Tüm Araçlar için Şnorkel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karakoosh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 642
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,707
Ynt: Tüm Araçlar için Şnorkel

şnorkelim şuan itibarı ile elime ulaştı aracım kaportada çıktıktan sonra resimlerini paylaşırım.önder bey tekrar teşekkürler...

Etiketler

Herkesin snokeli hayırlı olsun... :smiley: :smiley:

Çabuk davranamadım... Benimkide inşallah hafta içinde elimde olacak... Hemen taktıramayacağım ama... :-[ :-[

Vuslatım biraz bekleyecek yani... ;D ;D

Olsun, geç olsun güç olmasın ;)

Teşekkürler Önder bey...

Su an sanayideyim Zj me montajını yapıyoruz resimler aksama geliyor tekrar tskler büyük insan malzeme cine göre çok iyi montaj kolay kilavuz sablonları tamam daha ne olsun

bugün şnorkelimin montajını yaptırdım şablonları vidaları ile eksiksiz idi. Tekrar teşekkürler.
[attachment=1]
[attachment=2]
hava filtre kazanına köşeden delik açıldı

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_1697-20110514.JPG

IMG_1703-20110514.JPG

IMG_1712-20110514.JPG

IMG_1713-20110514.JPG

IMG_1714-20110514.JPG

çamurluk içinde sanırım şnorkel için fabrikasyon olarak bir delik bırakılmış ve plastik bir parça ile kapatılmış burası o nedenle delmeye gerek kalmadı

[attachment=1]

[attachment=2]

farın arkasında çamurluk içinden çıkan plastik parça
[attachment=3]
[attachment=4]
kafa kısmı için cam kenarındaki fitiller çıkarıldı ve metal bir plaka vardı o da çıkarıldı ayak oraya monte edildi perçin ile

[attachment=5]

IMG_1715-20110514.JPG

IMG_1716-20110514.JPG

IMG_1717-20110514.JPG

IMG_1718-20110514.JPG

IMG_1719-20110514.JPG

[attachment=1]
[attachment=3]
[attachment=2]
[attachment=4]

hava filtre kazanı kutudan çıkan parça ile silikonlanıp kapatıldı

[attachment=5]

IMG_1720-20110514.JPG

IMG_1721-20110514.JPG

IMG_1722-20110514.JPG

IMG_1723-20110514.JPG

IMG_1724-20110514.JPG

çamurluk içinden görünüm

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

ve final....

[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_1728-20110514.JPG

IMG_1729-20110514.JPG

IMG_1730-20110514.JPG

IMG_1725-20110514.JPG

IMG_1727-20110514.JPG

Çok teşekkürler Mert...
Şahne anlatım... Bravo...
Güle güle kullan...

Montaj yaparken bunlar çok faydalı olcak bize...

Bişey sorcam....

Benim makina 95, seninki gibi Amerikan versiyonu, yani çamurlukta sinyal yok...

Şablonu koyarken nereye sonlandırmak gerekir şablonu?

Resimde tam anlayamadım ama,

Foto zamanında,

Şablonun arka kenarı bantlanmamış olduğu için havada galiba...

Şablonun Arka Kenarı, Çamurluğun Dik İnen Kapı Kenarına Sıfırlanıyor galiba...

Doğru mudur?

Bide,

Şablonda büyük deliğin açılacağı kısım işaretli mi? Göremedim.....

Sağol....

IMG_1703-20110514.JPG

Abi dediğin gibi sablon canuyordum dik inen kısmına sifirlaniyor arti Camurlugun bombeli kısmının üstüne de sifirlaniyor büyük delik için adamlar merkezleme noktası koymuşlar biz ona göre ölçtük biçtik havalı testere ile kestik. Ama aslında su yuvarlak matkap ucuna takılan daire seklinde delik açan uçlar var adı gelmedi aklıma klima montajı yaparken duvarı deliyorlarya ondan iSte o uclarla yapmak lazım biz sürekli deliği genisletip tutturma yoluna gittik

mertbirincioglu' Alıntı:
Abi dediğin gibi sablon canuyordum dik inen kısmına sifirlaniyor arti Camurlugun bombeli kısmının üstüne de sifirlaniyor büyük delik için adamlar merkezleme noktası koymuşlar biz ona göre ölçtük biçtik havalı testere ile kestik. Ama aslında su yuvarlak matkap ucuna takılan daire seklinde delik açan uçlar var adı gelmedi aklıma klima montajı yaparken duvarı deliyorlarya ondan iSte o uclarla yapmak lazım biz sürekli deliği genisletip tutturma yoluna gittik

Ok iki gözüm :smiley:

Sağol.... Denedin mi bugün? Atlasaydın bi havuza ;D ;D

Alfonse' Alıntı:
Ok iki gözüm :smiley:

Sağol.... Denedin mi bugün? Atlasaydın bi havuza ;D ;D

yok abi nerdeeeeeee ...yalnız şnorkelin tepesini naylon torba ile kapattım normalde hava almaya motorun stop edip durması gerekmiyor mu. Ben kapattığım halde gaz verince şnorkelin sol dışta kalan kısmı içine doğru esnedi ve bi yerden hava almaya devam etti neden ola ki acaba?

