Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,810
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Arkadaşlar Toyota köşesinde Disco resimleri olacak ama bana resimdeki discoun üzerindeki tavan bagajınınki gibi rüzgarlık lazım.
Ne önerirsiniz? Benim aklıma ilk gelen fiberden yaptırmak oldu.

[attachment=1]

[attachment=2]

4185107207_4de155c47c_b.jpg

4185104835_dd0c4cfa3c_b.jpg

Etiketler

Sedat, evet fiber bir çözüm. Ya da alüminyum bir saca kolayca form vererek bir kaporta ustası yapabilir. Fibrden daha kolay olur. Üzerinden ölçü alarak kolayca form verir gibi geliyor. Tabi bağlantı yerlerinde içine takviye gerekebilir, Vibrasyonda vınlama yapabilir.

hsbasar' Alıntı:
Arkadaşlar Toyota köşesinde Disco resimleri olacak ama bana resimdeki discoun üzerindeki tavan bagajınınki gibi rüzgarlık lazım.
Ne önerirsiniz? Benim aklıma ilk gelen fiberden yaptırmak oldu.

[attachment=1]

[attachment=2]

sedat bu port bagaj üzerindeki rüzgarlık, disco 3 ün orjinal rüzgarlığı resme dikkat edersen ,yine çadırın altınta kalımış ,sende iş yapmaz ,boşuna heveslenme, sen dinle kardeşini 2 iş yapma boşu boşuna , o çadırla olmaz ,yani olurda rüzgarına katlanmaktan başka çaren yok ,ama illa rüzgarlık yaptıracağım dersen fiberden yaptırma ,ilk sezonda elinde kalır ( ağaç dalları,kestirilemeyen yüksek nesneler ,vb gibi ) kaportacılar saçtan istediğin şekli verirler ,çokta şık olur hatta içinede aydınlatmaları yerleştirirsen dahada güzel olur , ;D ;D

disco3 ün orjinal portbagajı ve şnorkelide süper acaba disco2 ye uyduramazmıyız dicem ama kesin bunlar araba paasıdır
:smiley:

En öndeki alçak ayaktan elimde 2 tane daha var, onlardan birini tavanın set yaptığı yere yakın koyup bu iki ayağın üzerine oturacak şekilde hem önü ham yanları kapatacak bir rüzgarlık yaptırayım diye düşünüyorum. aliminyumda iyi fikir.

Cihan aslında en iyi çözüm seninle konuştuğumuz gibi port bağaj yaptırıp çadırı da katlanan modelle değişmek. Ancak şimdi port bagaja para harcamak istemiyorum birde çadırımı seviyorum ;D

Resimdeki çadır en büyük modeli, rüzgarlığı kapatmış ama benimki küçük model olan, önde boşluk var, ben yaptırınca muhtemelen rüzgarlık çadırın önünde kalır. Hata biraz yüksek yaptırırsam çadırın önünü de kapatabilir belki.

[attachment=1]

DSC08808_1.jpg

Bu arada çadırı taşıyan ayakları alçaltıp, çadırıda biraz daha geriye alacağım

hsbasar' Alıntı:
En öndeki alçak ayaktan elimde 2 tane daha var, onlardan birini tavanın set yaptığı yere yakın koyup bu iki ayağın üzerine oturacak şekilde hem önü ham yanları kapatacak bir rüzgarlık yaptırayım diye düşünüyorum. aliminyumda iyi fikir.

Cihan aslında en iyi çözüm seninle konuştuğumuz gibi port bağaj yaptırıp çadırı da katlanan modelle değişmek. Ancak şimdi port bagaja para harcamak istemiyorum birde çadırımı seviyorum ;D

Resimdeki çadır en büyük modeli, rüzgarlığı kapatmış ama benimki küçük model olan, önde boşluk var, ben yaptırınca muhtemelen rüzgarlık çadırın önünde kalır. Hata biraz yüksek yaptırırsam çadırın önünü de kapatabilir belki.

[attachment=1]

sedat senin yerinde olsaydım elimdeki çadırı 1000-1200 euroya satardım ,sonrada elime geçen para yaklaşık 2500 yapacağı için ,bunun 1000 lirasına ,çadır alırdım ,büyük boy ,150 cmlik ,750 lirasınada kafama göre port bagaj yaptırırdım, tavana lambalarıda takardım ,hijak +kürek ,bu işbiterdi aşağı yukarı aynı bütçe ile ,hatta cepte para bile kalabilir 100-200 lira kadar , bu paranında üstüne 150 lira ilave yaparak ,telsizi alır takardım ,anten port bagaja takardım bu işte biterdi , tabi bunlar benim fikrim , çünki aynı işi 2 kere yapmaktan bıkmış biri olarak sana tavsiyelerim ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D,

hsbasar' Alıntı:

yazdığım gibi bişey bulmak imaknsızda onsan sordum ;D

http://www.sahibinden.com/1982_model_toyota_land_cruiser_fj40_jeep-84WQQaXQQ19750538WQQpXQQdisplayitem

ama bu aracı alıp arkasınıda karavan gibi yapmak içimden geliyor ;D

Tempus' Alıntı:
Cihan temiz ve ucuz bir vx80 turbo dizel yokmu hahaha ;D

kürşat mücahitler ün bir araba aldılar ,VX 80 gayette temizmiş ,bakalım dün gece yoldaydılar ,bugün akşam yazarlar resimleri koyarlar bakarız ama piyasada araba yok ,varsada çok pahalı :eek: :eek: :eek:,değmez o paralara VX 100 al rahat rahat bin hemde daha az yakar ;D

cihanülker' Alıntı:
sedat senin yerinde olsaydım elimdeki çadırı 1000-1200 euroya satardım ,sonrada elime geçen para yaklaşık 2500 yapacağı için ,bunun 1000 lirasına ,çadır alırdım ,büyük boy ,150 cmlik ,750 lirasınada kafama göre port bagaj yaptırırdım, tavana lambalarıda takardım ,hijak +kürek ,bu işbiterdi aşağı yukarı aynı bütçe ile ,hatta cepte para bile kalabilir 100-200 lira kadar , bu paranında üstüne 150 lira ilave yaparak ,telsizi alır takardım ,anten port bagaja takardım bu işte biterdi , tabi bunlar benim fikrim , çünki aynı işi 2 kere yapmaktan bıkmış biri olarak sana tavsiyelerim ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D,

Kesinlikle haklısın, benim çadırdan vazgeçersem hesapta doğru.

hsbasar' Alıntı:
Kesinlikle haklısın, benim çadırdan vazgeçersem hesapta doğru.

gel bu kardeşini dinle ,kaybetmezsin ,bak bi kere dinledin oldu ,bu seferde olur emin ol,senin çadır konforlu ama ,çölde ,afrikada ,uzun soluklu gezilerde iyi ,şehir içinde taşımak çok zor ,ama ben hiç sökmüyorum çadırı arkada ,duruyor kuzu gibi ,hatta senin çadırın hazır ,yalnızca bir kere kullanılmış bir çadır var hemde büyük boy ,alırız sana hemen parasını gelince ödersin ;D ;D

cihanülker' Alıntı:
kürşat mücahitler ün bir araba aldılar ,VX 80 gayette temizmiş ,bakalım dün gece yoldaydılar ,bugün akşam yazarlar resimleri koyarlar bakarız ama piyasada araba yok ,varsada çok pahalı :eek: :eek: :eek:,değmez o paralara VX 100 al rahat rahat bin hemde daha az yakar ;D

yok yaw vx80 in en cazip yanı mekanik oluşu yoksa disco TD5 daha avantajlı şehir içindede kullanıcaksan vx100 den.
ben şimdi bir yol ayrımındayım tek araç kullanıyorum, arazi ve şehir aracım aynı araç. 4 inc yukseltip 33 veya 35 lastik takıcam ondan sonra şehirde rahatsız etmeye başlayacak muhtemelen, o yuzden şehir aracı ve arazi aracını ayırmalımıyım yoksa böyle mutlu mesut devammı etmeliyim kaşıntısındayım :smiley:

disco1-defender veya vx80 alıp yanınada bir yaris filan aldımmı tamam ;D tabi ondan inip diğerine nasıl binerim nasıl kullanırım onuda bilemiyorum ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,810
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
Torrus2562

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.