Toyota Landcruiser BJ60 SOA Yükseltme Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,057
Ynt: Toyota Landcruiser BJ60 SOA Yükseltme Modifikasyonu

çağlar' Alıntı:
bj75 e 4,11 gayet güzel oturur.33 lastikte sorunsuz çalışır bence.
75'ler 9.5 inç kullanıyorsa olur zaten. 33 e de dediğin gibi 4.11 olur. 4.88 bulunursa VX80'lerin otomatikleri 4.88 kullanıyor ve arka diff bizim ön/arka ile aynı. Ancak ben bulamadım. Bulduğum çıkma 4.11'lerin çiftine de 2000 TLcik istedi sevgili hurdacı tüccarlarımız:smiley:)))))))))))))))))))

Etiketler

umut bizim 80 kasalar da 41:10 kullanıyor bu arada 4,88 değil ama..

way be sonunda bişeye benzemiş bizim ekmek teknesi ;D ;D ;D

Bişey soracam 5,29 çok yüksek bir oran olmuşken 37 falan yapsaydınya yeterli gelir gibi sanki ::smiley: bundan 2 inch daha büyük yarı çapta bir inch daha büyürdü sorun olmazdı. Gerçi sen ballısın şimdi eldekileri satar alırsın 37 falan madem jantlarda yolda ;D ;D ;D

Araziyede sokarmıyız artık ? ;D ;D

çağlar' Alıntı:
valla 5,29 a 37 cuk oturur derler bilmem ::smiley: ::smiley: ::smiley: ;D

Tam hesap yapamıyorum , Toyotalarda arazi çıkışı 1:1 galiba yoksa banada 5,29 la 37 cuk olur gibi geldi.

Umut iyi güzel hoş olmuş güle güle kullan ama lastikler bu yükseltmeye göre küçük görünüyor 37" bencede iyi olurdu 38" demiyorum sonra hava atarsın :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Tam hesap yapamıyorum , Toyotalarda arazi çıkışı 1:1 galiba yoksa banada 5,29 la 37 cuk olur gibi geldi.

yavuz 80 kasalara önerilen 35 lastik için 4,56 veya 4,88
37 veya daha yukarı lastik için 5,29 usa da yapan çok.

4,56 ya 37.jpg

4,88 ora  37.jpg

5,29 a 37.jpg

5,29 oran 37 lastik.jpg

çağlar' Alıntı:
umut bizim 80 kasalar da 41:10 kullanıyor bu arada 4,88 değil ama..
abi belki dizeller 4.88'dir. internette direk 4.88 göstermiş. ya da 80 kasanın manueli 4.88dir de otomatiği 4.11... bilemiyorum...
ama benden 4.11 çıktı...
discovery-V8' Alıntı:
Bişey soracam 5,29 çok yüksek bir oran olmuşken 37 falan yapsaydınya yeterli gelir gibi sanki ::smiley: bundan 2 inch daha büyük yarı çapta bir inch daha büyürdü sorun olmazdı. Gerçi sen ballısın şimdi eldekileri satar alırsın 37 falan madem jantlarda yolda ;D ;D ;D

Araziyede sokarmıyız artık ? ;D ;D
abicim 35 ve üzerine direk 5.29 göstermiş nette.. bi de senin programda devri sabitleyip hız karşılaştırması yaptım. 4.11 ve 31 lastikle 80 km ile giderken 5.29 ve 35 lastikle 77 km ile gidiyor. bence en ideal oran bu...
yunus bager' Alıntı:
Umut iyi güzel hoş olmuş güle güle kullan ama lastikler bu yükseltmeye göre küçük görünüyor 37" bencede iyi olurdu 38" demiyorum sonra hava atarsın :smiley:
yunus emin ol küçük değill...jantlardan böyle duruyor. 3 inç daha geniş jantlarla öküz gibi olacak.. zaten binmek imkansız şu an 5 cm daha yükselirse tam sçarım...

umutcelikel' Alıntı:
abi belki dizeller 4.88'dir. internette direk 4.88 göstermiş. ya da 80 kasanın manueli 4.88dir de otomatiği 4.11... bilemiyorum...
ama benden 4.11 çıktı...abicim 35 ve üzerine direk 5.29 göstermiş nette.. bi de senin programda devri sabitleyip hız karşılaştırması yaptım. 4.11 ve 31 lastikle 80 km ile giderken 5.29 ve 35 lastikle 77 km ile gidiyor. bence en ideal oran bu...yunus emin ol küçük değill...jantlardan böyle duruyor. 3 inç daha geniş jantlarla öküz gibi olacak.. zaten binmek imkansız şu an 5 cm daha yükselirse tam sçarım...

Abicim işte 37 ile 35 arasında çok fark yok lastiği 37 yap bak ikiside 80 km ye direk oturacak, gel sen beni dinle ;D

[
4.11 kurttarırsa ve benim diffle aynı ise benden çıkanları görüşebiliriz Daha yüksek oranları ebayden bakıp bilgi vereceğim. Ama 75 kasada SOA çamurluk mesafeleri vs hakkında bilgim yok.
umut kardeş teşekkürler cevabın için şu an üzerinde 235 85 16 lastık var oda yaklaşık 32 ye tekabul ediyor.(haber bekliyorum senden ebaydan ballı kardeş)

sükrü kardeş senin aracada umutun araç gibi çok yakışır ne dersin hem senin araç 4200 cc 6 silindir değilmiydi canavar olur valla ;) ;) ;)

benim araçta önceden 255*70 *16 lastık vardı düğme gibiydi neyse 235*85*16 taktım biraz durumu kurtardık gerçi onlardada boşluk fazla kalıyor ama idare ediyoruz ayna mahruti olayından dolayı daha fazla büyük lastık takamıyoruz ama lastıkleri alırken erkanın orda 285*75*16 vardı baba oldu ama dönduk dolaştık ayna mahrutiye dayandık döndük 235*85*16 ya

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR