Toyota alma Arefesindeyim; Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amanos80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,741

amanos80

Kamp III
Yer
OSMANİYE
Ben 2006 Terios sahibiyim. Ancak dağlarda daha etkili, daha güvenilir bir aracım olsun istiyorum. Toyota' da karar kıldım, ancak araç hakkında bilgim yok.
Aşağıdaki linkte ki araç hoşuma gitti ancak yorumlarınıza. fiyat ve araç konusundaki bilgilerinize ihtiyacım var .Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
http://www.sahibinden.com/_orjinal_kusursuz_off_road_-36WQQaXQQ17628904WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Ynt: Toyota alma Arefesindeyim; Yardım Lütfen

buaracı ben modifiye yapmıştım antalyada resimde gördüğüm kadarıyla aynen duruyor bildiğim kadarıyla kilitli defransiyel vardır yani burdan bildiğim kadarıyla aracda bisorun yoktu yani alderim arkadaş shiplerini tanimam. sizide tanimam güzel günlerimiz geçti buaraçla..

AHMET07' Alıntı:
buaracı ben modifiye yapmıştım antalyada resimde gördüğüm kadarıyla aynen duruyor bildiğim kadarıyla kilitli defransiyel vardır yani burdan bildiğim kadarıyla aracda bisorun yoktu yani alderim arkadaş shiplerini tanimam. sizide tanimam güzel günlerimiz geçti buaraçla..
Fiyatı hakkında bir yorumunuz olabilir mi?

buaracı sade almış olsanız14 15 dolayısıyla bi 5000 daha harcarsınız lastik cant 2500 zaten kafadan kısacası ne indirebilirsen karınız yani ..

AHMET07' Alıntı:
buaracı sade almış olsanız14 15 dolayısıyla bi 5000 daha harcarsınız lastik cant 2500 zaten kafadan kısacası ne indirebilirsen karınız yani ..
Anlıyorum... Bunun yakıt durumu nedir Ahmet bey, emsallerine göre normal midir?

Merhabalar; Hilux alınırken araçda olması olması gereken bazı donanımlar şunlardır;Ön fren sistemi disk olması gerekir aksi halde kampana sisteme ayar yaptırmakdan kafayı yersiniz.Hidrolik direksiyonda olmazsa olmazlar arasında.Hangi tür arazide kullanırsanız kullanın arkaya kilit şart.Motor gücüne gelince standart 2.4 dizel motor çok performanslı deyil ama size yetip yetmiyeceğini kendiniz karar vermelisiniz.Bu ilandaki araç düzgün bir araca benziyor ama saymış olduğum özellikler varsa tercih edin derim.Bunun dışında 3.0 V6 4 runner almanızı tavsiye ederim.Araç için ayırmayı düşündüğünüz bütçeyi bildirirseniz daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.

abi bunun 2008 leri ne kadar? araç 21 yaşında...benim bu fiyat işine hakkaten aklım ermiyor...

tugsan75' Alıntı:
Merhabalar; Hilux alınırken araçda olması olması gereken bazı donanımlar şunlardır;Ön fren sistemi disk olması gerekir aksi halde kampana sisteme ayar yaptırmakdan kafayı yersiniz.Hidrolik direksiyonda olmazsa olmazlar arasında.Hangi tür arazide kullanırsanız kullanın arkaya kilit şart.Motor gücüne gelince standart 2.4 dizel motor çok performanslı deyil ama size yetip yetmiyeceğini kendiniz karar vermelisiniz.Bu ilandaki araç düzgün bir araca benziyor ama saymış olduğum özellikler varsa tercih edin derim.Bunun dışında 3.0 V6 4 runner almanızı tavsiye ederim.Araç için ayırmayı düşündüğünüz bütçeyi bildirirseniz daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.
Bildiğiniz gibi Daihatsu Terios 1300 motor ve performansından çok memnunum. Teknik konulara vakıf olmadığım için sizlere danışıyorum. Onun yanında 2.4 bir motor bence çok güçlü. Neticede amatörce off road yapan insanlarız.Bilemiyorum ilana baktınız mı; hidrolik d. var.Arkaya kilit şart derken, aracı toplayan arkadaşın dediğine göre, kilitli diferansiyeli varmış (kasdettiğiniz oysa) Bütçem: 20-25.000 tl düşünüyorum.

cheg' Alıntı:
abi bunun 2008 leri ne kadar? araç 21 yaşında...benim bu fiyat işine hakkaten aklım ermiyor...

Araç 21 yaşında ama özel üretim araçlar bu kasalar, arazide kullanım amacıyla fabrikadan modifikasyonlu sadece lastik takıp devam ediyosunuz ;D bu hilux'te ekstra modifikasyon var o yüzden biraz daha yüksek fiyat geçen yıl bu araç 18bin liradan satıştaydı ;)

parodi' Alıntı:
Araç 21 yaşında ama özel üretim araçlar bu kasalar, arazide kullanım amacıyla fabrikadan modifikasyonlu sadece lastik takıp devam ediyosunuz ;D bu hilux'te ekstra modifikasyon var o yüzden biraz daha yüksek fiyat geçen yıl bu araç 18bin liradan satıştaydı ;)
Fatih bey, bu fiyat normal diyorsunuz yani!

Bindiğiniz aracın motoruyla ağırlığı aynı orantıda,ben suzuki jimny kullandım ayrıcada yarıştım.Donanımlı jimnynin arkasından gelecek araç neredeyse yoktur.Arazide kullanma yerinize göre yani performansınıza göre aracın ağırlığı ile kilosunun ve boyutlarının doğru orantılı olması lazım.Hiluxun 2.4 motoru tam sınırda yani ilandaki aracın lastik ebatları ve ağırlığı ilerleyen zamanlarda size yetmeyebilir.Hiluxu olan arkadaşlarım ya 2.8 turbo dizel makina taktı yada satıp aldı.Şu an keyifden 4 köşeler.Yakıt olarak 2.4 hilux 12 Lt den aşağı zor yakar hele hele bu lastiklerle ama 2.8 turbo hiluxde aynı yakıtı yakıyor bilginize.Hangi marka ve model olursa olsun,kasayla motor aynı orantıda olsun buna dikkat edin yeter.

Gene belirteyim 20-25 bin tl ye 3.0 V6 4runner alın beğenmezseniz ben sizden alırım,şunu unutmayın bu Hilux iyi deyil demek deyil,Hilux sınıfının en iyi aracıdır.Ama o paralara konfor ve arazi donanımı almak varken sadece arazi donanımı almayımı tercih edersiniz bir düşünün. ???

Merhaba bencede 3.0 v6 4 runner alabilirsiniz vede istediğiniz gibide modifiye edebilirsiniz hem arazide iyi hemde normal kullanımda da oldukça konforludur hilux a göre

amanos80' Alıntı:
Fatih bey, bu fiyat normal diyorsunuz yani!

18,5-19 bin civarına çekilmeye çalışılsa daha iyi olur gibi geliyo bana, yalnız şu var bu aracı terios ile kıyaslamayın 1,3-2,5 motorları açısından çünkü aralarında güç dağıtımı, lastik ve modifiye açısından çok fark var yani terios'un performansını bulamayabilirsiniz hilux'te, ahmet bey uygulamayı yaptığı için daha iyi biliyodur durumunu, bende tuğsan gibi size 4 runner öneririm 3.0 litre şayet pikap bir araca ihtiyacınız yoksa ;)

Burada şunuda belirtmek isterim,birçoğumuzun bildiği bir cümle vardır;Aslan beslenecekse yediğine bakılmayacak yada aslan alınmayacak.Motor hacmi yükseldikce doğal olarak yakıt ve vergi gibi durumlar artacak ama aynı oranda konfor ve donanımlar ilave olacak.Siz öncelikle buna karar verin.Araçları kıyaslama yaparken muhakkak sınıfına göre kıyaslayın aksi halde kafanız çok karışır.

tugsan75' Alıntı:
Burada şunuda belirtmek isterim,birçoğumuzun bildiği bir cümle vardır;Aslan beslenecekse yediğine bakılmayacak yada aslan alınmayacak.Motor hacmi yükseldikce doğal olarak yakıt ve vergi gibi durumlar artacak ama aynı oranda konfor ve donanımlar ilave olacak.Siz öncelikle buna karar verin.Araçları kıyaslama yaparken muhakkak sınıfına göre kıyaslayın aksi halde kafanız çok karışır.
Dediğiniz gibi, benim bu konuyu biraz düşünmem gerekiyor o zaman! Yoksa aracımın performansından hiç bir şikayetim yok. Yardımcı fikirlerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim arkadaşlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR