Topografik mi Yoksa Navigasyon mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cumper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,660

Cumper

Yeni Üye
Herkeze selamlar ilk başta foruma yeni katıldım ve bir soru sormak istiyorum.
Kendime motorla seyahat etmek için bir Magellan 500 Le aldım. Ankaraya yolladım sağolsun GPS Türk bu konuda çok yardımcı oldu ve makineme bir Topo haritası yüklendi. Şimdi farkına vardım ki topoda yol güzergahını otomatik olarak vermiyor Pusula ile yönünü kendin buluyorsun.

Şimdi size sorum GPS kullanmasını yeni yeni öğrendiğim için hangi haritayı tercih etmem lazım

Etiketler
Ynt: Topografik mi Yoksa Navigasyon mu?

Eğer gittiğiniz yolu biliyorsanız topografik harita kullanın derim. Yakınınızdaki dağları, tepeleri, gölleri, dereleri keşfetme şansını yakalamış olursunuz. Ama yolunuzu bilmiyorsanız navigasyon haritasına geçiş yapın derim.

Gitmediğim bilmediğim yerlere gideceğim. Yol bilgim yok anca haritadan bakmam lazım oda in bin biraz zor olacak. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Ozaman yarın ilk iş Topo yu geri göndermek olacak yardımlarınız için teşekkürler.

Geri göndermek derken neyi kastettiniz ? GPS cihazınızın üzerinden topoğrafik ve navigasyon olmak üzere 2 adet harita var değil mi?
Sedat duruma göre bunlardan birini o an için seçebilirsiniz dedi.

Yok cihazda şuan SD karta yüklü Topo haritası mevcut. GPS Türke konuyu anlattım Kartı geri yollamamı bana Navi yüklü diğer kartı yollayacaklarını sölediler. Sadece şuan bende Topo var Navi yok.

cihazına her iki haritayıda yükletin derim.ben macellan exp.xl cihazıma iki haritayıda yüklettim.harita değiştir yöntemiyle şartlara uygun kullanırsın.topg.harita kuş uçuşu navigasyon yapıyor.diğeri ise yol üzeri navigasyon yapıyor.

Şimdi ikisini birden de olabilirdi tabi ben biraz tez canlıyım hemen Pazartesi kartı geri gönderdim. Navigazyon yüklü kart geri gelecekti. Ama tabi sadece gelecekti diye biliyorum. GPS Turk hala ürünümü kargolamış değil. Sorduğum üzere kargo masasının üzerinde gönderilmeyi bekliyormuş. Ehh eğer bu yaz gelirse kullanmak nasip olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR