Türkçe Üstüne

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan balum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,046

balum

Yalan Dünya
Yer
Ankara
Osman Bey, sabah saat 7.00'de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini
açtı. Puffy
yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını çıkarıp
Adidas terliklerini giydi. WC'ye uğradıktan sonra banyoya geçti. Clear
şampuan ve Protex sabunuyla duşunu aldı. Colgate ile dişlerini fırçaladı.
Rowenta ile saçlarını kuruttu.
Bill's gömleğini ve Pierre Cardin takımını giydi. Lipton çayını içti.
Sony televizyonda medya özetlerini ve flash haberleri izledi. Citizen kol
saatine baktı. Aile fertlerine 'çav' deyip Hyundai otomobiline bindi.
Blaupunkt radyosunu açarak, rock müziği buldu. Ağzına bir Polo şeker attı.
Şehrin göbeğindeki Mega Center'daki ofisine varınca, Fujitsu-Siemens
bilgisayarını çalıştırdı. Microsoft Excel'e girdi. Ofisboy'dan
Nescafe'sini istedi. Saat 10.00'a doğru açlığını yatıştırmak için
Grissini yedi.
Öglen Wimpy's Fast
Food kafeteryaya gitti. Ayaküstü, Coca Cola ve hamburgeri mideye
indirdi. Camel sigarasını yakıp Star gazetesini karıştırdı.
Akşamüzeri iş çıkışı Image Bar'a uğrayıp JB'sini yudumladı, sonra
köşedeki Shopping Center'a uğradı. Eşinin sipariş ettiği Persil Supra
deterjan, Ace çamaşır
suyu, Palmolive şampuan, Gala tuvalet kağıdı, Sprite gazoz ve Johnson
kolonyayı alarak kasaya yanaştı. Bonus kartıyla ödemeyi yaptı.
Hafta sonu eşi Münevver'le Galleria'ya giden Osman Bey, Showroom'ları
dolaşıp Kinetix ayakkabı, Lee Cooper blue jean satın aldı. Akşam evde bir
gazetenin verdiği TV Guide'a göz atan Osman Bey, kanallar arasında zapping
yaparak, First Class, Top Secret, Paparazzi gibi programlar izledi.
Aynı anda
Outdoor dergisini karıştırdı. Saat 22.00'ye doğru TRT'de
Türk dili üzerine bir panel başladı. Uykusu gelen
Osman Bey, televizyonu kapatıp yatak odasına geçerken, kendini mutlu
hissetti.
"Ne mutlu Türk'üm diyene!" diye gerindi ve uyudu.
Hala da uyuyor. Ne zaman uyanacağı belli değil.

Ynt: Türkçe Üstüne

Yıl: 1965

"Karşıma aniden çıkınca ziyadesiyle şaşakaldım ve mütehassis oldum... Nasıl bir eda takınacağıma hükûm veremedim, adeta vecde geldim. Buna mukabil az bir müddet sonra kendimi toparlar gibi oldum, yüzünde beni fevkalade rahatlatan bir tebessüm vardı... Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yıl: 1975

"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ve hislendim.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."

Yıl: 1985

"Karşıma aniden çıkınca fevkalade şaşırdım ve duygulandım.. . Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lakin kısa bir süre sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."

Yıl: 1995

"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ve duydulanımlandı m... Fena halde kal geldi yani.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim... Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selam' dedim.."

Yıl: 2006

"Abi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yani ve duygudurumum kabardı... Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fena göçeriz dedim, enjoy durumları yani... Ama concon muyum ki ben, baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin... 'Hav ar yu yavrum?'"

Yıl: 2016

"Ven ay vaz si hör, ben çok yani öyle işte birden ve çok imoşınıllaştım... Off, ay dont nov abi yaa... Ama o da bana öyle baktı, if so aşık len bu manita.. 'Hay beybi..'"

Yıl: 2026

"Onu görselimde duyumsayınca imgelemim almadı ve duyalamam tutarıklandı, ben çok yani öyle işte birden ve çok kabarık oldum... Off, ekinsel körlük zihinsel anlığımı kapımsadı... Ama o da bana öyle baktı, bu XY bana kesin sevili... 'Herkese mrb..'"

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR