler bekliyor. Yeterli deneyim, malzeme ve birikime sahip olmayan dağcılar burada yaşamsal riskler alacaklar. oysa 7000 metre gibi yüksek irtifa tırmanışları "eğitim" tırmanışı değildir. Performans tırmanışıdır. Eğitimini tamamlamış, üst düzey dağcılar yapmalıdır. Bir nokta da bu yüksek tırmanışlarında 12 kişilik ekipler fazla kalabalıktır. Umarız Federasyon'un hatasının faturasını masum insanlar ödemezler.

ALINTI-HABERCİLER.COM

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Nasuh Mahruki

Fri, 13 Jul 2007 19:14:14 +0300
Subject: [ytudak] TDF Milli Tsk?m

Ah be kardeşim,

Bu nasıl bir cevap Ersan, sen ne dedi?inin farkında mısın. Bak aşağıdaki yazı milli takım seçimleriyle ilgili daha bir kaç gün önce senin yazdığın kriterdi;

Bu ilk değerlendirmeden bazı kriterleri sizle paylaşmak istiyorum.
Örneğin 5000 m üzerinde en az 2 tırmanışı olmayan adaylar elenmiştir.

7000 m üzerinde tırmanışa sahip olan adaylar üst sıralara çekilmiştir.

Bunu yazdıktan bir kaç gün sonra, haklı olarak sorular sorulduğunda şimdi de diyorsun ki;

7000 lik daglara seçilen dagcılar genelde 5000 lik dağlara cıkmış olanlardan secilerek onların seviyelerini arttırmak daha doğru oldu dusunmekteyim.

Sen akademik kariyeri olan ve kafası iyi çalışan bir adamsın. 1 hafta içinde aynı konuda bu kadar birbirine zıt iki fikri nasıl savunabilirsin gözümüzün içine baka baka. Bizi aptal yerine koyduğunu düşünüp kızacağım neredeyse. En iyi ve doğrunun bulunabilmesi için objektif kriterlerin olması gereken bir milli takım elemelerinde; daha doğru oldu diye düşünmekteyim? demek nasıl bir ifade. Siz aklınıza o anda gelen düşünceye göre mi karar alıyorsunuz. Bunun bir etik, hukuki, bilimsel, sportif kriteri yok mu.

Hatırlayacaksın, TDF başkanlık seçimleri sırasında, yine milli takım seçmeleri hakkında aşağıdaki saptamaları yapmış ve sizi eleştirmiş ve uyarmıştım.
TDF’nin imkanlarıyla Demavend Dağı tırmanışına milli sporcu olarak göğüslerinde Türk Bayrağı ile 11 bölgeden 13 sporcu götürüldü diye gidenler tarafından TDF övülürken, aynı günlerde Everest Dağına
kendi yarattığı imkanlarla giden ORDOS’un, bayan sporcular dahil onda on başarısını Türk Dağcılığı kutlarken, Demavend Dağında Milli Takımımızdan sadece 5 sporcunun zirveye varabildiği hiç kimseyi
rahatsız etmiyor mu? Bu nasıl bir milli takım seçme anlayışıdır.
Bizler 12 yıl önce Türk Milli takımına girebilmek için, TDF’den gelen davet üzerine formlar doldurmuş ve 120 başvurudan seçilen 27 kişi Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nda
performans, kuvvette devamlılık, dayanıklılık ve refleks testlerine, yüzlerce soruluk psikolojik testlere, kaygı ve endişe testlerine girmiştik. Bunun sonucunda da 11 kişi yüksek irtifa tırmanışları için seçilmişti. O zamanlar öyle seçilirdi Milli Takşm ve kısıtlı olan imkanlar en yüksek şansı olanlar ve hak edenler için kullanılırdı.
Biz nasıl olsa yeniden seçildik, istediğimiz gibi seçeriz milli takımımızı anlayışını sürdürerek nereye varacağınızı düşünüyorsunuz.
Bu yapılanlar artık etik sorun olarak değerlendirilme seviyesini çoktan geçti, hukuki takibat seviyelerine geldi bana sorarsan.
Burada sizin açığınızı yakaladık üstüne gidelim derdinde olduğumuzu mu zannediyorsun. Türkiye’ye yakışır bir milli takımımız olsun istiyoruz hepimiz. Adı üstünde milli takım, bizim vergilerimizle gidecek, asil
bayrağımızı göğüslerinde taşıyacak, bizi dünyanın dört bir yanından gelen dağcıların arasında temsil edecek bu çocuklar o dağlarda. Bu temsiliyetin ehliyet ve liyakat üzerine inşa edilmesini talep ediyor olmamız bu kadar anlaşılması zor bir şey gibi mi geliyor oradan bakınca.

Yılmaz burada sadece bir örnek; asıl derdimiz Türk dağcılığını zaten kısıtlı imkanlarımızın hak edenler için kullanılması ve dağcılığımızın dışarıda doğru temsil edilmesi. Bu temsiliyeti 15 yıldır en iyi şekilde yapan biri olarak, bunları talep etmeye hakkım(ız) olduğunu düşünüyorum. Sonuçta benim açtığım yolda
gidiyorsunuz, o 7000’liklerin ikisinin ilk Türk tırmanışını da, birini Yılmaz’la birlikte olmak üzere ben yaptım.

Şu anda yapacağınız en akıllıca hamle, zararın neresinden dönülse kardır diyebilmek ve her nerede yanlışlık yapıldıysa bunu çözmektir.
Kitabına uydurmaya çalışmak yarayı sadece derinleştirir ve bahsettiğiniz basın toplantısında da birilerinin gelip bir çift söyleyecek sözü olur. O seçilen çocukların da psikolojisini ve dağcılık camiası içerisinde düşecekleri durumu bir düşünün. Kim ister milli takıma seçilme onuruna ulaşmış çocukların bu tür polemiklerle
anılmasını, belki de kendilerini en üst sınırlarına kadar zorlayacaklar? zorlu bir hedefe giderayak ruhlarının, gururlarının yaralanmasını.
Ersan, Allahını seversen artık sağduyulu ol, sana yıllar önce bir uçak yolculuğu sırasında anlatmaya çalıştığım şeyleri bir daha düşün.
Bizden ve bizden olmayan anlayışı, dağcılar? birbirine düşürmekten ve düşmanlık yaratmaktan başka bir işe yaramıyor. Bütün bu süreçte tek kazanan ise koltuğunu kaptırmayan Alaattin Karaca ve onun yakınında
durup bu tür avantajlardan faydalanan yandaşları oluyor. Senin gibi aklı başında insanlar ise yazdıkları ve savundukları şeylerle bizi hayrete düşürüyor.
Orasının bir ulusal kurum olduğunu kavramanız ve bize yönetmelikleri hatırlatmanın ötesinde, kamu yarar? gözeterek hizmet üretebilmeniz dileğiyle,

Sevgiler,

Nasuh

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Türkiye Dağcılık Federasyonu
Eğitmeni (İzmir Bölgesi)
Nihat Elçigil

Sat, 14 Jul 2007 05:50:08 -0700 (PDT)
Subject: [tdfsporcu] Milli Takımla ilgili arkadaşlarımıza cevap
Merhabalar Arkadaşlar,
Bir kaç gündür milli takım seçmeleriyle ilgili yazılarınızı gördüm ve genelde bu tür tartışmalara hiç girmememe karşın bir açıklama yapmak istedim.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Federasyonumuzun koyduğu son kriter olan Ağrı dağı tırmanışına katılan her sporcudan gerekli olan kan testleri aerobik ve anaerobik sistem testleri istenmiş ve alınmıştır. Beden eğitimi öğretmeni olduğum için bu testlere vakıf olduğumu belirtip ve doğru bir uygulama yapıldığını size söyleyebilirim. Ama bana şunu söyleyebilirsiniz "hepsi aynı hastaneden midir" diye. Hayır değil. Ancak federasyonumuz bütün herkesi Ankaraya toplayıp bu insanların her birine harcırah verseydi daha mı iyi olurdu?

Bazı isimler bildiğinizi ve bu isimlerin Yurt dışında bizi çok daha iyi temsil edebileceğini belirtmişsiniz. Belki doğru olabilir bu ülkede çok iyi dağcılarımız var ve bu bence güzel olan bir şey ama bu isimler Federasyon'un kaç faaliyetine gelmiştir? Federasyon falcı mıdır arkadaşlar nereden bilecek kimin nerede ne yaptığını? Federasyonumuzun geçtiğimiz yıl bütün yüksek irtifa tırmanışlarına katılan biri olarak inanın o içinde barındırdığınız isimlerin hiçbirini ben tanımıyorum. Siz Türkiyede futbol oynayacaksınız ama "ben Türkiye Futbol liginde top oynamıyorum" diyeceksiniz sonra da o Futbol Federasyonu'nun sizi bulmasını isteyeceksiniz. Bu mantık dışıdır arkadaşlar...

Gelelim Sayın Alaaddin Karaca'nın bu tırmanışa katılıp, Haluk Ulusoy'un Hakan Şükür'le top oynaması ile ilgili olan benzetmenize. Eğer ki Federasyon Başkanımız dağcılıktan hiç anlamasaydı eminim ki, "biz yönetici yerine sporla iç içe olan dağcılıktan anlayan bir başkan istiyoruz" diyecektiniz. Şimdi ise "o neden orada" diyorsunuz.. Alaaddin Karaca Türk değil mi arkadaşlar? Ülkemizi temsilen gidemez mi? Bir Federasyon Başkanı' nın hem sporcu hemde yönetici olmasından, bizi anlayabilmesi eksiklikleri görebilmesi açısından daha güzel ne olabilir? Eğer ki diyorsanız "O'nun performansı yetmez". O zaman o insanla cesaretiniz varsa hadi kalkın da dağlara gidin. Hiç orda oturup da uzaktan İstanbul'un manzaralı yalılarından ahkam kesmeyin. Kalkın eleştirdiğiniz ile dağa gidin ve görün.

Sizin yazdığınıza göre Nasuh Bey "Demavente şu kadar kişi gidiyor ama şu kadar kişi zirve yapıyor" demiş. Nasuh Bey'i dağcılık bilgisi ve becerileri açısından severim. Hatta Üniversite son sınıftayken (geçen yıl) rektörlükle bağlantılarımı kullanarak davet gönderip, bir söyleşi yapmasını istemiş ve Üniversitemde misafir etmişimdir. Ama şu da var ki Demavent'e 10 kişi gidip 3 kişi dönüyor ve 7 kişi zirve yapıyorsa bu amatörlük değil, profesyonelliktir. Eğer ki sporcu rahatsızlanıyorsa elbetteki dönecektir veya bilinçli değil ise döndürülecektir. 97 yılından beri Federasyon Faaliyetlerinde ölüm yoksa bu Sayın Başkanımızın ve biz eğitmenlerin eseridir. Egoların tatmin edilmesi için bizler, insan hayatlarıyla oynamayız arkadaşlar.

Son olarak, eğer beni tanısaydınız, kendi değerlerim ve objektifliğim uğruna kimi zaman eğitmen arkadaşlarımla bile yeri geldiğinde ters düştüğümü bilirdiniz. Ama sizi temin ederim ki bu Milli Takım seçmelerini TDF çok ciddiye almıştır. İnce eleyip sık dokumuştur. Zaten aksi olsa asla burda adımı kullanıp da çıkıp konuşmazdım. Bu yazılan eleştirisel haberlerin takımdaki arkadaşların morallerini bozacağını, onlara gereksiz bir hırslanma yaratacağını ve omuzlarınki yükü daha da fazla arttıracağını belirtir, politikayı bırakıp bunun bir Milli mesele ve Milli Onur ile ilgili olduğunu hatırlatıp sizleri eleştirdiklerinizle aynı oranla desteğe çağırıyorum.

Türkiye Dağcılık Federasyonu
Eğitmeni (İzmir Bölgesi)
Nihat Elçigil

ALINTIDIR.!!!

Yazı Sahibi:
Erhan PEKMEN

Tue, 17 Jul 2007 03:35:55 -0400 (EDT)
Subject: Re: [ytudak] Milli Dagcilar

Merhabalar,

Ben de harcirah konusuna deginmek istiyorum. Kuslardan aldigim bilgilere gore federasyonun 2006 kisinda yaptigi Demavend tirmanisina katilan arkadaslar kisi basi 700 kusur dolar harcirah almislar. Ama bu kuslar cok yalanci oluyorlar. Acaba federasyondan bir yetkili cikip dogrusunu soyleyebilir mi?

- 2006 Demavend kis tirmanisinda katilimcilar ne kadar harcirah aldilar?

- Lenin ve Mustagh Ata tirmanislarina katilacak "milli" sporcularimiz ne kadar harcirah alacaklar?

