Tripod Seçerken

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orcrown Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,383

orcrown

Yeni Üye
Yer
Antalya
Arkadaşlar İzmir'de bir dükkanda Digipod A 2841 P marka Attitude serisi bir tripod buldum.Fiyat oldukça iyi Görünüyor (145,00 TL). Tripod konusunda fazla bir bilgim yok. Pentax K10 D kullanıyorum. Bu konuda her türlü bilgiye ihtiyacım var. Yardım bekliyorum. Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Tripod

Tripod alırken 3-4 şeye dikkat ederim. Yapıldığı malzeme, ağırlık, kaldırabildiği maksimum ağırlık. Kalite dayanıklı ama hafif birşey olmalı. Ağırlık ne kadar artarsa taşıma ihtimaliniz o kadar düşer. Gezileriniz dayanılmaz olur. Kaldırabildiği maksimum ağırlığı aşarsanız da, makineyi ayarlayıp bıraktığınızda 1-2 milimetre bile olsa kayma olur. Bendeki eski 30-40 liralık öyleydi mesela.

Sizin almak istediğinize gelirsek 1.45kg idare eder gibi. Taşıma kapasitesi 4kg. Bunu dikkate alın. Normalde güzel bir tripoda benziyor. Bi de kafa varmı yanında. Mesela şu ilanda birisi 110$'a ikinci el satıyor.

http://www.sahibinden.com/digipod_a-2841p_tripod_top_kafa_cantali_set-80WQQaXQQ13421630WQQpXQQdisplayitem

Sayın Mezzy, yanıtınız ve bilgiler için teşekkürler. Sizin gönderdiğiniz ilandaki tripod sanıyorum kullanılmamış sıfır bir tripod için. Ayrıca ben bilgileri eksik yazmışım. Sözünü ettiğim tripodun taşıma kapasitesi 4 kg ve BH-18N kafa ile birlikte satılıyor.(http://www.digipod.com.cn/en/product/detail.asp?productId=2726) Kafanın ağırlığı 0,422 kg ve taşıma kapasitesi 12 kg. Benim aklımı kurcalayan soru şu : Tripod taşıma kapasitesi 4 kg fakat kafa taşıma kapasitesi 12 kg. Bu fark tripodun performansını nasıl etkiler (olumlu ya da olumsuz) ? Yardımınız için teşekkürler.

Bence problem olmaz gibi. Yalnız 12 kiloluk nası bi objektif koyacaksanız artık :smiley: 4 kiloyu geçtiğinizde sanırım eğik zeminlerde devrilme ihtimali olabilir. Mesela ufacık bi rüzfarda dağılabilir gibi.

Sanıyorum devrilme konusunda haklısınız.Ancak o kadar ağır bir objektife sahip olabileceğimi sanmıyorum.Ayrıca tripodun her bir ayağı diğerlerinden bağımsız olarak 24, 55 ve 80 derecelik açılarda ayarlanabiliyor. Bu da bir avantaj olsa gerek.Ne dersiniz?

Tripodu hızlı kurmayacaksanız avantaj tabi. Daha prof olduğunu gösteriyor. Ben Slick pro 340dx kullanıyorum. 150 lira falandı aldığımda. Güzel bir ürün.

Merhabalar

Bugun bahsi geçen tripodu Hayyam İşhanından /İstanbull 140 YTL ye aldım.
Oldukça güzel. En azından bu fiyatlarda olan tripotlarla karşılaştırılınca çok üstün olduğu ortaya çıkuyor.
Bence gönül rahatlığı ile alınabilir.
Böyle ekipmanlar bir defa alınıyor.

Saygılar.

Not: Bu kafa 12 kg hayatta taşımaz. 4-5 kg ideal olduğunu düşünüyorum.

kafanın tasıma kapasitesi ne kadar yuksek olursa o kadar rahat edersiniz.. genelde o degerler kamera yere paralelken saglanıyor, kamerayı asagı yada yukarı dogru sabitlemeye çalıstıgınızda o kapasiteyi saglayamıyorlar.. hele makroda 1mm kayması insanı çileden çıkarıyor..

http://www.bhphotovideo.com/c/product/469077-REG/Arca_Swiss_801103_Monoball_Z1_sp_with.html ben bu kafayı kullanıyorum tasıma kapasitesi 59 kg, oysa kullandıgım en agır lens 300mm 2.8..

Ynt: Tripod Seçerken

digipod a2841p marka tripodu İzmir'de görüp, inceleyebileceğim yer neresi acaba? izmir'de kenarda köşede kalmış, bilinmeyen, fotoğraf makinesi aksesuarları satan yerler biliyorsanız paylaşabilir misiniz? saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,650
Kaydolan Son Üyemiz
alkocburak

Çevrimiçi üyeler

Geri