Toyota Land Cruiser VX 100 Yükseltme Kiti - YARDIM!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cokkeser Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,735

cokkeser

Ana Kamp
Yer
Mersin
Arkadaşlar Merhaba,

Yeni aldığım 2000 model Toyota VX 100 aracım için yükseltme kiti arayışındayım - daha önce bu konu ile ilgili forumda yazılı birşeyler yada açılmış bir konu başlığı var ise mazur görün çünkü çok aradım ama bulamadım...

Yaptığım araştırmalar da yükseltme kiti için Old Man EMU, Ironman ve TJM bilinen markalar arasında;

Old Man EMU - 2,5 cm ( 2,5 inch değil...) kit olarak stılmakta ancak temin edilebilmesi için 2 aydan fazla beklemek gerekli

Ironman 2,5 cm ( 2,5 inch değil...) kit olarak satılmakta, Huma Oto Adnan Bey ile konuyu konustuk, ayrıca spacer ile ( GET ile de bilinmekte sanırım, yada Ironman branded GET) 6cm de ek yükseltme verdiği söyleniyor ve ek olarak Torsiyon çubukları vs...

TJM için ise bir kit list çıktı aman diyeyim - nerdeyse bir BJ 60 alır VX 100 le de cadde de keyif yaparım;)

Bu konuda bilgisi olan veya daha önce bu araca 3'' ( 3 inch) yada 4'' (4 inch) yükseltme yapan varsa görüşlerini ve önerilerini paylaşabilirse çok memnun olurum...

Aracıma 33'' lastik takıyor olacağım. 33 lastık ve 3'' yükseltme ile yaklaşık olarak standart halinden 10cm+ yukseklik almayı hedefliyorum...

İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Toyota Land Cruiser VX 100 Yükseltme Kiti - YARDIM!!!

Arkadaşlar yok mu bu konuda bilgisi olan yada tecrübe etmiş fikir paylaşacak birisi ?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40485.0

Buraya gelin,aydınlatıcı bilgi sahibi olursunuz.
Ama kabaca kıt ve 33" lük lastik kombinasyonu doğru.
Ben asıl tam olarak neyi sorduğunuzu anlamadım :smiley:
Yükseltme ve 33 kombinasyonu tamam.Bunun dışında neyi soruyosunuz

Sorduğum şey 2,5cm üstünde yükseltme kitleri var mıdır?

Aslında bu konuda farklı bir forumda yazmıştım, yaptıgım araştırmalar sonucu 2,5cm üstü yükselte kit olarak bulunmuyormus. Ya kupe yükseltme yapılıyor yada tüm sistem değiştiriliyor...

Kupe yukseltme yapıldığı durumda sorun yaşanıyor mu bilmek istediğim bir diğer konu bu...

benim aracımda 2" yükseltme kiti var ve 33" lastik kullnıyorum herhangibir sorunda yaşamıyorum aracımda 5cm lik bir yükseklik elde ettim kit ile

kupa dan yükseltme işlemi anca 35" ve üstü lastik kullanımı için gerekir o işlemde kendi içinde fayda ve zararlar çermektedir

zarr olarak kullanım detayında aracın yol dengesin bozulması sallanması ve gezinmesini sayabiliriz ama 33" uygulamak için kupa yükseltme işlemine kesinlikle gerek yoktur !!!

ben yükseltme işlemini 33'' lastik kullanımından çok arazi kullanımında kolaylık elde etmek ve aracı biraz daha görsel olarak yüksek kılabilmek için istemekteyim...

Bu arada 2'' hangi markanın kitini kullanmaktasınız?

cokkeser' Alıntı:
ben yükseltme işlemini 33'' lastik kullanımından çok arazi kullanımında kolaylık elde etmek ve aracı biraz daha görsel olarak yüksek kılabilmek için istemekteyim...

Bu arada 2'' hangi markanın kitini kullanmaktasınız?
old man emu

şu anaracım aşağı yukarı 8 cm civarı yüksek buda yeterli oluyor bence ama tabikide daha yüksek daha büyük her zamnistiyor insan lakin bundan sonra üzerine koyacağım her cm şu anki konforlu durumunda beni çok uzaklara götürecektir !!!

Haklısınız aslında...

Bir de şunu sormak istiyorum, Old Man EMU da 2'' yok dediler bana, 2,5cm olduğu soylenmekte...?

cokkeser' Alıntı:
Haklısınız aslında...

Bir de şunu sormak istiyorum, Old Man EMU da 2'' yok dediler bana, 2,5cm olduğu soylenmekte...?

2,5 cm değil 2" net olarak 5cm yükseklik elde ettim

hmmm - Iron man ve TJM de 25mm olarak veriliyor.. Tar oto ile konuştuğumda da 25mm oalrak söylenmişti diye hatırlıyorum....

5cm gayet iyi o halde...

http://www.sleeoffroad.com/products/100_suspension.htm
2,5" kitte diff drop kit e dikkat cok onemli,vx 100 ler de on sabit aks olmadigi icin 2,5" yukseltmeden sonra eger diff drop kit kullanilmazsa saft acisi cok degistiginden,kesinlikle tavsiye edilmektedir,
selamlar

Diff drop kit tam oalrak ne işe yaramakta? açoso değişen akslara eski açılarını kazandırıyor sanırım?

vx 100 lerde slee ofroadta satılan kitlerden alısanız 2,5 inç aldığınız kit aracınızı max 4-5 cm yükseltir , 33 lastiği takıp kullanırsınız ,yalnız ön trafı torsiyon ile 5-cm yükseltemenizde lazım arka ile dengeyi sağlamak için ,kupedende ayrıca yükseltebilirsiniz yapmanız gereken çok kolay sadece direksiyonda biraz işlem var gerisi çok kolay 2 saatte bitirirsiniz

Yaacağım işlem ön torsiyon abrları + arka helezonlar+ 4 adet amortisor.. ancak burda maximum 2,5cm yükseklik elde edeceğim bilgisi veriliyor yurtdışı sitelerinden. Ben min 5cm yükseltmek istemekteyim...

Ön tarafı torsiyon ile 5cm yükseltmeniz gerekli demişssiniz - torsiyonlar zaten kit içinde standart olarak geliyorlar ve bunların yükseltme oranları kit içinde bahsedilen yükeseltme oranı ile aynı değilmidir?

cokkeser' Alıntı:
Yaacağım işlem ön torsiyon abrları + arka helezonlar+ 4 adet amortisor.. ancak burda maximum 2,5cm yükseklik elde edeceğim bilgisi veriliyor yurtdışı sitelerinden. Ben min 5cm yükseltmek istemekteyim...

Ön tarafı torsiyon ile 5cm yükseltmeniz gerekli demişssiniz - torsiyonlar zaten kit içinde standart olarak geliyorlar ve bunların yükseltme oranları kit içinde bahsedilen yükeseltme oranı ile aynı değilmidir?

hayır değil glen torsiyonlar orjinal torsiyonlara göre daha kalın ve dayanıklıdır hepsi bu aracınız ile hard offroad yapacaksanız alın ama har offroad yapmam haftasonu dağ bayır takılırım derseniz boşuna almayın , size sadece 2 adet arkalara yay ,4 adette amortisör lazım ,gelen arka yayların üzerine 2-3 cm lik bir parça yaptırırsınız ,orjinal torsiyonuda ayarlayarak 5 cm yükseltirsiniz hepsi abartmamak lazım .ama arabaya çelik tampon ,potr bagaj ,vinç ,ıvır zıvır donanım yüklerim derseniz torsiyonları alın çünki aracın üstünde bulunan torsiyonlar bu işleer için biraz ince kalır , yok bunların hiç birisi ile uğraşmam derseniz kupeden 12 adet takoz ve 12 adet uygun civata ile yükseltirsiniz olur biter radyatörün plastik korumasının altı 2 cm kadar kesilir, direksiyon milinin körükl bulunan ucuna tonacıda 2-3 cm parça ekletilir hepsi bu aracın sürüş dinamikleriden bir şey kaybetmeden yolunuza devam edersiniz .

Çok teşekkür ederim bilgiler için.. Aracın üzerine çelik tampon ve diğer arazi ekipmanları konuluyor olacak... Bu durumda ön torsiyonlar değişecek... 4 amartisör, 2 yay ve torsiyon çubukları zorunlu kit elemanları...

Aracın salınımını arttırmamak ve kontrollü yükseltme için kit arayışımda halen devam etmekte...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR