Trabzon Gezimden Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan White_Way Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,322

White_Way

Yeni Üye
Yer
Karabük
Atatürk Köşkü
Trabzon'da Soğuksu semtinde küçük bir çam korusu içinde yer alır. Yirminci yüzyılın hemen başında yaptırılmış 1923'den sonra hazineye kalmıştır. Büyük Önder Atatürk 1934 ve 1937 yıllarındaki Trabzon ziyaretlerinde bu köşkte konuk edilmiştir. O'nun ölümünden sonra Trabzon belediyesi tarafından o dönemde kullanılan eşyalarla dekore edilerek Atatürk müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Trabzon'un en yüksek tepesine kurulmuş bu köşke, şehir merkezinden kalkan halk otobüsleri ile ulaşmak mümkün. Son durak zaten köşk. Giriş 2 YTL. Köşk içinde fotoğraf çekmek yasak ama ben görevlinin izniyle çektim, odaları harikulade, bahçesi çok güzel, havadar ve ferah. Yorucu bir Trabzon gezintisi sonrası, akşam üzeri ziyaret edilebilir..

Beğenilerinize...

-----------

kosk.jpg

kosk2.jpg

Etiketler
Ynt: Trabzon Gezimden Fotoğraflar

Uzungöl

Bu seneki yıllık iznimin ilk durağı beni eşsiz doğası ile büyüleyen Uzungöl'dü. Bu fotoğrafı çekebilmek için taşlarla dolu bir yamacı tırmanmak zorunda kaldım ama yukarı çıkıp manzarayı izlediğimde tüm yorgunluğum bitmişti.

Uzungöl'e Trabzon merkezden her sabah 10'da kalkan servislerle 25 YTL gidiş dönüş ücreti ile gidilebiliyor. En son otobüs akşam saat 18'de hareket ediyor. Trabzon ile mesafesi 100km olup 1, 5-2 saate gidilebilmektedir. Yalnız sabahları çok serin olduğu için yazın bile insanı üşütebilen bir havası var, yanınızda bir hırka almanızda fayda var..

Bence, sabah kahvaltınızı yapmadan gelin ve Uzungöl'de melemen ve kuymak eşliğinde leziz bir kahvaltı yapın. Öğle yemeğinde ise tereyağında alabalık ve salata iyi bir seçim olacaktır. Daha sonra göl etrafında hoş bir tur ile yediklerinizi hazmetmeniz hem keyifli olacaktır. Yürüyüş ile birlikte Uzungöl'ün derin doğasının içinde kaybolduğunuzu hissedebilirsiniz..

Uzungol2.jpg

Uzungol1.jpg

Uzungol3.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.