Tren Kart

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,939
Ynt: Tren Kart

Tartışılan konuyu bölmeden bir parantez olarak başka birşeyi paylaşmak istiyorum. Gezi planları yapılırken dikkate alınması gereken konu. Ülkemizin demiryollarına verdiği değer ya da değer veremezlik. Bu değer vermezlik istasyon bankında gecenin bir yarısı Anadolu ayazında saatlerce tren beklerken bizi yakalayacak.
Kısaca hikaye şu; Geçen haftasonu Eminönü'ne gitmek gerekiyordu yanıma da oğlumu da (Kerem 9 yaşında) alıp geçtim. Geçmişkende oğlumu Sirkeci Garına ve Tren Müzesine götürmek istedim. Garı biraz gezdirdikten sonra müzeye girdik. Karanlık bir mekan bizi karşıladı. Soğuktan büzüşmüş, kafasında beresiyle oturmakta olan görevliye "Hayırdır" diye sordum. "Sabahtan
beri elektrikler yok saat 3'ten öncede gelmeyecekmiş" cevabını aldım. " Peki jenaratör yok mu?" " Yok". İçeride ki birkaç turist camlardan süzülen gün ışığıyla sergilenen eserleri inceliyordu.
( Dağılan banliyo treninden merak edip giren yok. Müze yerine gsm bayisi olsa daha çok gelen olur. Nokai bilmem kaç geldi mi?...) Garın bilet kesilen bölümlerine de baktım oralar da aynı karanlıktan nasibini alıyordu Allahtan oğlum çocuksu bir sevinçle herşeyi dikkatlice inceledi,sıkılmadı, anı defterine izlenimlerini yazdı. . Şahsi olarak böylece günü kurtarmış oldum. Oğlum tamda şu an Başkent Ekspresi- YHT aktarmalı olarak Ankara yoluna çıkmak üzere.Umarım yol da bir aksilik olmaz da çocukta ki tren sevgisi henüz yeni başlamışken bitmez.

Etiketler

Malum yazın okul derdi bittiğinden ben daha uzun soluklu birşey düşünüyorum.
İstanbul çıkışlı olmak üzere ;

Eskişehir-Konya-Adana-Maraş-Antep-D.Bakır-Batman-Tatvan(Batman - Tatvan arası karayolu)Elazığ-Erzincan-Kayseri-Ankara-Zonguldak-İstanbul

Tabi şuanlık sadece plan.Ama gerçekleşme ihtimali %70lerin üzerinde :smiley:

Vallahi okulu bırakasım var. Dönem içinde okul ve iş, yazın staj derdi. Bugün süper loto çekiliyor. Bu sefer çıkacak hissediyorum :D Okulu bırakıp tüm dünyayı gezeceğim :D

Konunun ve teklifimin ilgi görmesi beni heyecanlandırdı. Asgari müşterekde anlaşacağım arkadaşlarla bu geziyi yapabileceğimizi ümit ediyorum. Mayıs ayı benim için uygun görünüyor.

hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyo trenci arkadaşlar gezi planlarına ne oldu ben bu hafta cumartesi trenle ankaradan istanbula gidecem fenerbahçe kasımpaşa maçına gidiş hızlı tren artı başkent ekspresi dönüşü de yataklı ankara ekspresiyle yapacam baya özlemiştim treni bu sene ilk kez bineceğiz

Okullar başladı ya iş ve okul arasında pek fırsat olmuyor :smiley: Benim yerime de bağır özlemişimi stadı :D 5 yıl oldu gitmeyeli stada :smiley:

Medford,
Seninle tanışmak ve Kadıköy'de ağırlamayı çok isterdim ama çok sıkışık zaman diliminde geliyorsun. Geniş bir zaman da İstanbul'a yolun düşerse lütfen bilgim olsun.
selimkizilboga@hotmail.com

redbull34' Alıntı:
Medford,
Seninle tanışmak ve Kadıköy'de ağırlamayı çok isterdim ama çok sıkışık zaman diliminde geliyorsun. Geniş bir zaman da İstanbul'a yolun düşerse lütfen bilgim olsun.
selimkizilboga@hotmail.com
CANIN SAĞOLSUN KISMET BU BELLİ OLMAZ DÜNYA KÜÇÜK BELKİ Bİ YERDE KARŞILAŞIRIZ

Farkettiğim kadarıyla herkes bu konuda kararlı , fakat biraz daha fazla bilgi alışverişi lazım gibi. İllaki herkesin kafasında belli başlı sorular vardır.
Ayrıca bu yaz "Uzun Soluk Geziler" bölümü dolacak gibi gözüküyor. :smiley:

bilalsabirli' Alıntı:
Farkettiğim kadarıyla herkes bu konuda kararlı , fakat biraz daha fazla bilgi alışverişi lazım gibi. İllaki herkesin kafasında belli başlı sorular vardır.
Ayrıca bu yaz "Uzun Soluk Geziler" bölümü dolacak gibi gözüküyor. :smiley:
çok haklısın bence herkes kararlı ama kafasında bir çok soru var benim de öle her hafta kendime göre başka yerler belirliyorum iznim toplam 10 gün artık 10 günde nereler olursa doğaçlama olacak bişeyler yola çıktıktan sonra gerisi gelir burda ne kadar plan yapsan yalan olur o yüzden aklıma geldikçe yeni yerler not alıyorum kafa dengi bir arkadaşda bulabilirsem o tarihlerde ii olur olmazsa da alır sırtçantamızı çıkarız yola

Ya mesela şu Mardin'de istasyon varmı :smiley: var diyolar yok diyolar :smiley: Mardin gibi muhteşem biyeri kaçırmak istemeyiz dimi? :smiley:

maedin de istasyon Osmanlı ile beraber gitti.Şimdi ise istasyon diye bir yer var ama sadece yer.Kendi yok.Eskiden Hicaz yolu diye bir yol varmış.halada sureden öteye kısmen var olan yerler var.Ama Mardin de YOK.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR