Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,876
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Arkadaşlar 80 kasa LC ye yükseltme kiti takılırken,yayların üstünde bulunan A ve B etiketlerinin yeri şu şekilde olacak.A yazan yaylar şöför tarafına,B yazan yaylar yolcu tarafına takılacak.Araçda eğer sola yatıklık görülürse bu işlemin tersi yapılacak. 8)

Etiketler

Tuğsan arkadaşım, bana da son gelen partiyle yükseltme kiti geldi,aracıma takarken A yada B ye dikkat etmeden taktık.Sadece ön ve arka diye ayrılmışdır,sağ ,sol fark etmez diye düşündük.Ama arabamın sağ tarafı sola göre 2cm daha aşağıda kaldı.Aslında araba orjinal halindeyken de böyle sağ tarafı 2cm aşağıdaydı.Bu sebepten dolayı fazla önemsemedik.Acaba sağ,sol yanlışmı takmışızdır yoksa bu normal mi sizce?[attachment=1]

25102009237.jpg

Heytem abı inşallah seninkidir grup içinde kalmış olur hayatta vermem. Artı sana kırgınım. İlk geldin çadırı kurmaya gittin gidiş o gidiş ben o tarafa geldim tuğsan tarif etsene bulamadım seni akşam geldin ben ateş başındaydım haberim olmadı gittin. Sabah yolda da öndeydin durduğumuzu anladığımda ben arabadan indim. Seni gittin tanışmak bir nasip olmadı. Sende demedin bu kardeşim nerde bir merhaba diyim.
Ama sende haklisin anladın tabi şimdi bir dünya soru soracak. Bakiyim kuzu yaylada nereye kaçaçan.

Araca yayları takarken A olan etiketler şöför tarafında,B olan etiketler yolcu tarafında buna dikkat edin.Bendede sola yatıklık vardı,çaprazlama takmışız ilk başda düzelttik sorun yok şimdi. ;)

tugsan75' Alıntı:
Arkadaşlar 80 kasa LC ye yükseltme kiti takılırken,yayların üstünde bulunan A ve B etiketlerinin yeri şu şekilde olacak.A yazan yaylar şöför tarafına,B yazan yaylar yolcu tarafına takılacak.Araçda eğer sola yatıklık görülürse bu işlemin tersi yapılacak. 8)
Tuğsan benim bildiğim kadarıyla zate yaylar ters tarafa takmak mümkün değil yaylar altta helis şeklinde yuvalara oturuyor

yavuz abi yok hemen çekiştirmeler başlamış

umut abi senin lastikleri övdüğü kısmı koymuyosun sonra ingiliz sömürgecisi diyosun ;D ;D ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Videoyu çeken İngiliz sömürgecisi Yavuzun yorumlara bakınız ;D ;D ;D

th_SH101247.png

Utanmaz ;D ;D ;D

2 çeker asfalt lastikli galloperin bile geçtiği tepedeki MT lastikli, arkada %100 kilitli japon harikası aracınla nasıl geçtiğinin!! videosunuda koysana ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Utanmaz ;D ;D ;D

2 çeker asfalt lastikli galloperin bile geçtiği tepedeki MT lastikli, arkada %100 kilitli japon harikası aracınla nasıl geçtiğinin!! videosunuda koysana ;D ;D
Kim o???
Bilmiyorum öyle birini? Bende yok öyle bi video ;D ;D ;D
Şöför hatası vardı orada bi kere, öörenmiş olduk işte tecrübe kazandık:smiley:))))

(Tuğsan benim bildiğim kadarıyla zate yaylar ters tarafa takmak mümkün değil yaylar altta helis şeklinde yuvalara oturuyor)

Yunuscum,ters derken yayın alt kısmının üst kısma takılmasından bahsetmiyoruz,aracın sürekli şöförle seyahat ettiği hesaplandığı için,şöför tarafına takılması gereken yaylar daha farklı yapılıyor.Dolayısiyle yanlış takıldığında araç sola veya sağa 2/3 cm yatık duruyor.Bu aracın standart yayları içinde geçerli,eğer amortisör deyişiminde yaylar karışırsa,standart halindeykende aynı durum söz konusu.

Yükseltme kiti için gelen yayların üstünde A ve B etiketler vardı.Benim ilk başda aklıma gelmedi,dalgınlığıma gelmiş.Bu sizin LR araçlarınız içinde geçerli ;)Sizde yükseltme işlemi yaparken dikkat etmelisiniz. İstiyorsan araştır. ;D Aşağıda da Tarkan abiden rica ettiğim ve ARB firmasına attığı mailin cevabı var 8)

Tuğsancığım,
Sana Arb’den gelen maili gönderiyorum…. Normal şartlarda A yayı sol yani şoför tarafına B yayı sağ tarafa yolcu tarafına oluyormuş.
Ama araçta yaslanma olursa yaylar yer değiştirilip bu eğim düzeltilebilir deniyor…Bilgine kardeşim…
Cumhuriyet bayramın kutlu olsun…,
Selamlar,
Tarkan Yücel

umutcelikel' Alıntı:
Kim o???
Bilmiyorum öyle birini? Bende yok öyle bi video ;D ;D ;D
Şöför hatası vardı orada bi kere, öörenmiş olduk işte tecrübe kazandık:smiley:))))

Ah o makinamın şarjı yokmu, tam o anda tükendi. ;)

ozaman ilkönce bi konu başlığı açıcan benim güzel toyotam gibi mesela..
bol bol artistik resim koyucan
araziye hiç sokmadım da de
gelen iyi dileklerden sonrada buarada aracım satılık diycen ;D ;D ;D

bana göre çok eder ;)

çağlar' Alıntı:
ozaman ilkönce bi konu başlığı açıcan benim güzel toyotam gibi mesela..
bol bol artistik resim koyucan
araziye hiç sokmadım da de
gelen iyi dileklerden sonrada buarada aracım satılık diycen ;D ;D ;D

bana göre çok eder ;)
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Aynen sistem bu....
Satınca da ısacan ortamdan direk... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR