Herkese Merhaba
Sizlerede olurmu bilmiyorum ama bir geziden döndükten sonra bir kaçgün yere göğe sığamıyorum.ruh gibi dolanıyorum.neyse bu sabah uyandığımda ayaklarım yere basıyordu nihayet.
Geziye Gelince; o kadar çok yer gördükki hangisinden başlıyacağımı şaşırdım. Sümelanın insanlara meydan okuyan o yüksekten bakan duruşu,coşanderede yapılan kayganalı kuymaklı halis muhlis trabzon tereyağı
ve bal dan oluşan nefis bir kahvaltı.(o kuymak ne kadar güzel birşeymiş öyle gezi boyunca gittiğim heryerde kuymak istedim)
ve uzungöl ben yeşillikler içinde bir göl beklerken, karlar altında ve donmuş bir göl karşıladı bizi.ve akşamına alabalık ziyafeti(sedat tam 3 porsiyon yedi
) sonrasında kemençe eşliğinde horon teptik. itiraf ediyorum beceremedim. halbuki dışardan ne kadar basit görünüyor.
Hopa ; sabah herkes uyurken yakın bir dağ köyüne küçük bir yürüyüş yaptım.daha önce nadir abinin başlık olarak açtığı seranderlerden bol miktarda gördüm.fotografını çekmek için girdiğim yerde medine teyzeyle tanıştık o karadeniz insanına has sıcakkanlılıkla ( sabah erken olduğu için) 110 yıllık evine kahvaltıya davet etti. ve arkasından ev yapımı baklava ve tavşankanı çay eşliğinde(odun sobası üzerinde yapılmış) doyumsuz bir sohbet
sedatlar telefon açmasaydı daha ne kadar otururdum bilemiyorum.ikramın biri gidiyor biri geliyor. ve ayrılırken bahçesinden topladığı doğal mandalina portakal.
ve Ardahan dolayısıyla Çıldır gölü
Çıldır gölünde şansımıza çok güzel bir festivalle karşılaştık kar buz festivali. göl üstünde atların dört nala koştuğu bir kızak turu yaptık,buz pateni gösterisini izledik ve buz hokeyi karşılaşması
ve Erzurum Palandöken
ilk kayak deneyimini yaşadım burada ve tabii allahın emri bol bol düştüm kar sabanına ikide bir kar kapanı dedim
iyi olduğumu söylediler ama bilemiyorum ..........
ve tekrar Trabzona dönüş ve hıdırnebi muhteşem bir kar manzarası eşliğinde bir kuymak ziyafeti daha
ve Ordu Amasya Ankara ve Beypazarı (bunları daha sonra anlatacağım) ve dönüş yolu
daha öncede dediğim gibi siz bu rotayı takip edin pişman olmayacaksınız
herkese güzel günler
Ayça
Not: fotograf göndermiyorum çünkü sedat ve mert dolaylı yollardan kötü bir fotgrafçı olduğumu ima ettiler
ben artık eşe dosta gösteririm ne yapalım.