Toyota Hılux e Yağlı Hava Filitresi Montaj Aşaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan_11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,246

kaptan_11

off_road bir yaşam tarzıdır..............
Yer
bozüyük
daha önce benim defendere yağlı filitre uygulaması yaptık performansından memnun kaldığımız için şimdide toyotaya takıyoruz.

Fotoğraf-0082.jpg

Fotoğraf-0083.jpg

Fotoğraf-0084.jpg

Etiketler

Ynt: Toyota Hılux e Yağlı Hava Filitresi Montaj Aşaması

traktörlerin filitresini aldık

benimde aklımda var bu iş.Kaputun içinde bol bol yer var nasıl olsa:smiley:):smiley:):smiley:)

ne işe yarar acaba bu yaglı hava filtresi ögrenebilirmiyim :( :-\

Ynt: toyota hılux e yağlı hava filitresi montaj aşaması

hava yağı yalayarak geçer tozu vs. yağın içinde bırakır hava

Ynt: toyota hılux e yağlı hava filitresi montaj aşaması

araç daha rahat çalışıyor aracın çekişinde hissedilir derecede fark var ve maliyeti çok ucuz.

yağı yalayarak geçmiyor yağıda emiyor tabiiki filitrenin içine kadar filitrenin içi zaten sık sık tel ile örülmüş yağıda emince tozun geçme şansı olmuyor.

yağ miktarı fazla bence. yağı emmemesi gerekir bildiğim kadarıyla.

yağ konulacak seviye zaten belli fazla olmasının imkanı yok 0.5 lt yağ konuluyor.

Allah Allah benim 87 Landcruiser orjinalden yağlı filitre ne hikmetse ;D ;D ;D

Şaka bir yana gerçekten süper, yılda bir falan aklıma gelirse değiştiriyorum yağı, yok tozdu yok parçaydı derdi sıfır...

bekece' Alıntı:
Peki arkadaşlar maliyet ne oluyor
defendere hava filitresi 50 tl yerine montaj 20 tl civarı tutuyor.snorkel ilavesi ile hepsi 100 tl mal oldu.

umutcelikel' Alıntı:
Allah Allah benim 87 Landcruiser orjinalden yağlı filitre ne hikmetse ;D ;D ;D

Şaka bir yana gerçekten süper, yılda bir falan aklıma gelirse değiştiriyorum yağı, yok tozdu yok parçaydı derdi sıfır...
bunu öğrendiğimiz iyi oldu teşekkürler.çok kişi olmaz demişti demekki oluyormuş. :D

hava yağı yalayarak geçiyor hem doğru hem eksik...çalışma şöyle oluyor....filtre yağkabına(iki bölüm) süzülen yağ ilk start ta birinci haznedeki yağ emilen hava ile birlikte filtre elemanına çıkıyor ve oraya yapışıyor.geçen hava bu yapışan yağın içinden geçiyor.ikinci haznedeki kalan yağ ise hava giriş yolunun hizasında olduğu için giren hava bu yağı yalayarak geçiyor santifruj etkisiyle kaba kirler yağa çarparak kalıyor.aracı stop ettiğimizde.filtre elemanına çıkan yağ tekrar ilk hazneye süzülüyor ve hava giriş yolunu tıkayarak stop halinde de toz girişini önlüyor.

Emme Manifoldunun Çektiği Havayı Yağın Üstünden Geçirerek Tozların Yağa Yapışması Şeklinde Çalışıyor Şeklince Basitçe Açıklanabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR