Trap'ta altın madalya Türkiye'nin

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turan tactical Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,096

turan tactical

Ana Kamp
Mesajlar
51
Tepkime Puanı
0
Yer
TR
Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/tuzun-12-den-vurdu/spor/haberdetay/23.09.2010/1292481/default.htm

İzmir'deki Trap-Skeet-Double Trap Dünya Kupası Finali'nde, erkekler trap dalında Türkiye’yi temsil eden Oğuzhan Tüzün, finalde sadece bir atış kaçırdı, güçlü rakipleri geride bırakarak altın madalyaya ulaştı.
13 sporcunun katıldığı mücadelede 2008 Pekin Olimpiyatları Şampiyonu Çek David Kostelecky, 2004 Atina Olimpiyatları Şampiyonu Rus Alexey Alipov, 2000 Sidney Olimpiyatları Şampiyonu Avustralyalı Michael Diamond ve 2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Avustralyalı Adam Vella'yla birlikte finale kalan Oğuzhan, 25 atıştan sadece bir tanesini kaçırdı ve 144 puan toplayarak mutlu sona ulaştı.
Tüzün'e madalyası, müsabakaları da takip eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş tarafından verildi.
Milli sporcu tören sonrasında çok mutlu olduğunu belirterek, yeni hedefinin olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu söyledi. Rakipleri arasında olimpiyat şampiyonlarının da bulunduğunun altını çizen Tüzün, "Ülkeme böyle bir mutluluk yaşattığım için benden daha mutlusu olamaz. 2000 ve 2004’te Olimpiyatlara katılmıştım, ancak 2008’de kota sorunu nedeniyle yer alamamıştım. Şimdiki hedefim 2012 Olimpiyatlarına katılıp, olimpiyatta derece almak" diye konuştu.

 

Etiketler