Saygilar,

Erhan Pekmen

ALINTIDIR.!!;

Yazı Sahibi
Menderes ALEMDAROĞLU
FETHİYE

Tue, 17 Jul 2007 11:42:46 +0300
Subject: [ytudak] milli takım

Sayın Nihat ELÇİGİL

Keşke siz genelde yaptığınız gibi yapsaydınız da bu tartışmalara hiç girmeseydiniz. İçimden size '' ah be kardeşim bu kadar
yazılandan bunları mı anladın ? '' diye sormak geliyor.
Benjamin Franklin '' Düşmanlarınızı sevin, Çünkü yanlız onlar sizinle ilgili gerçekleri yüzünüze söylerler'' demiş.
Ben kendi adıma TDF yada şu an ki yöneticilere düşman değilim, kimsenin de olduğunu sanmıyorum. Doğru bildiklerimi dile getirerek çok sevdiğim dağcılığa katkı sağlamaya çalışıyorum.
Kurumların, yöneticilerin yapılan eleştirileri dinleyip anladıkları ve gereğini yaptıkları oranda büyük olduklarına inanıyorum.
Şakşakçıların övgülerini dinleyenlerle, yapılan hataları bildikleri, gördükleri halde seslerini çıkarmayanların oluşturduğu kurumlar kara delikler gibidir. İçe doğru çökerler.
Bu biraz da doğu toplumlarının sorunudur. ''Kol kırılır yen içinde'' demiş atalarımız. Aman dışarıya iyi görünelim, Aman
başımızdakilere sen ne yaparsan iyi yaparsın diye ram edelim. Sonra gelsin padişah yöneticiler.
Eleştirel aklın olmadığı yerde geri gidiş vardır.
Sizin yazdıklarınıza tek tek cevap vereyim dedim ama neresinden tutsam elimde kalıyor.
Federasyon başkanı adına bizlere meydan okuduğunuzdan, sayın federasyon başkanının haberi var mı ?
Egoların tatmin edilmesi için insan hayatıyla oynamayan arkadaşım,
Hangi hastanelerden ne şartlarda alındığı bilinmeyen testlere nasıl güveneceğiz.
Bana sorarsan... evet bütün sporcuları bu alanda uzmanlaşmış bir hastaneye toplamalı, gerekiyorsada harcırah da verilmeli.
Futboldan devam edelim. Yurt dışında oynayan Türk futbolcularını milli takıma niye alıyoruz. Öyle ya onlar başka başka ülkelerin başka başka federasyonlarına bağlı.
Dağcılıktan anlamayan federasyon başkanı isteyen kim ? Anlasın tabi. Ama kendini milli sporcu listesinin başına yazmasın.
Dağa giden herkezin zirve yapması gerekmiyor tabii. Ama bu milli takım, yani orada Türk dağcılığını temsil ediyor. 13 kişilik milli takımdan 5 kişi zirve yapabiliyorsa ve çok özel zor şartlar yoksa benim aklıma başka şeyler geliyor. Mesela Demavand tırmanışına katılan kaç kişinin plastik ayakkabısı vardı ?
Bu yazılanları okuyan bazı arkadaşlarım da sizin gibi, milli takıma seçilen sporcuların baskı altına girebileceğini, gereksiz
zorlamalarda bulunabileceklerini söylüyorlar. Ne yapalım, doğru bildiklerimizi, yanlış gördüklerimizi yazmayalım mı ? Testi kırıldıktan sonra akıl veren çok olur.
Milli sporculara ve tüm dağcı arkadaşlara herzaman söylenen bir sözü yenileyeyim. ''Dağlar orada duruyor, bir yere gitmiyorlar. Bugün olmazsa başka bir gün çıkarlar'' Aslolan yaşamaktır. Milli takım seviyesine gelen bir sporcunun nerede duracağını bilmesi de gerekmiyor mu ? Ben durdum. Birkaç yıl önce tamamen kendi imkanlarımla Aconcagua' ya gittim. 5500 den geri döndüm. Zorlasam çıkarmıydım ! Bilmiyorum.
Kişilerle bir alıp veremediğim yok bilgiye, beceriye, liyakata değer verilsin istiyorum.
Bu bir bayrak gösterme, uluslararası dağcılıkda biz de varız anlamına gelecek bir tırmanış olacaksa bu ülkede bunu en iyi yapanlar yapsınlar diyorum. Ahbap çavuş ilişkileriyle nereye kadar gideceğiz.
Son olarak yazılarımın altında nereden yazdığımı belirtiyorum.
Fethiyeden. Hiç İstanbul manzaralı yalıda oturmadım. Oturanlarlada bir alıp veremediğim yok. Dağcılık yapıyoruz diye de dağlarda yaşamamız gerekmiyor.
Sporcu yada değil bütün dağdakilere kolay gelsin.

Selamlar, Saygılar
Menderes ALEMDAROĞLU
FETHİYE

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
oktay dumankaya

Wed, 18 Jul 2007 03:36:43 +0300
Subject: [tdfsporcu] herşey sizin için..

herşey sizin içinn...
uzunca bir süre sabır ya Rab diyerek kendimi tutmaya çalıştım. ama dayanılacak gibi değil..
sayın Nasuh Mahriki ve onun yandaşları ne zaman opurtunis tavırlar sergilemekten vaz geçecekler acaba ne zaman narsist tavırlarla meydan da dolaşmaktan vaz geçecekler ..

sen ve senin gibi olanlar zaten imkanları olduğu için yurt dışı tırmanışı yapabilirler.. olanakları olanlar heryere giderler.. ama ya oktay ya ahmet ya barış ya irfan hepsini çok iyi tanırım.. ilk yurt dışı tırmanışımızı Oktay Salurla İranda yapmıştık.. üstümüzde ise iran malı kıyafetler vardı . çadırlar kramponlar ise emanetti .. 500 dolar para bulacağız diye 4 ay kıvrandık durduk .. neymiş irana gidiyoruz tırmanacağız diye ..
biz irana gitmekte zorlanırken .. siz sayın nasuh mahruki bey motorunuzla katmanduya gittiğinizde motorunuza aldığınız benzin parasına biz 10 defa yurt dışı tırmanışı yapardık ..
sizin ve sizin gibi varlıklı insanlar için tırmanmak kolayda ya bu sporu yapmak isteyipte imkanları olmayanlar ..
ne yapsın devlet o imkanları da sizlerin önüne mi sersin..
yılmaz sevgül maaş alan parası olan bir insan parası veya çevresi varmışki onca tırmanış gerçekleştirmiş..
yeterince de tdf. çatısı altında tırmanmış sizin deyiminizle göğsünü gere gere bayrağımız zirvelerde açmış...

peki ya diğerleri ya bizler ne yapalım bu tırmanışa da siz katılın biz peşinizden bakalım öyle mi ..
...doğru ya herşey sizin için...

kaldıki tdf. ağrı dağı tırmanışına bile şayet daha önce tırmanmıssanız fed. birlikte o tırmanışa sizi almaz..
eğer hep aynı dağcılar tırmanacaksa diğer sporcular ne yapsın..
tmm işte yılmaz sevgül tırmanmış yeterince fed. ve ya kendi imkanlarıyla bırak da diğerleri de tırmansın olmaz mı yani milli takım diye tutturmusunuz ....dağa tırmanmak yarışmak değildir kimse oralara yarışmaya gitmez... Siz dönmediniz mi hiç zirve yapmadan dönmediniz mi nasuh bey pobeda nın dibinden niye tırmanmadınız .. şimdi size de yeteneksiz beceriksiz mi diyelim..
zirve yapamayağını anlayınca dönmek basitlik zayıflık değil tam tersi erdemliktir bilmektir tecrübedir.
neden gidecek olan sporcuların motivasyonunu bozucu konuşuyorsunuz .. zirvenin beş metre altında bile olsa dönme erdemini gösteren sporculara minnettarlığı göstermeniz yerine sanki yeteneksizlikmiş gibi muamele ediyorsunuz .. siz sanki hiç dönmediniz her gittiğiniz yere tırmandınız..
tıpkı sitenizde yazdığınız gibi ...dürüstlüğün son aşama olduğunu zanneden ben ; asıl olunması gereken şeyin erdemli insan olmak olduğunun farkına vardım.
size yakışan da bu erdemi göstermektir. başarılar dilemek ,yol göstermek, size yakışan erdemlerdir .. bu erdemleri göstermeniz dileğiyle

oktay dumankaya

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi
Burak GURER

Wed, 18 Jul 2007 11:59:18 +0300 (EEST)
Subject: [ytudak] Yanıt: [tdfsporcu] herşey sizin için. .?=

Aslinda siz cokk farkli dusunuyorsunuz.Sizler gibi parasi ve maddi imkanlari iyi olmayan ama sizlerden cok cok daha deneyimli ve tecrubeli dagci arkadaslarimiz var.Sırf TDf egitimi almadiklari yada egitmen olmadiklari icin listeye bile giremiyorlar.Ki benim tanidigim bir cok ardakasim tdf egitmenlerinden kata kat iyi dagcilar.Sayin A.KARACA en
azindan bu listeyi yari yariya olusturabilirdi.2 yilda tdf egitmeni olabiliyorsunuz.Ama dagcilik isi belgeye bakmaz.Bu belge sizi heryere tirmandirmaz,deneyim kazandirmaz ve korumaz.TDF egitimi almamis va almakta istemeyen, farkli kisi veya kuruluslardan cok daha kaliteli ve iyi egitim almis arkadaslarin bu tip ulkemizi temsil edecek tirmanislara alinmamasi normalmi sizce.Bence tam tersi CCCOOOKKK buyuk haksizlik.Malesef goremediginiz cok buyuk bir sey var.Bu ulkede sadece tdf yok dagci yetistiren.Ama bu tek elcilik zihniyeti malesef ulkemiz dagciligina zarar vermeye devam etmektedir.Bu sistemin degismesi icin bunca caba harcaniyor ama malesef bazi sebeplerden dolayi adim atilamiyor.Tirmanis listesinde benimde tanidigim 3-4 arkadas var.Sirf tfd etrafindalar ve egitmenler diye diger arkadaslara bu haksizlik yapilamaz.Ki sahsi fikrim, listede deneyim olarak yetersiz arkadaslarin da oldugunu dusunuyorum.Sadece gidip 1-2 defa iranda yada gurcistanda tirmanmakla bu is olmaz.Bu listeye cok cok onceden girmesi gereken isimler malesef yok.Saniyorum bu tirmanis listedeki kisiler icin bir odul.Artik neyin odulu ise.
Ama en azindan tdf nin neden egitmen olmayan yada tdf egitimi almamis dagcilardan kimseyi almadigini aciklamasi gerekir.Umarim bu aciklama da yapilirsa eskiden kullanilan klise ve hikaye laflar soylenmez.Egitim durumlarini, tecrubelerini bilmiyoruz gibi.....
Tirmanis ekibine basarilar dilerim.Yollari acik olsun.Kazasiz belasiz donsunler

Saygilar sevgiler.

Burak GURER

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi :
Mustafa Kemal MADANOĞLU

Date: Wed, 18 Jul 2007 04:17:05 -0700 (PDT)
Subject: Re: [ytudak] 7000 lik daglar

Öncelikle bir kaza sonucu hayatını kaybeden arkadaşımz Sertaç OLGUN için ailesine ve tüm dağcılık camiamıza başsağlığı
dilerim

Daha sonra ise 7000'lik dağlara düzenlenecek faaliyetler ve ona gideecek ekip ile ilgili tartışmalar ile ilgili fikrimi sizlerle
paylaşmak istiyorum.

Bence bu konu tartışılırken 2 noktaya dikkat etmek gereklidiR.
Bunlardan birincisi bu faaliyetleri düzenleyen kurumun TDF olduğudur ve birçok yurtiçi tırmanışta olduğu üzere bunlarda da ekibi başvuranlar arasından kendi kriterlerine göre seçeceğidir. Doğaldır ki kendi yolları ile onlara bağlı olan kluplere bu faaliyeti bildirecek ve beLli bir seçimi kriterlerine göre yapacaklardır. Bu tek başına ele alındığında pek bir yanlış söz konusu değildir.
Aramızda çıkıpta ben başvurdum şu yurtiçi tırmanışına gidemedim diye bu listeye mail atan olduğunu hatırlamıyorum.
Ancak önemli olan ikinci nokta ise bunun adının milli takım olarak adlandırılmasıdır. Yani bu faaliyete katılan insanlar TC
vatandaşlarının tamamını yurtdışında temsil edecekler demektir.
Elbette seçilen arkadaşlar ya da seçim art niyetli değildir. Bu listeye mail atan çoğu insanın rahatsızlığı bu arkadaşlarımızın bu tırmanışa katılması da değildir. Rahatsızlık bu tırmanışı daha iyi yapabilecek olanlar varken başkalarının seçildiğinin düşünülmesidir. Sen elbette bir Ağrı tırmanışına aynı adamı iki kere götürmeyebilirsin. Çünkü hedef oraya tırmanan, giden insan sayısını arttırmaktır. Ama milli takım dediğin zaman için boyutu değişir. Amaç en fazla insanı oraya gçtürmek değil en yetkin olanı, en başarılı olabileceği bu dağa götürmek, türk dağcılığını ileri taşımaktır. Bu söylediğimi birileri yanlış anlamasın diye eklemek istiyorum. Seçilenler yetersizdir demiyorum farkında iseniz, daha yeterli kişiler mevcuttur diyorum.
Ümit arkadaşımız gibi bende bu ekipte olan birçok insanı tanıyorum. Ve çoğununda psikolojk olarak rahatsızlık duyupta
kendilerini riske edeceğini sanmıyorum. Tabii ki rahatsızlık varsa dile getirilecek tartışılacaktır.ilerlemek gelişmek ancak bu şekilde söz konusu olabilir.
Son olarak bu faaliyete katılan arkadaşlara da başarılar diliyorum. Umarım bu tırmanışlar türk dağcılığını bir hatta
birkaç adım ileriye taşırlar.

Dağlarda görüşmek dileği ile............

Mustafa Kemal MADANOĞLU

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi
Menderes ALEMDAROĞLU
FETHİYE

Wed, 18 Jul 2007 14:23:36 +0300
Subject: [ytudak] milli takım

Merhabalar

TDF yi savunmaya çalışan arkadaşlar bizim yazdıklarımızı ya okumuyorlar yada anlamıyorlar.
Arkadaşlar kimsenin tırmanışa katılacaklara kötülük etmeye niyeti yok. Anlayabilseniz iyilik etmeye çalıştığımızı göreceksiniz. Oraya giden arkadaşlardan o seviyeyi kaldıramayacak olanların sorumluluğu kime ait ?

