Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,790
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Tempus' Alıntı:
yazdığım gibi bişey bulmak imaknsızda onsan sordum ;D

http://www.sahibinden.com/1982_model_toyota_land_cruiser_fj40_jeep-84WQQaXQQ19750538WQQpXQQdisplayitem

ama bu aracı alıp arkasınıda karavan gibi yapmak içimden geliyor ;D

Askerlik adamın aklına neler getiriyor. ;D

Etiketler

Tempus' Alıntı:
yok yaw vx80 in en cazip yanı mekanik oluşu yoksa disco TD5 daha avantajlı şehir içindede kullanıcaksan vx100 den.
ben şimdi bir yol ayrımındayım tek araç kullanıyorum, arazi ve şehir aracım aynı araç. 4 inc yukseltip 33 veya 35 lastik takıcam ondan sonra şehirde rahatsız etmeye başlayacak muhtemelen, o yuzden şehir aracı ve arazi aracını ayırmalımıyım yoksa böyle mutlu mesut devammı etmeliyim kaşıntısındayım :smiley:

disco1-defender veya vx80 alıp yanınada bir yaris filan aldımmı tamam ;D tabi ondan inip diğerine nasıl binerim nasıl kullanırım onuda bilemiyorum ;D

Kürşat bu fikrin çok güzel. Birinden inip diğerine nasıl binerim diye düşünme.
Bende de corolla var, şehir içinde kesinlikle bütün arazi araçlarından rahat ve ekonomik.

hsbasar' Alıntı:
Kesinlikle haklısın, benim çadırdan vazgeçersem hesapta doğru.

abi çadır illa üsttemi olucak, eskiden aracın küçüktü yerin yoktuda şimdi 2 oda bir salon çadır koysan bagaja sorun olmaz
;D

hsbasar' Alıntı:
Kürşat bu fikrin çok güzel. Birinden inip diğerine nasıl binerim diye düşünme.
Bende de corolla var, şehir içinde kesinlikle bütün arazi araçlarından rahat ve ekonomik.

Güzel güzelde işte disco2 yi aldım bir sürü emek ve masraf ettim toparladım, şimdi sorunsuz biniyorum. bunu saticam yeni bir araç bulup alıcam, onla ugraşıp sorunlarını gidericem vs vs. baya uzun iş birkaç ayım gidicek. Ama bunu yapmazsamda ya tam arazi aracına asla modifiye edemeyip yarım bırakıcam, yada şehirde kamyonla gezicem :smiley: aslında kapalı otopark derdi dışındaki dertlerle sorun yaşamam heralde

cihanülker' Alıntı:
VX 100 al rahat rahat bin hemde daha az yakar ;D

VX100 benzinde ve lpg'de ne yakıyor acaba? Bir de mümkünse VX80 için yakıt sarfiyat bilgisini verebilir misiniz?

Kürşat Bey disco2 yi satarsanız bi arkadaşım bakıyor.

Tempus' Alıntı:
Güzel güzelde işte disco2 yi aldım bir sürü emek ve masraf ettim toparladım, şimdi sorunsuz biniyorum. bunu saticam yeni bir araç bulup alıcam, onla ugraşıp sorunlarını gidericem vs vs. baya uzun iş birkaç ayım gidicek. Ama bunu yapmazsamda ya tam arazi aracına asla modifiye edemeyip yarım bırakıcam, yada şehirde kamyonla gezicem :smiley: aslında kapalı otopark derdi dışındaki dertlerle sorun yaşamam heralde

Tempus' Alıntı:
abi çadır illa üsttemi olucak, eskiden aracın küçüktü yerin yoktuda şimdi 2 oda bir salon çadır koysan bagaja sorun olmaz
;D

Araç üstü çadır çok rahat, 10 sn de açıp 20 sn de kapanıyor. Ayrıca benim çadırın içini bagaj olarak kullanabiliyorum. Bütün uyku tulumu, battaniye v.b. malzeme onun içinde.
disco 1 in bagajı sizinkiler kadar geniş değil. Ayrıca ben gaz deposu ve buzdolabı koyacağım için bagajda yer kalmayacak.

Sadece FJ40 ın arka koltuğunun altından çıkan ıvır zıvırlar bagajı doldurmuştu.

Bakkan' Alıntı:
Kürşat Bey disco2 yi satarsanız bi arkadaşım bakıyor.

Burak Bey satma işi hala düşünce aşamasında, dediğim gibi aracımdan memnunum çok, sadece istediğim gibi bir disco1 veya defender bulursam uygun, satmayı düşünücem. Ama 25 gün kaldı askerliğimin bitmesine 25 gün sonra daha net konuşuruz, hemde satarsam aracı gelip görebilirsiniz.

hsbasar' Alıntı:
Araç üstü çadır çok rahat, 10 sn de açıp 20 sn de kapanıyor. Ayrıca benim çadırın içini bagaj olarak kullanabiliyorum. Bütün uyku tulumu, battaniye v.b. malzeme onun içinde.
disco 1 in bagajı sizinkiler kadar geniş değil. Ayrıca ben gaz deposu ve buzdolabı koyacağım için bagajda yer kalmayacak.

Sadece FJ40 ın arka koltuğunun altından çıkan ıvır zıvırlar bagajı doldurmuştu.

hımmm bende bagaj derdi hiç olmadığından lpg işinide düşünmemiştim. hatta bende istanbula dönünce kamp için çadır bakıcam ilk iş.

schweps' Alıntı:
VX100 benzinde ve lpg'de ne yakıyor acaba? Bir de mümkünse VX80 için yakıt sarfiyat bilgisini verebilir misiniz?

100 kasa şehir içinde 350 kuruşu geçmiyor sanıyorum..80 kasa 33 lastik yükseltme ,şnorkel ,demir tamponlar ile 375 -425 kuruş aralığında..eğer biraz agresif kullanırsanız 80 kasaya 500 kuruş yaktırabilirsiniz ;D

Tempus' Alıntı:
yok yaw vx80 in en cazip yanı mekanik oluşu yoksa disco TD5 daha avantajlı şehir içindede kullanıcaksan vx100 den.
ben şimdi bir yol ayrımındayım tek araç kullanıyorum, arazi ve şehir aracım aynı araç. 4 inc yukseltip 33 veya 35 lastik takıcam ondan sonra şehirde rahatsız etmeye başlayacak muhtemelen, o yuzden şehir aracı ve arazi aracını ayırmalımıyım yoksa böyle mutlu mesut devammı etmeliyim kaşıntısındayım :smiley:

disco1-defender veya vx80 alıp yanınada bir yaris filan aldımmı tamam ;D tabi ondan inip diğerine nasıl binerim nasıl kullanırım onuda bilemiyorum ;D

kürşat benim eski arabam disco 2 di ,287,000 km yaptım ve satttım ,disco 2 ile ,VX 100 arasındaki farkı anlatamam ,kesinlikle td5 avantajlı değil inan bana ,birisi mazotta,ötekisi lpg de hemen hemen aynı yakıtı yakar lar , ,bakım masraflarına gelince ,toyotayı aldığım günden beri 32 -000 km yaptım toplam masrafım 1000 tl yi geçmez ,yağ ,su,filtre , ;D, araca 2 lift yükseltme yaptım ,ome marka, sonrada 33 ler vardı ,küçük geldi ,şimdi 35 takacağım , hiç bir skıntıda yok ,şehir içi ,şehir dışı , disco 2 ye 35 takmak için bayağı bir uğraşmak lazım,birde td5 makinası 35 lastiklerle valla ağlatır ,bence takma ,araba yürümez ,yani yürürde ,gitmez ,bence sen td5 ile yola devam et, 2 yükseltme ,33 max lastikler ,seni götürür tek araç olarak ;D ;D

Tempus' Alıntı:
hımmm bende bagaj derdi hiç olmadığından lpg işinide düşünmemiştim. hatta bende istanbula dönünce kamp için çadır bakıcam ilk iş.

Madem çadır bakacaksınız, araç üstü çadır seçeneklerinide değerlendirin. Çünkü mat yerine direk 8 cm lik bir kauçuk yatağın üzerinde rahat rahat uyursunuz.
Cihan sağolsun güzel bir 12V elektrikli battaniyede buldu, şimdi çadırın içinde sıcak sıcak yatıyoruz. Börtü böçek derdi de yok.

schweps' Alıntı:

şenol bey çok geniş banta söylüyorum yani ince hesaplar yapmadn , 280 lira ile 450 arası değişiyor ,agresif kullanma dahil ,ve benim araçta ,tavanda ,port bagaj,çadır ,stepne,vs her daim takılı ;D ;D

Tempus' Alıntı:

kürşat sorun yaşamazsın şehir içindede,insan iriliğede alışıyor..cihan abiyle bizim sürekli yaşadığımız geçtiğimiz sokakları görsen ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,810
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
Torrus2562

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.