Mert, o kadar kuvvetli negatif basınçla içeriye doğru o kısmı esnetmesi normal...
Tahmin ediyorum tüm hava hattındaki birleşim yerlerinden esnetip almıştır havayı...
Veya orjinal deliği kapadığın, mastikleyip taktığın dörtgen kapağı esnetmiştir....

Bu testte sorun yok ama... Snorkelin amacı hava giriş yerini sudan yukarı almak zaten...

Hatta delik yoksa, veya bu test ile meydana gelmediyse problem yok...

Bence şöyle test et....

Kafayı çıkar... Borunun tepesini 4/5 felan kapa, hava zor girsin... hava hattını kulağınla takip et... bi yerden hava alıyorsa duyarsın...

fren hidrovakına giren vakum hortumunu çıkardığındaki ile aynı ses olmalı... (yani, daha doğrusu, o sesten biyerlerde olmamalı)

Evet,
Hava almadığında motorun stop etmesi lazım...
veya eksozu tıkadığındada stop etmesi lazım...

Ama 1600cc 4 siindir makina değilki bu...
Toplam 5200cc emme ve sıkıştırma çap strok/hacme sahip silidirlerden bahsediyoruz...
1600 felan 4 patlarlara göre çok fazla basınçla emiş ve eksoz yapar yani...

Elbet hava alış o şekilde kapandığında --bi yerleri zorlayıp-- hava alacak delik bulacak veya açacaktır...

Motor kompartmanındaki orjinal körüklü borunun ağzını bile tıkasan ya throttle body' nin kafasına takılan plastik parçayla birleştiği yerden felan, biyerde esneme yapıp delik açacaktır.

snorkeli test ederken amaç,
snorkel ağzı ile orjinal sistem arasındaki koridorda çok rahat hava/su girebilecek zayıf bi delik/aralık olmadığından emin olmaktadır...

Senin yaptığın gibi tamamiyle ağzı kapatıp zorlarsan emişi, elbet plastik aksamda bi yer fire verecek...

bence o mastiklediğin kapağı, körüklü borunun birleştiği yerleri v.s. bi kontrol et, açma yapmış mı?

Alfonse' Alıntı:
Evet,
Hava almadığında motorun stop etmesi lazım...
veya eksozu tıkadığındada stop etmesi lazım...

Ama 1600cc 4 siindir makina değilki bu...
Toplam 5200cc emme ve sıkıştırma çap strok/hacme sahip silidirlerden bahsediyoruz...
1600 felan 4 patlarlara göre çok fazla basınçla emiş ve eksoz yapar yani...

Elbet hava alış o şekilde kapandığında --bi yerleri zorlayıp-- hava alacak delik bulacak veya açacaktır...

Motor kompartmanındaki orjinal körüklü borunun ağzını bile tıkasan ya throttle body' nin kafasına takılan plastik parçayla birleştiği yerden felan, biyerde esneme yapıp delik açacaktır.

snorkeli test ederken amaç,
snorkel ağzı ile orjinal sistem arasındaki koridorda çok rahat hava/su girebilecek zayıf bi delik/aralık olmadığından emin olmaktadır...

Senin yaptığın gibi tamamiyle ağzı kapatıp zorlarsan emişi, elbet plastik aksamda bi yer fire verecek...

bence o mastiklediğin kapağı, körüklü borunun birleştiği yerleri v.s. bi kontrol et, açma yapmış mı?

abi yarın gene gideceğim aynı yere mecburen davlumbazı takmayı unutmuşlar orada kalmış o ara bağlantıları gözden geçireceğim tekrar

Ok...

Ama o içeri takılan parça yüzünden davlumbaz sığarmı ki?

Bide davlumbazı takarken kullanılan tırnaklardan gerekirse beni ara... Orjinalleri çok pahalı, bilmem kaç €... Benim söyleyeceğim markanınkiler 40 kuruş... Aynıları tamponlardada kullanılıyor... ;D ;) ;D ;) ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri