Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 701,131

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

cihanülker' Alıntı:
alp bendede aynı low aldığım zaman abs iptal oluyor ,ama anlamadım sen zaten yoğun bir offroad yapmıyorsun kaldıki bende aynı yani neden abs iptal ediyorsun ??? ??? ??? :eek: :eek: :eek: :eek:

Abi niye yapmayayım yoğun off road, sen beni çok tanımıyorsun... Her hafta gidemiyorum belki ama arada sağlam dağıtıyorum ;D
Mt niye takayımki off road yapmıyosam, aylarca araştırdım felan.... Taktım STT leri daha rahatım şimdi ;D ;)

Geçen gün şaşmazda bi arazi var, C.tesi oraya gittik, çok sağlam bi tepedn geri geri inerken boncuk boncuk terledim.... Cılk çamur ;D Durmadı makina.. Yanımda da Zerrin vardı, biraz korktum açıkçası...
Sonra cezasını verdim ama tepenin ;D ;D ;D "Sen uzunsan tepe ben daha uzunum" dedim, "sen uzarsan bende uzarım len tepe" dedim. Gerindim gerindim.... Well done!!! ;D ;D
;D
Zaten araştırıyordum bu abs işini, karar verdim, switchli bişey yapacağım...
Kerim felan bi çok kişi ile konuştum. Bide ağır bizim makinalar, durmuyo ;D ;D ;D

Kaygan zeminlerde higda dahi kapatabilirim o zaman....

Kafamdaki soruların cevaplarını bulursam bir iki gün içinde kendim yapacağım galiba kablolamasını felan Barış diye bi buradan bi arkadaşla birlikte.

yok bence iptal etme T MAX zaten lazım ,ama umut akü amper değerlerini bence en az 2 X 75 yap çok rahat edersin ,hele hele 2x 90 yaparsan ben öyle yaptım gayet rahatım ,180 liraya aldım şaşmazdan tanesini 125 dakikalık dayanandan gayette memnunum ,tabi optimanın yerini tutmaz ama almıştım ,eğer optimayı 2 adete çıkarıp amperaj değerini yüksek modellerden seçersen evladiyelik olur ,ikinci dinamoya kesinlikle gerek yok ,hafta sonu ankaraya dönerken sabitin bitik aküyü ,2.ci akü yerine taktığım halde yaklaşık 2 saate doldurdu dinamo sabitte o şekilde ankaraya kadar döndü ,ama illa dinamo diyorsan , daha büyük şarz değerli dinamo var

mergen' Alıntı:
Bende çift akü var. 2x12=24 volt. Sistemim de 24 volt. Eğer aralarında voltaj farkı varsa kısa sürede ikisinide bitiriyor. Mesela birinden 12 volt çekersem bu başıma geliyor.

Bence bu işin çözümü ikinci bir şarj dinamosu ve yeni bir akü eklemek. Böylece araç sisteminden bağımsız bir karavan işletme elektriği elde edebiliriz.

Şükrü bey, anladığım kadarıyla buradaki amaç 24V yakalamak değil...
12 V makinede 2adet 12V akü ile daha uzun süre enerji alabilmek...

Bide bence amperleri farklı olmamalı gerçekten.... Birisi birisini hep sırtlamak zorunda kalır o zaman... ;D

mergen' Alıntı:
Bende çift akü var. 2x12=24 volt. Sistemim de 24 volt. Eğer aralarında voltaj farkı varsa kısa sürede ikisinide bitiriyor. Mesela birinden 12 volt çekersem bu başıma geliyor.

Bence bu işin çözümü ikinci bir şarj dinamosu ve yeni bir akü eklemek. Böylece araç sisteminden bağımsız bir karavan işletme elektriği elde edebiliriz.

şükrü senin sistemin farklı fabrikasyon ,direkt arabayı çalıştırmak için çift akü ,çünki dizel modellerde daha çok enerjiye ihtiyaç oluyor sen bilirsin ,ama T MAX farklı ,2 aküyü sırayla dolduruyor otomatik modda ,sonrada birisi bitince ,düğme ile ikinciyi linkliyorsun

cihanülker' Alıntı:
yok bence iptal etme T MAX zaten lazım ,ama umut akü amper değerlerini bence en az 2 X 75 yap çok rahat edersin ,hele hele 2x 90 yaparsan ben öyle yaptım gayet rahatım ,180 liraya aldım şaşmazdan tanesini 125 dakikalık dayanandan gayette memnunum ,tabi optimanın yerini tutmaz ama almıştım ,eğer optimayı 2 adete çıkarıp amperaj değerini yüksek modellerden seçersen evladiyelik olur ,ikinci dinamoya kesinlikle gerek yok ,hafta sonu ankaraya dönerken sabitin bitik aküyü ,2.ci akü yerine taktığım halde yaklaşık 2 saate doldurdu dinamo sabitte o şekilde ankaraya kadar döndü ,ama illa dinamo diyorsan , daha büyük şarz değerli dinamo var

"125 dakikalık dayanandan " derken.... :smiley:

Şu kadar süre dayanan akü diye bi birim mi var?

cihanülker' Alıntı:
şükrü senin sistemin farklı fabrikasyon ,direkt arabayı çalıştırmak için çift akü ,çünki dizel modellerde daha çok enerjiye ihtiyaç oluyor sen bilirsin ,ama T MAX farklı ,2 aküyü sırayla dolduruyor otomatik modda ,sonrada birisi bitince ,düğme ile ikinciyi linkliyorsun
e abicim sırasıyla şarj ediyorsa ne diye her iki aynı olsun diye kasıyoruz?? zaten hiç bir zaman paralel çalışmıyacak ki bu meretler??

umutcelikel' Alıntı:
e abicim sırasıyla şarj ediyorsa ne diye her iki aynı olsun diye kasıyoruz?? zaten hiç bir zaman paralel çalışmıyacak ki bu meretler??

umut otomatik konumda ikisine birden devamlı şarj gönderiyor dinamo ,doldurunca kesiyor ,dolayısı ile amperaj farklarından dolayı dinamo eşit çalışmayacaktır kanımca tam emin değilim dediğim gibi elektirikçiler böyle demişti ama tekrar sorayım yarın başkalarına

umutcelikel' Alıntı:
dur yarın arayayım elemtrikçiyi....anlar inşallah...benim akü 105 lik öküz gibi...deep cycle optima 55 amper...nolur yani kim kimi yer bu durumda??

Biri erkenden bitçek, öbürü geç, yani birisi daha çok adet şarj olacak, diğeri az sayıda...

Ama, dur, şöyle yapılabilir...

1. akü olarak 105' lik kullanılırsa olabilir gibi....
Akü sırası düşünülüp çözümlenebilir yakında veya ileride esas amaca ters düşecek sorun....

Ya ben yazıp çiziyorum bi yandan bu akü konusunda , kusura bakmayın, aslında bilmiyorum hiç, terecilere tere satmış gibi olmayım ;D ;D
Azcık bilgim var, düşüncelerimi koyuyorum bu bilginin yanına accık... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR