Toyota Land Cruiser HJ 75

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tümer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,676

Etiketler

Ynt: Toyota Land Cruiser HJ 75

Tumer Bey,
Arac harika olmus, bende de ayni aracin 3b duz dizel motorlu olani var, turbo takmak icin projelerim var
arka difransiyel icin amerikadan mekanik 100% kilit getirtmistim, problemsiz kullaniyorum hatta oldukca iyi sonuc aldigimi rahatca soyleyebilirim
290 USD civarinda fiyatlari www.aussielocker.com
montaji da cok kolay
Tavsiyem bir an once bir tane edinmeniz,
Ufkumuzu genislettiginiz ayrica tesekkur ederim
HAyirli olsun

recep_altay' Alıntı:
Tumer Bey,
Arac harika olmus, bende de ayni aracin 3b duz dizel motorlu olani var, turbo takmak icin projelerim var
arka difransiyel icin amerikadan mekanik 100% kilit getirtmistim, problemsiz kullaniyorum hatta oldukca iyi sonuc aldigimi rahatca soyleyebilirim
montaji da cok kolay
HAyirli olsun
1987 LN 65 de kullanmıştım benzerini ( Lokka ) Avustralya dan getirtip, çok da memnundum. LC için de düşünüyorum.
Turbo ya gelince; fiyat 3500 AUD civarında. :( Değer mi diye düşünmeden edemiyorum.
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yalnız benim kafama takılan bir soru var..

şimdi düz dizel bir araca sonradan turbo takılması halinde..yada takılırsa eger motor iç elemanların mukavemetinin aşırı beslemeye yetersiz kalabilecegi..ve sık sık masraf açacagı..ve sıkıştırmaya gelmeyecegi yönünde duyum almıştım..

ne derece dogrudur bu..??

3B motorlar 2H ve 2L motorlara gore turbo konusunda daha avantajli cunku 13B-T motor 3B nin turbo takilmis hali
www.ih8mud.com sitesinde bu konuyla ilgili oldukca fazla bilgi var, bir cok insan homemade manifold ve uygun bir turbo ile isi cozmusler
ama 2H motor icin ucuza cikarilacak bir yonteme rastlamadim mecburen kit olarak almak gerekiyor o da dediginiz gibi 3500 dolar civarinda
zaten 2H 4000 CC dizel motorada gerek yoktur herhalde
Tumer Bey, benim arac ki neler yapiyor arazide sizin araci hayal bile edemiyorum

mdr' Alıntı:
Yalnız benim kafama takılan bir soru var..

şimdi düz dizel bir araca sonradan turbo takılması halinde..yada takılırsa eger motor iç elemanların mukavemetinin aşırı beslemeye yetersiz kalabilecegi..ve sık sık masraf açacagı..ve sıkıştırmaya gelmeyece yönünde duyum almıştım..

ne derece dogrudur bu..??
İsmail Bey,

Benim de duyumlarım ve edindiğim teknik bilgiler motor ömrünü azaltacağı yönünde. Eski nesil dizellerin uzun ömürlü olmasının bir nedeni de sanırım turbo vs. bulunmaması..

recep_altay' Alıntı:
Tumer Bey,
montaji da cok kolay
HAyirli olsun

bu kilit havalımıdır? yoksa lsd midir?

hselcuk' Alıntı:
bu kilit havalımıdır? yoksa lsd midir?
Haşim Bey,

Bahsettiğimiz kilitler havalı ya da LSD değildir. Mekanik %100 kilit dediğimiz türdür.
Bu başlık altında ayrıntılı bilgi var : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15018.0

Pekii...Recep bey Tümer bey bir soru o zaman

Hem BJ70 lerdeki hemde sanırım aynı motoru kullanan Hilux lerdeki 2.4 düz dizellere turbo uygulaması bu durumda olmaz..Dogru mudur ?

mdr' Alıntı:
Pekii...Recep bey Tümer bey bir soru o zaman

Hem BJ70 lerdeki hemde sanırım aynı motoru kullanan Hilux lerdeki 2.4 düz dizellere turbo uygulaması bu durumda olmaz..Dogru mudur ?
Evet haklısınız olmuyormuş, araştırmıştım LN 65 varken. Hi-Lux lerin 2.8 lerinde turbo uygulaması var.

Ismail Bey,
Benim bildigim kadariyla sizin arac BJ70 degil LJ70
dolayisiyla sizin motor B serisi degil 2L tip motor 72 HP
turbolu tipi 2L-T 86 Hp
2L ye turbo uygulamasi tavsive edilmiyor ve motorda oldukca fazla modifikasyon yapmak gerekiyormus
Ama zaten sizin aracin pek de ihtiyaci yok biz izmitte defalarca araziye ciktik onceki sahibiyle, herhangi bir yerde kaldigini ne gordum ne duydum
en zor camur ve karda dahi...
Oteki taraftan 3B motorlar en kolay turbo takilabilecek motor olup, gucu 30-35 HP kadar arttiriyor (avustralya sitelerinden ogrendigim kadariyla) ve de
cok fazla sayida kisi bunu yapmis,
Oteki taraftan Tumer Beyin 2H motoru gucuyle dayanikliligiyla efsane olmus bir makina
Fotograflarda harika duruyor ama asil ben videolari bekliyorum
Tum Toyotacilarin gurur duyacagi bir arac olacak

aslanaybars' Alıntı:
bence 30 bini bulmusdur masraf ;D
tümer abi saygılar
Saygı duyulacak bir rakkamı buldu diyelim ;D
Ancak en önemli maliyeti Avustralya dan getirttiğim ARB ler, ayna-mahruti ve diğer offroad ekipmanları tuttu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR