Toyota LC FJ200

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsbasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,391
Ynt: Toyota LC FJ200

ergunucyasar' Alıntı:
Benim FJ40 ın ikizini gördüm. Metalik mor ve kromaj içinde . Plakalarımız seridir. Adam benim araca küçümseyerek baktı. Ben de ona acıyarak.(resimleri fj 40 sayfasına koyarım.)

Çok iyi yaa. Biz zaten birşeylere sahip olmak için olmaya başladık.
Amaç ile araç birbirine karıştı Türkiyede.

Etiketler

tango' Alıntı:
4x4 hıluxları ilk getirdiğimizde fredom adıyla elektronik olmayan altında 235 lastik dudiksiz yan basamaksız abs ve klima gibi opsiyonları olmayan modelde getirmiştik taleb olmadığından italatında vaz geçildi .Ama edvantur satışları gayet iyi bu tip araçları alanların % 70 asfalttan inmiyor bile dostlar.

Hele o araçlar yıpranmadan yaşlansın biraz. Biz indiririz gerçek yerlerine :smiley:. O zaman varlık sebeplerine uygun kullanıldıkları için kendileride huzur bulur.

tugsan75' Alıntı:
...........................................................................
Hatırlarsanız Rav4 ümü garajdan çıkaramıyorum diye biri (Yalancı üyelerden) konu açmış ve orada ben açıklamalar yapınca araç hakkında kayıplara karışmıştı.Çünkü o araçdaki çekiş sistemi ve diğer birkaç sistem ödül aldı ve şuan sınıfında hiçbir araçda yok..............................

Ben de bir inşaat mühendisi olarak o garajı çok merak etmiştim ;) ;) :D ;D

Rav 4 konusundaki tüm düşüncelerine katılıyorum Tuğsancım.

Ayrıca bilge bir arkadaş daha vardı "Neden Land Cruiser değil" diye konu başlığı açan...
rastlayan var mı kendisine sağda solda, aydınlatsa bizi engin tecrübeleriyle...

Benim FJ 40 1.500.000 km (yazıla birmilyon beşyüzbin) yağ yakmaya başladı.

Ne yapmam gerekli kendisine danışmak isterim. :p :p

ergun 2004 te bir adet 1997 modelvx 80 kullanıyordum, fakat ön,arka kilit yoktu,sanıyorum bu japonlar kıtalara göre aksesuarları değiştiriyorlar,mesela bendeki vx100de fabrika çıkışı 5kw webasto var
bu arada bi adet fj73 satıldı bedavaya,34 ban ... plakalı

mesela ergunun motor kodu 2f ve böylece modeli FJ oluyor, kasada 40 kodlu=fj 40
benim 100 kasa nın motor kodu 1HD-ET ve kasa 100=hdj100 oluyo
benzinli 100 kasa motor kodu UZ ile başlıyor=uzj 100
tuğsanın 80 kasa büyük ihtimal f kodlu başlıyor=fj 80

Heytem abi dediklerin doğru,motor kodu başlangıcı kasayla orantılı.Zaten bizim arabayla ilgili,o kodlar olmayınca çöp alamıyorsun.Hatta senin aracında olmayan bir parça istersen, sisteme istemiş olduğun parçanın bulunduğu aracın kodunu girmelisin aksi halde böyle bir parça yok diyor sistem.Benim araçla ilgili bazı bilgileri başka biryerde yazmıştım,burada da faydası olur diye ekledim.

Bilinen Adları:Toyota Burbuja (Colombia Ver.)
Toyota Autana
Lexus LX

Üretim Yılları: 1990-1997

Üretildiği ülkeler:
ARACO
Toyota City,Aichi, Japan
Cumaná, Venezuela
Body style(s) 4-door SUV
Motor Seçenekleri / four-wheel drive
Engine(s)
4.0 L I6 3F petrol
4.5 L I6 1FZ petrol
4.2 L I6 1HD diesel turbo
4.2 L I6 1HZ diesel
3.0 L I4 KZ diesel turbo
2.7 L I4 3RZ petrol
3.4 L I6 5VZ petrol

Transmission(s) 4-speed automatic
5-speed manual

Wheelbase 2850 mm (112.2 in)

Length 4780 mm (188.2 in) (1990-94)
4820 mm (189.8 in) (1995-97)

Width 1830 mm (72 in) (1990-91)
1930 mm (76 in) (1992-97)

Height 1785 mm (70.3 in) (1990-91)
1860 mm (73.2 in) (1992-94)
1870 mm (73.6 in) (1995-97)

Sayın ergün bey ben hep buralardayım konuya ilk attığım mesajı iyi okursanız ne demek istediğimi anlarsınız(en azından ben öyle temenni ediyorum) bende biliyorum en iyisi lc ama türkiyede diğer araçlara göre sayı olarak az bunun sebebini yoruma açmak için bu konuyu açmıştım.birdahaki sefere bazılarınında anlayabileceği şekilde başlık açmaya çalışırım (ne mecburiyetim varsa) anlayışlı günler temennisiyle...

beyfendi,başlığı açmışsınızda konuyu acamamışsınız, bizlerde biliyoruz lc nin parcasını bulmakta sıkıntı çektiğimizi,aslında sıkıntıda yok, 25 gün içinde orjinal parca toyotasa garantisi ile elinizde,ister f40 ister fj200 her parcasını bulursunuz,parca bulamayan bir tane toyota bulamazsınız, enfazla 25 gün sürer
bence seçtiğiniz konunun altı boş kalmış, sizin yorumunuz bu şekilde olabilir hiç problem değil saygı duyarız,ama ozaman karşı görüşlerede saygı duymamız gerek
biz toyotacı 10-15 ARKADAŞIZ ve burda olmaktan cok mutluyuz, bizi burada bu arkadaşlarla buluşturan toyota ya çok teşekkür ederiz.sizide bekleriz.SAYGILAR

Neden Land Cruiser Değil?
« : 18 Aralık 2007, 17:36:08 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
Bildiğim kadarıyla standart olarak üç kilit sunan iki markadan biri lc türkiye şartlarında bir lc yi modifiye etmek sanırım biraz külfetli ama alem buysa kral sensin demişim bu yazının neresinde lc yi kötülemişim ve modifiye konusunda haklı olduğumu gene savunuyorum canlı örnek tuğsan bey aracını nasıl modifiye ettiğinin hikayesini okursanız bana hak vereceksiniz tekrar söylüyorum lc gerçek bir offroad aracıdır ( en iyisi) ama türkiye henüz bu araçları tam anlamış değil bu yönde bir faydam oluyorsa ne mutlu bana

Sevgili ergin61, mesajınızı okur okumaz konu başlığını arayıp buldum. Açıkçası aşağıdaki yorumun size ait olduğu hatırımda kalmış. Bu durumda size haksızlık etmiş oldum. Bunda başlıktaki önyargılı anlamında payı çok. Biraz ifade sıkıntısı olmuş sanırım. 1984 den bu yana birçok otomobil,motosiklet,tekne ve arazi aracına sahip olmuş birisi olarak hiçbir marka ve modele ön yargıyla yaklaşmadığım gibi (kimsenin tavuğuna "kışt" demişliğimiz yoktur) hiçbir marka ve modele aşağıdaki gibi haksızca eleştiride bulunulmasını kabul edemem. Sitede olmanıza sevindim. Sizi de bir LC ile aramızda görmek isteriz. Parça teminini dert etmeyin.

amonratr' Alıntı:
2006 model proda ile 1 ay eziyetli beraberliğimiz oldu. arac turkıyedekılerın dısındakı lux model geldı yurt dısından. kısaca arac sehır ıcı 11 lıtre yakıyor 3000cc dizel araca gore uygun. ama takoz un dıkalası konfor yok arazı kabılıyetı eh ıste . goruntu var ses yok derler ya kbu aracta goruntude yok. sehır ıcınde ve arazıde kablıyet bakımından nıva bıle etmez yenı sıstem 4 ceker ıgrenc otesı. kısacası turkıyedekı versıyonları 82000 eurodan baslayan bu araclara para vermek kotu bır tercıh yapmaktır

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
ergun 2004 te bir adet 1997 modelvx 80 kullanıyordum, fakat ön,arka kilit yoktu,sanıyorum bu japonlar kıtalara göre aksesuarları değiştiriyorlar,mesela bendeki vx100de fabrika çıkışı 5kw webasto var
bu arada bi adet fj73 satıldı bedavaya,34 ban ... plakalı

Kesinlikle haklısın bölgesel taleplere göre üretim yapılıyor. Irak Bağdat'da Saddam WHO(dünya sağlık örgütü) ya ait benzinli,kilitsiz,düz vites,ambulans kapı,manuel camlı sadece kliması olan ikiyüzelli adet FJ80'i çok katlı bir otoparka çekip adamları da sınırdışı etmişti. Araçları gördüğümde 2001 yılıydı ve araçlar 5-6 yıldır yatıyorlardı. İçim gitti. Ben 1994 de Feroza kullanırken bir 73 almaya niyetlendim. Motor bloğunda nasıl olduysa bir çatlak vardı ve kaynak yapılmıştı. Kupa komple çürüktü.Denize düşmüş gibi. Orjinal ön ve arka diff. kilidi, poyra kilidi, vardı. Çok işi var diye almadım. Sonra uzun süre öyle bir araç görmedim Bir de Doğuş İnş.da ben BJ pick up kullanırken (klimalı) proje md.nün BJ62 yüksek tavanlı aracında ön-arka diff.kilidi ,mekanik vinç ve çift klima vardı.
Bir araç diğerine benzemiyor açıkçası

34 BAN... hatırladığım kadarıyla düzgün bir araçtı kaça gitmiş??

O kasada en iyi araçta 34 ASU...dur biliyorsun . O da satılıktı bir ara..

Toyota ve diğer marka arazi arabaları tartışmalarına değişik bir açıdan baktım ve yeni bir konu başlığı açtım.
Değerli arkadaşlarım "Dakar 2009 ve TOYOTA" konu başlığını inceleyip fikir yazarlarsa sevinirim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR