Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,462
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

hsbasar' Alıntı:
MT ile AT arasında çok fark oluyormu, karda ve buzda

Sedat burda şu önemli;
Sadece sırt desen yapısı değil,lastiğin kimyasal yapısıda çok önemli.

Şöyle daha net olur.

Aynı markanın M/T si ve A/T si olsun;
Aralarında yaklaşık %25 lik bir tutuş-çekiş farkı olabiliyor.
Bazı markalarda bu fark %30-35 lere kadar çıkabiliyor.

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Sedatcım hamurunda silika denen madde varsa soğukta donmadığı için buzda bile iş yapıyor lastik AT/MT önemli değil, bunun dezavantajı silika sıcağa dayanamıyor ve eriyor, tüm yıl boyunca kullanmak mümkün değil, bir yazda ne diş kalıyor ne desen.

Yavuz; :smiley:
Silika standart bir madde değil.Yani hem yaz lastiğinde,hem A/T de,hemde M/T hep aynı silika kullanılmıyor.
Kullanım koşullarına uygun olarak revize ediliyor ve ona göre kullanlıyor.(yaz lastiğinde 10 gr... kış lastiğinde 20 gr şeklinde değil,tamamen yapısalından,kimyasından bahsediyorum )

Aksi durumda,yani senin mantığından gidersek;
Yaz lastikleride hemen biter sonucu çıkar ki biliyosun buda yanlış olur.

Ben,tüm lastiklerde aynı silika kullanılıyor şeklinde algıladım.Yanılıyorsam düzelt lütfen :smiley:

Herkese iyi akşamlar. Sizinle bu akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.
Bu akşam arabama bir müşteri geldi, inceledi. Arkadaş hemen karar veremedi ama ben verdim ve arabamı satıştan çektim. Aracı satmak amacı ile anlatırken onu ne kadar sevdiğimin daha çok farkına vardım. Ama maalesef arkadaş bakmış oldu ve bir teklif sunma hakkı kazandı. Ama bu son olacak.
Sizce bu bağlılık hastalıklı mı? Doktora gitmeli miyim? Çünkü aracımın satılacağı korkusu ile kalbim sıkıştı.

Aşk olabilir mi? :D
Hayırlısı olsun.

mergen' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar. Sizinle bu akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.
Bu akşam arabama bir müşteri geldi, inceledi. Arkadaş hemen karar veremedi ama ben verdim ve arabamı satıştan çektim. Aracı satmak amacı ile anlatırken onu ne kadar sevdiğimin daha çok farkına vardım. Ama maalesef arkadaş bakmış oldu ve bir teklif sunma hakkı kazandı. Ama bu son olacak.
Sizce bu bağlılık hastalıklı mı? Doktora gitmeli miyim? Çünkü aracımın satılacağı korkusu ile kalbim sıkıştı.

mergen' Alıntı:

Daha önce 2 kez LC sattım aynı sıkıntıları çok iyi bilirim ama ikisinide gözüm arkada kalmayacak kişilere sattım ( daha iyi şartlar olduğu halde ) ;) bu böyle birşey. Fakat satma amacım hep yine aynı aracta yükselme sebebiyle oldu.
Sizin aracada inşallah içinize sinecek bir talip çıkar....
:D

Tüm arkadaşlarımın yeni yılını sevgiyle kutluyorum. Sağlıklı, huzurlu,bolluk ve bereket dolu bir yıl diliyorum.
Ahmet Öztürk

tüm gezen bilir camiasının ayrıca tüm arkadaşları yeni yıla sağlıklı bereketli geçmesini diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

SON KONULAR

Geri