Bunu anlamak bu kadar zor mu?
1. Liyakata bilgiye, beceriye dayanan bir seçim istiyoruz.
2. Kuralları önceden bilinen, herkeze açık şaibesiz bir seçim istiyoruz.
3. Yurt dışı tırmanışlarının, yurtdışı geziler olmamasını istiyoruz.
4. Kıt olan olanakların hak edenlere kullanılmasını istiyoruz.
5. Ülkemizin yurt dışında iyi temsil edilmesini istiyoruz.

Ben kendi adıma kimseden bir şey istemedim. Hangi dağa tırmandımsa kendi kazandığım parayla yaptım.
Arkadaşımız döktürmüş sizlerrr diye. Ne oportunistliğimiz kalmış, ne narsistliğimiz. Yetmemiş Nasuh yandaşı olmuşuz.
Ben de Nasuh'u herkez kadar tanıyorum.
Şimdi bu arkadaşa kendi uslubunda en iyi cevap şöyle olabilir.
''Böyle devam et gelecek yurt dışı gezisinde yerin garanti'' ama ben dememiş olayım.
Ayıptır arkadaş ne o öyle ezik, ağlak edebiyatı. Biz de paraları çaydan toplamıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz.
Kazancımızdan artırdığımız paralarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Sana kim diyor yapma, sen gitmede yerine biz gidelim diye.
Yazıyoruz işte, okumuyor musunuz ? Bilgiye, beceriye, liyakata değer verilsin. Hak eden gitsin diye.
Kim diyor milli takımın hepsi illada zirve yapmalı diye.
Nedir anlamadığınız ? Çok açık söylüyoruz bu bir bayrak gösterme, ben de varım deme tırmanışı ise ona göre ekip seçilir.
Sen milli takım diye federasyondaki yöneticileri ve eğitmenleri seçersen eleştireceğiz tabi.
İş sportif tırmanışlara gelince yönetici ve eğitmenleri göremiyoruz yarışmalarda.. Buna ne diyeceksiniz.
Ben artık federasyonu savunmaya çalışanlara daha dikkatli bakmaya başladım.
Bu savunmalar onlara gelecekte neler getirecek göreceğiz. Şimdi bunu okuyup kaleme sarılacak arkadaşlara bir tavsiye.
Siz bu savunuları yürekten yapıyorsanız cevap yazmanıza gerek yok.
Nasıl olsa kendinizden eminsiniz. Bana bir şeyler ispat etmeye ihtiyacınız yok.
Kaç yıl oldu iki yıl mı ? Aladağlarda çığ altında kalan dört kardeşimiz öleli. O zaman TDF'ye sormuştum Aladağların mevsimsel çığ haritaları var mı. Çığ kulvarlarını gösteren broşürler yapılamaz mı ?. Kabemiz dedikleri Aladağların basit çizimli haritaları yaptırılıp dağ evine konamaz mı ? Ben dedim diye yapmasınlar.
Yapılması gerektiği için yapsınlar. Nerdeee Kös dinlemişler.
Günlerdir bu listede rotaların boltlanması hakkında tartışmalar yapılıyor. Nerede TDF. Neredesiniz TDF'nin eğitmenleri. Sizlerin bu konuda bir fikri yok mu?. Daha da önemlisi TDF ne düşünüyor, neler yapıyor.
Yoksa bu onların işi değil mi?.
Arkadaşlar siz cevaplar yazıp bizlere haddimizi bildirmeye uğraşacağınıza TDF'ye bakın ve eleştirin. Boşverin kısa süreli
geçici çıkarlara aldırmayın. Doğrunun bir kaç çeşidi yok. Çok yanlışlıklar yapılıyor. Bunları eleştirmezsek de düzelmez.
Şakşakçılığın Türk dağcılığına hiç bir faydası yok.

Selamlar Saygılar
Menderes ALEMDAROĞLU
FETHİYE

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Nedim URCAN

Wed, 18 Jul 2007 06:21:29 -0700 (PDT)
Subject: [ytudak] Re: [tdfsporcu] herşey sizin için..

iyide kardesim,

nasuh'un dagcilik tarzi, kariyeri ya da motosIkletle harcadigi benzinle, benim vergilerimle yapilacak tirmanisin ne alakasi var.

yandas ne demek?

iste kendin soylemisin. SEN VE SENIN GIBI OLANLAR ZATEN YURT DISI TIRMANIS YAPABILIRLER. diye. meselenin fakirlikle yada zenginlikle ne alakasi var. ikincisi paran olmadan yaptigin tirmanisla konunun ne alakasi var anlamadim. ya da bizlerin. bana ne parasiz yaptigin tirmanislardan.

TDF bu kez iyi cuvalladi arkadasim.

elle tutulur bir mesele degil bu.

asil endisem secilen ekibin asiri motivasyon yasayip kaza gecirmesi.
olacaklarida simdiden soyleyeyim. allah korusun boyle bir sey olursa menderes abi, ertugrul abi ya da nasuh bu konuda suclanacaktir bile. sizin yuzunuzden oldu...... daha once cig kazasinda tdf yetkilisinin bana " olume sebebiyet vermekten suclusun aslin da da hadi neyse" dedigi gibi.

elbette bazen donulur. ama donus kararinin verildigi an her dagci icin farklidir. bunu kabul et.
olanaklari olanlar her yere gidermis. iyide TDF "olanagi olmayanlari daglara cikarma dernegi" degil ki. yoksa oyle mi?

siz kendi kendinize oyle ayrimlara gitmisiniz ki fakir ve zenginlige kadar gitmis bu olay.

yazik.... bu ulkeyi boylesine yiyip bitirenler kervanina bence tdf de katilmis durumda. yazik...
ya gozlerinizi acin. yada boylesine sig fikirlerle tdf yi savunmaya devam edin. elbette guclu olan kazanacaktir. bu duzende ise o da devletin bir kurumu olan tdf olacaktir.
sen de bizlere fakirlikten bahsediyorsun.

neden o tirmanisi fakirlik icinde yaptigini hic dusundun mu acaba?

lutfen bu soruyu birazcik olsun dusun.

nasuh'a erdem dersi vermissin de harbiden iyi etmisin.

devletini dusunen, ulkesi icin mucadele eden, haksizliga karsi duranlara bu aralar herkes hoooopppp kardesim. haddini bil..! diyor zaten.

erdemli ol otur oturdugun yerde sevgili nasuh. sanane devletin parasindan. sana ne bizi temsil edecek ay yildizli bayragi tasiyacaklardan.

nedim urcan

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Murat Sevindik
İDOSK - İstanbul

Date: Wed, 18 Jul 2007 06:35:11 -0700 (PDT)
Subject: [ytudak] TDF bizler icinmi var yoksa!!!!!!!!!!!

Yine ayni şeyi yapıyor bu federasyon….!!!
Hiç eleştiriyi kabul etmiyor ve kendilerine yönlendirilen soruları da bir saldırı gibi alıp duygusal ve mantıksız açıklamalar
yapıyor.

Bu bizim federasyonumuz ise sorma hakkına sahibim diye düşünüyorum. Eğer faaliyetlere giden sporcular bu kadar çabuk etkileniyor ve strese giriyorlarsa vay hallerine derim! hele bide 8000 lige gitseler yandılar o zaman.

Şimdi siz olayı paralı parasız mazlum durumuna getiriyor olayları kişileştirmeye çalışarak sorulan soruları geçiştirdiğinizi
sanıyorsunuz. Bu kadar yönetici ile nasıl mili takım oluşur.
Hiç mi kedinize sormuyorsunuz bunun hiç mi sırıtmadığını düşünmüyorsunuz! Okullara yazı gönderildi. İki tane isim istendi bizden, yolladık ve cevap beklerken aslında listenin belli olduğu ve tırmanış için hazırlık çıkışlarının daha önceden
gerçekleşmiş olduğunu internetten öğrenmek sizce ne kadar tutarlı bir davranış sorarım sizlere? Bizler paralı insanlar mıyız devlet üniversitesinde okuyan yada çalışan sporcularız ve tdf nin belirttiği kriterlere sahip kimseleriz fakat bizleri sadece işi kılıfına uydurmak için kullanıyorlar..
Sizlere sormak istiyorum bu federasyon hepimizin federasyonu mu, yoksa…? Eğer öyleyse ülkemizin nüfusunun çoğunluğunu oluşturan büyük kentlerden niçin uzak duruyor , üniversitelerdeki genç potansiyelleri neden kazanmaya çalışmıyor? Neden bunca zamandır tdf dergi çıkarmıyor, veya çıkarılmasına yardımcı olma gibi bir çalışma içerisinde olmuyor. Konferanslar organize edilmiyor. Şeffaf mili takım seçme çalışmaları yürütülmediğini düşünüyorum
bunun da yanında genel merkezde her işe koşturacak ve proje yürütecek kadrolarının da olmadığı gibi merkezin Ankara da olmasına rağmen neden oradaki genç dinamik, sosyal, aktif insanlardan yararlanmıyor sorusuna federasyonun bir üyesi olarak bir cevap bekliyorum. Bu ülkenin geleceği üniversitelerden geçiyor ise niçin daha fazla özen gösterilmiyor?
Şöyle tdf nin uzaktan bir resmine bakin kimlerle ilişki içerisinde!!!!! bu milletin dağcılarını ne kadar içine alabilmiş.
Diyorsunuz ki gelin beraber çalışalım ve birlik olalım.
Sizce bu anlayışla mümkün mü….?
Etiği ve hoşgörüsü olmayan kaliteyi on plana çıkarmayan katılımcı vizyonu olmayan siz biz ayrımını yapan bir kurumda nasıl uzlaşma olabilir bilemiyorum.
Niçin önemsiyoruz..!!
Biliyor musunuz ..?
Bu kadar milliliği yılda 8-10 faaliyet ve sürekli kendini geliştirmek için çaba harcayıp duruyorsan dünyada neler olup bittiğini biliyorsan ve bunların yanında büyük ülkenin tdf si küçük işler yapıyorsa işte bunun için bizlerin yüreği sızlıyor ve diyorum ki oluşturulacak milli kadrolar insanlara heyecan vermeli ve heveslendirmeli ve sürekli gelişim göstermeli ileriye dönük projeler üretmeli …
İnanın içim acıyor Büyük ülkenin federasyonu her yönüyle büyük olmalı.
Benim gerçekten kişilerle sorunum yok. fakat tdf yönetsel Şekli bizlerin katılımından ve sempatisinden uzak.
Yöneticilere sormak istiyorum dünyada federasyon yönetimleri nasıl fasıflı kimselerden oluşuyor? bizim tdf miz kimlerden oluşuyor ve hangi çalışmaları yurutüyorlar?
Örneğin Aladaglardaki kuruyan ormanla ilgili nasıl bir çalışma içindeler?
Sarı Memetlerin üstündeki koca dölek mevkine hiç su getirmekle ilgilii çalışmaları varmı?
Ağrının çöp konusuna somut çalışmaları varmı?
Daha bir sürü örnek sayabilirim
Ben bundan sonra neler yapılmalı onu düşünüyorum! Örneğin artık gözlemlerimi ilgili kurumlara fax çekerek gerekirse imza toplayarak ve medyayı kullanarak ilgili makamların dikkatini çekebileceğimizi düşünüyorum.
Bir sporcu olarak tdf her yaptığının doğru olmadığını ve eleştirme ve şikayet etme hakkımızın olduğunu duygusal
davranılmaması gerektiğini düşünmekteyim.

Saygılarımla

İDOSK - İstanbul
Murat Sevindik

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Nedim URCAN

Date: Wed, 18 Jul 2007 14:30:36 -0700 (PDT)
Subject: [ytudak] milli takim

son kez bir sey daha eklemek istiyorum....

bu sporculara milli sporcu ya da milli takim demekte zaten TDF nin bu konudaki bilgi ve tecrubesini ortaya koyuyor zaten.

IKINCI BOLUM
Esas Hukumler

Temsil gorevinin verilmesi
Madde 5 — Genel Mudurluge bagli federasyonlarda temsil gorevi, ilgili federasyonun secimi ile Genel Mudur ve/veya Bakan onayi ile verilir.

Ozerk federasyonlarda temsil gorevi, ilgili ozerk federasyonun ana statusu veya talimatlarinda belirtilen sekilde verilir.

Temsil gorevinin yerine getirilmesi

Madde 6 — Temsil gorevinin yerine getirilmis olmasi icin sporcunun yurt icinde veya yurt disinda yapilan uluslar arasi resmi musabakalara ait listelerde isimlerinin olmasi yeterli olmayip, sporcunun musabakalara fiilen katilmis olmasi sarttir.

Milli sporcu belgesi kazanma

Madde 7 — Yurt icinde veya yurt disinda yapilan;
a) Olimpiyat oyunlari,
b) Dunya sampiyonasi,
c) Avrupa sampiyonasi,
d) Akdeniz oyunlari,
e) Universite oyunlari,
f) Genclik Olimpik oyunlari,
g) Uluslar Arasi Askeri Sporlar Konseyince (CISM)duzenlenen Dunya Askeri Oyunlari,
h) Uluslar arasi federasyonlarca duzenlenecek olimpiyatlara katilmayi hedefleyen kalifikasyon, kota ve benzeri
musabakalari,..................

http://www.gsgm.gov.tr/sayfalar/yonetmelikler/yonetmelik_htm/spfaal_milli_sporcu_belgesi.htm

nedim urcan

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi:
Serdar YAĞ

Date: Thu, 19 Jul 2007 09:40:07 +0300 (EEST)
Subject: [ytudak] milli takim uzerine bir seyler daha...

