Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,462
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

RedlinE' Alıntı:
ya bırde zıncır olayını napcaz
ben bır takım alcam ne olur ne olmaz

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Günaydın arkadaşlar...

Etiketler

CDM-SUBARU' Alıntı:
Heytem baba,hani marka ve model girmeden kısaca söyle söyliyim.Daha başarılı olanları var. ;)

Haa ama burda asıl önemli olanı kaçırmamak lazım.

Bizi orda yolda tutan M/T den ziyade aracın 4x4 olması ve tabiki pilotaj. ;)
M/T leştir,karda kışta hiç tutmaz felan demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Ama kış koşullarının tutuş-çekiş kuralları ve gerekleri belliyken,sadece M/T bağlamında tartışmak yanlış olur.

Ya resim felan koymak konusunda hala çok cahil-başarısız olduğumdan sadece anlatmakla yetinicem. ;D

Geçen kışlardan birisiydi,hani yollar kapanmıştı felan...

bilenler bilir bi makina vardır,zamanının iyi makinalarından 155 q4 (4x4 tür bu makina )
Altında 205/45 R 16 Unıroyal Rain Sport 1 vardı,yani direk yaz lastiği.
İşte o q4 bizimle (iki çeker kış lastikli araçlar) taa tepelere kadar geldi,birazcık zorlandı ama ,çatır çatır tırmandı ( gittiğimiz yollar baya baya karlı ve rampa felan )
Fakat olması gereken oldu ve sadece inişte frende ciddi sıkıntı çekti.
Düşünebiliymusunuz,205 tabanlı yazlık UHP lastikle hemde.Orda hani pilotajı felan çıkarın,4x4 olmasıının inanılmaz farkını yaşadı bizim arkadaş.

Yani;
Yani babalar,araçlar 4x4 iken fazla düşünmeyin ;D

Bende Erkana tamamen katılıyorum. 10 yıldan fazladır her sene karda buzda Kartalkaya 'ya gideriz. Bilenler bilir sabah 07-08 civarı rampaların üstü 1,2 cm kar, altı ise ayna gibi buzdur ve MT lastikle çıkışlarda % 1 ihtimal ile ( oda önün kapalıysa ve sağ sol müsait değilse ) inişlerde ise en fazla % 3 ihtimal ile sorun yaşamışızdır.

Sonuçta bu araçlar 4x4 ve 10 değişik vites seçeneğine sahibiz , pilotaj hatası olmazsa MT Lastik karda buzda sorun yaratmaz. ;)

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
erkan daha iyi bilir ama, maxxis mudzilla gibi buzda karda giden lastik görmedim

Sana katılıyorum heytem kardeşim ben evliyim o lastk markasıyla ;D ;D

ben onu bunu bilmem, 33x13.5x16 maxxis mudzilla ile alternatif yoldan vx 80 ile sarıalandan kartalkaya ya çıktım, zaten bi ben cıktım , bütün kar lastikli arkadaşlar mangal yaptılar, ben otelde salep içtim erkancım :'(
kar lastiği falan kalır oralarda

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
erkan daha iyi bilir ama, maxxis mudzilla gibi buzda karda giden lastik görmedim

Evet buna katılıyorum , Aşırı soğukta bile donmayan bir yapısı var, kar buz dinlemiyor, derin karda kara gömülmüyor altına toplayıp üzerine tırmanıyor, asfalt parformansı hariç en muhteşem lastiklerden biri idi , galiba bu kötü asfalt performansı yüzünden üretimide durdu.

hsbasar' Alıntı:
MT ile AT arasında çok fark oluyormu, karda ve buzda

Sedatcım hamurunda silika denen madde varsa soğukta donmadığı için buzda bile iş yapıyor lastik AT/MT önemli değil, bunun dezavantajı silika sıcağa dayanamıyor ve eriyor, tüm yıl boyunca kullanmak mümkün değil, bir yazda ne diş kalıyor ne desen.

discovery-V8' Alıntı:
Sedatcım hamurunda silika denen madde varsa soğukta donmadığı için buzda bile iş yapıyor lastik AT/MT önemli değil, bunun dezavantajı silika sıcağa dayanamıyor ve eriyor, tüm yıl boyunca kullanmak mümkün değil, bir yazda ne diş kalıyor ne desen.

Ben bir defa bankete düştüm AT lerle, kartalkayaya çıkıyorduk yol açıktı, BF AT ile 2 çekerde gidiyordum . Virajı dönünce gölgede kalan kısım buzluymuş, hiç anlamadan soldaki bankete düştüm. O gün bugün tırsıyorum kar buz deyince. ;D

Yavuz bizim BF lerin genel durumu ne? 4 çekerde nereye kadar güvenmeliyim bu lastiklere?

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
ben onu bunu bilmem, 33x13.5x16 maxxis mudzilla ile alternatif yoldan vx 80 ile sarıalandan kartalkaya ya çıktım, zaten bi ben cıktım , bütün kar lastikli arkadaşlar mangal yaptılar, ben otelde salep içtim erkancım :'(
kar lastiği falan kalır oralarda

Baba ya,sana çok açık bişey diyimmi ;)
Bu söylediğin,yani kış lastikli araçlar kaldı M/T ler gitti felan diyosun ya hani.
Bu mümkün değil :D.Hani bi İngiliz lafı vardır "... ancak mavi kar yağdığında..."

1-ya kış lastikleri nerdeyse bitiktir.Yada başka bişey vardır lastiklerde.
2-yada ciddi pilotaj problemi vardır.
3-Araç karda çok başarısızdır (marka kötülemesi olmaması açısından isim vermiyorum )

Bilirsin,çok iddalı konuşmam,temkinliyimdir hep.
Ama bildik kış koşullarındaki zeminlerde bu mümkün değil baba,mümkün değil. :smiley:

Lastiğin kendi üreticisi ratinglendirmede bunu özellikle belirtiyorken ki tutuş-çekiş kuralları gereğide olması gereken bu zaten.
Bunun aksi olması,mavi kar yağması anlamına gelir.Çok açık ve net. :smiley:

Ne yalan söyliyim,ilk aklıma gelen pilotaj farkı oluyor. ;D
Başka biyerdede yazmıştım,kar-buz zeminde gitmek ile çamurda gitmek arasında fark vardır.
Çamurda gider gibi kar-buzda gitmeye kalkarsa bir sürücü,ıh ıh olmaz. ;D
E buda tecrübeyle v.s ile oluyor biraz ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR