Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 701,132
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Bakkan' Alıntı:
Arkadaşlar cahilliğime verin, bunlar neden bu kadar pahalı?Akü değilmi bu sonuçta?
Deep cycle akü...Karavanların falan kullandığı...1000 defa tam deşarj olup şarj olabiliyor tekrar..Ömürlük yani. Normal akü ile beraber çift akü kiti ile kullandığınızda 220V invertörü ısıtıcıyı buzdolabını zartı zurtu buna takıyorsunuz, araba giderken ikisini de şarj ediyor, süper oluyor:smiley:))))))))

Etiketler

aslında güzel ürün ama bi açıdan bakıncada 4 tane iyi akü parası artı birde akü takviye aleti alınır..

şimdi bu konu ile yapmış olduğum araştırmalarda umutun dediği gibi olmuyor ,( umutçum sen aküyü 2 adet olarak sipriş ver) çünki TMAX cift batarya şarz sistemi için ,ustalar yani benim konuştuğum ustalar ,2 akününde birbirine eşdeğer amperde olmasını ,söylediler ,yoksa akülerden biri mutlaka yoğun şarz ve deşarz dan dolayı cortlar diye söylediler banada mantıklı geldi ,2 sini birden değiştirdim ,umut tavsiyem 2 ad alman veya yerin müsaitse marin tip 125 amper olanlar var ,farkını ver al ,yani bileşik kaplar hesabı ,bu arada şarz dinamosuna binen yüküde hesap etmekte fayda var yoksa ,onuda elimize alabiliriz, ben kendi aracıma daha büyük bir dinamo takacağım nette buldum ileride tabi sonrada 4 ad 75 amperi takıp işi bitireceğim 10 yıl boyunca ,kamplardada rahat rahat yatacağım geceleri

İyi akşamlar...

Bu aküler şu jel akü denenlerden mi Çağlar...?

umut, bütün gün sana ulaşmaya çalıştım...

Bidaha deneyeceğim şimdi.. abs ile ilgili bişey sorcam...

Bi sürü kişiye sordum, soracağım en sağlamlar arasında danışmadığım bi sen kaldın...

arayacağım bi daha... ;)

cihanülker' Alıntı:
şimdi bu konu ile yapmış olduğum araştırmalarda umutun dediği gibi olmuyor ,( umutçum sen aküyü 2 adet olarak sipriş ver) çünki TMAX cift batarya şarz sistemi için ,ustalar yani benim konuştuğum ustalar ,2 akününde birbirine eşdeğer amperde olmasını ,söylediler ,yoksa akülerden biri mutlaka yoğun şarz ve deşarz dan dolayı cortlar diye söylediler banada mantıklı geldi ,2 sini birden değiştirdim ,umut tavsiyem 2 ad alman veya yerin müsaitse marin tip 125 amper olanlar var ,farkını ver al ,yani bileşik kaplar hesabı ,bu arada şarz dinamosuna binen yüküde hesap etmekte fayda var yoksa ,onuda elimize alabiliriz, ben kendi aracıma daha büyük bir dinamo takacağım nette buldum ileride tabi sonrada 4 ad 75 amperi takıp işi bitireceğim 10 yıl boyunca ,kamplardada rahat rahat yatacağım geceleri
abi o konu muallak...kimisi bişi olmaz diyo kimisi olur diyo...

Alfonse' Alıntı:
İyi akşamlar...

Bu aküler şu jel akü denenlerden mi Çağlar...?

umut, bütün gün sana ulaşmaya çalıştım...

Bidaha deneyeceğim şimdi.. abs ile ilgili bişey sorcam...

Bi sürü kişiye sordum, soracağım en sağlamlar arasında danışmadığım bi sen kaldın...

arayacağım bi daha... ;)

aynen jel akülerden alp

cihanülker' Alıntı:
aynen jel akülerden alp

Sağol abi,

Çift akü felan lullanmasakta avantajlı di mi abi...?

Çok pahalıymış ama,

Grandlar için olan ters kutup başlıları daha pahalıdır ama....
Havada bulut, Alp sen jel aküyü unut ;D ;D

Alfonse' Alıntı:
Sağol abi,

Çift akü felan lullanmasakta avantajlı di mi abi...?

Çok pahalıymış ama,

Grandlar için olan ters kutup başlıları daha pahalıdır ama....
Havada bulut, Alp sen jel aküyü unut ;D ;D

aküyü bir araştır istersen ömrü 10 yıl gibi yazıyor ,yani normal akünün nerdeyse 2-3 katı bence değer ve şarz olmadan bekleme süresi çoookk daha uzun

umutcelikel' Alıntı:
alp delirdim bugün telefonlardan...kapattım hepsini abicim...buradan sor mümkünse:smiley:))

Ok! Tahmin ettim bugün yoğun olduğunu, yarın bi kaç dakkikanı alabilir miyim?
Bir iki gün içinde çözümlemem lazım bu işi.... Switchli abs iptali ile ilgili. Basit diye biliyordum, Amerikada bi jeep sitesine üye oldum, sordum etiim, coni ;D' nin birinin yazdığı biişi kafamı karıştırdı... ;D

Kafm zeten bulanıktı, iyice beyin şeyetmesine uğradım ;D

Çağlar Toyotasını low' a aldığında Abs' nin kendiliğinden iptal olduğunu söylemişti... Capon yapmış... Coni yerinde saymış ;D yağ değil gerçektir ;)

cihanülker' Alıntı:
aküyü bir araştır istersen ömrü 10 yıl gibi yazıyor ,yani normal akünün nerdeyse 2-3 katı bence değer ve şarz olmadan bekleme süresi çoookk daha uzun

Abi sağolda, geçen gün, bilmiyordum o jelli zımbırtıların bulunabildiğini, aldım ac delco...
İdare edeceğiz artık... Bi süre sonra... yine, yeniden, belki ;D

Keşke acele etmeseydim dicem ama, akü iyice ölmüştü, iki dakika kapıyı felan açık bırakmaya gelmiyordu. Aynı gün içinde iki kere takviye yaptım makineye. Ayrıca ömürlerini biliyordumda şarz tutma süresinin bu kadar uzun olduğunu bilmiyordum, neyse ;D

;D kaçan balık büyük oluyor ;D

Bende çift akü var. 2x12=24 volt. Sistemim de 24 volt. Eğer aralarında voltaj farkı varsa kısa sürede ikisinide bitiriyor. Mesela birinden 12 volt çekersem bu başıma geliyor.

Bence bu işin çözümü ikinci bir şarj dinamosu ve yeni bir akü eklemek. Böylece araç sisteminden bağımsız bir karavan işletme elektriği elde edebiliriz.

mergen' Alıntı:
Bende çift akü var. 2x12=24 volt. Sistemim de 24 volt. Eğer aralarında voltaj farkı varsa kısa sürede ikisinide bitiriyor. Mesela birinden 12 volt çekersem bu başıma geliyor.

Bence bu işin çözümü ikinci bir şarj dinamosu ve yeni bir akü eklemek. Böylece araç sisteminden bağımsız bir karavan işletme elektriği elde edebiliriz.
Ya kafamı çorba ettiniz laynnnnn
İptal mi edeyim şimdik siparişi???
İkinci şarjı nefremize takacaz yer var mı acep?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

SON KONULAR

Geri