Ben asagidaki maili yazdigimda TDF hala listeyi aciklamamisdi. Bu yazi listeye dustukten sanirim yarim saat kadar sonra TDF listeyi apar topar acikladi. Ve bir baktim ne yazdiysam dogru cikmis...

Yani ???

Yani birbirimizi kandirmanin faydasi yok... Yurt disina yandaslarini goturmek icin bir takim olusturacaksin ve bu takima kilif uydurmak icin yalan yanlis bir yazi yazip kuluplerden isim isteyeceksin, bu yazida milli takim ifadesini hic kullanmayacaksin, iste 2 adet yurtdisinda daga gidilecek, 2 isim de siz bildirin diyeceksin, sonra yandaslarindan
olusturdugun takima huviyet kazandirmak ve pohpohlamak icin kurallara uyduguna bakmadan MILLI TAKIM diyeceksin...

Adama gulerler... Beyler kendinize gelin. Oturdugunuz makama saygili olun...Adinin basinda Turkiye olan bir makamda bu kadar sorumsuz hareket etmeye hakkiniz yok.
Isim istediginiz kuluplere cevap vermekten bile bihabersiniz, saygisizsiniz. O makama yakismiyorsunuz cekin gidin...

Yaptiginiz isler bir gun basiniza bir balyoz gibi duser, ne oldugunzu bile anlayamazsiniz...
Ezberlediginiz istatisitiki rakamlarin disinda konusacak bir seyiniz ve savunmaniz olmadigi icin yeni yetmeleri konusturuyor ve silahsor gibi ortaya suruyorsunuz. Onlarda sizleri savunmaya calisirken komik oluyorlar... O genclere 4-5 yildir TDF nin kesesinden daglara goturmenin bedelini boyle odetmeyin, kullanmayin gencleri yaziktir, ayiptir...

Eger bu ulkede sozde Milli takima girmenin yolu diyet odemeye kadar giderse yazik ki yazik...
Simdi soruyorum yeniden TDF yetkililerine, 19 bin kusurlardan bahsettiginiz ve icinde 5000 adetten fazla oldugunu bildigim lisansli sporcudan ve TDF egitimini tamamlamis bayan dagcilardan bu milli takima girebilecek yetenekte kimse yokmu idi. Yoksa hic biri gitmekmi istemedi.
Yoksa yoksa diyetmi odemediler...

Daha gecen yil Everest' e ayni anda 4 kizimizin birden ciktigi bu ulkede TDF nin bu takima layik sporcusu yokmu?

Soyleyin ERKEK MILLI TAKIM uyeleri, nerde bayanlar???

Iste siz bu kadar dar kafali ve dusuncesizsiniz ve o makama yakismiyorsunuz... Cekin gidin ve artik fakirlik edebiyati ile boluculuk yapmayin...

Yoksa baska bir yazimda durumlari cok iyi oldugu halde TDF kesesinden sebeplenenlerini yazacagim bilesiniz....

serdar yag <yagserdar@yahoo.com> wrote:
Tarihi: Fri, 13 Jul 2007 15:59:01 +0300 (EEST)

Kimden: serdar yag <yagserdar@yahoo.com>
Konu: Yanıt: [ytudak] milli takım
Kime: ytudak@yahoogroups.com

Ama Menderes abi nasil aciklasinlar ayiplarini sende cok oluyorsun yani...

Simdi cikip listenin basinda TDF baskani varsa, ayip olmazmi...
Koskoca bir Federasyon baskani Milli Takima sporcu diye secilmis ise nasil aciklasinlar.

Ve listede vefa borcu odenen ve hepimizce malum isimler siralanmis ise. Bir yanlislik yaptilar. Milli takim sectik diye agizlarindan kacti, sende ustlerine cok gidiyorsun be abi.

Simdi sen olsan 11-12 Kasim toplantisinda salona gonderdigin kisileri ve yakinlarini almazmisin bu seckin milli takima? alirsin...

Seni her yerde takip eden, cantani tasiyan kisileri almazmisin milli takima? alirsin..

Listenin yasini basini almis genclerden!!! olusmasi da yatay tabana yayilma icin guzel bir ornekse tabiki aciklamada biraz tereddut olabilir :smiley:

Cok buyutme bu konulari be Menderes abi :smiley:

Canim Turkiyem, sen nasil insanlar tarafindan yonetiliyorsun ve hala dimdik ayaktasin.... Selam olsun herkese.

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi
Hakan Koyuncu

Date: Thu, 19 Jul 2007 04:35:51 -0700 (PDT)
Subject: [zirvedagcilik] Milli Takima Girme Kriterleri

Milli Takima Girme Kriterleri;
1- TDF Genel Baskani olmak
2- TDF Yonetim Kurul Uyesi olmak
3- TDF Yuksek İrtifa Kurulunda olmak
4- TDF İl Temsilcisi olmak
5- TDF Eğitmeni olmak
Yukaridaki 5 maddeden olusan gorevlerden birinde iseniz Milli Takim a secilme sansiniz epey yuksek. Ehh birazda dagcilik tecrubeniz varsa ayrica Agri ve Demavent’ e de ciktiysaniz buyurun Milli Takıma.
Yukarida yazan mevkilerin görev tanimlarini herkes biliyordur herhalde. Örneğin;

Yüksek irtifa Kurulu

Madde 23- Federasyon başkanının teklif edeceği dağcılık sporu ve yüksek irtifa deneyimi olan en az üç kişiden oluşur.

23.1- Görevleri
23.1.1- Yurtiçi ve yurtdışında yapılacak olan yüksek irtifa tırmanılışları için gerekli olan bilgileri toplamak.
23.1.2- Tırmanışlara katılacak sporcuların tırmanış öncesi hazırlıklarını yapmak.
23.1.3- Tırmanış için gerekli olan malzeme ihtiyacını belirlemek.
23.1.4- Eğitim ve Teknik kurulla işbirliği yaparak çalışmalar yapmak.
23.1.5- Tırmanışlar öncesi antrenman programları yapmak.
23.1.6- Tırmanışa katılacak sporcuların hazırlık dönemlerinde gerekli testlerin uygulanmasını yönetim kuruluna önermek.

Neymis kisaca bu kuruldaki arkadaslarin gorevi, yuksek irtifa tirmanisina gidecekler icin butun altyapi calismalarini yapmak, tirmanisa gidecek sporculari faaliyete hazirlamak. Peki bizim kurul ne yapiyor. Kendileri icin faaliyet planliyor. O yuzden bu gorev tanimlarinda bir eksik var sanki. Bu kurulda gorevli olanlar direk Milli Takima secilip yuksek irtifa tirmanislarina katilirlar diye de bir madde olmaliydi. Kendin pisir, kendin ye.

Birde TDF nin Teknik Kurul diye bir kurulu var. Bu ne isler yaparmis bir bakalim;

Teknik Kurul
Madde 15- Federasyon Başkanının Teklif edeceği çoğunluğu Eğitmen Belgesine sahip en az 3 kişiden oluşur.
15.1- Görevleri
15.1.1- Spor dalı ile ilgili teknik konularda istişarelerde bulunmak.
15.1.2- Milli takıma çağrılabilecek sporcular hakkında Federasyon Yönetim kuruluna görüş bildirmek.
15.1.3- Teknik konulardaki ihtilaflarla ilgili görüş belirtmek.

( devamini merak edenler TDF web sayfasindan talimat ve Yönetmelikler kısmından okuyabilirler )

Bu kurul Milli Takim Sporculari icin yonetime nasil gorus bildirdi merak ediyorum. Ne desin ki adamlar Milli takim yonetimden olusuyor zaten. Bu arkadasin kondisyonu kotu yada tecrubesi yeterli degil diyecek hali yok ya.Teknik kurul gorevini iyi yapmis helal olsun.
Bu Teknik kurul bir de uzun zamandir Turk dagcilarinin kafasini kurcalayan yükseklerde Bolt kullanimi ile ilgili calissa ne guzel olur. Ama bu milli takim secmelerinden pek zaman bulamadi herhalde. İnsanlar gelsin, istedikleri gibi daglarimizi boltlasinlar, bazilari gelsin o boltlari soksun, tartismalar, kavgalar, mahkemeler. Film guzel, oyuncular da kaliteli TDF ye de kenardan izlemek dusuyor. Hele bir film bitsin ondan sonra goruslerini bildirirler herhalde.
Bu konu Teknik Kurulun görevlerinden biri. Bu kuruldakiler neden gorevlerini yapmiyorlar.Butun bu tartismalara nihai bir son vermiyor. Bu konu hakkinda gorus bildirecek yetkinlikte bunyesinde insanlar mi yok? aralarindan bazilarini taniyorum ve boyle olmadigini da biliyorum ama neden bir aciklama yapmiyorlar, fikir bildirmiyorlar? bildiriyorlar da yönetim mi onlerini tikiyor? bunlar defalarca soruldu ama hala ortada bir aciklama yok. dedik ya film guzel...
Maalesef Turk dagcilarinin sorunlari duymazdan geliniyor. Elestiriler hep kulak arkasi ediliyor. En ufak bir elestiriye bile tahammul yok. TDF web sayfasinda herhangi bir konu hakkinda yorum kismina hele bir elestiri yapin aninda ucuruluyor. Sadece saksakcilar yazabiliyor.Bizlerin bu islerden bes kurus menfaati yok. Tek istedigimiz ulkemizde dagciligin ust seviyelere tasinmasi. ne olur artik bu sorunlara bir an once son verin. Kurullarinizi calistirin, yoneticilerinizi calistirin. Calismayan, gorevini yapmayanlari devre disi birakin. O mevkilere calisan, hak eden insanlar otursun. sorun degil cozum uretin.
Milli Takima secilen arkadaslar ile ilgili hic bir sIkintim yok. Eminim hepsi tecrubeli ve degerli arkadaslardir. Bizlerin istedigi bu secimin daha adil daha seffaf yapilmasi idi. yoksa Ahmet gitmis Mehmet gitmis onemli degil. Kim giderse gitsin Milli Takim icin elinden gelenin en iyisini yapacagindan kuskumuz yok. ama bu resmen TDF Takimi oldu. iste bizim tepkimiz buna. adina boyle deseydiniz bu elestirilerde olmazdi emin olun. Milli Takim olunca yapilan bu adaletsizlik insanin kanina dokunuyor ama...
TDF takimina tirmanislarinda basarilar...

Hakan Koyuncu

ALINTIDIR.!!

Yazı Sahibi
Ahmet KÖKSAL

Date: Thu, 19 Jul 2007 18:15:44 -0000
Subject: [ytudak] TDF Hakli..

Yurtdisi tirmanislari yapmaya gidecek olan ekiplere "milli takim" diyerek kuyuya tas atan arkadas. Hay Allah senin mustahakini versin. Bu tartisma senin yuzunden patlak verdi.

Bunun disinda, bu olayla ilgili olarak TDF'nin yaptigi her sey dogru ve tutarlidir.

Hakan Sukur ve Haluk Ulusoy benzetmesiyle Alaattin Karaca'ya elestiri getirilmis. Enteresan. Lutfen soyler misiniz, milli futbol takiminin karsilasmalarini Haluk Ulusoy evinden mi izliyor, yoksa yerinden mi?

Hangi kalabalik yuksek irtifa tirmanis ekibinde kafile baskani ve yoneticisi yoktur ki? Hatta dagcilik ansiklopedilerinde, hic
tirmanmadigi halde, ekspedisyon lideri olarak sohret yapmis Dr. Karl Herrligkoffer'i bulabiliriz. Dolayisiyla bu ekiplerde, TDF baskan ve yoneticilerinin bulunmasi dogru ve anlamlidir (elbette yonetici/sporcu oranlarinin korunmasi ve kafilede ayrica bir yonetici kadrosu bulunmamasi kaydiyla). Dahasi, bu durum yoneticilerin sorumluluklarina sahip ciktiklari anlamina gelir.
Sorun, sporcularin secilme yonteminden kaynaklaniyor gibi gorunuyor.
Ancak, hic kivirmayacagim, TDF bu konuda da kendi acisindan tutarli davranmistir. Bu tur bir ekip tirmanisinda en onemli faktor ekibin uyumlu davranmasidir. TDF de, kendi anlayisina gore uyum icinde tirmanacak bir ekip kurmustur.

Nasuh Mahruki, baskan adayligi surecinde, "sorumlu oldugu sistemlerde sorun cikaran insanlari barindirmayacagini" ifade
etmisti. Kesinlikle dogrudur, altina imzami atarim. Sorun su ki, Alaattin Karaca da ayni seyi yapmaktadir. Kendi acisindan dogru ve tutarlidir.

Bu konuya hak, hukuk, vergilerimiz, bilmemne gozuyle bakmanin anlami yoktur. Inanmayan idare mahkemesine gitsin. Ote yandan, fakir fukara edebiyati yapan sulu zirtlak mesajlar gondermek de abesle istigal, bildigim kadariyla hic kimsenin daga cikma zorunlulugu yok. Ben nasil balonla dunyayi gezen adamlara kufur etmiyorsam, hic kimsenin de daga motorla giden adamlara kufur etme hakki yok, ister yuruyerek gider, ister ferrariyle gider, hic kimseyi ilgilendirmez. Kamusal kisilik ile ozel kisiligin farkli kavramlar oldugunu anlayin artik.

Bence TDF'nin yapmasi gereken sey, kendisinin disinda olusmus/olusacak olan yuksek irtifa takimlarina da destek vermek
olmali.
Polonya dagciliginda da bunun ornekleri gorulmustu.

Nasuh Mahruki ve Yilmaz Sevgul baskanliginda bir yuksek irtifa takimi olusturulsun ve TDF'den destek istensin. Destek verilmez ise ilk tepkiyi gosterecegime soz veriyorum.

Sevgi ve saygilarimla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR