Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,880
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

tugsan75' Alıntı:
Ergun abi,benimkisi kızmak deyil aslında,sadece burada elimden geldiği kadar bilgilerimi paylaşıp bu işe yeni başlayanlara ve bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olmaya uğraşıyorum.(Büyüklerimizden öğrendiklerimi)Fakat adetmiş(artık öğrendim)meyva veren ağaç taşlanır misali,çok bilmişler buradada devrede.Bende ikilemde kalmıştım uzun zamandır.Mücadeleyi bıraktım şimdilik.Onların dedikleri daha değerli olduğunu gördüm ve sadece seyrediyorum ve gülüyorum. ;D

Tuğsancım , bunu daha önce de yaşadın, ileride de yaşayacaksın. Sen ve Ersun 80 konusunda en bilgili kişilersiniz (Suat gibi bir üstad-ı azam var ama profesyonel olduğu için klasman dışı)
Sizin hem katalog, hem de uygulama bilgi ve tecrübeniz var. Sen ortaya doğru bildiğini söyle, isteyen alır isteyen almaz. Senin yazdıklarını 1987'den beri iflah olmaz bir Land Cruiser hastası olarak satır satır takip ediyorum. Forumdaklerin %95 'i de böyle. Emin olabilirsin.

Yarın Bağdat Caddesindeki tura geliyor musun? Gelirsen görüşürüz.
Kendine iyi bak.

Etiketler

Saolasın abicim,inanın Toyota fanatikliğimin dışında hertürlü araçla yakından ilgileniyorum,diğer markalardaki yazılanlarıda takip ediyorum ama burada genel bir sorun var;Ben burada markacılıkdan çok kişilerin kullanım şartlarına göre hangi aracı seçmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum.Toyota konusunda biraz ısrarcı oluşum,dünyanın bu aracı tercih etmesi fakat ben genede zorlama yapmıyorum.Forumda insanlar kıyaslama yapmayı bilmiyorlar,yani Toyota LC ile LR defenderi karşılaştıranlar veya cj yi.Bu tarz yanlış karşılaştırmalar sonra yerini hoş olmayan muhabbetlere çeviriyor.

Kimse eline kağıt kalemi alıp + veya - yönleriyle ve en önemlisi araçları sınıfına göre karşılaştırmıyor.Buda bu işe yeni başlayanların kafasını karıştırıyor.Araçların donanımları,güçleri,arzi kabiliyetleri karşılaştırılmadan markacılık fanatikliğiyle hoş olmayan sohbetler oluyor.Esas önemli olan burada sanal ortamda muhabbet etmek,birgün biryerlerde karşılaşıp bu muhabbeti ileriye taşımak unutuluyor.

Ben arazi aracına başlayalı 12 sene oldu ve her marka araca neredeyse binmişimdir ama hala kalkıp kimseye bilmişlik taslamam,yaşı büyük olsun küçük olsun önemsemem,olaylara bakış açısı ve yaklaşımı önemlidir.Burada daha fazla bilgisi olup sesini çıkarmayan kişilerde var (mesela siz,Heytem abi vb)bırakın beni sizler bu işe başladığında,ne internet nede bukadar araç vardı.

Uzun lafın kısası sizinde dediğiniz gibi artık söyleyeceğimi söyleyip tartışmaya girmeyeceğim. ;)

Müsait olursam tura geleceğim ararım. ;D

tugsan75' Alıntı:
...Uzun lafın kısası sizinde dediğiniz gibi artık söyleyeceğimi söyleyip tartışmaya girmeyeceğim. ;)

...

Budur baba,tartışmaya girmeden ki zaten bi anlamıda yok. ;)
Bilgi paylaşımı,en güzel bu. ;)

tugsan75' Alıntı:
Saolasın abicim,inanın Toyota fanatikliğimin dışında hertürlü araçla yakından ilgileniyorum,diğer markalardaki yazılanlarıda takip ediyorum ama burada genel bir sorun var;Ben burada markacılıkdan çok kişilerin kullanım şartlarına göre hangi aracı seçmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum.Toyota konusunda biraz ısrarcı oluşum,dünyanın bu aracı tercih etmesi fakat ben genede zorlama yapmıyorum.Forumda insanlar kıyaslama yapmayı bilmiyorlar,yani Toyota LC ile LR defenderi karşılaştıranlar veya cj yi.Bu tarz yanlış karşılaştırmalar sonra yerini hoş olmayan muhabbetlere çeviriyor.

Kimse eline kağıt kalemi alıp + veya - yönleriyle ve en önemlisi araçları sınıfına göre karşılaştırmıyor.Buda bu işe yeni başlayanların kafasını karıştırıyor.Araçların donanımları,güçleri,arzi kabiliyetleri karşılaştırılmadan markacılık fanatikliğiyle hoş olmayan sohbetler oluyor.Esas önemli olan burada sanal ortamda muhabbet etmek,birgün biryerlerde karşılaşıp bu muhabbeti ileriye taşımak unutuluyor.

Ben arazi aracına başlayalı 12 sene oldu ve her marka araca neredeyse binmişimdir ama hala kalkıp kimseye bilmişlik taslamam,yaşı büyük olsun küçük olsun önemsemem,olaylara bakış açısı ve yaklaşımı önemlidir.Burada daha fazla bilgisi olup sesini çıkarmayan kişilerde var (mesela siz,Heytem abi vb)bırakın beni sizler bu işe başladığında,ne internet nede bukadar araç vardı.

Uzun lafın kısası sizinde dediğiniz gibi artık söyleyeceğimi söyleyip tartışmaya girmeyeceğim. ;)

Müsait olursam tura geleceğim ararım. ;D

bu nedemek ya ,tuğsancım müsait olursam ,tura geleceğim ??? ??? ??? ??? ,toyota ve sen olmassa olmazımmm derim sadece sen anlarsın , :D :D :D :D :D

Channnn,hala şu cümleye cevap bekliyorum alooo :D

"...erkan kasım ayında valla nasıl hangisine yetişeceğiz bilemem ,bayağı bir program oldu ..."

Konuşşş :D

Herkeze günaydın;Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Cihancım tur derken,bugün İstanbul bağdat caddesinde yapılacak araç konvoyu turundan bahsediyorum,bizim Toyota gezisi deyil yani. ;)

Bencede aman,zaten vakit yaklaştıkca stres oluyorum,ben herkezi gaza getirdim,Allah korusun bir aksilik olur diye gerdim kendimi ama yapım bu işte herşey tam olsun diye ;)

tugsan75' Alıntı:
Bencede aman,zaten vakit yaklaştıkca stres oluyorum,ben herkezi gaza getirdim,Allah korusun bir aksilik olur diye gerdim kendimi ama yapım bu işte herşey tam olsun diye ;)

valla aksilik olmasın ben baldızın düğünü varken geliyorum :mad:
+ arabayı yere yapıştırdığım halde geliyorum.. 8) (21 jant -kesik helezonlar,bide alttan yeşil ışığıda yetiştirirsem tamamdır ;D ;D

AHMET07' Alıntı:
sedat sana antalyadaki süphü abinin fj 40 resimleri istemiştin.

Ahmet usta çok narin birşeymiş, Allah sahibine bağışlasın.
Yakından inceleme fırastım olacağı için şaşlıyım.

Toyota buşuşmasında dün yaşadığım çok ilginç bir olayı anlatacağım size.
Hikayenin içinde 60 ın üzerinde (50. de saymaktan yıldığım için bıraktım saymayı) VX200, birkaç tane VX100 ve onlarca 70 serisi pick-up var ;D

cihanülker' Alıntı:
erkan , toyota buluşması var,sonra, bala kapodokya var 3gün , birde bu benim kit gelince bir hafta sonunuda o yer ,eee kasım ayı kalmadı yani ;)

Hmm evet haklısın,senin program baya bi dolu be baba :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

SON KONULAR

Geri