Toyota'lara "Onlar" ve "Biz" Ne Kadar Bedel Ödeyerek Biniyoruz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan çağlar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,002
Ynt: Toyota'lara "Onlar" ve "Biz" Ne Kadar Bedel Ödeyerek Biniyoruz ?..

Güzel çalışma yapmışsınız ama nasıl sinirlenmeyelim ki...
Hele VX 100 leri bedava denecek fiyatlara görünce..
Ya 50000 dolarlık VX 200 ??
??? ??? ???

Etiketler

ötv +kdv de arkadaşlar aşağı aynı arabayı koyuyorum Türkiye ve Amerika.
AYIP BUKADARI..
Amerika 50 bin dolar
Türkiye 143 bin dolardan BAŞLAYAN fiyatlarla

Picture 2.jpg

Picture 1.jpg

150 küsür milyar konulmaz artık üstüne..

Bu konu benim de yarama tuz bastı.
Bir sorum olacak.
Sınır ilinde yaşıyorum.Diğer ülkede istediğim arabayı alabilir miyim? ,alırsam türkiyede kullanabilmek için(plaka çıkartmadan,yabancı plakayla) ne yapmam lazım,nasıl kullanabilirim?

Biliyorum etik değilmiş gibi görünüyor ama sırf aracımın motoru büyük diye zaten verdiğim vergiye bir de yıllık 10.000tl eklemenmesi de etik değil.
Şimdiden teşekkürler.

crona' Alıntı:
depoları sanıldıgı kadar ucuza dolmuyor.20-30 dolar degil en azından. 3 sene önce amerikada benzlikde çalışdıgım icin biliyorum.sadece yarı yarıya türkiye ile:=) ki 30 *2 = 60$ * 1.5 ilede 90 lirayada bi suv deposunu dolduramazsınız.yapılı bi yeni model (şu andaki kasanın bi öncesi) dodge ram mi 99 $ benzin alıp(galonu 2.8$ fln heralde) veridigi 100$ bekleyip bi $üstünü istedigini yaşadım.sanılanın aksine benzin fiyatlarına baya tepki gösteriyorlar ve her yerde olan hizmete deli gibi bahşiş verme olayı bi benzinlikde işlemiyor malesef. ve ayrıca cadillac bi sedan araba gelmişdi 83 model adını tam hatırlamıyorum ama tavanı bez ile kaplı gibiydi(bilen varsa adını) adam hurdalıkdan 300 $aldınıgnı söylemişdi ve beni şoka sokmuşdu...
3 yil önce amerikada benzin fiyati 3.75$ dı galonu bende o sira ordaydim

bu istenen fiyatlar sadece jant lastik fiyatları olmasın.vallaha sinir bozmamak ne mümkün.içlerinde gerçekten çok güzelleri var.

Çalışma süper ellerinize sağlık da aracı yeni aldım. Ödemesini de yaptık paşalar gibi. Şimdi buradaki rakamlar tokat gibi etki oldu. Yakıt fiyatları bir yana araç fiyatları gerçekten çok "acı". Aracı ABD'den alıp Libya'ya geçmek lazım verilen rakamlar neticesinde. Tahran'da da diesel almak için 40km yol gittik. Kimse satmıyordu çok ucuz diye. Bizde de vergilendirmek için biçilmiş kaftan. Yeni model dieselin mi var, vergin var :smiley: (sinir,sinir,sinir)
Off road keyfini V8le yaşamak farklı olur ama bence.

abi nolcak marka önemli değil ki 2000cc üstü araç alımlarında %84 ÖTV + %18 KDV vs..vs..
aynı mazot ve benzinde olduğu gibi..

Selamlar.

Ablam Hollanda da yaşıyor evlendikten sonra çifte vatandaşlığa hak kazandı.Hollanda daki aracı Fj Cruıser 2010 üzerine yüklediği extraları ben bile doğru dürüst sayamıyorum.En kısa zamanda size fotolarını ulaştırmaya çalışacağım.Model yükseltmek amaçlı araç değiştirmek istiyor (araç 2010 ):smiley: Aracı satamadığından yakınıyor.Abla çokmu pahalı istiyorsun dedim aslında çokta değil 16000 Euro dedi ????????? YORUMSUZ.

16.000€ 2010 Toyota Fj ? Hem de aksesuarlı. Allah kazasız belasız kullandırsın da fiyatı çok kıskandım. Motosiklet fiyatına.
Şimdi getirmeye kalksan buradaki emsal değeri diyecekler işin tadı kaçacak :smiley:. Neyse at fotoları da bakalım bari, yapacak bişi yok.

Zaten araç üzerindeki aksesuarların ortalama arb den araştırmasını yaptım İstanbul teslim olarak (lastik,jant) hariç 9000 euro bu aksesuarlarının fiyatı!!!!!.Anlam verebilmek mümkün değil.Çağlar abi ile aramızda geçen bir konuda sadece tampon için İstanbul teslim yanlış hatırlamıyorsam 7500 tl demişti.Allahtan Türk ustalarımız isim vermeyeyim çok maharetli ve düzgün işler yapıyorlarda bizleri büyük sıkıntılardan kurtarıyorlar.Allah onlara kolaylık versin.Birkere daha teşekkürler...

Ekonomi düzeldikce Türkiyede aynı olur.
Gerçi ikinci ellerde baya baya belli olmaya başladı.
Piyasa etütüne göre genel anlamda jeepler zengin aracı olmaktan çıkmış.
Birkaç yıla kadar piyasa malı olurlar ben şahsen sıradışı diyordum :eek: :eek: :eek: ;D ;D ;D

http://www.toyota.com/fjcruiser/trims-prices.html#/?view=showroom&vehicle=0

Bu linki açarsanız 4WD FJ Cruiser'in 25.360 USD 'dan başladığını görebilirsiniz, 2WD ise 24.000USD, tam donanımlı bir FJ 30.000USD' ı aşıyor.

Irakta yaşıyorum. tabiri caiz ise 4 eşşek satanın bir araba aldığı bir ülke. land cruiserler burda doblo nissan patrollar kango.bazı şaşırtıcı rakmlarla
0 km land cruiser 40 bin dolar
2011 chevy tahoe 25.000.
0 km bmv x6 70.000
sport paket ful+full range 65.000
2004-2006 porshe cayenne 20.000
2002-2003 x5 15.000 dolar (kimse almıyor)
avataımdaki 2011 pajero 22.000
daha bunun gibi niceleri. vergi yok. sigorta kasko hiç yok garanti yok. muayene yok. hiçbirşey yok bir kere al eşşek niyetine bin kaza maza yaparsan yada büyük bir hasar alırsan hiç uğraşma çöle kakıver git yenisini al

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.