Toyota Arazi Araçları Fotoğraf Arşivi (Tüm Seriler)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan çağlar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,563
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 366,572
Ynt: Toyota Arazi Araçları Fotoğraf Arşivi (Tüm Seriler)

Ayna mahruti ile oynamadan ve yakıtı çok arttırmadan 285/75/16 takabilirsiniz.Benimkisi o ölçülerde.Ama akselerasyon+yakıt çok önemli deyil diyorsanız 315/75/16 veya 35 inche kadar takabilirsiniz.Son belirttiğim ebatlar aracınızda havalı kilit varsa ve çok ağır arazi veya rockcrowler yapıyorsanız kilit ömrünüzün biraz kısalmasına sebep olur.Bunları yurtdışı sitelerinden okuyorum.Şahsi tecrübelerimi sorarsanızda 285/75/16 ve 33 inch lastikden büyük ebatlar arazide dezavantaj.

Çağlarcım 5 inch yükseltme kitinin Amerika fiyatı 2,500 dolar.Kitin içinde yok yok ama araç artık asfalttan çıkıyor tam arazi oluyor.Yapılamaz diye birşey yok tabiki resimlerden bolcana görüyoruz ama Türkiye için bence şuan biraz sakıncalı.Araca ibrşey olursa aylarca gene parça bekleriz.Bide lastikler dahil +kitin gelmesi 10.000 Tl yi geçiyor.

Kaancım tekrar hayırlı olsun aracın orjinal vinci çalışıyormu,genelde şanzuman çıkışındaki vinci çalıştıran şaftı çalıyorlar umarım sende vardır.Birde şahsi tavsiyem hem önümüz yaz hemde araca tam bir kontrol yaptır derim.
1. Aks küreleri yağları keçeleri
2. Motor şanzuman ve diferansiyel yağları
3.Devirdaim
4.Radyatör ve antifiriz kontrolü.(Antifiriz kışdan çok yazın daha önemlidir.)Mümkünse radyatörü şişlet.
5.Alternatör ve kayışlar.
6.hava filtresinin altındaki toz kabı.(Haftada bir)
7.Şaft istavrozları.
8.Filtre grubu.
9.Fren kaliper toz lastikleri ve pistonların kontrolü.
10.Bütün elektrik aksam fiş soketlerinin kontrolü.Sol ayak dayamanın oradaki bakalit,yolcu tarafındaki bakalit arkası,motor bölümündekii,direksiyonun altındaki bakalitin içindekiler.Hepsi spreyle temizlensin.
11.Boğaz kelebeği temizliği.

Belki biraz fazla oldu ama ilk etapda aklıma gelen bunlar.Bunları bir nda kontrol ediğ sorun olnları giderirsen rahat ve huzurlu binersin.

8)

Etiketler

35 uç örnek tabiki tuğsan.aslında 33 bile yoruyor insanı.ilkakdenize örnek mahiyetinde söyledim.tabii kırsal da yaşamıyorsak şehir için zor 35-33 vs.
5 inç niyetim benim hiç yok.benim aklımdaki 2,5 inç ome medium.
kaan ın ihtiyacı şeyleri güzel yazmışsın.bu aracların kontrol edilmesi gereken yerler belli.kaanın adına konuşuyorum ama vinci uçurmuşlar zaten..

kozmetik sonraki iş,önce genel bakım kafa rahatlığı ,sonra yavaş yavaş vinç,şnorkel vs vs..(şahsi fikrim)

tuğsan abi çok teşekkür ederim fakat önde vinç yok galiba sökmüşler fakat bakım listesini okudum çok önemli bilgiler yazmışsın çok teşekkürler murlaka dikkate alacağız bugun çağlar abi gördü kendisi olaya el attı senin söylediklerinin hepsini oda aynen söyledi bunların hepsini yaptıracağız inşallah. artık ben değilde çağlar abi düşünsün:smiley: hehe

sanayiye uğramadan rahat etmeyen bir kişi olarak ,no problem kaan :smiley:)

Çağlarcım ben zaten İlkakdeniz sormuştu onun için yazmıştım :smiley: www.Rocky-road.com dan sipariş et kiti benimkiler oradan geldi ve çoook memnunum.Burak(EKO) içinde Hilux kiti sipariş verdik gene aynı yerden.Vinci yediklerini tahmin ettim çünkü ben aracımı alma arifesinde orjinal vinçli çok araçla karşılaştım,hepsini çalmışlardı.Bu araçlar gümrükde uzun süre yatıp satışa çıkma esnasında,oradakilerin kankaları çalıyor bu tarz şeyleri.Neyse artık klasik vinç takılacak.

Bu arada radyatörle ilgili bir anımı paylaşayım;Aracımda dik rampa çıkışlarından sonra stop edince,ek depodan dışarıya fokurdayarak taşan motor suyu sorunuyla karşılaştım.İlkönceleri çok fazla önemsemedim fazla yüklendim diye.Fakat aradan 3/4 ay geçti birgün hararet ibresinin yarıyı biraz geçmiş olduğunu gördüm ve şok oldum.Hemen kontrole aldık ve ilk etapda fan temiğinin çalışmadığını farkettik(Malum termik devredeyken yüksek uğultuyla bağırır)Hemen termik aldım fakat gene trafikde hararet kalktı.

Sonra bir ustam radyatör kapanı açtı ve radyatörün içinde su devirdaimi olmuyor dedi.Ben antifirizleri A dan Zye yenilemiştim.(Orjinal kırmızı antifirizle)Neyse radyatörü bir açtık,sağ ve soldan 2 göz hariç hepsi tıkalıymış.Gözlerime inanamadım.Radyatörcü bana çonta yaktın mı araç bu durumdayken dedi.Bende hararet biraz kaltı deyince çok şaşırmıştık.

Şişlettikden sonra eski termiği taktık,meğerse eskisinde sorun yokmuş.Radyatördeki sıcaklığı algılayamadığı için devreye girmiyormuş.Garanti olsun diye devirdaimi de söktük fakat o gayet iyiydi.Özetlemek gerekirse o tıkalı halde nasıl gitmişim çok ama çok hayret etim.Ogünden sonra herkeze bu tavsiyeyi yapma ihtiyacı duyuyorum.

çağlar abi senin 1 değil 2 land cruiserin var artık parça alırken 1 adet sipariş verme hep 2 adet düşün.... ayrım yapma lütfen.

Toyotacılar 14. sayfanın sonuna geldiğimde ağzımın kenarından salya aktığını farkettim ;D
Hepinize teşekkürler, varsa daha gönderin

İnanın LC, özelliklede 80 kasaların çoğalması beni inanılmaz ötesi mutlu ediyor.Herkezden yeni şeyler öğrenip ayrıca kendi bildikleriminde doğru veya yanlış olanlarını tartışıp paylaşma imkanı bulmak ayrı bir keyf.

tugsan75' Alıntı:
Çağlarcım ben zaten İlkakdeniz sormuştu onun için yzmıştım :smiley: www.Rocky-road.com dan sipariş et kiti benimkiler oradan geldi ve çoook memnunum.Burak(EKO) içinde Hilux kiti sipariş verdik gene aynı yerden.Vinci yediklerini tahmin ettim çünkü ben aracımı alma arifesinde orjinal vinçli çok araçla karşılaştım,hepsini çalmışlardı.Bu araçlar gümrükde uzun süre yatıp satışa çıkma esnasında,oradakilerin kankaları çalıyor bu tarz şeyleri.Neyse artık klasik vinç takılacak.

Bu arada radyatörle ilgili bir anımı paylaşayım;Aracımda dik rampa çıkışlarından sonra stop edince,ek depodan dışarıya fokurdayarak taşan moor suyu sorunuyla karşılaştım.İlkönceleri çok fazla önemsemedim fazla yüklendim diye.Fkat aradan 3/4 ay geçti birgün hararet ibresini yarıyı biraz geçmiş gördüm ve şok oldum.Hemen kontrole aldık ve ilk etapda fan temiğinin çalışmadığını farkettik(Malum termik devredeyken yüksek uğultu yla bağırır)Hemen termik aldım fakat gene trafikde hararet kalktı.

Sonra bir ustam radyatör kapanı açtı ve radyatörün içinde su devirdaimi olmuyor dedi.Ben antifirizleri A dan Zye yenilemiştim.(Orjinal kırmızı antifirizle)Neyse radyatörü bir açtık,sağ ve soldan 2 göz hariç hepsi tıkalıymış.Gözlerime inanamadım.Radyatörcü bana çonta yaktın araç bu durumdayken dedi.Bende hararet biraz kaltı deyince çok şaşırmıştık.

Şişlettikden sonra eski termiği taktık,meğerse eskisinde sorun yokmuş.Radyatördeki sıcaklığı algılayamadığı için devreye girmiyormuş.Garanti olsun diye devirdaimi de söktük fakat o gayet iyiydi.Özetlemek gerekirse o tıkalı halde nasıl gitmişim çok ama çok hayret etim.Ogünden sonra herkeze bu tavsiyeyi yapma ihtiyacı duyuyorum.

kesinlikle katılıyorum,eski zamanda bmw 520 ile başıma gelmiş bir olaydır (onlarda termikli) üst kapak contayı yedim,,hassasımdır bu konuda:smiley:)
yedek termiğin olduğuda iyi olmuş,herzaman lazım.toyota farkı burda işte 3-4 ay binmişsin o vaziyet hala yakmamış,kırmamış.ben bikaç günde elime almıştım kapağı:smiley:kaan a da söyledim gerçi ama kitabında çokça belirtiyor toyota ısrarla kırmızı coolant diye.dikkat etmek lazım.

Ben aracı aldığımda içinden yok denecek kadar az yeşil renkli antifiriz çıkmıştı.Bende komple boşaltıp temizleyip servisden kırmızı antifirizi koymuştum.Fakat bu işlemlerden önce meğer radyatör tıkalıymış.Tahminimce araçda bir hortum işlemi oldu klasik usta zihniyeti ya yenilemedi yada üstüne su ekledi devam etti.

abi sen delimisin değiştiricen antifiriz ,koy suyu git,paranmı çok muhabbeti. :smiley:)
Bu arada moğolistandan parça geldi (alitimetre pusula) ..tertemiz göndermiş adam,saolsun.alişveriş yapabilirsiniz kendisinden.(gerçi moğol kargosuyla 20-25 gün sürdü ama)

abi ben senin 4runner dakinden istiyorum yada bahsettiğim digitali istiyorum tut elimden. bu arada güle güle kullan.

tamam kaan,seninkini tuğsana veririz,bizde sana istediğinden getiririz..

bak bunlar var.pradonunkini satmış.

252803066_tp.jpg

evet abi işte bu ortadaki resim çok şık ve kullanışlı böyle bişi almak lazım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR

Geri